X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Nie muszą,ale dobry gin poda,nie wazne który tydzien był..
    No tak. Tez wolałabym mieć podane ale skoro nie dali to nie dali. Tylko ja miałam samoistne całkowite to tez inna kwestia

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam samoistne,ale juz nie chcialabym tego powtarzac,jesli juz cos to zabieg.Z bólu o malo nie chodziłam po scianie,ketonal na okràglo,a potem normalna @ po 51 dniach...po zabiegu chyba szybciej wraca sie do normalnych cykli,a ja plamiłam prawie miesiàc

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Ale ten czas leci, już 17 tydzień u Ciebie, super :)
    A powiedz mi - prowadzisz ciążę w Angeliusie??
    Od 9 tc przeszlam do ginekolog w moim mieście.
    W angelusie bylam ostatnio na badaniach prenatalnych. Mialam je robione na nfz. Teraz znowu ide w 21 tc.

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

Wysłany: 27 maja 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ja tez mialam samoistne,ale juz nie chcialabym tego powtarzac,jesli juz cos to zabieg.Z bólu o malo nie chodziłam po scianie,ketonal na okràglo,a potem normalna @ po 51 dniach...po zabiegu chyba szybciej wraca sie do normalnych cykli,a ja plamiłam prawie miesiàc
    Wiem i rozumiem. U mnie było inaczej bo we wtorek dzidzia żyła i było serduszko a w czwartek juz nie. Miałam iść do szpitala w piątek ale dostałam boli porodowych nie miał i poroniłam w domu przy moim małym synku przy czym nie miałam sił sie doczołgac do telefonu. Lekarze byli zdziwieni ze tak szybko itp. Okres przyszedł jak w zegArku po 33 dniach. Teraz zaczęłam dopiero 7 cykl po ALE cykl 6 był dowodem dopiero na to ze moje ciało sie zregenerowalo.
    Aha a z tego co pamietam byłyśmy na tym samym etapie w momencie straty :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 22:55

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja dopiero dwa cykle po poronieniu i teraz trzeci pusty cykl,ale ja mam przeczucie ze z clo juz nie zajde,mimo iz dobrze reaguje.Moja droga jest kręta i latwo byc nie moze.
    Uciekam do spania,spokojnej nocy <3
    Buziaki :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 23:06

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Wklejam wpis

Czy w przypadku straty wczesnej ciąży wszystkie kobiety powinny otrzymać immunoglobulinę anty-D?

Kobiety z ujemnym czynnikiem Rh, u których wykluczono immunizację, powinny otrzymać immunoglobulinę anty-D w następujących sytuacjach: ciąża ektopowa, wszystkie poronienia po 12. tygodniu ciąży (w tym poronienia zagrażające) oraz wszystkie poronienia zakończone opróżnieniem jamy macicy (farmakologicznym lub zabiegowym).

W przypadku poronienia zagrażającego przed 12. tygodniem ciąży immunoglobulinę anty-D należy podać tylko w razie obfitego krwawienia lub objawów bólowych. Nie jest konieczne zastosowanie immunoglobuliny anty-D w przypadkach poronienia całkowitego przed 12. tygodniem ciąży, jeżeli nie interweniowano w celu opróżnienia jamy macicy. [C]
    Ja miałam indukcję poronienia i łyżeczkowanie więc dostałam innoglobuline

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem i rozumiem. U mnie było inaczej bo we wtorek dzidzia żyła i było serduszko a w czwartek juz nie. Miałam iść do szpitala w piątek ale dostałam boli porodowych nie miał i poroniłam w domu przy moim małym synku przy czym nie miałam sił sie doczołgac do telefonu. Lekarze byli zdziwieni ze tak szybko itp. Okres przyszedł jak w zegArku po 33 dniach. Teraz zaczęłam dopiero 7 cykl po ALE cykl 6 był dowodem dopiero na to ze moje ciało sie zregenerowalo.
    Aha a z tego co pamietam byłyśmy na tym samym etapie w momencie straty :(
    U mnie w poniedzialek bylo dobrze choc mialam zle przeczucia bo brzuch marudził,lekarz kazał dla pewnosci zrobic bete czy przyrost jest(wczesniej byl za mały)...o dziwo w piàtek odebrałam wynik bety i z dwóch dni bardzo poszybowala w gore,ucieszyĺam sie...w sobote wieczorem dopadł ogromny ból krzyzowy i sie zaczęlo,jeden dzien braklo do pelnych 7 tygodni..nigdy tego nie zapomne,nigdy.
    I to jest swiadomosc tego ze ma sie aniołka w niebie,ze nie jestesmy same :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 27 maja 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna jak masz złe przeczucie do clo przejdź na letrozole. Na pierwszym zaciążysz ;)

Dobranoc

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://youtu.be/-kKD3LRn-TQ

nigdy sie nie poddawaj ! zycie jest piekne❤

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • roma Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak rozmawiamy to o do mnie też wszystko wraca... Za każdym razem gdy słyszałam że znów nie będę mamą moje serce rozpadało się na coraz drobniejsze kawałeczki. Przeżyłam to 4 razy i muszę liczyć się z tym, że to jeszcze nie cała cena jaką muszą zapłacić za spełnienie marzenia i spoka mnie to kolejny raz. Kilka tygodni temu czułam się jakby ktoś mnie skopał tyle, że psychicznie. Bolał mnie każdy kawałek serca i duszy. Dziś podniosłam się i jestem zdecydowana walczyć dalej chociaż tak bardzo boję się że spotka mnie to znów. To zadziwiające jaką drogę człowiek potrafi przejść jeśli czegoś bardzo pragnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 08:46

Jagna 75 lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczyny w ten piękny dzien:)
    Dziś pojadę poza miasto pobyć trochę na łonie natury;)
    Dziś mój 26 dc,dziewczyny co miały IUI w ten sam dzień co ja albo wczęściej juz po testach a ja wciąż nie mam odwagi,chyba zatestuje w środę, bedzie to 30 dc.kupie teścik o czułości 10 i go zrobię,juz powiedziałam mężowi ze razem będziemy czekać na ta zapewne biel wizira bo sama nie chce tego przeżywać znow;)
    Pozdrawiam Was serdecznie
    Tule Agnes i Opolanke szczególnie,trzymajcie się Dziewczyny,jeszcze będzie dobrze!

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Goja88 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanko, Agnes bardzo mi przykro.
    Liczyłam na pozytywne wieści na forum.
    Dołączam do czarnego maja-tak bardzo się cieszyłam, że po pierwszym cyklu z CLO się udało-niestety na krótko.

Trzymajcie się dziewczyny i pamiętajcie, że po każdej burzy kiedyś musi wyjść słońce.

Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
    Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*eiktskjoub2m1k06.png

Wysłany: 28 maja 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goja88 wrote:
    Opolanko, Agnes bardzo mi przykro.
    Liczyłam na pozytywne wieści na forum.
    Dołączam do czarnego maja-tak bardzo się cieszyłam, że po pierwszym cyklu z CLO się udało-niestety na krótko.

Trzymajcie się dziewczyny i pamiętajcie, że po każdej burzy kiedyś musi wyjść słońce.
    Goja to u Ciebie tez strata ? Współczuje ;(

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Staram się być twarda, kupiłam sobie piżamę, szlafrok, klapki i nową kosmetyczkę do szpitala. Jak na złość w galerii mnóstwo ciężarnych, szczęśliwych i uśmiechniętych. Boże, ja tylko raz w życiu byłam w szpitalu, i to na laryngologii, na zabiegu przegrody nosowej. Tak się boję tego szpitala, jeszcze w necie poczytałam i opisy straszne. Chociaż o hsg też czytałam horrory, a wspominam dobrze. Powtarzam sobie, że co mnie nie zabije, to wzmocni. Mam kilka koleżanek, które kilkakrotnie pod rząd poroniły, a teraz mają po dwoje dzieci i są szczęśliwe. Trochę mnie dobija, że w październiku kończę 31 lat i czas ucieka:(

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. U mnie co chwilę pada więc jest ponuro.
    Opolanko nie bój się zabiegu jest krótki i w znieczuleniu. Po 15 minutach jest po wszystkim, no niestety prócz bólu serca.
    Wierzę że w końcu ty też zostaniesz szczęśliwa mamą <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 10:10

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Goja88 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goja to u Ciebie tez strata ? Współczuje ;(

Niestety tak ;( ciąża malutka 5 tydzień się ledwo skończył :( a serducho boli bardzo :( i wszystko jak w poprzedniej ciąży :( beta rosła do tego samego dnia cyklu, następnie przyrost za niski, ból brzucha i beta zaczęła opadać:(
    Najgorsza bezradność, ale trzeba iść dalej.

Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
    Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :*eiktskjoub2m1k06.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Hej dziewczyny! Staram się być twarda, kupiłam sobie piżamę, szlafrok, klapki i nową kosmetyczkę do szpitala. Jak na złość w galerii mnóstwo ciężarnych, szczęśliwych i uśmiechniętych. Boże, ja tylko raz w życiu byłam w szpitalu, i to na laryngologii, na zabiegu przegrody nosowej. Tak się boję tego szpitala, jeszcze w necie poczytałam i opisy straszne. Chociaż o hsg też czytałam horrory, a wspominam dobrze. Powtarzam sobie, że co mnie nie zabije, to wzmocni. Mam kilka koleżanek, które kilkakrotnie pod rząd poroniły, a teraz mają po dwoje dzieci i są szczęśliwe. Trochę mnie dobija, że w październiku kończę 31 lat i czas ucieka:(
    Kochana,ja tez czytałam ze strasznie traktują kobiety do zabiegu,ale jakos zadna tutaj i na innym wątku nie skarzyly sie ze byly zle traktowane <3
    A to 31 lat....ja mam 10 wiecej i wcale sie tym nie przejmuje,raczej mam pewnosc ze zostane mamą i bede jeszcze bawic swoje wnuki.
    Glowa do gory,cycki do przodu :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goja88 wrote:
    Niestety tak ;( ciąża malutka 5 tydzień się ledwo skończył :( a serducho boli bardzo :( i wszystko jak w poprzedniej ciąży :( beta rosła do tego samego dnia cyklu, następnie przyrost za niski, ból brzucha i beta zaczęła opadać:(
    Najgorsza bezradność, ale trzeba iść dalej.
    Tulimy mocno <3 <3 <3 przykro mi

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goja ty cos kiedys pytalas o mutacje mthfr,czy masz którąs?Bralas cos w czasie ciązy,albo przed?Chodzi mi o kwas foliowy,czy nawet przeciwzakrzepowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 10:25

Ladybird:) lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Opolanko ja juz skończyłam 31 niedawno także nie jesteś sama,ja z kolei się martwię bo mi się jeszcze nigdy nie udało zajść w ciaze

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
‹‹ 1662 1663 1664 1665 1666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ