CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Opolanka 85 wrote:Dzięki kochana, a długo byłaś w szpitalu? Jest potem jakieś zwolnienie z dwa dni chociaż? Myślisz, że to duży problem, że nie znam swojej grupy krwi? Byłam w szpitalu umówić się na poniedziałek, ale to było zaraz po lekarzu i ryczałam jak bóbr i o nic się nie zapytałam:( Mam przyjść po godzinie 8 w poniedziałek, ale nie wiem nawet czy na czczo. Mamakejti, czyli Ty też przez to łyżeczkowanie przeszłaś i widzę, że żyjesz, więc jest nadzieja dla mnie:)
Wiesz, przychodziłam rano na czczo, żeby jeszcze położne pobrały krew do badań, ja miałam zbadaną grupę bo to było potrzebne przy założeniu książeczki ciąży, ale jak nie masz swoich wyników, to zrobią Ci na cito
byłam w szpitalu chyba 4 dni bo u mnie było widać całe jajo płodowe na usg i badali mi betę 2-3 razy czy spada, jeśli u Ciebie obraz usg potwierdza, że zarodka już nie ma we wcześniejszej postaci, to może cytotec będzie szybciej, po zabiegu przesypiałam noc i na drugi dzień dodomu, L4 jak po każdym pobycie w szpitalu, 14 dni
po 1 łyżeczkowaniu 8 miesięcy póxniej zaszłam naturalnie w ciążę, z której mam boską rozrabiarę, w ciąży oczywiście były przeboje, krwawienia, szew okrężny i leżenie, ale wyczekałam i mam;) wszystko przed Tobą!
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
moniaaa_1988 wrote:Melduje że serducho bije ❤❤❤❤
130 uderzen/ min ❤❤❤ widziałam i słyszałam.
Dzidzia ma 1,05cm.
Malowanka 7 tydz 3 dni tak jak u Ciebie
Ale oczywiście już się martwię następną wizyta.. ale pani doktor powiedziała ze to normalny obiaw u kobiety ciężarnej - stres od wizyty do wizyty
Bardzo serdecznie gratuluję! Tak trzymać! Dbaj o siebie Monia!moniaaa_1988 lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Monia, strasznie się cieszę
Nie martw się niepotrzebnie - zobaczysz, to będzie straaaaasznie nudna ciąża
moniaaa_1988 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Opolanka 85 wrote:Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Strasznie mi źle. W poniedziałek idę do szpitala, nie chcę tracić czasu na czekanie, to chyba dla mnie jeszcze trudniejsze. Tym bardziej, że nie mam żadnych plamień, a beta jest w kilkunastu tysiącach. Jagna, nie umiem być tak wytrwała, jak Ty kochana. Czy któraś z Was miała kiedyś indukcję farmakologiczną poronienia lub łyżeczkowanie? Boję się, ale to chyba dla mnie lepsze niż czekanie i świadomość. Najgorsze, że nie znam grupy krwi, a w szpitalu powiedzieli, żebym przyniosła zaświadczenie. Chyba mi tam zrobią na cito, jak nie przyniosę? I mój lekarz mnie w*urwił, bo po przekazaniu mi tych tragicznych wieści, skasował mnie za usg ciążowe 150zł, no ja bym tego nie zrobiła. Myślałam, że chociaż jak za monitoring skasuje. No cóż. Dziewczyny, powiem Wam, że ja to czułam. Czułam też, że zajdę w ciążę zaraz po hsg. I od początku czułam, że pierwszą ciążę poronię. Mam jednak przeczucie, że z następnej będzie dziecko. Intuicję względem siebie mam od zawsze, oby dalej się sprawdzała. Kochane jesteście.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Opolanka 85 wrote:Dzięki kochana, a długo byłaś w szpitalu? Jest potem jakieś zwolnienie z dwa dni chociaż? Myślisz, że to duży problem, że nie znam swojej grupy krwi? Byłam w szpitalu umówić się na poniedziałek, ale to było zaraz po lekarzu i ryczałam jak bóbr i o nic się nie zapytałam:( Mam przyjść po godzinie 8 w poniedziałek, ale nie wiem nawet czy na czczo. Mamakejti, czyli Ty też przez to łyżeczkowanie przeszłaś i widzę, że żyjesz, więc jest nadzieja dla mnie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 21:52
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
Jagna 75 wrote:Opolanka,a chociaz mąz wie jakà grupe krwi ma, czy czasem konfliktu nie macie?Bo jesli tak to muszą ci podac immunoglobuline,dopytaj31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Dzidzia ma 1,05cm.
Ale oczywiście już się martwię następną wizyta.. ale pani doktor powiedziała ze to normalny obiaw u kobiety ciężarnej - stres od wizyty do wizytyoby tak dalej !
moniaaa_1988 lubi tę wiadomość
-
Jagna 75 wrote:Opolanka,a chociaz mąz wie jakà grupe krwi ma, czy czasem konfliktu nie macie?Bo jesli tak to muszą ci podac immunoglobuline,dopytaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 21:59
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
Dzidzia ma 1,05cm.
Ale oczywiście już się martwię następną wizyta.. ale pani doktor powiedziała ze to normalny obiaw u kobiety ciężarnej - stres od wizyty do wizyty
Ja prawie w 17 tc, a co wizytę to stres. Ciekawe czy mi to minie
Cały czas Was dziewczyny podczytuje i za każdą trzymam kciuki.
Wiem o tym, że za rok każda z Was będzie albo już mamą, a w najgorszym przypadku w ciąży!!!moniaaa_1988 lubi tę wiadomość
-
Opolanka 85 wrote:Niestety, mój mąż do lekarza chodzi tylko na badania okresowe z pracy. Na wyniki krwi z własnej woli nie idzie. Też nie zna swojej grupy. I co teraz:(Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
Opolanka 85 wrote:Niestety, mój mąż do lekarza chodzi tylko na badania okresowe z pracy. Na wyniki krwi z własnej woli nie idzie. Też nie zna swojej grupy. I co teraz:(
Nic się nie martw, na pewno Ci zrobią w szpitalu. Mi tłumaczyli ze grupa krwi jest potrzebna bo szpital przy każdym zabiegu musi być przygotowany na podanie krwi w razie komplikacji a jeśli pacjentka ma grupę minus to czasami się zdarza ze muszą sprowadzić bo nie mają na miejscu. Bądź na czczo bo będą Ci pobierać krew do morfologii.Opolanka 85 lubi tę wiadomość
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
michasia-K wrote:Kochana tak się cieszę!
Ja prawie w 17 tc, a co wizytę to stres. Ciekawe czy mi to minie
Cały czas Was dziewczyny podczytuje i za każdą trzymam kciuki.
Wiem o tym, że za rok każda z Was będzie albo już mamą, a w najgorszym przypadku w ciąży!!!
Ale ten czas leci, już 17 tydzień u Ciebie, super
A powiedz mi - prowadzisz ciążę w Angeliusie??03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Kinga40 wrote:Z tego co wiem to jeżeli kobieta ma minusowa grupę krwi to podają innoglobuline i nie pytają o grupę krwi męża. Ja po każdej ciąży mam to podawane. Po ostatniej ciąży pomimo że trwała tylko 9 tygodni też dostałam
-
Ja miałam zabieg 29 kwietnia, wcześniej nic nie wywoływali. Lekarka chciała dać mi 14 dni zwolnienia ale ja nie brałam. Wcześniejsze 3 poronienia były samoistne wiec trzeba było na nie czekać (chociaż po pierwszym i tak mnie czyścili bo wszytko stało się w szpitalu). Bez wątpienia podczas poronienia samoistniego bardziej doświadcza się tego nieszczęścia - nie mówię tylko o bólu, ale przede wszystkim o psychice, wszystko jest bardziej namacalne. Do zabiegu po prostu zasnęłam a jak się obudziłam było po wszystkim. Tak, jak pisałam przed zabiegiem nie wywoływali u mnie poronienia. Jeśli mają je wywoływać a potem robić zabieg to radziłabym Ci uzbroić się w cierpliwość i poczekać, bo tak to i tak wszystkiego doświadczysz a zabieg zawsze jest dla organizmu obciążeniem i każde łyżeczkowanie zwiększa ryzyko zrostów. Ja ostatnim razem wybrałam zabieg bo było zbyt duże ryzyko krwotoku ze względu na duże jajo płodowe. Trzymaj się kochana, dużo siły Ci życzę.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Wklejam wpis
Czy w przypadku straty wczesnej ciąży wszystkie kobiety powinny otrzymać immunoglobulinę anty-D?
Kobiety z ujemnym czynnikiem Rh, u których wykluczono immunizację, powinny otrzymać immunoglobulinę anty-D w następujących sytuacjach: ciąża ektopowa, wszystkie poronienia po 12. tygodniu ciąży (w tym poronienia zagrażające) oraz wszystkie poronienia zakończone opróżnieniem jamy macicy (farmakologicznym lub zabiegowym).
W przypadku poronienia zagrażającego przed 12. tygodniem ciąży immunoglobulinę anty-D należy podać tylko w razie obfitego krwawienia lub objawów bólowych. Nie jest konieczne zastosowanie immunoglobuliny anty-D w przypadkach poronienia całkowitego przed 12. tygodniem ciąży, jeżeli nie interweniowano w celu opróżnienia jamy macicy. [C]