Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Izaura wrote:Smerfetka naprawdę mieliście dużo szczęścia, jestem na tym forum od początku i jak dla mnie za dużo poranionych serduszek przez tą klinikę było. Te osoby mają już Dzieci dzięki innym klinikom,Cuda naturalnie, albo jeszcze walczą kolejne lata bo w artemidzie nie otrzymali pomocy jakiej powinny....
O zabieg pytałam dla znajomych, bardzo młodzi ludzie i już takie problemy
Z tego co zauważyłam to co raz więcej młodych ludzi ma problemy. Przykre to jest że tam gdzie te dzieciątka są oczekiwane wymarzone gdzie byłyby kochane ich nie ma ... -
Izaura wrote:Smerfetka naprawdę mieliście dużo szczęścia, jestem na tym forum od początku i jak dla mnie za dużo poranionych serduszek przez tą klinikę było. Te osoby mają już Dzieci dzięki innym klinikom,Cuda naturalnie, albo jeszcze walczą kolejne lata bo w artemidzie nie otrzymali pomocy jakiej powinny....
O zabieg pytałam dla znajomych, bardzo młodzi ludzie i już takie problemyIzaura lubi tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualnyTeż mam do Artemidy wiele żalu. Nie robią podstawowych badań, dopuścili mnie do invitro z mięśniakiem, który wchodził w endometrium, zarodek nie miał szans się zagnieździć... Nie mówię już o kontrolowaniu poziomu TSH przed transferem. To są podstawy. Laboratorium embriologiczne może nie mają najgorszego, ale oferują tylko klasyczne IVF i ICSI. Nie ma opcji IMSI, MACS czy pISCI (chyba, że coś się zmieniło to mnie poprawcie). Nie powiem, ze Artemida jest do końca zła. Cały czas mam dobre wrażenia po wizytach u dr Stefaniak czy u dr Zdanowskiego. To są młodzi lekarze, dużo bardziej otwarci na nowe rozwiązania niż ich starsi koledzy po fachu. Myślę, że Artemida może być dobrą opcją na pierwsze invitro, chociażby ze względu na niski koszt procedury, ale na pewno nie zostałabym tam dłużej... bo nie zagłębiają się w diagnostykę i wychodzą z założenia, że "próbujemy, a może się w końcu uda". Niestety inne kliniki też nie są idealne. Na Klinikę Bocian i dr Mrugacza słyszałam wiele pozytywnych opinii, ale też dużo negatywnych. Z Novum jestem zadowolona, jest o niebo lepsza od Artemidy, ale też mają sporo niedociągnięć. Chyba nie ma ideału. Niestety dużo zależy od szczęścia...
Izaura, asiastokrota, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Emilka, jeszcze za jakiś czas podziękujesz mężowi że chciał rozwodu 😉
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Hey ja co do artemidy to hmm chyba bardziej dzięki Gosi udało się, mowila jakie mam. Badania robić itp. Żeby iść powiedzieć że chce streyd i zastrzyki. Nie wiem czy jak bym. Ich nie brała to czy by była Majeczka., 2zarodki podane bez leków, zastrzyków nawet się nie zagniezdzily. Wiem jedno ze jak bym. Miała podchodzić do ivf to do artemidy pójdę ale odrazu powiem z tymi. Samymi lekami.
Co do badan, nie chcą, zlecac, Jak poszłam z wynikiem. To pytanie po co je robiłam. -
nick nieaktualnycarola12 wrote:Hej dziewczyny,mam pytanie.
Czy robilyscie moze badanie kir w Warszawie i wysyłałyście próbkę kurierem? W którym laboratorium w Olsztynie mogą mi pobrać tylko krew bez zlecania im jakiegokokwiek badania?Czy jest z tym problem?Wiki03, carola12 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycarola12 wrote:Hej dziewczyny,mam pytanie.
Czy robilyscie moze badanie kir w Warszawie i wysyłałyście próbkę kurierem? W którym laboratorium w Olsztynie mogą mi pobrać tylko krew bez zlecania im jakiegokokwiek badania?Czy jest z tym problem?
Carola ja robiłam u siebie w mieście w diagnostyce. Nie było problemu z pobraniem próbki. Później zgłaszasz do Medigen, że masz już próbkę i tego samego dnia odbiera od Ciebie kurier sposób pobrania i zabezpieczenia próbki jest w mailu od Medigen tak jak Izaura pisała. Jak będziesz miała jakieś pytania to piszcarola12 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
eni33 wrote:Heyka ja też miałam ostatnio wizytę i wszystko z małą ok. Bo dr dalej podtrzymuje że to dziewczynka. Ja tylko mam tą cukrzycę i nawet biorę insuline na noc bo naczczo miałam trochę za dużo tzn 95 98 i odrazu dali mi insuline. Biorę 4 j. Dziewczyny które miały insuline to od jakiej dawki zaczynalyscie i na jakiej skaczylyscie. I jak to było z porodem czy naturalnie czy cesarka. I czy położyli was wcześniej do szpitala w którym tc.
Muszę też zrobić usg piersi może macie namiary na kogoś.?
Staraj się zjeść ok 22/23 np serek wiejski lub mała kanapkę z pieczywem wasa. Jak nie będzie pomagać, to zmierz cukier min raz w tygodniu o 2 w nocy. Może przez spadek cukru w nocy, rano rośnie. Pod koniec zaczęłam schodzić z insuliny. A to w sumie też nie było ponoć dobre.
2 tygodnie przed terminem porodu, położyli mnie do Wojewódzkiego. To taki standard. Cukrzyca nie jest wskazaniem do cesarki
U mnie gdyby nie komplikacje w trakcie poroduvto byłby naturalny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 22:30
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
Izaura wrote:Halszka, Karcia co u Was? Jak przygotowania, czekamy na wiadomości i kibicujemy
Cześć, ja dzisiaj jadę na wizytę. Mam na 10, dam znać po co i jak u nas. Proszę o małe kciuki by tym razem już wszystko zacząć bez komplikacji.e_mil_ka, asiastokrota, Karcia, Izaura, Smerfetka 84 lubią tę wiadomość
-
Izaura wrote:Halszka, Karcia co u Was? Jak przygotowania, czekamy na wiadomości i kibicujemyKarcia
-
Halszka112 wrote:Cześć, ja dzisiaj jadę na wizytę. Mam na 10, dam znać po co i jak u nas. Proszę o małe kciuki by tym razem już wszystko zacząć bez komplikacji.
Powodzenia i czekamy na wieści od Ciebie.
Karcia... Co się odwlecze, to... Ale wkurzyć się można na te kłody pod nogi.Halszka112, Karcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Halszka112 wrote:Cześć, ja dzisiaj jadę na wizytę. Mam na 10, dam znać po co i jak u nas. Proszę o małe kciuki by tym razem już wszystko zacząć bez komplikacji.
Kciuki zaciśnięte