Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
SoniaK, wlasnie niedawno o Tobie mtslalam. Czekamy na wiesci jutro.
Eni, ja tak nie mam. Ale to troche strasznie brzmi.
Salatka z kurczakiem i pomarancza, mmm. Dawno nie jadlam. Ja dorzucam jeszcze makaron/ryz, grzanki, cebule czerwona i fete.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 19:48
SoniaK, Makumba, Gosia321 lubią tę wiadomość
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Gonapeptyl jest na wyciszenie.Teraz od 2 dc gonal w dawce 200j.Sporo tego prawda?
Pewnie dojdzie do tego coś jeszcze.malgos741 lubi tę wiadomość
Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
e_mil_ka wrote:Laura to w takim razie po co ten acard? On jest słabszy niż heparyna.
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Laura a mi kazał brać dr Z. Gdyby to nie miało wpływu to znając go powiedziałby że nie ma sensu tego brać. Ja jednak bede naciskać, zaszkodzic nie zaszkodzi a ja bede miała przynajmniej spokojną głowę, że wszystko zostało zrobione co było można zrobić.
-
"Gonapeptyl jest analogiem hormonu uwalniającego gonadotropiny zazwyczaj stosuje się go podczas stymulacji w tzw. krótkim lub długim protokole stymulacji, zapobiegając przedwczesnemu pęknięciu lub luteinizacji pęcherzyków. Czasem jednak podaje się go na 36 godzin przed punkcją w protokole z antagonistą, zastępując Ovitrelle. W tym wypadku wykorzystuje się jego działanie uwalniające hormon LH, który powoduje dojrzewanie komórek jajowych i uwalanie ich do wnętrza pęcherzyków. Ten sposób zakończenia stymulacji stosuje się zazwyczaj w sytuacji nadmiernej reakcji na zastosowaną stymulację, aby zapobiec zespołowi przestymulowania jajników. "
To jest wypowiedż embriologa z Novum -
Emilka masz całkowitą rację.
Z tym clexanem nie odpuszczaj,masz prawo spróbować wszystkiego.Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
3×IUI
2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
-
Emilka i może warto by się zastanowić nad podaniem dwóch zarodków, żeby się "wspierały" w zagnieżdżeniu?
SoniaK trzymaj się dzielnie, oby wszystko było dobrze z dzidzią.
Gosia aż mi slinka pociekła, jutro robię sałatkę z pomarańczą.Gosia321 lubi tę wiadomość
3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
Sonia86 zastanawiałam się nad tym ale nie zdecyduje się dlatego, że to są moje ostatnie dwa zarodki. Chyba bym nie przeżyła gdyby miałby to być mój ostatni transfer. Jak ma sie udac to się uda. Równie dobrze słyszałam, że jeden roniący zarodek może pociagnąć za soba drugi. Jak widzisz są dwie szkoły. Nie zdecyduje się na to.
sonia86 lubi tę wiadomość
-
Gosia super przepisy, zrobię, dzięki
SoniaK pamiętamy i trzymamy kciuki żeby te głupoty wygadywane przez lekarzy nie były prawdą ✊✊✊
Daj znać jak się czegoś dowiesz.
Asia08 czy Ty wiesz, że mi skarpety do sandałów nie przeszkadzają?czaisz bazę? Nic w tym złego nie widzę
Asia08 lubi tę wiadomość
-
[email protected] wrote:Emilka ciśniej dr.Ja po dzisiejszej wizycie tez zaczynam od jutra estrofem,lecimy na krotko (dr.D chciał żniwa iść długim-z czego ja nie bylabym zadiwolona)postawiłam na swoim .Długi juz miałam i dupa wyszła;teraz zmiana.Wiecie co to ja mam wymagać bo to ja place kupę kasy,to jest mój czas i ma być tak jak ja chce.Bardzo dużo się dziś dowiedziałam-więcej niż na całej poprzedniej stymulacji.Zaczynam 1 czerwca,narazie gonal,? Myślicie że będzie coś do tego?
Gisia tez miałaś startowac i co kiedy ruszasz:sama mam być, kto mi potowarzyszy.a na pewno w Artemidzie za mna juz 2 tabletka
i start wlasciwej stymulacji jest uzalezniony od tego w ktorym dniu cyklu przyjdzie @ ale tez obstawiam ze zaczne 30-31 maja
malgos741, asiastokrota, sonia86 lubią tę wiadomość
Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
SoniaK wrote:Dziewczynki, przepraszam, że nie na bieżąco z Wami jestem
po prostu nie dam rady czytać
tylko napiszę, jutro idę na amiopunkcję, trzymajcie kciuki o cudBędziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤
-
Malawiki a czego ciekawego sie dowiedzialas na wizycie ?
Ja ide 24 zobaczymy co nam dr D powie mam nadzieje ze nie bedzie sie wykrecal z encortonuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 21:14
-
Z salatkami mozna kombinowac i dodawac to na co na sie ochote
W tej salatce z pomaranczy zapomnialam dodac ze trzeba pomarancze wyfiletowac z tych bialych otoczekWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 21:16
Makumba, sonia86, asiastokrota lubią tę wiadomość
-
Makumba wrote:
Asia08 czy Ty wiesz, że mi skarpety do sandałów nie przeszkadzają?czaisz bazę? Nic w tym złego nie widzę
Makumba lubi tę wiadomość
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84eeeccfe17f.jpg
Teraz to wygląda troche lepiej bo przez cały dzień troche sie zrosło. Moj mąz jak rano zobaczył to za głowe sie złapach a krwi nie mogłam zatamowac chyba przez pół godziny.