CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella93 wrote:Duphaston też jest w stanie zablokować owulację, dlatego nie powinien być brany w zależności od dnia cyklu, a od dnia po owulacji:)
Leki progesteronowe nie blokujà ovu!!Chyba ze bierze sie konską dawkeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 15:09
Antoś IVF,Julisia natural
-
Dziewczyny, któraś z Was pisała ostatnio, że po modulatorach homocysteiny Solgara obniżyła jej się homocysteina. Chciałam zapytać jak długo brałaś, też biorę i nie wiem kiedy spodziewać się efektów.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
roma wrote:Dziewczyny, któraś z Was pisała ostatnio, że po modulatorach homocysteiny Solgara obniżyła jej się homocysteina. Chciałam zapytać jak długo brałaś, też biorę i nie wiem kiedy spodziewać się efektów.
Ja mówiłam.
Po kilku dniach juz miałam spadek o 4 jednostki. Brałam do tego B compleks i B12.
Nastepna powtórzę pewnie za miesiac.
Pierwszy raz niestety nie bylam zupełnie na czczo (cos tam wypilam rano) i wyszło 15 z hakiem. Po kilku dniach brania 11. Tak więc wynik niezły i tak i tak.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Prawda jest taka, że niby Duphaston nie powinien blokować owulacji, ale medycyna jest zmienna, każdy organizm jest inny.
Byłam na monitoringu, jest pęcherzyk dominujący na lewym jajniku, ma na razie 12mm, ale jakie mam piękne endo - 9mm!
Spodziewałam się ovu z prawego jajnika, bo z tej strony dawał o sobie bardziej znać, ale cóż, nie będę wybrzydzać. W poniedziałek kolejny monitoring i wtedy zobaczymy, czy będzie potrzebny Pregnyl.
Nie puszczajcie kciuków!atat, Angie 31 lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o pregnyl i testy owulacyjne to napewno pp pregnylu są pozytywne wiem o tym z doświadczenia i po konsultacji z lekarzem...
czytam Was choc bardzo zabiegana jestem, ale oczywiście dni do @ liczę i powiem Wam jeszcze 6 dni no i czerwona kiecka znów będzie już to czuje w jajnikach....no i objawt ma jak co miesiąc przed @, mam nadzieje ze mimo dupka sie spóźni...
1. 19.02.2017 IUI -
atat wrote:Progesteron należy wziąć po owulacji. Dlatego najczęściej się przyjmuje za początek brania duphastonu 16dc.
no właśnie,po owu,choć pamiętam,że mój lekarz mówił,że właśnie jak się zbyt wczesnie poda to blokuje coś tam,ja miałam teraz owu w 14 i dopiero w 18 dc kazał luteinę zacząć brać -
230515 wrote:Prawda jest taka, że niby Duphaston nie powinien blokować owulacji, ale medycyna jest zmienna, każdy organizm jest inny.
Byłam na monitoringu, jest pęcherzyk dominujący na lewym jajniku, ma na razie 12mm, ale jakie mam piękne endo - 9mm!
Spodziewałam się ovu z prawego jajnika, bo z tej strony dawał o sobie bardziej znać, ale cóż, nie będę wybrzydzać. W poniedziałek kolejny monitoring i wtedy zobaczymy, czy będzie potrzebny Pregnyl.
Nie puszczajcie kciuków!
Trzymamy mocno:))) ale fajne endometrium:)230515 lubi tę wiadomość
-
atat dziękuję za informację. Ja biorę tylko modulatory-homocysteiny od ok 2 tygodni, bez b complex ale i tak są w nim duże dawki b12 i b6. Biorę 2 dziennie. Muszę w takim razie skontrolować.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Dziewczęta,
Zrobiłam dzisiaj test - wyszła blada kreska, ale jest:)
Zrobiłam dodatkowe dwa testy - i też pojawiły się blade kreski:)
Tak się cieszę, chociaż wiem, że różnie to bywa, ale energia mnie rozpiera!!!
Jutro pojadę na hcg...230515, Angie 31, roma, AniaStaraczka85, Misia 69, Ladybird:), cookiemonster, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja się już 3dzien beznadziejnie czuję. Jestem podminowana bo strasznie cmi mnie głowa. Nie boli jakoś niewiadomo jak ale nie da o sobie zapomnieć. Myslicie że to przez ten wspomagacz 2x1 ?może za duża dawka cholera. No miejsca sobie znaleźć nie mogę.
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
minions wrote:Dziewczęta,
Jutro pojadę na hcg...
Po cichutku gratuluję i trzymam kciuki za jutrzejsze hcg ❤
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
minions wrote:Dziewczęta,
Jutro pojadę na hcg... -
ana1122 wrote:Super. Trzymamy kciuki. Niech się tobie chociaż uda. T mnie Dziewczyny lipa. Miałam rozpocząć cykl Z clo taka miałam nadzieję że może teraz się uda. A tu dziś odebrałam wyniki posiewu męża I mam 2 bakterie. Pewnie czeka nas długie leczenie. Czy warto brać te clo?
Hmm chyba warto, to mój trzeci cykl na cloana1122 lubi tę wiadomość
-
minions wrote:Hmm chyba warto, to mój trzeci cykl na clo
-
ana1122 wrote:Ale Chyba mając bakterie nie możemy starać się O dziecko. Więc brac clo W tym cyklu wydaje nie się bez sensu. Dobrze myślę?
Na logikę chyba masz rację. Ale co powiedział lekarz? Czy nie można brac jednocześnie tabletek na bakterię i clo?? Nie znam się, ale warto zapytać lekarza -
No właśnie wizytę W klinice mam za 2 tygodnie. A teraz mam @. Jutro chciałam iść do swojego ginekologa ale czy on przepisze jakieś leki dla męża? przecież on jest dla kobiet.
-
minions wspaniała nowina
Daj koniecznie znać jaka beta.
moniaaa coś czuję, że będziesz następna. Taka nieświadomość, że to właśnie już teraz, zaraz jest ten moment kiedy trzeba robić bobasa dobrze robi. Pewnie kijanki już tam zrobiły swojeżyczę Ci tego z całego serca.
moniaaa_1988 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy