X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • polopiryna Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, tak, Gosia. Automat z kawą by im się przydał :) Zastrzyków nie zazdroszczę, ale mam nadzieję, że będą miały dobry skutek :)

19.03.2016 - I iui :(, 14.07.2016 - II iui :(, 05.08.2016 - III iui :(
    06 - 11.10.2016 - I IVF :)
    dqpr6iye74d9v83c.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam jej że chcemy podchodzić do ivf w styczniu.. ze nie długo mi się kończy ważność zastrzyki menopur mam do końca stycznia 10 z astrzykow 75j i mogę się nie wyrobić..i du.a..

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polopirynka masz juz za soba to sie ciesz

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Mówiłam jej że chcemy podchodzić do ivf w styczniu.. ze nie długo mi się kończy ważność zastrzyki menopur mam do końca stycznia 10 z astrzykow 75j i mogę się nie wyrobić..i du.a..
    Ja narazie telefonicznie wiem ze kariotyp mam prawidlowy i to najwazniejsze pozostalych wynikow narazie nie ma. Mimo wszystko i tak jestem juz w trakcie stymulacji. Tylko ze ja sama dla siebie zrobilam badania genetyczne zaden z ginekologow artemidy nie powiedzial mi ze sa konieczne.
    Ja bym podchodzila na twoim miejscu ale to juz w grudniu musisz zaczac jesli ma byc dlugi protokol no chyba ze krotki bez antykow

gann3e3kewa6j1el.png
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana ja za leki zapłaciłam w sumie 1500 sporo jak dla mnie. Najpierw dał mi gonal za który zapłaciłam 420 i głupia się ucieszyłam bo myślałam że to będzie koniec a później kolejna wizyta w aptece 450 ,później znów 150 i 400 no i plus ovitrell czy jak mu tam na pęknięcie. Sporo tego ale teraz mi trochę leków zostało i datę mają długo więc liczę że się przydadzą do następnego podejścia.Słomka super że serduszko bije w Tobie kurcze jakie to musi być piękne uczucie :) .

Karcia
  • Karcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek nam gdzieś przepadła :) jak tam kochana samopoczucie? i kiedy testujesz? polopiryna trzymamy kciuki :) a tak swoją drogą to wygodne mają te czerwone fotele w Białymstoku na tych salkach co leży się po punkcji :)

Karcia
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w końcu wychodzę:).

eni33, asiastokrota, sonia86, malgos741, nadziejka88, Karcia, asia-m-b, Izaura, Asia08, Makumba, ana1122 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Małgoś nic się nie da przyśpieszyć??? przecież musisz się wyrobić, kurcze Ty nie masz refundacji i będzie baaaardzo szkoda tych leków :(

malgos741 lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia321 wrote:
    Ja narazie telefonicznie wiem ze kariotyp mam prawidlowy i to najwazniejsze pozostalych wynikow narazie nie ma. Mimo wszystko i tak jestem juz w trakcie stymulacji. Tylko ze ja sama dla siebie zrobilam badania genetyczne zaden z ginekologow artemidy nie powiedzial mi ze sa konieczne.
    Ja bym podchodzila na twoim miejscu ale to juz w grudniu musisz zaczac jesli ma byc dlugi protokol no chyba ze krotki bez antykow
    Mam krótki, bo małe amh.. jeszcze kasy nie mam.. myślę że z kasą wyrobie się na styczeń. .chce porobić badania genetyczne bo u mnie coś z komórkami nie tak było i chce się dowiedzieć co..
    ps mi kariotyp kazał zrobić dr.Z.. teraz czekam co mi napisze. .jakie następne badania..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 14:35

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgos741 ile placilas za leki bez refundacji?

• Karcia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka super że w końcu wychodzisz nie ma to jak w domu :)

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Karcia
  • [email protected] Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka super że będziesz już w domku.Jak twoje wyniki.Czekasz na @ i lecisz na transfer.Robili ci badania,jak tam twoje jajniki.?

Prowadź mnie losie tam,dokąd iść trzeba...bo tam gdzie nie trzeba to ja sama wlezę.
    3×IUI
    2xIVF (dwa mrożaki ❄❄)
    14.09.2017 criotransfer 2BB:beta 7dpt-66, 13dpt-1902
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słomka :) wrote:
    U mnie chyba wszystko ok :), mamy serduszko i 3mm maluszka :)
    Dr Z zaniepokoił się tylko tym, ze w jednym miejscu mam za mała gęstość i na USG było widać prześwity.
    A powiedzcie mi czy jak chodzicie do dr W u niego do gabinetu to badania robicie prywatnie czy jakos na NFZ?
    W poniedzialek jak dziewczyny w recepcji uzupełniały mi kartę ciąży, to mówiły ze to już dzisiaj kolejna :)
    Tak poszłam do dr Z na pierwszą wizytę i teraz mam zagwozdkę czy dalej umawiać się do niego czy lepiej do kogoś kto jest na miejscu do dr W albo dr P. Bo jak coś się bedzie działo złego to z dr Z z Bialegostoku tylko przez Tel pomoże...
    Gratuluję Slomka :))

słomka :) lubi tę wiadomość

• Monisiek Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Przepadłam, bo roboty mam co nie miara, na zakrętach się nie wyrabiam.
    Powiem tak... nie wiem, o co kaman. Wczoraj po południu kiepsko się czułam, miałam dosyć mocne nudności. Byłam w aptece i coś mnie podkusiło, żeby kupić test ciążowy. No i zrobiłam - 10dpt. W życiu nigdy mi nie wyszedł pozytywny, a wczoraj z popołudniowego sikańca miałam mocnego bladziocha, wyszedł od razu po 3 minutach. Pełna nadziei pognałam do miejskiego na betę - i klapa, tylko 6,3 bhcg. Znaczy, że coś się zadziało (do 5 brak ciąży, powyżej - ciąża. Wieczorem znowu jakiś zonk - aplikując luteinę - czerwona kropa. Myślałam, że to @. Rano tylko brązowa cienka nitka, przez cały dzień nic, żadnej plamki. Znowu mdłości. Wiem, że to wcześnie na ciążowe mdłości, może psycha mi siada.
    I teraz - albo @ nie może się rozkręcić, bo luteinę jeszcze biorę, albo może to dopiero wczoraj czy przedwczoraj implantacja?? Zgłupiałam.
    Rano zrobię jeszcze raz sikańca, ale betę dopiero w piątek, bo jutro to bez sensu (co może wyjść z wczorajszego 6,3). Temperatura cały czas powyżej 37. Jeszcze mam nadzieję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 17:12

malgos741 lubi tę wiadomość

Monisiek
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka, ja miałam bez refundacji. W pewnym momencie przestałam liczyć. Na pewno za 20 ampułek gonapeptylu 530 zł (całe opakowanie, 7 sztuk mi zostało - może wykorzystam następnym razem - bez sensu mi wyliczyli). Menopur 1200j około 1500 zł i potem jeszcze menopur 600j ok 700 - 750 zł. Nie pamiętam dokładnie. Do tego był zastrzyk na pękniecie (chyba 90 zł w Artemidzie). Do tego wizyty i wszystkie badania - ok. 1000 wizyty przed pakietem in vitro, badania coś ponad tysiąc, ale nie pamiętam. Przestałam kontrolować te wydatki. Studnia bez dna. Mąż do dzisiaj boi się zaglądać na nasze konto ;)

Monisiek
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Mam krótki, bo małe amh.. jeszcze kasy nie mam.. myślę że z kasą wyrobie się na styczeń. .chce porobić badania genetyczne bo u mnie coś z komórkami nie tak było i chce się dowiedzieć co..
    ps mi kariotyp kazał zrobić dr.Z.. teraz czekam co mi napisze. .jakie następne badania..
    Malgos a z kad jestes ? Moze udaloby sie zamienic z kims twoj Menopur na kogos z dluzszym terminem
    Narazie to tylko moje gdybanie bo nie wiem czy dostane 75 na dalsza stymulacje czy moze wypisze 600

gann3e3kewa6j1el.png
  • nadziejka88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek to sporo. Ja draze temat bo może za dwa/trzy miechy my będziemy podchodzić i boje się ze moje amh spadnie do poziomu bez refundacji wiec musze oszacować nasze zdolności finansowe czy ewentualnie podolamy:(

• Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monisiek wrote:
    Hej dziewczyny :) Przepadłam, bo roboty mam co nie miara, na zakrętach się nie wyrabiam.
    Powiem tak... nie wiem, o co kaman. Wczoraj po południu kiepsko się czułam, miałam dosyć mocne nudności. Byłam w aptece i coś mnie podkusiło, żeby kupić test ciążowy. No i zrobiłam - 10dpt. W życiu nigdy mi nie wyszedł pozytywny, a wczoraj z popołudniowego sikańca miałam mocnego bladziocha, wyszedł od razu po 3 minutach. Pełna nadziei pognałam do miejskiego na betę - i klapa, tylko 6,3 bhcg. Znaczy, że coś się zadziało (do 5 brak ciąży, powyżej - ciąża. Wieczorem znowu jakiś zonk - aplikując luteinę - czerwona kropa. Myślałam, że to @. Rano tylko brązowa cienka nitka, przez cały dzień nic, żadnej plamki. Znowu mdłości. Wiem, że to wcześnie na ciążowe mdłości, może psycha mi siada.
    I teraz - albo @ nie może się rozkręcić, bo luteinę jeszcze biorę, albo może to dopiero wczoraj czy przedwczoraj implantacja?? Zgłupiałam.
    Rano zrobię jeszcze raz sikańca, ale betę dopiero w piątek, bo jutro to bez sensu (co może wyjść z wczorajszego 6,3). Temperatura cały czas powyżej 37. Jeszcze mam nadzieję...
    Kochana a ilodniowy zarodek mialas podany 3 czy 5 ?
    Moze to byc pozna implantacja i beta dopiero przyrasta i tego ci zycze :)

gann3e3kewa6j1el.png
  • Monisiek Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dniowy, 4B

Monisiek
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli mialas 3 dniowy zarodek to za wczesnie zrobilas bete. Jest szansa ze to jednak poczatek przyrostu takze trzymam kciuki :)

gann3e3kewa6j1el.png
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ