X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • polopiryna Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, tak, Gosia. Automat z kawą by im się przydał :) Zastrzyków nie zazdroszczę, ale mam nadzieję, że będą miały dobry skutek :)

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam jej że chcemy podchodzić do ivf w styczniu.. ze nie długo mi się kończy ważność zastrzyki menopur mam do końca stycznia 10 z astrzykow 75j i mogę się nie wyrobić..i du.a..

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polopirynka masz juz za soba to sie ciesz

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Mówiłam jej że chcemy podchodzić do ivf w styczniu.. ze nie długo mi się kończy ważność zastrzyki menopur mam do końca stycznia 10 z astrzykow 75j i mogę się nie wyrobić..i du.a..
    Ja narazie telefonicznie wiem ze kariotyp mam prawidlowy i to najwazniejsze pozostalych wynikow narazie nie ma. Mimo wszystko i tak jestem juz w trakcie stymulacji. Tylko ze ja sama dla siebie zrobilam badania genetyczne zaden z ginekologow artemidy nie powiedzial mi ze sa konieczne.
    Ja bym podchodzila na twoim miejscu ale to juz w grudniu musisz zaczac jesli ma byc dlugi protokol no chyba ze krotki bez antykow

gann3e3kewa6j1el.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana ja za leki zapłaciłam w sumie 1500 sporo jak dla mnie. Najpierw dał mi gonal za który zapłaciłam 420 i głupia się ucieszyłam bo myślałam że to będzie koniec a później kolejna wizyta w aptece 450 ,później znów 150 i 400 no i plus ovitrell czy jak mu tam na pęknięcie. Sporo tego ale teraz mi trochę leków zostało i datę mają długo więc liczę że się przydadzą do następnego podejścia.Słomka super że serduszko bije w Tobie kurcze jakie to musi być piękne uczucie :) .

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek nam gdzieś przepadła :) jak tam kochana samopoczucie? i kiedy testujesz? polopiryna trzymamy kciuki :) a tak swoją drogą to wygodne mają te czerwone fotele w Białymstoku na tych salkach co leży się po punkcji :)

Karcia
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w końcu wychodzę:).

eni33, asiastokrota, sonia86, malgos741, nadziejka88, Karcia, asia-m-b, Izaura, Asia08, Makumba, ana1122 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Małgoś nic się nie da przyśpieszyć??? przecież musisz się wyrobić, kurcze Ty nie masz refundacji i będzie baaaardzo szkoda tych leków :(

malgos741 lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Ja narazie telefonicznie wiem ze kariotyp mam prawidlowy i to najwazniejsze pozostalych wynikow narazie nie ma. Mimo wszystko i tak jestem juz w trakcie stymulacji. Tylko ze ja sama dla siebie zrobilam badania genetyczne zaden z ginekologow artemidy nie powiedzial mi ze sa konieczne.
    Ja bym podchodzila na twoim miejscu ale to juz w grudniu musisz zaczac jesli ma byc dlugi protokol no chyba ze krotki bez antykow
    Mam krótki, bo małe amh.. jeszcze kasy nie mam.. myślę że z kasą wyrobie się na styczeń. .chce porobić badania genetyczne bo u mnie coś z komórkami nie tak było i chce się dowiedzieć co..
    ps mi kariotyp kazał zrobić dr.Z.. teraz czekam co mi napisze. .jakie następne badania..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 14:35

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgos741 ile placilas za leki bez refundacji?

• Karcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka super że w końcu wychodzisz nie ma to jak w domu :)

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Karcia
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka super że będziesz już w domku.Jak twoje wyniki.Czekasz na @ i lecisz na transfer.Robili ci badania,jak tam twoje jajniki.?

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słomka :) wrote:
    U mnie chyba wszystko ok :), mamy serduszko i 3mm maluszka :)
    Dr Z zaniepokoił się tylko tym, ze w jednym miejscu mam za mała gęstość i na USG było widać prześwity.
    A powiedzcie mi czy jak chodzicie do dr W u niego do gabinetu to badania robicie prywatnie czy jakos na NFZ?
    W poniedzialek jak dziewczyny w recepcji uzupełniały mi kartę ciąży, to mówiły ze to już dzisiaj kolejna :)
    Tak poszłam do dr Z na pierwszą wizytę i teraz mam zagwozdkę czy dalej umawiać się do niego czy lepiej do kogoś kto jest na miejscu do dr W albo dr P. Bo jak coś się bedzie działo złego to z dr Z z Bialegostoku tylko przez Tel pomoże...
    Gratuluję Slomka :))

słomka :) lubi tę wiadomość

• Monisiek Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Przepadłam, bo roboty mam co nie miara, na zakrętach się nie wyrabiam.
    Powiem tak... nie wiem, o co kaman. Wczoraj po południu kiepsko się czułam, miałam dosyć mocne nudności. Byłam w aptece i coś mnie podkusiło, żeby kupić test ciążowy. No i zrobiłam - 10dpt. W życiu nigdy mi nie wyszedł pozytywny, a wczoraj z popołudniowego sikańca miałam mocnego bladziocha, wyszedł od razu po 3 minutach. Pełna nadziei pognałam do miejskiego na betę - i klapa, tylko 6,3 bhcg. Znaczy, że coś się zadziało (do 5 brak ciąży, powyżej - ciąża. Wieczorem znowu jakiś zonk - aplikując luteinę - czerwona kropa. Myślałam, że to @. Rano tylko brązowa cienka nitka, przez cały dzień nic, żadnej plamki. Znowu mdłości. Wiem, że to wcześnie na ciążowe mdłości, może psycha mi siada.
    I teraz - albo @ nie może się rozkręcić, bo luteinę jeszcze biorę, albo może to dopiero wczoraj czy przedwczoraj implantacja?? Zgłupiałam.
    Rano zrobię jeszcze raz sikańca, ale betę dopiero w piątek, bo jutro to bez sensu (co może wyjść z wczorajszego 6,3). Temperatura cały czas powyżej 37. Jeszcze mam nadzieję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 17:12

malgos741 lubi tę wiadomość

Monisiek
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka, ja miałam bez refundacji. W pewnym momencie przestałam liczyć. Na pewno za 20 ampułek gonapeptylu 530 zł (całe opakowanie, 7 sztuk mi zostało - może wykorzystam następnym razem - bez sensu mi wyliczyli). Menopur 1200j około 1500 zł i potem jeszcze menopur 600j ok 700 - 750 zł. Nie pamiętam dokładnie. Do tego był zastrzyk na pękniecie (chyba 90 zł w Artemidzie). Do tego wizyty i wszystkie badania - ok. 1000 wizyty przed pakietem in vitro, badania coś ponad tysiąc, ale nie pamiętam. Przestałam kontrolować te wydatki. Studnia bez dna. Mąż do dzisiaj boi się zaglądać na nasze konto ;)

Monisiek
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Mam krótki, bo małe amh.. jeszcze kasy nie mam.. myślę że z kasą wyrobie się na styczeń. .chce porobić badania genetyczne bo u mnie coś z komórkami nie tak było i chce się dowiedzieć co..
    ps mi kariotyp kazał zrobić dr.Z.. teraz czekam co mi napisze. .jakie następne badania..
    Malgos a z kad jestes ? Moze udaloby sie zamienic z kims twoj Menopur na kogos z dluzszym terminem
    Narazie to tylko moje gdybanie bo nie wiem czy dostane 75 na dalsza stymulacje czy moze wypisze 600

gann3e3kewa6j1el.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek to sporo. Ja draze temat bo może za dwa/trzy miechy my będziemy podchodzić i boje się ze moje amh spadnie do poziomu bez refundacji wiec musze oszacować nasze zdolności finansowe czy ewentualnie podolamy:(

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek wrote:
    Hej dziewczyny :) Przepadłam, bo roboty mam co nie miara, na zakrętach się nie wyrabiam.
    Powiem tak... nie wiem, o co kaman. Wczoraj po południu kiepsko się czułam, miałam dosyć mocne nudności. Byłam w aptece i coś mnie podkusiło, żeby kupić test ciążowy. No i zrobiłam - 10dpt. W życiu nigdy mi nie wyszedł pozytywny, a wczoraj z popołudniowego sikańca miałam mocnego bladziocha, wyszedł od razu po 3 minutach. Pełna nadziei pognałam do miejskiego na betę - i klapa, tylko 6,3 bhcg. Znaczy, że coś się zadziało (do 5 brak ciąży, powyżej - ciąża. Wieczorem znowu jakiś zonk - aplikując luteinę - czerwona kropa. Myślałam, że to @. Rano tylko brązowa cienka nitka, przez cały dzień nic, żadnej plamki. Znowu mdłości. Wiem, że to wcześnie na ciążowe mdłości, może psycha mi siada.
    I teraz - albo @ nie może się rozkręcić, bo luteinę jeszcze biorę, albo może to dopiero wczoraj czy przedwczoraj implantacja?? Zgłupiałam.
    Rano zrobię jeszcze raz sikańca, ale betę dopiero w piątek, bo jutro to bez sensu (co może wyjść z wczorajszego 6,3). Temperatura cały czas powyżej 37. Jeszcze mam nadzieję...
    Kochana a ilodniowy zarodek mialas podany 3 czy 5 ?
    Moze to byc pozna implantacja i beta dopiero przyrasta i tego ci zycze :)

gann3e3kewa6j1el.png
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dniowy, 4B

Monisiek
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli mialas 3 dniowy zarodek to za wczesnie zrobilas bete. Jest szansa ze to jednak poczatek przyrostu takze trzymam kciuki :)

gann3e3kewa6j1el.png
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ