X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kizia mizia wrote:
    Jestem po monitoringu, urosły 3 pęcherzyki, 2 na prawym 2,76 i 2,10, na lewym 1,8, endometrium 1,11 cm. Szczególnie cieszę się z tego na lewym, bo na tym jajniku mam potworniaki, przez które miałam laparoskopię w 2012r, a których lekarz nie wyciął całkowicie żeby oszczędzić jajnik. Dostałam 10000 pregnylu i teraz liczę na to, że pęcherzyki nie popękają do jutra :/ w piątek idę na kolejny monit. Czy to może być tak, że np. ten największy pęknie dzisiaj, ten średni jutro a ten najmniejszy pojutrze? Powiedziałam mężowi, żeby dzisiaj nie przyjeżdżał, bez sensu się tak szarpać. Musiałby 3h jechać do domu a jutro wstawać o 5 i jechać z powrotem... Oby teraz tylko ciąży mnogiej nie było, bardzo jej nie chcę. Ale powiem wam szczerze, ze jak w zeszłym cyklu czułam euforię i jak wychodziłam z monitoringu to z bananem jakbym się conajmniej o ciąży dowiedziała, tak dzisiaj już na samą myśl o tym czekaniu teraz czy @ przyjdzie czy nie, to mi się niedobrze robi. No ale byłam pełna wiary, że za pierwszym cyklem z clo się uda :)

A z tymi pryszczami to wam powiem, coš jest na rzeczy, bo dzisiaj mi 3 taki mniejszy wyskoczył, tylko strona się nie zgadza, bo wszystkie są na lewej ;)

super kizia mizia! ważne, że rosną. jesli chodzi o pękanie kochana, to nie może się tak stać, że rozbieżność pękania pęcherzyków będzie w różnych dniach. Jeśli już to może byc różnica niewielka, bodajże kilkugodzinna. :)

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kizia mizia wrote:
    Jestem po monitoringu, urosły 3 pęcherzyki, 2 na prawym 2,76 i 2,10, na lewym 1,8, endometrium 1,11 cm. Szczególnie cieszę się z tego na lewym, bo na tym jajniku mam potworniaki, przez które miałam laparoskopię w 2012r, a których lekarz nie wyciął całkowicie żeby oszczędzić jajnik. Dostałam 10000 pregnylu i teraz liczę na to, że pęcherzyki nie popękają do jutra :/ w piątek idę na kolejny monit. Czy to może być tak, że np. ten największy pęknie dzisiaj, ten średni jutro a ten najmniejszy pojutrze? Powiedziałam mężowi, żeby dzisiaj nie przyjeżdżał, bez sensu się tak szarpać. Musiałby 3h jechać do domu a jutro wstawać o 5 i jechać z powrotem... Oby teraz tylko ciąży mnogiej nie było, bardzo jej nie chcę. Ale powiem wam szczerze, ze jak w zeszłym cyklu czułam euforię i jak wychodziłam z monitoringu to z bananem jakbym się conajmniej o ciąży dowiedziała, tak dzisiaj już na samą myśl o tym czekaniu teraz czy @ przyjdzie czy nie, to mi się niedobrze robi. No ale byłam pełna wiary, że za pierwszym cyklem z clo się uda :)

A z tymi pryszczami to wam powiem, coš jest na rzeczy, bo dzisiaj mi 3 taki mniejszy wyskoczył, tylko strona się nie zgadza, bo wszystkie są na lewej ;)

Podobno jak jeden peknie i plemnik go zapłodni to zamyka dostep do reszty. Jednak mogą pęknąć ci dwa po pregnylu i do Ciebie nalezy decyzja czy będziesz się wtedy starać.
    Powiem ci tylko że przy jednym i tak nie odpoczniesz ani się nie wyśpisz i będziesz tak samo wyglądała i się czuła jak ta co urodziła bliźniaki. Twoja męka zostanie wynagrodzona tym słodkim uśmiechem a razy dwa to juz wogole odplyniesz z radości

Martek32 lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Jezuuuuuuuu beta 166,7 jestem w szoku! Dzwoniłam do lekarza przyrost dobry. Mam brać duphaston 3x dziennie po 2 tabletki.
    Nie mogę w to uwierzyć!
    Basiu bardzo się cieszę!!! Życzę spokojnych 9 miesięcy. Mam nadzieję, że nam teraz nie znikniesz bo na forum smutniej by było bez ciebie :)

Ja dzisiaj mam gorszy dzień. Od wczoraj złapał mnie katar, dzisiaj po powrocie z pracy miałam stan podgorączkowy. Myślę, że z tego powodu ten cykl już mogę spisać na straty... :( a tak pięknie się zapowiadał :(

Wspomagam się inhalacjami. Macie jakie sprawdzone sposoby na pozbycie się paskudztwa?
    Normalnie walnęłabym fervex czy aspirinę... :(

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, cudowne wieści :)
    Kiedy pijecie inofem, rano czy wieczorem? Ja zaczęłam wieczorem ale nie wiem czy dobrze.
    A bierzecie też dodatkowy kwas foliowy? W tym preparacie jest dwa razy mniej niż w standardowej tabletce.

• Kizia mizia Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek to nie dobrze, oby dzisiaj nie zaczęły pękać, bo ten jeden był taki przerośnięty.... Apap chyba możesz wziąć? Innej rady niestety niż leki nie znam, do wyra się kładź :(

Angie starać się będziemy, ale jak mam wybierać, to wolę jedno :D oby nie trojaczki... To by było :o w zeszłym cyklu były 2 jaja i żadne nie załapało, więc się o te bliźniaki aż tak bardzo nie boję. Faktycznie coś czytałam o tym, że jedno jajo zapłodnione zamyka dostęp do następnych, pocieszające :)

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Dziewczyny też macie takie długie cykle? Ja myślałam, że po clo to się choć trochę skróci. Są jakieś szanse na przyspieszenie wszystkiego?

A wiec tak... Weź dłuuuga gorąca kąpiel. Posiedz tam trochę.
    Napij się czegoś mocnego żeby szybko zadziałało.
    I niech cie mąż tak zerznie jak nastolatke i przepcha ten zator(wulgarne wiem sorki)
    Mi pomogło a z rana leciało jak złoto

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek32 wrote:
    Basiu bardzo się cieszę!!! Życzę spokojnych 9 miesięcy. Mam nadzieję, że nam teraz nie znikniesz bo na forum smutniej by było bez ciebie :)

Ja dzisiaj mam gorszy dzień. Od wczoraj złapał mnie katar, dzisiaj po powrocie z pracy miałam stan podgorączkowy. Myślę, że z tego powodu ten cykl już mogę spisać na straty... :( a tak pięknie się zapowiadał :(

Wspomagam się inhalacjami. Macie jakie sprawdzone sposoby na pozbycie się paskudztwa?
    Normalnie walnęłabym fervex czy aspirinę... :(

Odpoczywaj. Fasolinka jest w drodze i twoj organizm przechodzi teraz szok. Bierz duzo witaminek.i nie poddawaj się.

Martek32 lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Podobno jak jeden peknie i plemnik go zapłodni to zamyka dostep do reszty. Jednak mogą pęknąć ci dwa po pregnylu i do Ciebie nalezy decyzja czy będziesz się wtedy starać.
    Powiem ci tylko że przy jednym i tak nie odpoczniesz ani się nie wyśpisz i będziesz tak samo wyglądała i się czuła jak ta co urodziła bliźniaki. Twoja męka zostanie wynagrodzona tym słodkim uśmiechem a razy dwa to juz wogole odplyniesz z radości

dokładnie! ja to bym chciała nawet bliźniaki :) przy pierwszej ciąży też mi się marzyły. :)

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek32 wrote:
    super kizia mizia! ważne, że rosną. jesli chodzi o pękanie kochana, to nie może się tak stać, że rozbieżność pękania pęcherzyków będzie w różnych dniach. Jeśli już to może byc różnica niewielka, bodajże kilkugodzinna. :)

Czy ja wiem, czy tylko kilka godzin.
    Miałam kiedyś tak, że po pregnylu w 13dc pękł jeden, a w 20 dc pękł kolejny.

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale może ten drugi pękł, bo mam czasem późne własne owulacje, więc w sumie mogło nie być powiązania z pregnylem.

M&M
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Hej babeczki zostalo mi jedno opakowanie clo 10 tabletek:-) moze ktos potrzebuje;-)
    Udało ci się? W którym cyklu z clo?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :-)
    Nie mogę nadal uwierzyć..
    Patrzyłam z ciekawości na termin porodu wypada na 4 sierpnia a syna mam z 6 sierpnia hihi

Miśkowa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Dziękuję dziewczyny :-)
    Nie mogę nadal uwierzyć..
    Patrzyłam z ciekawości na termin porodu wypada na 4 sierpnia a syna mam z 6 sierpnia hihi

Oj to prezent dla braciszka wspanialy!

basia7777 lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kizia mizia wrote:

W którym dniu cyklu miałaś robiony monitoring?

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    A wiec tak... Weź dłuuuga gorąca kąpiel. Posiedz tam trochę.
    Napij się czegoś mocnego żeby szybko zadziałało.
    I niech cie mąż tak zerznie jak nastolatke i przepcha ten zator(wulgarne wiem sorki)
    Mi pomogło a z rana leciało jak złoto
    Angie ale się uśmiałam:D nie sprecyzowałam swoje wcześniejszego pytania, chodziło mi o przyspieszenie owulacji, bo teraz miałam w 22 dniu przez co cykl zrobił mi się prawie 40 dniowy. Myślałam, że właśnie clo spowoduje że będzie normalnie w okolicach 14 dc. A @ przyszła w nocy więc nowy cykl, nowe nadzieje.

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Angie ale się uśmiałam:D nie sprecyzowałam swoje wcześniejszego pytania, chodziło mi o przyspieszenie owulacji, bo teraz miałam w 22 dniu przez co cykl zrobił mi się prawie 40 dniowy. Myślałam, że właśnie clo spowoduje że będzie normalnie w okolicach 14 dc. A @ przyszła w nocy więc nowy cykl, nowe nadzieje.

Hahaha o matko a ja sie tak wczolam.
    Z owulka to chyba nie ma sposobów. Jak wspomagacz w tabletkach slabo sobie radzi to nie wiem. Moze sproboj ten inofolic czy inofem on podobno reguluje cykl przez co pewnie przyspieszy i owulke. Ja sobie go zapodam w następnym cyklu bo teraz dostepu nie mam do niego szukałam nawet odpowiwdnika

Miśkowa lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiednika i nie znalazłam. No taki zacofany kraj pod względem medycyny że głowa mała

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Smile Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Jezuuuuuuuu beta 166,7 jestem w szoku! Dzwoniłam do lekarza przyrost dobry. Mam brać duphaston 3x dziennie po 2 tabletki.
    Nie mogę w to uwierzyć!

haha pięknie!!!mówiłam. że Wam po cichu przesyłam wiruski:)Gratulacje!

basia7777, Miśkowa lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile to wysyłaj więcej tych wirusków, bo jeszcze nas tu kilka zostało:) Hmm no tak myślałam, że nic się nie da zrobić z tą owulką ale z dwojga złego dobrze, że w ogóle jest po tych tabletkach. Zobaczymy jak będzie w tym cyklu. Angie ale uśmiałam się z fragmentu o nastolatce :D bo gorący prysznic i winko wieczorem było:)i chyba pomogło:)

Martoszka, Angie 31 lubią tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak ja też poproszę te wiruski. Bo ja na wieści muszę jeszcze przynajmniej tydzień poczekać.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ