CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez mialam samoistne,ale juz nie chcialabym tego powtarzac,jesli juz cos to zabieg.Z bólu o malo nie chodziłam po scianie,ketonal na okràglo,a potem normalna @ po 51 dniach...po zabiegu chyba szybciej wraca sie do normalnych cykli,a ja plamiłam prawie miesiàcAntoś IVF,Julisia natural
-
moniaaa_1988 wrote:Ale ten czas leci, już 17 tydzień u Ciebie, super
A powiedz mi - prowadzisz ciążę w Angeliusie??
W angelusie bylam ostatnio na badaniach prenatalnych. Mialam je robione na nfz. Teraz znowu ide w 21 tc. -
Jagna 75 wrote:Ja tez mialam samoistne,ale juz nie chcialabym tego powtarzac,jesli juz cos to zabieg.Z bólu o malo nie chodziłam po scianie,ketonal na okràglo,a potem normalna @ po 51 dniach...po zabiegu chyba szybciej wraca sie do normalnych cykli,a ja plamiłam prawie miesiàc
Aha a z tego co pamietam byłyśmy na tym samym etapie w momencie stratyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 22:55
-
Lady ja dopiero dwa cykle po poronieniu i teraz trzeci pusty cykl,ale ja mam przeczucie ze z clo juz nie zajde,mimo iz dobrze reaguje.Moja droga jest kręta i latwo byc nie moze.
Uciekam do spania,spokojnej nocy
Buziaki :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 23:06
Antoś IVF,Julisia natural
-
Ladybird:) wrote:Wklejam wpis
Czy w przypadku straty wczesnej ciąży wszystkie kobiety powinny otrzymać immunoglobulinę anty-D?
Kobiety z ujemnym czynnikiem Rh, u których wykluczono immunizację, powinny otrzymać immunoglobulinę anty-D w następujących sytuacjach: ciąża ektopowa, wszystkie poronienia po 12. tygodniu ciąży (w tym poronienia zagrażające) oraz wszystkie poronienia zakończone opróżnieniem jamy macicy (farmakologicznym lub zabiegowym).
W przypadku poronienia zagrażającego przed 12. tygodniem ciąży immunoglobulinę anty-D należy podać tylko w razie obfitego krwawienia lub objawów bólowych. Nie jest konieczne zastosowanie immunoglobuliny anty-D w przypadkach poronienia całkowitego przed 12. tygodniem ciąży, jeżeli nie interweniowano w celu opróżnienia jamy macicy. [C]Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Ladybird:) wrote:Wiem i rozumiem. U mnie było inaczej bo we wtorek dzidzia żyła i było serduszko a w czwartek juz nie. Miałam iść do szpitala w piątek ale dostałam boli porodowych nie miał i poroniłam w domu przy moim małym synku przy czym nie miałam sił sie doczołgac do telefonu. Lekarze byli zdziwieni ze tak szybko itp. Okres przyszedł jak w zegArku po 33 dniach. Teraz zaczęłam dopiero 7 cykl po ALE cykl 6 był dowodem dopiero na to ze moje ciało sie zregenerowalo.
Aha a z tego co pamietam byłyśmy na tym samym etapie w momencie straty
I to jest swiadomosc tego ze ma sie aniołka w niebie,ze nie jestesmy same
-
Jak tak rozmawiamy to o do mnie też wszystko wraca... Za każdym razem gdy słyszałam że znów nie będę mamą moje serce rozpadało się na coraz drobniejsze kawałeczki. Przeżyłam to 4 razy i muszę liczyć się z tym, że to jeszcze nie cała cena jaką muszą zapłacić za spełnienie marzenia i spoka mnie to kolejny raz. Kilka tygodni temu czułam się jakby ktoś mnie skopał tyle, że psychicznie. Bolał mnie każdy kawałek serca i duszy. Dziś podniosłam się i jestem zdecydowana walczyć dalej chociaż tak bardzo boję się że spotka mnie to znów. To zadziwiające jaką drogę człowiek potrafi przejść jeśli czegoś bardzo pragnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 08:46
Jagna 75 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Witam Was Dziewczyny w ten piękny dzien:)
Dziś pojadę poza miasto pobyć trochę na łonie natury;)
Dziś mój 26 dc,dziewczyny co miały IUI w ten sam dzień co ja albo wczęściej juz po testach a ja wciąż nie mam odwagi,chyba zatestuje w środę, bedzie to 30 dc.kupie teścik o czułości 10 i go zrobię,juz powiedziałam mężowi ze razem będziemy czekać na ta zapewne biel wizira bo sama nie chce tego przeżywać znow;)
Pozdrawiam Was serdecznie
Tule Agnes i Opolanke szczególnie,trzymajcie się Dziewczyny,jeszcze będzie dobrze!Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
Opolanko, Agnes bardzo mi przykro.
Liczyłam na pozytywne wieści na forum.
Dołączam do czarnego maja-tak bardzo się cieszyłam, że po pierwszym cyklu z CLO się udało-niestety na krótko.
Trzymajcie się dziewczyny i pamiętajcie, że po każdej burzy kiedyś musi wyjść słońce.
Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
Goja88 wrote:Opolanko, Agnes bardzo mi przykro.
Liczyłam na pozytywne wieści na forum.
Dołączam do czarnego maja-tak bardzo się cieszyłam, że po pierwszym cyklu z CLO się udało-niestety na krótko.
Trzymajcie się dziewczyny i pamiętajcie, że po każdej burzy kiedyś musi wyjść słońce. -
Hej dziewczyny! Staram się być twarda, kupiłam sobie piżamę, szlafrok, klapki i nową kosmetyczkę do szpitala. Jak na złość w galerii mnóstwo ciężarnych, szczęśliwych i uśmiechniętych. Boże, ja tylko raz w życiu byłam w szpitalu, i to na laryngologii, na zabiegu przegrody nosowej. Tak się boję tego szpitala, jeszcze w necie poczytałam i opisy straszne. Chociaż o hsg też czytałam horrory, a wspominam dobrze. Powtarzam sobie, że co mnie nie zabije, to wzmocni. Mam kilka koleżanek, które kilkakrotnie pod rząd poroniły, a teraz mają po dwoje dzieci i są szczęśliwe. Trochę mnie dobija, że w październiku kończę 31 lat i czas ucieka:(31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Witajcie dziewczyny. U mnie co chwilę pada więc jest ponuro.
Opolanko nie bój się zabiegu jest krótki i w znieczuleniu. Po 15 minutach jest po wszystkim, no niestety prócz bólu serca.
Wierzę że w końcu ty też zostaniesz szczęśliwa mamąWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 10:10
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Ladybird:) wrote:Goja to u Ciebie tez strata ? Współczuje ;(
Niestety tak ;( ciąża malutka 5 tydzień się ledwo skończyła serducho boli bardzo
i wszystko jak w poprzedniej ciąży
beta rosła do tego samego dnia cyklu, następnie przyrost za niski, ból brzucha i beta zaczęła opadać
Najgorsza bezradność, ale trzeba iść dalej.Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
Opolanka 85 wrote:Hej dziewczyny! Staram się być twarda, kupiłam sobie piżamę, szlafrok, klapki i nową kosmetyczkę do szpitala. Jak na złość w galerii mnóstwo ciężarnych, szczęśliwych i uśmiechniętych. Boże, ja tylko raz w życiu byłam w szpitalu, i to na laryngologii, na zabiegu przegrody nosowej. Tak się boję tego szpitala, jeszcze w necie poczytałam i opisy straszne. Chociaż o hsg też czytałam horrory, a wspominam dobrze. Powtarzam sobie, że co mnie nie zabije, to wzmocni. Mam kilka koleżanek, które kilkakrotnie pod rząd poroniły, a teraz mają po dwoje dzieci i są szczęśliwe. Trochę mnie dobija, że w październiku kończę 31 lat i czas ucieka:(
A to 31 lat....ja mam 10 wiecej i wcale sie tym nie przejmuje,raczej mam pewnosc ze zostane mamą i bede jeszcze bawic swoje wnuki.
Glowa do gory,cycki do przoduAntoś IVF,Julisia natural
-
Goja88 wrote:Niestety tak ;( ciąża malutka 5 tydzień się ledwo skończył
a serducho boli bardzo
i wszystko jak w poprzedniej ciąży
beta rosła do tego samego dnia cyklu, następnie przyrost za niski, ból brzucha i beta zaczęła opadać
Najgorsza bezradność, ale trzeba iść dalej.przykro mi
-
Goja ty cos kiedys pytalas o mutacje mthfr,czy masz którąs?Bralas cos w czasie ciązy,albo przed?Chodzi mi o kwas foliowy,czy nawet przeciwzakrzepowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 10:25
Ladybird:) lubi tę wiadomość
-
Opolanka 85 wrote:Hej dziewczyny! Staram się być twarda, kupiłam sobie piżamę, szlafrok, klapki i nową kosmetyczkę do szpitala. Jak na złość w galerii mnóstwo ciężarnych, szczęśliwych i uśmiechniętych. Boże, ja tylko raz w życiu byłam w szpitalu, i to na laryngologii, na zabiegu przegrody nosowej. Tak się boję tego szpitala, jeszcze w necie poczytałam i opisy straszne. Chociaż o hsg też czytałam horrory, a wspominam dobrze. Powtarzam sobie, że co mnie nie zabije, to wzmocni. Mam kilka koleżanek, które kilkakrotnie pod rząd poroniły, a teraz mają po dwoje dzieci i są szczęśliwe. Trochę mnie dobija, że w październiku kończę 31 lat i czas ucieka:(