X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Brak implantacji zarodkow (RIF)
Odpowiedz

Brak implantacji zarodkow (RIF)

Oceń ten wątek:
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa78 wrote:
    Breyna a ja tylko wrzuciłam w google scopolan i znalazłam taki oto wpis ,wiec nie musisz czytac publikacji naukowaych aby dowiedzieć sie ze scopolan działa rozkurczowo na miśnie gładkie ..:)

Obawiam sie, ze mnie nie przekonasz :-) tylko publikacje naukowe potwierdzaja, ze cos dziala i w jaki sposob dziala. Nie kazdy miesien gladki posiada ten sam receptor.
    Ale, ok, przyjmuje, ze moze macie racje ;-)

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • Aaa78 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Obawiam sie, ze mnie nie przekonasz :-) tylko publikacje naukowe potwierdzaja, ze cos dziala i w jaki sposob dziala. Nie kazdy miesien gladki posiada ten sam receptor.
    Ale, ok, przyjmuje, ze moze macie racje ;-)

wcale nie chce cie przekonywać. A nie opieram swojej opini na opiniach internautek ale na opini PTF

brenya77 lubi tę wiadomość

• Aaa78 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Czytalam o tym scopolanie i. Aaa78 ma racje. Ja wlasnie szukam leku ktory moze zastapic mi wlew dozylny antagonisty oksytocyny ( ze wzgledu na koszty- u mnie w klinice -1100zl). Zapytam lekarza prowadzacego o ten scopolan.
    Edit: a wiecie jak trzeba go dawkowac?
    zaglądaj na ten wątek myślę ze wkrótce ja i Ma_pi będziemy go przyjmowały. Pamiętaj jednak ze dawkowanie to indywidualna kwestia i o tym decyduje lekarz:)

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa78 wrote:
    zaglądaj na ten wątek myślę ze wkrótce ja i Ma_pi będziemy go przyjmowały. Pamiętaj jednak ze dawkowanie to indywidualna kwestia i o tym decyduje lekarz:)
    Ja mam wizyte u lekarza 22.04 ( ocena usg, jesli endo bedzie ok to wyznacza mi date transferu) , to zapytam go o wlew i scopolan.
    Lekarz,ktory zlecil mi wlew napisal mi ze nie moge zamienic tego wlewu na scopolan, ale nie napisal dlaczego.

Stosowalyscie diphereline/visanne i na tych lekach bylyscie przygotowywane do et?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 13:14

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Aaa78 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o jakim wlewie mówisz? Atosiban?

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa78 wrote:
    a o jakim wlewie mówisz? Atosiban?
    Tak - chodzi o bloker acytokiny czyli atosiban , tractocile. U mnie w klinice ladnie nazywa sie: dozylny wlew antagonisty z oksytocyny przed podaniem zarodka.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Aaa78 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dwojga wybrałabym Atosiban. Już go miałam przed ostatnim crio, niestety w moim przypadku nie pomógł w implantacji ,ale pewnie wówczas problem był gdzie indziej.

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po pynkcji. Mam 7 jajek, czyli tak, jak podejrzewał dr Lewandowski dwa dni temu. Generalnie u mnie wszystko zgodnie z planem. No ale co z tego, jak u męża lipa na całego, tzn są plemniki, ale grubo poniżej miliona (na tak "elegancko" to jeszcze nie było). Laboratorium powiedziało, że w tej sytuacji nie mogą zrobić magnetycznej separacji plemników, którą tak bardzo chcieliśmy. Co więcej, nie są w stanie zrobić nawet IMSI, tylko muszą ICSI. Ja się podłamałam, a mąż załamał kompletnie.
    Generalnie było tak, że dowiedzieliśmy się o tym po tym, gdy zdecydowaliśmy, że 2 z 7 komórek chcemy zapłodnić dawcą. Mąż chciał nagle odwrócić te proporcje, ja zgłupiałam, w końcu wykrztusilam, że zostawiamy tak, jak zostało ustalone na początku.
    Jutro będę dzwonić i mówić, co z tego wszystkiego będzie.
    A, nie miałam w końcu hegarowania. Dr od pynkcji stwierdził, że nie trzeba. Atosiban będę mieć, chyba że nie będzie po co go brać, przy tych wynikach.
    Ja wiem, są laski z dwoma jajkami i słabymi plemnikami i im wychodzi. Tylko, że u nas to chyba niemożliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 13:52

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po to jest IMSI aby powiekszyc plemniki i wybrac najlepsze, to ja chyba czegos nie rozumiem ?
    7 komorek - dobry wynik.

2nn3dqk38okw5rud.png

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brenya 77, przeczytalam do konca, ciekawe. Zaskoczona jestem np.tym ,ze klej nie dziala.. Milo,ze podzielias sie z nami wiedza :) To trzymam kciuki za udany et.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 14:06

brenya77 lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_pi, super wynik stymuacji. Co do plemnikow sie nie martw w ogole. IMSI jest ok, patrzy na nie w duzym powiekszeniu, wiec milion plemnikow dla 5 komorek to jest z czego wybierac, moim zdaniem.

Dawaj znac jak sie komorki zaplodnia.

1 x naturalna cb
  • Aaa78 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_pi spokojnie, jesteś w dobrych jak nie najlepszych rękach.cokolwiek by się niedziało Lewandowski wybierze najlepszą z możliwych dla Was opcji.

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, właśnie wytłumaczono nam, że do IMSI potrzebna jest jakaś minimalna ilość plemników, której my nie mamy tym razem.
    Tak, że zostało nam ICSI. Transfer pewnie w poniedziałek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 14:30

• Aaa78 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był Lewandowski przy punkcji ? co dalej?

• Aaa78 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorki juz doczytałam,rozproszyłam się

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_pi, daj znac jutro. Trzymam kciuki &&&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 14:38

2nn3dqk38okw5rud.png
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    No, właśnie wytłumaczono nam, że do IMSI potrzebna jest jakaś minimalna ilość plemników, której my nie mamy tym razem.
    Tak, że zostało nam ICSI. Transfer pewnie w poniedziałek.

Hmm. Wiesz, skutecznosc IMSI, ani FAMSI nie zostala tak naprawde potwierdzona. Za granica nie mialabys w ogole opcji innej niz ICSI. Wiec nie martw sie na zapas, ok? Trzymamy kciuki za zarodki.

1 x naturalna cb
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było dr Lewandowskiego. może zrobi mi transfer, jeśli oczywiście będzie wtedy w klinice.
    Jeśli chodzi o wyniki stymulacji, to jest zgodnie z planem. Miało nie być bardzo dużo jajek, protokół krótki. Tylko, że ja miałam dwa poprzednie razy protokoły długie, jajek naście, więc dla mnie 7 to nie za dużo :-/
    Oczywiście absolutnie nie skreślam tej sytuacji. Tak miało być z jajkami, ale chyba oszaleje do jutra, w oczekiwaniu na telefon. I jeszcze mój mąż ciągle pyta "a co, jak się nie zapłodnią"... Bosz, no wiadomo co. Nico.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 14:42

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Nie było dr Lewandowskiego. może zrobi mi transfer, jeśli oczywiście będzie wtedy w klinice.
    Jeśli chodzi o wyniki stymulacji, to jest zgodnie z planem. Miało nie być bardzo dużo jajek, protokół krótki. Tylko, że ja miałam dwa poprzednie razy protokoły długie, jajek naście, więc dla mnie 7 to nie za dużo :-/
    Oczywiście absolutnie nie skreślam tej sytuacji. Tak miało być z jajkami, ale chyba oszaleje do jutra, w oczekiwaniu na telefon. I jeszcze mój mąż ciągle pyta "a co, jak się nie zapłodnią"... Bosz, no wiadomo co. Nico.

Pamietaj, ze nie ilosc tylko jakosc sie liczy. Duzo sie teraz mowi o stymulacjach naturalnych, gdzie powstaja 1-2 jajeczka i ze one wtedy maja lepsza jakosc, wiec 7 komorek to naprwade bardzo duzo kochana (ja bym sie dala za tyle pokroic ;-). Nie martw sie na zapas. Ten okres po punkcji to jest chyba najgorszy, ale trzeba czekac.

1 x naturalna cb
  • Aaa78 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Ojejku uspokój męża :) Skoro tak miało być to tak jest,czekam razem z Tobą na ten telefon:)

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ