X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?
Odpowiedz

AMH - jakie macie poziomy i jakie szanse?

Oceń ten wątek:
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik wypisz proszę co bralas i jak dlugo bo ja dopiero zaczęłam suplementacje taka jak pisala ojejku i wychodzi ok 12 tabletek dziennie wiec może jeszcze coś dorzucę he he. Jesli natura zdzialala swoje to mega sie cieszę i jest nadzieja takze dla nas:) gratulacje !

Madzik_6 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie poza suplementacja jaką opisywałam również była dieta 100% bez glutenu. Ale ja na bg jestem od 3 lat.

Ed a no i ja też poza tą suplementacja centralnie na jaka brałam witaminę d, selen, witaminy prenatalne z jodem (mimo hashi ) glucophage, eurthyrox, inofem x2, actifolin 2mg, magnez, b complex, ale to suplementacja dla staraczki, dodatkowo były te suplementy na jajka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 22:50

• Madzik_6 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na diecie bylam tylko półtora miesiąca a suplementy od dwóch miesięcy biorę. Stosowałam leki dodatkowe przed stymulacją do ivf i dlatego tak duzo mi sie ubieralo + do tego mam mutacje MTHFR. Bralam melatonina, wit. E, Mg, Zn, Ca, C, D, acard, wszyskie 1x1 osobno w duzych dawkach, (folian, modulatory homocysteiny, b6(P5P) 4x1, b12 (metylokobalamina) bralam ze wzgledu na mutacje), K2 2x1, pełne spektrum omega, olej lniany, L-arginina 3x1, Q10 3x1, dhea 3x1. 6 tyg przed stym. brałam agapurin, encorton, 3 tyg przed testim gel i tydzien przed @ estrofem i wlew z intralipidu. Jeszcze od siebie brałam inofem ale tylko miesiac, 3 cykle castagnus i zioła o. Sroki do owulacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 10:09

2 IUI :-(
    Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
    IVF - czerwiec :-(
    23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche tego sie uzbieralo ale czesc dotyczy bezpośrednio ivf takze mi troche odpadnie z tego co pisalas. Ja dorzucę do tego co mam cpmplex Wit b.i cos jeszcze. Dzieki za info. Jeszcze raz gratulacje Madzik:)

• Madzik_6 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to wyglada ze dobrze mnie przygotowali :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 10:18

• Madzik_6 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku a tą dietę bg nadal stosujesz czy już nie musisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik_6 wrote:
    Ojejku a tą dietę bg nadal stosujesz czy już nie musisz?
    nadal, już tego nie zmienię ;)
    zdiagnozowali mi celiakię w 30rż ;) nareszcie mam hemoglobinę powyżej 10 :) i inne plusy też są :)

• AniaT Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik_6 wrote:
    Na diecie bylam tylko półtora miesiąca a suplementy od dwóch miesięcy biorę. Stosowałam leki dodatkowe przed stymulacją do ivf i dlatego tak duzo mi sie ubieralo + do tego mam mutacje MTHFR. Bralam melatonina, wit. E, Mg, Zn, Ca, C, D, acard, wszyskie 1x1 osobno w duzych dawkach, (folian, modulatory homocysteiny, b6(P5P) 4x1, b12 (metylokobalamina) bralam ze wzgledu na mutacje), K2 2x1, pełne spektrum omega, olej lniany, L-arginina 3x1, Q10 3x1, dhea 3x1. 6 tyg przed stym. brałam agapurin, encorton, 3 tyg przed testim gel i tydzien przed @ estrofem i wlew z intralipidu. Jeszcze od siebie brałam inofem ale tylko miesiac, 3 cykle castagnus i zioła o. Sroki do owulacji

O rany! strasznie tego dużo :) już się pogubiłam :) po co brałaś melatoninę? już któraś osoba ją bierze i się zastanawiam po co? taka zwyklą z apteki?
    Kochana a u Ciebie naturalnie się udało czy podchodziłaś do tego in vitro? bo mi się już plącze :)
    Napiszcie Dziewczynki jeszcze coś więcej o diecie bezglutenowej, Ojejku, Madziu...bo ja od jakiegoś czasu się do niej przymierzam ale szczerze mówiąc nie wiem jak zacząć, co mogę a co nie mogę jeść..wiadomo że gluten to głównie pszenica ale napiszcie proszę co jecie a czego nie...będę baaaardzo wdzięczna :)

• Madzik_6 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    O rany! strasznie tego dużo :) już się pogubiłam :) po co brałaś melatoninę? już któraś osoba ją bierze i się zastanawiam po co? taka zwyklą z apteki?
    Kochana a u Ciebie naturalnie się udało czy podchodziłaś do tego in vitro? bo mi się już plącze :)
    Napiszcie Dziewczynki jeszcze coś więcej o diecie bezglutenowej, Ojejku, Madziu...bo ja od jakiegoś czasu się do niej przymierzam ale szczerze mówiąc nie wiem jak zacząć, co mogę a co nie mogę jeść..wiadomo że gluten to głównie pszenica ale napiszcie proszę co jecie a czego nie...będę baaaardzo wdzięczna :)
    Miałam podchodzić do ivf teraz ale sie udało naturalnie :) Melatonina wspomaga płodność. Kupowałam w aptece malatonina 5mg ok 30zl. A w diecie unikalam pieczywa, produktów mącznych, słodyczy. Jadłam ryż brazowy, kasze gryczana, ziemmniaki, kurczak ale bez panierki, jajka i duzo sałatek, warzyw i orzechów a czerwone mieso unikalam i nabiał ze wgledu na endometrioze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 20:06

• AniaT Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Madziu :) musze poczytać o tej melatoninie.
    Mi jest strasznie ciężko odstawic pieczywo, co jadłas na śniadanie? ?:)

• Madzik_6 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Dzięki Madziu :) musze poczytać o tej melatoninie.
    Mi jest strasznie ciężko odstawic pieczywo, co jadłas na śniadanie? ?:)
    Ryż brazowy(kasza gryczana) z warzywami, jajka. Jak ci ciężko odstawić chleb to w sklepach jest chleb bezglutenowy

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    sprzedam lutinus 34 tabletki za 150 zl z wysylka.
    e mail [email protected]

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik_6 wrote:
    Miałam podchodzić do ivf teraz ale sie udało naturalnie :) Melatonina wspomaga płodność. Kupowałam w aptece malatonina 5mg ok 30zl. A w diecie unikalam pieczywa, produktów mącznych, słodyczy. Jadłam ryż brazowy, kasze gryczana, ziemmniaki, kurczak ale bez panierki, jajka i duzo sałatek, warzyw i orzechów a czerwone mieso unikalam i nabiał ze wgledu na endometrioze

Madziu a ile razy dziennie brałas tą melatoninę? jak długo? i dhea?

• Madzik_6 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Madziu a ile razy dziennie brałas tą melatoninę? jak długo? i dhea?
    Melatonine bralam raz dziennie wieczorem 2 miesiace a dhea bralam 5 miesięcy (3 mies. 2x1 a potem 2 mies. 3x1)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 06:39

• Farida Koleżanka

Wysłany: 29 września 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu gratulacje

Farida
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakie macie poziomy fsh bo ja sobie wczoraj zrobilam wyniki i przez rok mi sie pogorszyly bo rok temu lh i fsh mialam na poziomie blisko 6 a teraz lh mam 5,13 a fsh 12,93 czyli wnioskuje ze moja rezerwa sie wyczerpuje w znaczacym tempie.

Szczególnie prosze o odpowiedz nasze zaciązone :)

• Madzik_6 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam fsh 12

• nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik a przypomnij mi swoje amh bo może jest dla mnie nadzieja.znowu mam gorsze chwile i wszystko widzę w ciemnych kolorach:(

• Madzik_6 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amh 0,23

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem nowa na forum i bardzo Was przepraszam, ze od razu wpadam po porade, nie zapoznajac sie wczesniej z calym watkiem, ale jest obszerny ;)
    Niestety nie mam dostepu do lekarza, bo mieszkam w Niemczech, a w Klinice w ktorej robilam podstawowe badania to bardzo droga sprawa (jeden cykl kosztowal mnie ponad 1000€), dlatego szukam info w internecie.

Mialam robione badanie hormonu AMH wyniki 4,68 czy to jest dobry wynik?
    Dosyc wysokie LH, ale niskie FSH, na poziomie 2:1, a w czasie owulacji nawet 3:1.
    TSH mam w normie na poziomie 0,73. To dobrze czy zle?

Dodam, ze mam 34,5 lat i mam/mialam andomioze niestety, teoretycznie zaleczona i lekarz przy ostatnim badaniu nic nie znalazl, takze mam nadzieje, ze cholera naprawde sobie poszla.

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ