X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - ja AMH robiłam w 3 dniu cyklu, tak zalecił mi mój lekarz, ale słyszałam również, że można robić w każdym dniu, więc myślę, że spoko. Twój wynik jest ok, norma od 1-3 ng/mL więc super.

Co do FSH... - też robiłam w 3 d.c. i mój wynik to 5,7 mIU/ml ( według mojego laboratorium normy to 4-13 mIU/ml), więc ok.

84karolina lubi tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • 84karolina Znajoma

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara - dziękuje za odpowiedź. Twoje FSH super.
    W USG w jednym jajniku były 3 pęcherzyki, a w drugim 6.
    Zmartwiło mnie tylko to FSH, tym bardziej, że moja gin mnie straszy, że niewiele czasu... A czekamy na operację ŻPN mojego emka i chcemy próbować IUI w czerwcu/lipcu, albo IVF w zależności od poprawy żołnierzy po operacji.
    Gdzieś wyczytałam, że FSH 9-10 bardzo zaniża szansę na ciążę i czasami nie chcą robić wtedy IVF, mimo, że AMH i usg ok. I załamało mnie to FSH.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    84karolina wrote:
    Madziara - dziękuje za odpowiedź. Twoje FSH super.
    W USG w jednym jajniku były 3 pęcherzyki, a w drugim 6.
    Zmartwiło mnie tylko to FSH, tym bardziej, że moja gin mnie straszy, że niewiele czasu... A czekamy na operację ŻPN mojego emka i chcemy próbować IUI w czerwcu/lipcu, albo IVF w zależności od poprawy żołnierzy po operacji.
    Gdzieś wyczytałam, że FSH 9-10 bardzo zaniża szansę na ciążę i czasami nie chcą robić wtedy IVF, mimo, że AMH i usg ok. I załamało mnie to FSH.
    Fsh zalezy od dnia cyklu, masz normy na badaniu, jak sie miesci to ok. Ja mialam wysokie FSH i wyniki zmienne.

• 84karolina Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziękuję za info. U mnie norma jest do 10.4 wiec nieznacznie przekroczona. Niby wynik amh i afc w miare ok ale moja gin za wszelka cene probuje mi udowodnic ze mam malo czasu. I wariuje. Wiem ze nie mam duzo czasu ale chyba w ciagu tego roku moze sie udac :)

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) juz kiedyś pisałam o swoich wynikach amh 1,88 ng/ml i 4-5 pęcherzyków, a czasem nawet mniej, czesto podczas usg brak pęcherzyka dominującego i wg lekarzy brak owulacji. Mi tez lekarze wmawiali, ze jest słabo...a jednak tulę juz swoją córeczkę :) 84karolina - wiem, ze takie ich gadanie moze niezłe zdołować, nawet nie powiem ile stresu, nerwów i łez mnie to kosztowało...w dodatku w cyklu którym sie udało moj progesteron wynosił chyba tylko 4 czy 5, wiec sobie odpuściłam cykl, a tu 2 kreski :) nie wiem czy to cos dało czy akurat przypadek, ale raz udało sie z ziołami ojca sroki na owulacje, a drugi raz z castagnusem - moze warto spróbować w cyklu bez stymulacji? Życzę powodzenia :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • 84karolina Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pomoc i za wsparcie :) nas czeka operacja żpn w marcu a pozniej czekamy na poprawę żołnierzy. Na razie lekarze nie stwierdzili braku owulacji, mnie boli na owu choć to może o niczym nie świadczyć. Z castagnusem mam niestety złe doświadczenia mialam po nim bole glowy. A jak bralam zamiast niego mastodyn to okres nie chciał mi przyjść. Pomyślę o tych ziołach :)

Kinga40 lubi tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Czy mam niską sie okaze no nic zrobie dziś ;) dzięki
    I jak wynik?:)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    14,48 niestety ale z drugiej strony lepsze to niż za niski
    Ja mam 16,14 to dopiero wynik. Podobno za duzo zle, za malo jeszcze gorzej

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    14,48 niestety ale z drugiej strony lepsze to niż za niski

Masz PCOS? a do ilu norma?

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny badania robiłam w 2 dniu cyklu, jestem rocznik 85' - AMH 3,1 a FSH 5,02 - jak myślicie, jest ok? Do ginka idę dopiero w poniedziałek na monitoring. Niby według norm z laboratorium jest w porządku, ale Wy konsultowałyście już swoje wyniki, więc ślicznie proszę o poradę:)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Bella tak mam PCOS więc wyniku się spodziewałam takiego
    Mam podobnie. Powodzenia:)

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • pepi Znajoma

Wysłany: 6 marca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie moje
    AMH jest 0,43
    fsh 19,97
    lh 8,37
    to chyba wyniki bardzo złe ???

pepi

Wysłany: 7 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepi wrote:
    witam wszystkie moje
    AMH jest 0,43
    fsh 19,97
    lh 8,37
    to chyba wyniki bardzo złe ???
    A w ktorym dniu cyklu je robilas?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli w 2 -3 dc to fakycznie slabo troche, ile PEPI masz lat ?

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • pepi Znajoma

Wysłany: 7 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim
    no badania AMH robiłam w 3 dniu cyklu i mam 32 lata chyba z takimi wynikami słabo o ciąże naturalnie myślę ze nawet wielki znak zapytania czy uda sie in vitro dlatego teraz szukam dobra klinikę niepłodności lub dobrego ginekologa ja jestem z woj wielkopolskiego koło poznania

pepi

Wysłany: 7 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedlug mnie takie amh swiadczy o obnizonej rezerwie jajnikowej, fsh jest za wysokie a wraz ze wzrostem fsh maleje szansa na ciaze Stosunek lh do fsh powinien byc ok. 1. Ale organizm ludzki jest nieprzewidywalny dziewczyny z niskim amh zachodzily w ciaze naturalnie, takze wszystko moze sie zdarzyc.Glowa do gory.

pepi lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Gancusia Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Możecie ocenić moje AMH. Bałam się, że będzie niskie, a jest wysokie.
    AMH - hormon antymillerowski >24.20 ng/ml

18-25 lat - 0,96-13,34 ng/ml
    26-30 lat - 0,17-7,37 ng/ml
    31-35 lat - 0,07-7,35 ng/ml
    36-40 lat - 0,03-7,15 ng/ml
    41-45 lat - 0,29-3,27 ng/ml
    >46 lat - 0,01-1,15 ng/ml

Nie wiem kompletnie o co chodzi...

• Serducho Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze masz PCOS?

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • pepi Znajoma

Wysłany: 7 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też myślałam że mogę mieć PCOS, własnie szukam dobrego ginekologa lub kliniki żeby skonsultować ten mój przypadek leczyłam się wcześniej w poznaniu INVIMED tam mi lekarz powiedział że ratunek to tylko in vitro, gdy miałam robioną histeroskopię, laparoskopie, i wypalanie ognisk endometriozy to ordynator oddziału również mi powiedział żebym zdecydowała się na in vitro ponieważ jajniki żle wygladają i jeszcze się doczepiła ta endometrioza a teraz te wyniki AMH i fsh-lh do tego wszystkiego mam jeszcze usuniętą tarczyce normalnie masakra co wy na to wszystko ??? będę wdzieczna za odpowiedzi

pepi
  • Gancusia Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepi my się wybieramy do prof. dr hab. n. med. Leszeka Pawelczyka. Jest Kierownikiem Ośrodka Diagnostyki i Leczenia Niepłodności w Poznaniu na Polnej. Niestety dość długo się czeka u niego na wizytę. :( Dopiero czerwiec. Znajomi nam go polecili, okaże się czy jest wart polecenia. Za wizytę kasuje 350 zł...

‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ