AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
pepi wrote:kochane mam jeszcze jedno pytańko do was wiem że nie na temat ale zaczełam używać pierwszy raz testy owulacyjne i od kilku dni wychodzi mi druga kreska strasznie blada nie wiem czy to jest wynik pozytywny czy negatywny
pepi lubi tę wiadomość
-
Witam, jestem tu nowa. Mam bardzo zaawansowaną endo, wyznaczony termin na laparo w maju, trzeba usunąć prawy jajnik bo jest cały w zmianach. Lewy żeby było ciekawiej niedrożny ale zdrowy. Boję się, że po laparo spadnie mi AMH, teraz mam 1,83 czyli prawidłowy. Zastanawiam się nad stymulacją, pobraniem i zamrożeniem jajeczek przed laparo żeby potem nie było za późno. Gin kierujący na laparo mówi, że będzie ok. ale chciałabym skonsultować z gin stricte od niepłodności w Łodzi, kogo polecacie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEdi_83 wrote:Witam, jestem tu nowa. Mam bardzo zaawansowaną endo, wyznaczony termin na laparo w maju, trzeba usunąć prawy jajnik bo jest cały w zmianach. Lewy żeby było ciekawiej niedrożny ale zdrowy. Boję się, że po laparo spadnie mi AMH, teraz mam 1,83 czyli prawidłowy. Zastanawiam się nad stymulacją, pobraniem i zamrożeniem jajeczek przed laparo żeby potem nie było za późno. Gin kierujący na laparo mówi, że będzie ok. ale chciałabym skonsultować z gin stricte od niepłodności w Łodzi, kogo polecacie?
-
Edi_83 wrote:Witam, jestem tu nowa. Mam bardzo zaawansowaną endo, wyznaczony termin na laparo w maju, trzeba usunąć prawy jajnik bo jest cały w zmianach. Lewy żeby było ciekawiej niedrożny ale zdrowy. Boję się, że po laparo spadnie mi AMH, teraz mam 1,83 czyli prawidłowy. Zastanawiam się nad stymulacją, pobraniem i zamrożeniem jajeczek przed laparo żeby potem nie było za późno. Gin kierujący na laparo mówi, że będzie ok. ale chciałabym skonsultować z gin stricte od niepłodności w Łodzi, kogo polecacie?
jak najbardziej w Salve - Stefanowicz, dobrą skuteczność ma Bielak on jest kierownikiem w oddziale IZMP ale przyjmuje również prywatnie na Teodorahttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
józefka wrote:jak najbardziej w Salve - Stefanowicz,
Byłam u niej raz i bardzo zraziła mnie do siebie. Wizyta w klinice leczenie niepłodności w Salve. Pytania typu
'Czego pani ode mnie oczekuje' są dla mnie nie na miejscu.
'Jak sobie pani wyobraża dojazdy' to chyba nie jej problem jeśli chodzi o dojazdy
Po wizycie wiedziałam mniej niż po wizycie u zwykłego ginekologa. Nawet nie zwróciła uwagi na moje świeżo wykonane badania, gdzie estradiol był za niski...
Mam do niej uraz... -
Jakoś trudno mi uwierzyć, żeby lekarze przy tak delikatnych tematach wykorzystywali pacjentów a raczej ich portfele. Myślę, że lekarz eliminował po kolei wszystkie możliwości i przyczyny Twojej niepłodności, niestety ta ostatnia dopiero pokazała i wykryła prawdziwą. Jestem dobrej myśli, mam nadzieję, że w końcu doczekasz się dzidziusia.
pepi lubi tę wiadomość
-
Gancusia wrote:Byłam u niej raz i bardzo zraziła mnie do siebie. Wizyta w klinice leczenie niepłodności w Salve. Pytania typu
'Czego pani ode mnie oczekuje' są dla mnie nie na miejscu.
'Jak sobie pani wyobraża dojazdy' to chyba nie jej problem jeśli chodzi o dojazdy
Po wizycie wiedziałam mniej niż po wizycie u zwykłego ginekologa. Nawet nie zwróciła uwagi na moje świeżo wykonane badania, gdzie estradiol był za niski...
Mam do niej uraz...
szok!!! dla mnie mega kompetentna babka i przy tym mega miła dodoam, ze ja do niej chodzę w ramach programu MZ czyli nie płącę jej za wizyty.
Bardzo dobra jest Kokoszko też z Salve a przy tym endokrynolog. No i Bielak ale to juz na Teodorahttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
Jeśli chodzi o wspomniany tu szpital na Polnej, to uważajcie dziewczyny, bo mają naprawdę niską skuteczność, poniżej średniej krajowej. Sprawdźcie wyniki programu Ministerstwa Zdrowia. My się tam leczyliśmy, po nieudanych 2 cyklach ivf przenieśliśmy się do dr Sroki do InviMedu. Udało nam się z mrożaczka . Nareszcie!
-
Czesc dziewczyny. Mam 28 lat, moje amh wynosi 0,91, FSH 6,97. Mój mąż ma 1 % prawidłowych plemników. Przygotowuje my się do inseminacji ale sama już nie wiem czy to w ogóle ma jakiś sens...Amh 0,9 - marzec 2016
1 IUI 19.08.2016
2 IUI 1.03.2017
AMH 0,69 - kwiecień 2017
3 IUI 15.05.2017
24.08.2017 laparoskopia diagnostyczna -
Mam 26 lat. Dostałam właśnie wynik AMH - 0,26ng/ml...
badanie robiłam w Vitalabo, czego mogę się spodziewać przy takim wyniku?
dodam, że dopiero udam się z nim do gin.
Czy IN VITRO może się udać?
To normy podane na stronie labolatorium:
18-25 lat - 0,96-13,34 ng/ml
26-30 lat - 0,17-7,37 ng/ml
31-35 lat - 0,07-7,35 ng/ml
36-40 lat - 0,03-7,15 ng/ml
41-45 lat - 0,29-3,27 ng/ml
>46 lat - 0,01-1,15 ng/ml
Endometrioza III stopnia
2012 i 2014r. - laparoskopie, torbiele
06.2016 - amh 0,06, adopcja komórki
10.2018 - IMSI-
transfer 2x3dniowe - biochem,
01.2019 - transfer blastki,
7dpt - II kreski,
9dpt - beta 368
11dpt - 1160
14dpt- 6008... cudzie trwaj... Haneczka!
11.2020 - transfer 2x3dniowców - beta 1,0
2 procedura
12.2022 - transfer 4AA - beta - 0,5
04.2023 - transfer 4BA
6dpt - wyraźny cień - beta 12,7
8dpt - beta 55,7
10dpt - beta 168,40
13dpt - beta 1059,3
17dpt - beta 5085,0
21dpt - beta 24174,2 -
ewela88 wrote:Czesc dziewczyny. Mam 28 lat, moje amh wynosi 0,91, FSH 6,97. Mój mąż ma 1 % prawidłowych plemników. Przygotowuje my się do inseminacji ale sama już nie wiem czy to w ogóle ma jakiś sens...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 19:20
-
PragnącaDziecka wrote:A rozmawialas z lekarzem na temat iui? Gdzie chcecie przystapic do iui? A lekarz co mowi co plemnikach? mysleliscie o in vitro icsi lub imsi?
Mąż bierze profertil. Ja mam rozpisany merional na stymulację pęcherzka, jeestem już po hsg. Lekarz chce abyśmy podeszli do inseminacji jak najszybciej ze względu na moje niskie amh ale nie wiem sama czy trochę nas nie naciąga na kasę bo przy takich wynikach...
o invitro w ogóle nie myślimy póki co...Amh 0,9 - marzec 2016
1 IUI 19.08.2016
2 IUI 1.03.2017
AMH 0,69 - kwiecień 2017
3 IUI 15.05.2017
24.08.2017 laparoskopia diagnostyczna -
ewela88 wrote:Mąż bierze profertil. Ja mam rozpisany merional na stymulację pęcherzka, jeestem już po hsg. Lekarz chce abyśmy podeszli do inseminacji jak najszybciej ze względu na moje niskie amh ale nie wiem sama czy trochę nas nie naciąga na kasę bo przy takich wynikach...
o invitro w ogóle nie myślimy póki co... -
Mialas jakieś operacje???chorujesz na cos???
stokrotka0308 wrote:Mam 26 lat. Dostałam właśnie wynik AMH - 0,26ng/ml...
badanie robiłam w Vitalabo, czego mogę się spodziewać przy takim wyniku?
dodam, że dopiero udam się z nim do gin.
Czy IN VITRO może się udać?
To normy podane na stronie labolatorium:
18-25 lat - 0,96-13,34 ng/ml
26-30 lat - 0,17-7,37 ng/ml
31-35 lat - 0,07-7,35 ng/ml
36-40 lat - 0,03-7,15 ng/ml
41-45 lat - 0,29-3,27 ng/ml
>46 lat - 0,01-1,15 ng/mlendometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤