AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzik wypisz proszę co bralas i jak dlugo bo ja dopiero zaczęłam suplementacje taka jak pisala ojejku i wychodzi ok 12 tabletek dziennie wiec może jeszcze coś dorzucę he he. Jesli natura zdzialala swoje to mega sie cieszę i jest nadzieja takze dla nas:) gratulacje !
Madzik_6 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA u mnie poza suplementacja jaką opisywałam również była dieta 100% bez glutenu. Ale ja na bg jestem od 3 lat.
Ed a no i ja też poza tą suplementacja centralnie na jaka brałam witaminę d, selen, witaminy prenatalne z jodem (mimo hashi ) glucophage, eurthyrox, inofem x2, actifolin 2mg, magnez, b complex, ale to suplementacja dla staraczki, dodatkowo były te suplementy na jajkaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 22:50
-
Na diecie bylam tylko półtora miesiąca a suplementy od dwóch miesięcy biorę. Stosowałam leki dodatkowe przed stymulacją do ivf i dlatego tak duzo mi sie ubieralo + do tego mam mutacje MTHFR. Bralam melatonina, wit. E, Mg, Zn, Ca, C, D, acard, wszyskie 1x1 osobno w duzych dawkach, (folian, modulatory homocysteiny, b6(P5P) 4x1, b12 (metylokobalamina) bralam ze wzgledu na mutacje), K2 2x1, pełne spektrum omega, olej lniany, L-arginina 3x1, Q10 3x1, dhea 3x1. 6 tyg przed stym. brałam agapurin, encorton, 3 tyg przed testim gel i tydzien przed @ estrofem i wlew z intralipidu. Jeszcze od siebie brałam inofem ale tylko miesiac, 3 cykle castagnus i zioła o. Sroki do owulacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 10:09
2 IUI
Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
IVF - czerwiec
23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
-
nick nieaktualny
-
Madzik_6 wrote:Na diecie bylam tylko półtora miesiąca a suplementy od dwóch miesięcy biorę. Stosowałam leki dodatkowe przed stymulacją do ivf i dlatego tak duzo mi sie ubieralo + do tego mam mutacje MTHFR. Bralam melatonina, wit. E, Mg, Zn, Ca, C, D, acard, wszyskie 1x1 osobno w duzych dawkach, (folian, modulatory homocysteiny, b6(P5P) 4x1, b12 (metylokobalamina) bralam ze wzgledu na mutacje), K2 2x1, pełne spektrum omega, olej lniany, L-arginina 3x1, Q10 3x1, dhea 3x1. 6 tyg przed stym. brałam agapurin, encorton, 3 tyg przed testim gel i tydzien przed @ estrofem i wlew z intralipidu. Jeszcze od siebie brałam inofem ale tylko miesiac, 3 cykle castagnus i zioła o. Sroki do owulacji
O rany! strasznie tego dużo już się pogubiłam po co brałaś melatoninę? już któraś osoba ją bierze i się zastanawiam po co? taka zwyklą z apteki?
Kochana a u Ciebie naturalnie się udało czy podchodziłaś do tego in vitro? bo mi się już plącze
Napiszcie Dziewczynki jeszcze coś więcej o diecie bezglutenowej, Ojejku, Madziu...bo ja od jakiegoś czasu się do niej przymierzam ale szczerze mówiąc nie wiem jak zacząć, co mogę a co nie mogę jeść..wiadomo że gluten to głównie pszenica ale napiszcie proszę co jecie a czego nie...będę baaaardzo wdzięczna -
AniaT wrote:O rany! strasznie tego dużo już się pogubiłam po co brałaś melatoninę? już któraś osoba ją bierze i się zastanawiam po co? taka zwyklą z apteki?
Kochana a u Ciebie naturalnie się udało czy podchodziłaś do tego in vitro? bo mi się już plącze
Napiszcie Dziewczynki jeszcze coś więcej o diecie bezglutenowej, Ojejku, Madziu...bo ja od jakiegoś czasu się do niej przymierzam ale szczerze mówiąc nie wiem jak zacząć, co mogę a co nie mogę jeść..wiadomo że gluten to głównie pszenica ale napiszcie proszę co jecie a czego nie...będę baaaardzo wdzięcznaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 20:06
2 IUI
IVF - czerwiec
-
AniaT wrote:Dzięki Madziu musze poczytać o tej melatoninie.
Mi jest strasznie ciężko odstawic pieczywo, co jadłas na śniadanie? ?2 IUI
IVF - czerwiec
-
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Madzik_6 wrote:Miałam podchodzić do ivf teraz ale sie udało naturalnie Melatonina wspomaga płodność. Kupowałam w aptece malatonina 5mg ok 30zl. A w diecie unikalam pieczywa, produktów mącznych, słodyczy. Jadłam ryż brazowy, kasze gryczana, ziemmniaki, kurczak ale bez panierki, jajka i duzo sałatek, warzyw i orzechów a czerwone mieso unikalam i nabiał ze wgledu na endometrioze
Madziu a ile razy dziennie brałas tą melatoninę? jak długo? i dhea? -
AniaT wrote:Madziu a ile razy dziennie brałas tą melatoninę? jak długo? i dhea?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 06:39
2 IUI
IVF - czerwiec
-
dziewczyny jakie macie poziomy fsh bo ja sobie wczoraj zrobilam wyniki i przez rok mi sie pogorszyly bo rok temu lh i fsh mialam na poziomie blisko 6 a teraz lh mam 5,13 a fsh 12,93 czyli wnioskuje ze moja rezerwa sie wyczerpuje w znaczacym tempie.
Szczególnie prosze o odpowiedz nasze zaciązone -
nick nieaktualnyDziewczyny jestem nowa na forum i bardzo Was przepraszam, ze od razu wpadam po porade, nie zapoznajac sie wczesniej z calym watkiem, ale jest obszerny
Niestety nie mam dostepu do lekarza, bo mieszkam w Niemczech, a w Klinice w ktorej robilam podstawowe badania to bardzo droga sprawa (jeden cykl kosztowal mnie ponad 1000€), dlatego szukam info w internecie.
Mialam robione badanie hormonu AMH wyniki 4,68 czy to jest dobry wynik?
Dosyc wysokie LH, ale niskie FSH, na poziomie 2:1, a w czasie owulacji nawet 3:1.
TSH mam w normie na poziomie 0,73. To dobrze czy zle?
Dodam, ze mam 34,5 lat i mam/mialam andomioze niestety, teoretycznie zaleczona i lekarz przy ostatnim badaniu nic nie znalazl, takze mam nadzieje, ze cholera naprawde sobie poszla.