Artemida Olsztyn
-
WIADOMOŚĆ
-
Eni podobno nie jest zalecane puszczanie dźwięku serduszka przed 10-12 tyg. Tak mi powiedział dr jak leżałam w szpitalu z powodu plamienia, także się nie martw. Z tą kartą ciąży też nie ma reguły, mi dr Zd założył na drugiej wizycie w 7t3d, tydzień wcześniej byłam i niego na pierwszej wizycie z powodu infekcji, wtedy zlecił mi morfologię i mocz, jak już miał te wyniki to założył mi kartę ciąży.3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
Eni a dostałaś jakąś karteczkę z wizyty z informacją o tyg ciąży? Co do becikowego- to musisz być pod opieką ginekologa przed 10tyg, ale nie ma napisane, że karta ciąży jest wymagana.
Ja serduszko też usłyszałam później, dr W powiedział, że nie ma co stresować malucha. -
Tak chodzi o te podstawowe badania. No nie mam zadnej karteczki. Wczoraj byl 7t1d a za te trzy tygodnie to juz właśnie wejde w 10t1d. Mysle zeby sie przepisac wlasnie do dr P bo i tak chcialam zeby on prowadzil ciaze.
-
eni33 wrote:Tak chodzi o te podstawowe badania. No nie mam zadnej karteczki. Wczoraj byl 7t1d a za te trzy tygodnie to juz właśnie wejde w 10t1d. Mysle zeby sie przepisac wlasnie do dr P bo i tak chcialam zeby on prowadzil ciaze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 10:51
-
Eni33 nie trzeba mieć karty ciąży do becikowego. Lekarz może wystawić zaświadczenie że byłaś pod jego opieką przed 10tcAsia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
ona84 wrote:dr.D odpisał ze po27kwietnia bedzie sie kontaktowal-no to czekam:)
chyba ze cud bedzie bo od7dc do14dc taka owulka ze szok bol jajnik sluz nie zly no i oczywiscie przytulanki caly czasnadziejka88 lubi tę wiadomość
Asia
Starania od 2010r., Niepłodność idiopatyczna, Mutacja MTHFR C677T, A1298C heterozygotyczna
4 x iui
4 próby ivf
IX/2015 - ivf- ciąża- strata w 9tc -
Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Lekarska Dr Hab. N. Med. Jacek Szamatowicz Podlaskie
Kazimierza Pułaskiego 116, 15-338 Białystok
601286563 -
Ja dostałam ten nr od dziewczyny co zapisywaly się na bezpłatne ivfdo niego W bialymstoku. Ale ja nie dzwoniłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 12:04
-
eni33 wrote:Czesc dziewczyny ja tez bylam wczoraj na wizycie. To prawda cala poczeklania ludzi. Serduszko bije ale dziwie sie ze dr nie puścił głosu bo pamietam ze Laura byla jakos w 6 tygodniu i drZ jej puscil. Krwiak dalej jest i zalecenie lezenia trwa. Zlecil badania i wizyta za 3 tygodnie. A i nie zalozyl mi karty ciąży bo powiedzial ze po badaniach "bo co ja tam wpisze bez badan" jego slowa. I tak samo dam przyklada Laury u dr Z wypisal badania i karte zalozyl pisala Laura. A przecież karte ciazy trzeba miec do 10 tygodnia bo sie becikowego nie dostanie. Asia 08 a ile placi sie za wizyte prywatna u dr P w gabinecie.
4.02.2017 II KRESECZKI przed rozpoczęciem stymulacji CUD
9.02.2017 beta 13600
13.02.2017 beta 25770
14.02.2017 SERDUSZKO BIJE -
Eni, dziewczyny już Ci odpowiedziały. Wizyta 200 zł i musisz już dzwonić, bo jest masakra. Ja jak pierwszy raz się zapisywałam, to miesiąc wcześniej.
Co do becikowego, też czytałam, że wystarczy tylko zaświadczenie od lekarza, że byłaś pod opieką. Ale dziwne, że nie dostałaś wydruku z wizyty. Ja byłam chyba w 5tc i mam karteczkę z opisem i zdjęcie usg.
O serduszko się nie martw. Ja też naczytałam się, że dziewczyny już słuchały na początku a ja mi lekarz nie puścił. Może faktycznie to działa na dzidziulka i nie ma co go stresować.Bije i to jest najważniejsze.
Makumba, nie bij proszę. W ciąży jestem.
Wczoraj jak wróciliśmy, to nie miałam już siły pisać. Opóźnienie oficjalne tylko 20 min., ale myślę że tak do 30 się przeciągnęło.
Mamy dziewczynkę w dalszym ciągu. Dr pokazywał nam jej atrybuty.
Pokazał też... włoski na głowie! Śmiać mi się chciało, bo mówi "o te szare tutaj to włoski". I z jednej strony faktycznie sporo tego było a z drugiej takie 3 strąki.
Malutka ma mniejszy brzuszek niż wynika z wieku (ostatnio główka była mniejsza), waży jakieś 1380 g. Dr powiedział, że narazie nie ma się czym martwić, bo po prostu może być malutka, ale za 3 tyg. zobaczymy i jak coś to szpital, żeby to kontrolować. Mam nadzieję, że do tego czasu podrośnie.
No i znowu zmienił nam się termin porodu na 1.07.Jeszcze trochę i we wrześniu urodzę. Jak słonica będę w ciąży chodzić.
Rano byłam u diabetolog i przepisała mi też na ten kaszel duomox. Dr P też mówił, że na tym etapie ciąży jest sporo antybiotyków, które nie zaszkodzą maluchowi i jak coś to żeby dzwonić do niego. Czytam, że duomox jest bezpieczny w ciąży. Czy któraś z Was go brała? Bo nie chciałabym dzwonić niepotrzebnie do dr.
No i miałam zapytać na wizycie o milion rzeczy i jak zwykle zapomniałam.
Przepraszam, że nie odniosę się imiennie do wszystkich dziewczyn, ale pamięć mi zawodzi. Trzymam kciuki za wszystkie pijące winko i oczekujące na wizyty. Ja po jednym kieliszku byłam ululana.
Emilka, kciuki za wizytę. Oby to był dobry moment.
asiastokrota, e_mil_ka, polopiryna, Gosia321 lubią tę wiadomość
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
ana1122 wrote:Asia08 na diecie cukrzycowej rodzą się mniejsze dzieci tak lekko ponad 3 kg więc córka może być mała I tyle.
No i mam nadzieję, że to tylko to."Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
Dzwonilam do artemidy i juz mnie panie uspokoiły na temat tego zaswiadczenia.jak bede potrzebowala to one wszystko przygotuja. I bedzie w papierach od kiedy bylam w ciazy. Bo juz sie chcialam przepisywac wczesniej do drP zeby zdazyc przed 10 tygodniem. Ale on w artemidzie bedzie dopiero 18.05. Wiec narazie zostal 10.05. A ja sie mecze z przeziebieniem ten katar nie odpuszcza. Laura a jak ty sie czujesz?
-
Ja już w domku i szykuje się na wizytę. Ana tempka rano niska 36 1 ale tak mnie jajnik napieprza ze wole jechać bede spokojniejsza. Jak dzwoniłam do dr Z to był na wykładzie i tak po cichu ze mną gadał
kazał jechać jeśli czuje że coś się dzieje.