X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną BOCIAN WARSZAWA
Odpowiedz

BOCIAN WARSZAWA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 sierpnia 2021, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was leczy się u dr Pawła Kucia i zechciałaby się podzielić opinią?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 października 2021, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy jest tu jeszcze ktoś, kto aktualnie leczy się w Bocianie w Warszawie?

    Malina1984 lubi tę wiadomość

  • AsiaB Debiutantka
    Postów: 10 2

    Wysłany: 23 października 2021, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😄 ja również korzystam z usług kliniki. Razem z mężem, jesteśmy pacjentami doktora Niemoczyńskiego. Za nami już kilka wizyt i szczegółowych badań. Muszę przyznać, że klinika faktycznie bardzo kameralna. Mieliśmy mieć robioną inseminacje, jednak okazało się, że nasienie jest zbyt słabe i nie spełnia norm 😔 W tym cyklu przygotowujemy się do zabiegu invitro, na ten moment dostałam ovulastan, później będzie wizyta kontrolna i terapia hormonalna. A co dalej... Z pewnością się z Wami podzielę. Ogólnie z mężem staramy się o dziecko od około 3 lat, ale leczenie w klinice pod kątem nieplodności rozpoczęliśmy w tym roku.

    Różova lubi tę wiadomość

  • kasiulanikula11 Ekspertka
    Postów: 132 66

    Wysłany: 8 listopada 2021, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja mam 1 wizytę u doktora Niemoczyńskiego 29. 11. Będziemy miec in vitro z komórkami dawczyni.

    Córka Nikola ur. 2011r. Autyzm😔
    Amh luty 2020 - 0.88ng
    3x INF 2020 = zero blastocyst😔
    Amh luty 2022 -0.65ng
    INF z komórkami dawczyni (czerwiec 2022)
    ❄️❄️ ❄️❄️
    ET 13.06.22 zarodek 8A
    9dpt bhcg 119 😍
    11dpt bhcg 317 😍
    17dpt bhcg 4009 😍
    24dpt bhcg 35111😍
    14 lipca usg jest serduszko ❤
    23 sierpnia I prenatalne chłopczyk 💙
  • Szarloo Koleżanka
    Postów: 37 13

    Wysłany: 8 listopada 2021, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, my z mężem właśnie zmieniliśmy klinkę z Salve na Bociana - byliśmy na razie na jednej wizycie u doktora Zaręby. Wrażenie bardzo pozytywne :) sama klinika też zrobiła na nas lepsze wrażenie niż poprzednia 🙊

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2021, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli trochę nas się już tutaj nazbierało :) trzymam za Was kciuki!

  • HINATA Autorytet
    Postów: 398 293

    Wysłany: 9 listopada 2021, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    trochę mnie tu nie było. Musiałam się pozbierać po kolejnej stracie. Tydzień przed ślubem straciłam dzieciątko - to był koszmar, jak sen z którego chciałam się obudzić ale niestety to wszystko działo się naprawdę. 2 dni po ślubie już byłam w szpitalu. To już moja 4 ciąża która zatrzymała się na etapie 7-10 tygodnia. Wzięłam się za siebie bo mam jeszcze 2 maluszki które czekają na mnie. Nie odpuszczam i cały czas walczę. Odbyłam masę badań zleconych przez immunologa. Okazało się z badań immunologicznych, że brakuje dużo kirów które odpowiadają za podtrzymanie ciąży. Dodatkowo wyszła mi insulinooporność czego wcześniej nie wiedziałam. Chciałabym podejść do kolejnego kriotransferu jeszcze w tym roku. Mam nadzieję, że się uda z zaleceniami od Pani doktor. Teraz 15.11 mam wizytę u doktora N. mam nadzieję, że da nam zielone światło. Trzymajcie kciuki. Mam nadzieję, że każda z nas doczeka się małego bobaska.

    Hashimoto
    Insulinooporność
    PAI I - homozygota,
    Czynnik VR2 - heterozygota,
    Zespół anty-fosfolipidowy - ok
    Kariotypy - ok

    08.2018 - c. pozamaciczna 😢
    03.2019 - IVF - c. pozamaciczna 😢
    01.2020 - poronienie zatrzymane 😢
    03.2021 - podejście do drugiej procedury, zmiana kliniki.
    04.2021 - poronienie zatrzymane😢
    10.2022 - po tylu trudach i latach doczekaliśmy się. Urodził się nasz mały cud - nasza kochana córeczka ♥️


    Kiedy świat mówi: „poddaj się”, nadzieja szepcze: „spróbuj jeszcze raz”.
    Czekamy na Ciebie maluszku. Nie poddamy się, walczę dopóki starczy mi sił.
  • AsiaB Debiutantka
    Postów: 10 2

    Wysłany: 23 listopada 2021, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny my jesteśmy w trakcie przygotowywania się do zabiegu invitro, u doktora Niemoczyńskiego, jestem po zastrzykach hormonalnych i jutro mamy punkcję. Co dalej zobaczymy. Z pewnością dam znać, jak tylko dostaniemy informację zwrotną od lekarza. Mam pytanie co do samej punkcji, czy możecie napisać jak to konkretnie wygląda ? Pielęgniarki mówiły, że do takiego zabiegu będę usypiana 🤔Nie ukrywam, że trochę się tego obawiam. Nigdy nie byłam w szpitalu i nie miałam żadnych zabiegów, znieczuleń itd.
    Lekarz wspominał też na wizycie ostatniej na której zadecydował o punkcji, że zobaczymy czy transfer zrobimy w poniedziałek czy odroczymy do kolejnego cyklu, dlatego jestem poddenerwowana, bo to tak jakby zakładał niepowodzenie.
    Czy któraś z Was zrobiła badanie genetyczne zarodków ? Ja w tej procedurze, jako pierwszej się nie zdecydowałam. Może w kolejnej.

  • AsiaB Debiutantka
    Postów: 10 2

    Wysłany: 2 grudnia 2021, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    29.11 miałam przeprowadzony transfer 1 zarodka, w 5 dobie po punkcji. 1 zarodek został zamrożony.
    W dniu dzisiejszym miałam wykonać badania z krwi. Jutro będę miała konsultacje telefoniczną. Wyniki jednak bardzo mnie niepokoją, szczególnie beta.

    ESTRADIOL 2470 ↑ pmol/l
    PROGESTERON 55.3 nmol/l
    BETA HCG <2.30 mIU/ml

  • AsiaB Debiutantka
    Postów: 10 2

    Wysłany: 12 grudnia 2021, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😄 jeśli chodzi o konsultację, miałam tylko telefoniczne z Paniami położnymi co do dalszych zaleceń i oznaczania hormonów, leków nie zmienili czyli neoparin, acard, lutinus, estrofem i luteina pod język ( tu jedynie większa dawka 3 x 4 tabletki )- wg doktora progesteron powiniem być większy. Wizytę stacjonarną mam za tydzień w poniedziałek, oczywiście z oznaczeniem hormonów. Czekamy co dalej 🤔




    Moje ostatnie wyniki z piątku
    Estradiol 8935
    Progesteron 53,4
    Beat HCG 170,71

  • AsiaB Debiutantka
    Postów: 10 2

    Wysłany: 14 grudnia 2021, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

    Nie wiem, czy powinna czy nie, ale w internecie różnie piszą, a ja nie wiem tak naprawdę czym się sugerować i jak to liczyć, ponieważ lekarz mi tego nie powiedział. Przez telefon też nie mówiono mi, o tym, że powinna być wyższa.
    W poniedziałek idę do lekarza na umówioną wizytę i zobaczymy jakie wiadomości usłysze. Dam znać🤔

    Pozdrawiam

  • AsiaB Debiutantka
    Postów: 10 2

    Wysłany: 16 grudnia 2021, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie , nie badałam, nie miałam takiego zalecenia, będę badać w poniedziałek w Bocianie od razu przed konsultacją. Sama nie sprawdzam, bo po co się nakręcać 🤔🙈

  • AsiaB Debiutantka
    Postów: 10 2

    Wysłany: 21 grudnia 2021, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🤗

    My po konsultacji w poniedziałek, jest pęcherzy ciążowy i żółtkowy 👍 za tydzień kolejna konsultacja, lekarz będzie szukał serduszka ❤️

    Z zaleceń doktora, dstawiłam Neoparin, estrofem zmniejszyłam do 2 x po 0.5 tabletki.

    Czekamy co dalej 🤗

    MONIKA lubi tę wiadomość

  • AsiaB Debiutantka
    Postów: 10 2

    Wysłany: 9 stycznia 2022, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    27.12 miałam ostatnia wizytę w klinice. Lekarz znalazł serduszko ♥️ stwierdził, że czas zakończyć przygodę i się pożegnać z kliniką. Z zaleceń, znaleźć dobrego lekarza prowadzącego co też uczyniłam 😄

    Wszystkim z osobna życzę powodzenia, my walczyliśmy, wierzyliśmy i się udało 🤰👍👌🤗

  • Aga_Nowa Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny. W tym roku planujemy wizyte w dr. Niemoczynskiego - z polecenia.
    Mam pytanie- czy ktoras z Was miala robione PGD w klinice Bocian i moglaby sie podzielic opinia?

  • LateBloomer Ekspertka
    Postów: 155 137

    Wysłany: 4 lutego 2022, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)
    Mamy pierwszą wizytę u dr Kow. Czy któraś z was podchodziła tam z kd?
    Będę wdzięczna za informacje.

    Rocznik 78
    Torbiel endometrialna na jednym jajniku.
    Mała niedoczynność tarczycy, MTHFR, PAI hetero, rozchwiane cytokiny, Ana
    Novum: 1 podejście
    Kriobank: 2 podejścia
    Unica Praga Czechy: Transfer 04.2023 🤞🤞🤞

    preg.png
  • HINATA Autorytet
    Postów: 398 293

    Wysłany: 5 lutego 2022, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja w środę miałam transfer mrożonej 5 dniowej blastki dziś tj. 3 dpt oznaczylam zgodnie z ich zaleceniami progesteron, estradiol i betę. Trochę się zmartwiłam bo beta 0, czy to nie za wcześnie, czy może jeszcze podskoczyć? Dzwonili do mnie, że tak ma być, mam podwojone leki ( luteinę). Czy w 3 dpt powinno coś już widać? Następny pomiar mam zrobić za tydzień w środę. Nie wiem jak to wytrzymam.

    Hashimoto
    Insulinooporność
    PAI I - homozygota,
    Czynnik VR2 - heterozygota,
    Zespół anty-fosfolipidowy - ok
    Kariotypy - ok

    08.2018 - c. pozamaciczna 😢
    03.2019 - IVF - c. pozamaciczna 😢
    01.2020 - poronienie zatrzymane 😢
    03.2021 - podejście do drugiej procedury, zmiana kliniki.
    04.2021 - poronienie zatrzymane😢
    10.2022 - po tylu trudach i latach doczekaliśmy się. Urodził się nasz mały cud - nasza kochana córeczka ♥️


    Kiedy świat mówi: „poddaj się”, nadzieja szepcze: „spróbuj jeszcze raz”.
    Czekamy na Ciebie maluszku. Nie poddamy się, walczę dopóki starczy mi sił.
  • calistas Koleżanka
    Postów: 263 5

    Wysłany: 27 marca 2022, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :),
    przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
    Bardzo proszę o Twoją pomoc w tym badaniu.

    https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6

  • aneko Ekspertka
    Postów: 212 445

    Wysłany: 9 marca 2023, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

    Odgrzewam wątek :)
    Może jest na forum ktoś kto leczy się obecnie w warszawskim Bocianie i chciałby się podzielić opinią? Którego lekarza polecacie? Czy warto dopłacać za wizyty u dra Niemoczyńskiego?

    Hiperprolaktynemia
    IO :(

    09/2020 rozpoczęcie starań
    04/2021 ciąża biochemiczna
    07/2022 klinika
    jajowody drożne
    AMH 2,35
    nasienie ok, mogłoby być lepiej, ale nie jest źle
    12/2022 I IUI ❌
    01/2023 II IUI ❌
    03/2023 zmiana na Bociana
    Kariotypy, MTHFR, Leiden, Protrombina 🆗
    Haplotyp M2 w genie ANXA5 ❌

    07.2023 I IVF
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️
    14.07.2023 ET 3dniowca
    Beta 7dpt 19,85; 9dpt 76; 11dpt 187; 13dpt 390; 16dpt 1009; 18dpt 2107; 19dpt(wieczorem) 3144; 21dpt 4322;
    22dpt pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 1,2mm 🥺
    28dpt jest ❤️🥺 6+3
  • aneko Ekspertka
    Postów: 212 445

    Wysłany: 10 marca 2023, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś? Coś? :)

    Hiperprolaktynemia
    IO :(

    09/2020 rozpoczęcie starań
    04/2021 ciąża biochemiczna
    07/2022 klinika
    jajowody drożne
    AMH 2,35
    nasienie ok, mogłoby być lepiej, ale nie jest źle
    12/2022 I IUI ❌
    01/2023 II IUI ❌
    03/2023 zmiana na Bociana
    Kariotypy, MTHFR, Leiden, Protrombina 🆗
    Haplotyp M2 w genie ANXA5 ❌

    07.2023 I IVF
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️
    14.07.2023 ET 3dniowca
    Beta 7dpt 19,85; 9dpt 76; 11dpt 187; 13dpt 390; 16dpt 1009; 18dpt 2107; 19dpt(wieczorem) 3144; 21dpt 4322;
    22dpt pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 1,2mm 🥺
    28dpt jest ❤️🥺 6+3
‹‹ 13 14 15 16 17
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ