X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Artemida Olsztyn
Odpowiedz

Artemida Olsztyn

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle Dziewczyny kiedy to sie bierze to relanium i akard, nospe? bo mi się juz to wszystko miesza ;)

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaura wrote:
    Ana wcinaj ananasa i relaksuj...&&
    Bralas relanium?
    Nie brałam. Doktor z mi nie kazal. Wzięłam aby nospe i melise wypiłam. a w szpitalu dostałam zastrzyk na rozluźnienie

Izaura lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po punkcji miałam brać unidox przez 5 dni. Dziś jest ostatni dzień I nie wiem czy brać?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Gosia321 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Dziewczyny po punkcji miałam brać unidox przez 5 dni. Dziś jest ostatni dzień I nie wiem czy brać?
    Brac

Będziesz szczęśliwa- powiedziało życie ale najpierw nauczę Cie być silną ❤❤

gann3e3kewa6j1el.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas brała unidox, to antybiotyk, trzeba skończyć.

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • eni33 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem tego zdania co Makumba.Nie ma sie co przejmować co inni mówią tylko trzymać raz obranej drogi.
    A moje endometrium malutkie bo tylko 6,wcina orzechy ale chyba musze się wziąć za wino,ble nie lubię ale trzeba.
    Ja tez jadlam orzechy brazylijskie pilam winko i to nic nie dalo. Endo tez mialam maly przyrost bo 5 ,6 a na ostatniej wizycie konczacej stylulacje tez tylko 6.5mm. Nie wiem jakie bylo w dniu punkcji bo tego nikt mi nie mowil . jak teraz bylam w poniedzialek na wizycie pytalam o to dr Z ale on mowi ze bylo dobre i ze nic mi nie jest ze nie mam endometriozy bo chcialam cos w tym kierunku robic. Ale ja wiem ze to male zawsze podczas stymulacji mialam male bo najwieksze jakie bylo to 8mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 16:04

3jvztv73z47a71uw.png

klz9roeqyeov6byo.png

30.05.2016. | iui :-( 9.07.2016 || iui :-( 30.09.2016 punkcja 3.10.2016 transfer :-(
    11.03.2017 punkcja. 16.03.2017 transfer :-) 7dpt beta 34. 8dpt beta 54. 10dpt beta 148. 12dpt beta 412
    17.11.2018 crio transfer
    :-( Puste jajo :-(
    8.06.2019 crio transfer :-)
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Dziewczyny miałam dzis piękny a zarazem straszny sen. Śniło mi się że miałam córeczkę. Ale nie pamiętałam w tym śnie czy to in vitro się udało czy to dziecko z adopcji. Najgorsze było to że zapominałam ją przewijać :(. O przewinieciu przypomniało mi się na drugi dzień. Byłam przerażona. Może ja się na matkę nie nadaje :(. Obudziłam się cała spocona.
    Od kilku dni czuje jakiś niepokój przed criotransferem. Wcześniej miałam dobre nastawienie i przeczucie że się uda a teraz wszystko sie odwróciło i do tego jeszcze ten sen.

Emilka sny to czasem nie do ogarnięcia są, dziewczyny mają racje nie ma się co wczuwać i przejmować. My będziemy NAJLEPSZYMI MATKAMI NA ŚWIECIE :):):):):):) Mam w pracy koleżankę, której mąż wyjeżdżając w delegacje zostawia kartkę z rozpiską co i kiedy ma zrobić, jednym z punktów było "piątek-15.15 odbież Marcinka z przedszkola" kilkakrotnie zdarzyło się że zapomniała, serio :):) w pracy ma tytuł matki roku hi hi hi

e_mil_ka, Makumba lubią tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
    4 x iui :(:(:(:(
    4 próby ivf :(:(:(:(
    IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc :(
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka ja też uważam że będziemy najlepszymi matkami na świecie. Obawy Zawsze są Ale to jest życie Więc muszą być. A żaden rodzic nie jest idealny

e_mil_ka, malgos741 lubią tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Asiastokrota zmień kolezanke :P przepraszam, ale no jakaś laska bez wyczucia!
    Zapomnij o tej rozmowie i realizuj swój plan. Spokojnie.
    Co w Bocianie jej zdaniem jest lepiej niż w Bialym?

Nie spodziewałam się że tak mnie ruszy rozmowa z nią. Nagadała mi, że w Artemidzie oszukują, nie podają nam leków skutecznych i dostępnych na świecie. Hodują tylko po jednym zarodku, że są po prostu nie skuteczni. Mam się przenosić do Bociana bo tylko tam nam się uda.

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
    Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
  • eve87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia trzeba było spytać co to sa za leki skuteczne i dostępne na całym świecie ? I skąd pewność, ze w Bocianie nie oszukują ? Ja uważam, ze nie ma co dać się zwariować, tak naprawde w żadnej klinice nie wiemy co dzieje się za drzwiami laboratorium. Jasne, że statystyki skuteczności sa pomocne, ale w Artemidzie tez sie udaje. Jest nas tutaj kilka przykładów szczęśliwych ciążowek :)

Ja na punkcji byłam w pokoju z dziewczyna na ktora trafiłam tez przy transferze i obu nam sie udało :) u mnie to pierwsze podejście do IVF, bez żadnej inseminacji a u niej tez pierwsze IVF ale po kilku inseminacjach. Ja z wysokiem Amh i prawie 20 pobranych komórek a ona niskie amh i 5 pobranych komórek. Nie ma reguły :)

Makumba, asiastokrota, malgos741 lubią tę wiadomość

08/07 transfer, 1sze podejście do IVF
    19/07 11dpt, beta 421
    201703131772.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na punkcji z facetka która się przeniosla z jakieś kliniki do artemidy. Mówi że tu jest dużo lepiej. Każda klinika ma swoje plusy i minusy

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na transfer dzieliłam pokój z kobietką z Warszawy. Śmiesznie było bo zajechaliśmy do KFS na wlocie w Białymstoku i siedząc przy stoliku, mówię do mojego M, że fajna para weszła, później jak się okazało trafiliśmy dobtego samego pokoju w szpitalu :) Nie byli za bardzo rozmowni, później mój M dowiedział się ze podchodzą już kolejny raz i ze przenieśli się z kliniki z Warszawy, bo Artemida ma bardzo dobre opinie i dużą skuteczność. Kazdy "przypadek" jest inny... Ja osobiście nie mogę ciągle zrozumieć jak to się stało, że żaden zarodek nie został na zimowisku. Podczas transferu dr Z mówił, ze wszystkie są dobre, jeden z nami zostal a reszta nie dała rady.

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba o gratuluję :-) piękna beta.

Emilka dr M jest spoko - ja byłam u niej dwa razy i nie mogę powiedzieć o niej złego zdania.

Ja dziś też byłam na podglądzie i powiem wam, że w żółwim tempie idzie ta stymulacja w przeciwieństwie do wydawanej kasy na wizyty i leki :-( Poszło mi już jakieś 1200 a to tylko wywołanie owulacji! Dziś 14 dc - Endometrium 6,5, pęcherzyk 11 mm i e2 tylko 18. Kurde kolejne dwa dni menopur i poniedziałek kontrol.

Makumba, e_mil_ka lubią tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Makumba o gratuluję :-) piękna beta.

Emilka dr M jest spoko - ja byłam u niej dwa razy i nie mogę powiedzieć o niej złego zdania.

Ja dziś też byłam na podglądzie i powiem wam, że w żółwim tempie idzie ta stymulacja w przeciwieństwie do wydawanej kasy na wizyty i leki :-( Poszło mi już jakieś 1200 a to tylko wywołanie owulacji! Dziś 14 dc - Endometrium 6,5, pęcherzyk 11 mm i e2 tylko 18. Kurde kolejne dwa dni menopur i poniedziałek kontrol.
    No kasy sporo idzie. Ale może efekt będzie dobry.a wy działacie naturalnie?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Makumba Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana co tam sobie porabiacie?

My, po punkcji, poszliśmy sobie na pysznego hamburgera do knajpy niedaleko szpitala. Miły Burger - polecam niam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 21:01

f2w3pc0znxygxlh3.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& kciuki mocno trzymamy razem z Jasiem ♥ który rozpycha się w brzuchu ;)

Dziewczyny to, że komuś się nie udaje, to nie znaczy, że w artemidzie oszukują.. za takie oszczerstwa można mieć sprawę w sądzie.. przecież to jest szpital, mają procedury, kontrole.. myślicie, że sobie ot tak niszczą dobre zarodki? ja w to nie wierzę..
    My mieliśmy 4 śnieżynki, 3 zabraliśmy, a 1 jeszcze czeka ♥

Makumba, malgos741 lubią tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makumba wrote:
    Ana co tam sobie porabiacie?

My, po punkcji, poszliśmy sobie na pysznego hamburgera do knajpy niedaleko szpitala. Miły Burger - polecam niam.
    Po transferze pojechaliśmy do hotelu bo po tym nocnym incydencie po prostu poszliśmy spac. A teraz leżę W łóżku I odpoczywam.

malgos741 lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    No kasy sporo idzie. Ale może efekt będzie dobry.a wy działacie naturalnie?
    Tak naturalnie. Musi być z tego happy end :-)
    Ana kibicuję ci mocno. Teraz długie dwa tygodnie oczekiwania na testowanie i zobaczenia 2 kresek :-)

Makumba lubi tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ena wrote:
    Tak naturalnie. Musi być z tego happy end :-)
    Ana kibicuję ci mocno. Teraz długie dwa tygodnie oczekiwania na testowanie i zobaczenia 2 kresek :-)
    Jasne ze musi się udać. Muszę sobie wymyśleć zajęcie na te 2 tygodnie

Makumba lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • asiastokrota Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie posądzam nikogo o oszustwo. Macie racje każda klinika ma swoje plusy i minusy, najlepiej o tym wiem bo zaliczyłam też Invicte w Gdańsku. Po prostu koleżanka trafiła na podatny grunt. Zaliczyliśmy 3 próby w każdej miałam powyżej 10 komórek a zarodek zostawał tylko jeden :( Nie zamierzam się nigdzie przenosić, jak jest gdzieś zapisane że będę mamą to tak będzie. A może uda nam się naturalnie, cuda się zdarzają. Wy jesteście dla mnie najlepszym przykładem na to że się udaje. Bez Was bym chyba oszalała. Nigdy nie byłam przekonana do żadnych forum i teraz wiem jak bardzo się myliłam. Wy mnie rozumiecie jak nikt, pocieszycie, postawicie do pionu jak trzeba ;) super, dziękuję Wam bardzo wszystkim :)

Makumba, Izaura, ana1122, nadziejka88, malgos741 lubią tę wiadomość

Asia
    gyxwanliqmujcchr.png
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ