AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
marzymisie wrote:Jestem ten sam rocznik Kochana
To ja nie mialam tyle cierpliwosci . Musialam juz i teraz. I wlasciwie gdyby nie moja determinacja to nie wiem kiedy bym sie o IO dowiedziala. Ja sobie lek chwale choc przyznam, ze schudlam strasznie po nim, bo az 5 kg co przy mojej wadze to i tak niekorzystnie - jestem jak kostuszka . Ale dziecko rozwija sie prawidlowo i mam nadzieje ze tak juz zostanie.marzymisie lubi tę wiadomość
-
marzymisie wrote:Na tarczycowych sprawach się nie znam, ale dziś usłyszałam, żeby włączyć jod do suplementacji i właśnie usiadłam poczytać. Jeszcze nic nie wiem konkretnego. Podpowiesz coś, czy Ciebie to nie tyczy?
A nie robilas panelu tarczycowego? To istotne badania w staraniach o dziecko.
Ja jodu nie bralam, dopiero zaczelam dwa tyg temu w witaminach prenatalnych. Jod przyjmujesz wystarczajaco z dieta, ale jak zajdziesz w ciaze to wskazana jest dodatkowa suplementacja 150 mg. -
marzymisie wrote:Aaa...i powiedz, jak Twój organizm zareagował na metforminę? Czytałam, że niektóre kobiety strasznie znoszą początki i troszkę się boję (ale dla Maluszka zniosę wszystko )
A wiesz co, calkiem dobrze, ale ja zawsze wszystkie leki znosilam dobrze, od tabletek anty po antybiotyki itp. Nie mialam mdlosci ani nic, nie wymiotowalam, jedynie co to pierwszy tydzien moze czesciej chodzilam do toalety z grubsza sprawa . Poza tym ok. -
Cześć dziewczyny:) nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie ale w kwietniu radziłam się Was w sprawach dotyczących wyników (zatrzymała mi się miesiączka na 3 miesiące, zlecono badania i AMH miałam wysokie, powyżej normy lecz PCO wykluczono).
Dziś wracam do Was z wiadomością, że w pierwszym cyklu starań udało się. We wtorek robiłam badanie Beta HCG (26dc) wynik 28,1. Dziś 29dc czyli po 72 ponowiłam i jest już 189,4. Teraz zamiast się cieszyć to się martwię czy to nie za duży przyrost (bo podobno po 72h powinien być 114%, czyli spodziewałam się dziś wyniku 60-70). Plus mam dziwna morfologię: obniżone lekko limfocyty a podwyższone Leukocyty i Neutrofile. Nie wiem czy są jakieś inne normy dla ciężarnych.
Trzymam kciuki za Was wszystkie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 12:11
Asia_88, Modrzewiowa lubią tę wiadomość
Nasze największe Szczęście
-
Chciałam napisać, że kilka dni po odebraniu wyniku AMH [15,2] okazało się, że jestem w drugiej ciąży. Czyli obie moje ciąże to cuda, 2x udało mi się zajść nie wiedząc nawet o takim wyniku. Lekarz 3x pytał, czy nie byłam niczym stymulowana. Niejako pytanie, czy poziom progesteronu wskazuje na owulację stało się już nieaktualne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 10:03
Asia_88, Modrzewiowa, domiszka, Kaska1985 lubią tę wiadomość