X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni!!!!!!!!!!! GRATULACJE >3

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • mag87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni gratulacje serduszka! To kochana spokojnej ciąży, byle ten krwiaczek szybko się wchlonal lub oproznil i nie stresowal mamy:)

klz96iye30cupjne.png
  • goldenka28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eni33 wrote:
    Hey. Jak wiecie dzisiaj bylam na wizycie. I jak na złość rano zacząłem delikatnie plamic. No i jak się okazuje jest mały krwiaczek więc muszę wprowadzic oszczędny tryb życia bo JESTEM W CIĄŻY i Serduszko już bije.

Super wiadomość ! Gratuluję ! Rośnijcie zdrowo 🙂

c55fs65gphrwpg7x.png[/url]
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni gratulacje

Karcia
  • Smerfetka 84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni gratulacje!!!!

zem3df9hnujusrbb.png

wiek 34 lata, słabe nasienie - zabieg żylaków powrózka nasiennego;
    31.08.2018 r. - punkcja
    08.09. 2018 - transfer zarodka 4AB :-(
    03.11 - crio: 12 dpt beta 421,6; 14 dpt - 931,8
    21.09.2021 - crio transfer zarodka 4BB: 11dpt beta 8,5
    22.11.2021 - crio ostatniego mrozaczka 3BC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Emilka to odpoczywajcie teraz na całego. Wspólnie spędzony czas przy takim trybie pracy męża jest na wagę złota :-)

Eni super wieści :-)

• J_agoda Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni gratulacje!!!

Dzwoniłam następnego dnia do Artemidy, rozmawiałam z tą przełożoną pielęgniarek. Mają mi zwrócić za badanie i ich zdaniem mogę podchodzić do procedury już teraz - na podstawie poprzedniego wyniku fsh. Refundacja mi przysługuje ze względu na amh. Mogę mieć wizytę zgodnie z planem - za tydzień u dr D. Wtedy rozpocznę krótki protokół. Oznacza to jednak, że transfer może wypaść na czas, gdy klinika jest zamknięta i będę musiała jeździć do Białegostoku. Mogę też to odłożyć do września. Tylko raz już odkładałam, to tak się rozchorowałam, że minęły 2 lata a mogłam wrócić do tematu z wynikami gorszymi dwa razy. A za rok kończę 40, więc wtedy chyba już całkiem kaplica ze mną.

Ktoś z Was jeździł do Białego? Ktoś pdochodził krótkim protokołem?

Co o tym wszystkim sądzicie?

Marzenia się spełnia :)
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J_agoda wrote:
    Eni gratulacje!!!

Dzwoniłam następnego dnia do Artemidy, rozmawiałam z tą przełożoną pielęgniarek. Mają mi zwrócić za badanie i ich zdaniem mogę podchodzić do procedury już teraz - na podstawie poprzedniego wyniku fsh. Refundacja mi przysługuje ze względu na amh. Mogę mieć wizytę zgodnie z planem - za tydzień u dr D. Wtedy rozpocznę krótki protokół. Oznacza to jednak, że transfer może wypaść na czas, gdy klinika jest zamknięta i będę musiała jeździć do Białegostoku. Mogę też to odłożyć do września. Tylko raz już odkładałam, to tak się rozchorowałam, że minęły 2 lata a mogłam wrócić do tematu z wynikami gorszymi dwa razy. A za rok kończę 40, więc wtedy chyba już całkiem kaplica ze mną.

Ktoś z Was jeździł do Białego? Ktoś pdochodził krótkim protokołem?

Co o tym wszystkim sądzicie?

Ja jezdzilam na kazdy transfer. Dla mnie no problem taka mala wycieczka. My zawsze z mezem zostawalismy jeszcze na 1 lub dwa dni zebh sobie polazic bo bardzo nam sie Białystok spodobał. Ja bym pewnie podeszla bo jestem niecierpliwa.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni gratulacje rosnijcie zdrowo :)

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goldenka28 wrote:
    A jakie leki teraz brał?

Profertil, clostilbegyt i agapurin.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Smerfetka 84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny końcówka ciąży, wszystko było dobrze a teraz przygody. W niedziele zaczął mnie bolec ząb, zapisałam się do dentysty, wczoraj miałam wizyte. Okazało się że kanałowo no ok trudno ale pani dr rozwiercila zeba zostawiła i kazala wlozyc watke z woda utleniona i płukac, po tej watce i płukance chodzilam z bólu po scianach, wyłam jak dziecko nigdy w zyciu tak mnie nie bolał ząb. już nawet apap nie pomagał. Dzisiaj mam znowu wizyte i nie wiem co to bedzie dalej. Boje się, zeby to nie wpływało źle na Maleństwo

zem3df9hnujusrbb.png

31.08.2018 r. - punkcja
  • Fionka Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ENI gratulacje!!! Staraj się jak najwięcej leżeć (chociaż przy dziecku nie będzie to łatwe), aby krwiak się wchłonął.

JAGODA jeżeli wszystkie wyniki są w porządku to ja nie przeciągałabym do września. Początkowo, gdy w Olsztynie nie robili punkcji i transferów to dużo dziewczyn jeździło do Białegostoku. Ja po każdym transferze wracałam od razu do domu, ale dziewczyny mają namiary na noclegi.

• goldenka28 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Profertil, clostilbegyt i agapurin.

Profertil mój też brał, była poprawa po nim, tamtych pozostałych nie znam, ale jeszcze brał l- karnitynę 1000 i mace. Podobno na ruch to l- karnityna jest dobra.

e_mil_ka lubi tę wiadomość

• Agonia777 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eni gratulacje!!!!!

Emilko rozumiem Twoje rozczarowanie, ale życie różne niespodzianki szykuje. Odpocznijcie z mężem, dbaj o luźne gatki dla męża niech jajka wietrzy i chłodzi i cieszcie się ze wspólnych chwil. Pamiętajcie nie cała armia jest ważna. U nas po dłuższej przerwie wystarczył raz i ten jeden jedyny.

Miłego dnia:):)

e_mil_ka, asiastokrota lubią tę wiadomość

Wiek 40
    Drożność ok, nasienie ok, niskie AMH, niepłodność idiopatyczna
    3 lata starań
    1 IUI :(
    2 IUI - 22.09.17. :(
    3 IUI - 17.10.2017r. :(
    ICSI - transfer 8.12.17r. :(
    IVF - transfer 13.03.2018. :(
    IVF - punkcja 26.04 - brak zarodków
    IVF - 10.09.2018r. :(
    Trombofilia wrodzona, KIR Bx
    Transfer ostatniego kropka ?
  • goldenka28 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka 84 wrote:
    Dziewczyny końcówka ciąży, wszystko było dobrze a teraz przygody. W niedziele zaczął mnie bolec ząb, zapisałam się do dentysty, wczoraj miałam wizyte. Okazało się że kanałowo no ok trudno ale pani dr rozwiercila zeba zostawiła i kazala wlozyc watke z woda utleniona i płukac, po tej watce i płukance chodzilam z bólu po scianach, wyłam jak dziecko nigdy w zyciu tak mnie nie bolał ząb. już nawet apap nie pomagał. Dzisiaj mam znowu wizyte i nie wiem co to bedzie dalej. Boje się, zeby to nie wpływało źle na Maleństwo

Ojej Smerfetka, współczuję 🙁 jeszcze na koniec ciąży, takie bóle 😏 oby było już dobrze. Myślę, że na tym etapie ciąży, nie ma to już wpływu na dziecko, zresztą pani dr powinna wiedzieć jak zająć się kobietą w ciąży, tylko Ty biedna, taki ból... Może za to przy porodzie będzie lżej, powiesz, że ból zęba był gorszy 😀

Smerfetka 84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agonia jak u Ciebie? Jak się czujesz?

Eni gratuluję i życzę spokojnej ciąży :-)

Emilko jak u Was? Jak mąż sobie poradził z wynikami?

Smerfetka współczuję :-( najgorsze, że nawet nie możesz wziąć dobrych przeciwbólowych... ale dentysta chyba wie co robi i nie wpłynie to źle na maleństwo :-)

Jagoda na wizyty też będziesz musiała jeździć do Białego jak zdecydujesz się zaczynać w przyszłym miesiącu? Też bym chyba nie przesuwała procedury.,.. tylko to też zależy jakie masz możliwości zwalniania się z pracy...

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki03 wrote:

Emilko jak u Was? Jak mąż sobie poradził z wynikami?

Mąż troche przetrawił sytuację. Wrocil mu humor ale powiedział ze on umywa rece i kolejna procedurę mam ogarniac sama a jego tylko informowac. Tak wiec troche zostalam z tym wszystkim sama.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey
    Eni gratulacje
    Smerfetka ja też miałam problem z zębami już pod koniec coś mi jak by ósemka na dole zaczęła boleć i dziąsła.
    Jagoda ja jeździłam na transfery do Białego bylam na długim tu w Olsztynie podgląd a punkcja i transfery tam. Nawet nie które wyjazdy miło wspominam :)
    Dziewczyny wiecie że moja macica wogole nie była przygotowana do porodu byla mała na połowę ciazy :(

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • Smerfetka 84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Hey
    Eni gratulacje
    Smerfetka ja też miałam problem z zębami już pod koniec coś mi jak by ósemka na dole zaczęła boleć i dziąsła.
    Jagoda ja jeździłam na transfery do Białego bylam na długim tu w Olsztynie podgląd a punkcja i transfery tam. Nawet nie które wyjazdy miło wspominam :)
    Dziewczyny wiecie że moja macica wogole nie była przygotowana do porodu byla mała na połowę ciazy :(

No i właśnie u mnie się okazało że to też ósemka dolna boli + dodatkowo górny ząb kanałowo więc lecimy z dwoma na raz

zem3df9hnujusrbb.png

31.08.2018 r. - punkcja
  • goldenka28 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona84 wrote:
    Hey
    Eni gratulacje

O jaa, a tego po USG nie było widać i po badaniu dna macicy jak zawsze badają palcami?
    Rodziłaś w wojewódzkim? Jak tam opieka, lekarze, położne, bo się tam wybieram najpierw, jeśli mnie nie odeślą ? 🙂

‹‹ 1981 1982 1983 1984 1985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ