X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • didi Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 kiedy bedziesz robic test ?

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi no własnie dziś zacznę duphaston, to to samo co luteina.
    noo oczywiście ja się też liczę z tym że może się nie udać....
    dlatego na przyszły cykl poprosiłam w razie czego o recepty:)

a test już sama nie wiem....lekarz mówił żebym za 10 dni zrobiła a ja miałam plan dopiero za jakieś 2 tygodnie....no nie wiem, zobacze, a Ty kiedy testujes?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    U mnie już dzisiaj koniec @. Wczoraj mnie głowa bolała i właśnie czuję, że teraz znowu mnie zaczyna boleć.

u mnie tez ... Chyba 7 dc Bo jak obiecalam nie licze ...wiem ze mam usg dowcipne zrobic za tydzien w srode ...czy COs jest czy peklo i zdecyduje czy pregnyl dac... OD razu pogadam o tej piersi i spytam o ta prolaktyne moze znow przepisze bromergon chodz Na niego poczatkowo nie szlam i zawroty glowy mialam...zobaczymy....

a co do Meza czasem mnie wkurza ...ale w glebi serca to dobry czlowiek jest ...i moge Na niego liczyc...
    trzymajcie sie cieplutko ...

powidzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 14:05

• didi Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 Ja tez mam w razie czego recepte na kolejne leki na CLO i inne ? mi lekarz kazal zrobic test za 2 tyg czyli w nastepny wtorek powinnam zrobic @ powinnam miec albo w piatek ten albo sobota jakos tak z tym ze ja nie mialam regularnych cyklow i ostanio okres mialam tak co 23 dni a teraz nie wiem jak bedzie a jak biore luteine to i tak chyba nie dostane tylko jak dopiero odstawie wlasnie nie wiem jak to jest ? jak sadzisz? powiem Ci szczerze ze juz nie moge sie doczekac tego testu ale jak wynik bedzie negatywny to na pewno sie zdoluje a czuje ze moze tak byc?
    Kiedy u Ciebie mija 10dni? Czy u ciebie lekarz monitorowal tez cykl i mowil ze pecherzyk peknie i kiedy dzialac z mezem? bo u mnie tak bylo dokladnie mowil co i jak z czego jestem naprawde zadowolona

• staraczka24 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    robotka pierwsze slysze żeby 7 dpo brac dupka, dziwne.
    i dziwie się ze lekarz kazal robic test po 1 dniach !

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wedle tego co mówił test mam zrobić 13 dni po owulacji....to na zdrowy rozum coś powinno wyjść...
    no nic, już postanowione - biorę dziś dupka....
    swoimi wypowiedziami tylko mnie utwierdzacie w przekonaniu że zrobię słusznie.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • didi Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka jak lekarz kazal brac to bierz to chodzi o to jak wyjdzie ze luteine czy dupka bierze sie na podtrzymanie w razie czego ciazy takze jak test ci wyjdzie pozytywny to tym bardziej a z tego co wiem w naszym przypadku z clo czasem sie zdarzaja poronienia

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi:) no mi kazał brać 10 dni, po tym czasie zrobić test(on się musiał wczoraj walnąć bo dupka bierze się minimum 10 dni, jak zacznę dziś to bedzie te 10 dni na dzień przed okresem i to by się zgadzało) jeśli test wyjdzie pozytywny to brać nadal, a jeśli negatywny to odstawiam i czekamy na @.
    nie wiem jak z luteiną ale chyba podobnie.
    co do wskazówek gina to on mi kazał się codziennie kochać z mężem....nie określił dokładnego dnia owulacji, ale kazał działać.
    a ja tak nie dam rady....tak codziennie....bo ja chcę się kochać z chęci a nie z przymusu, dlatego co drugi dzień byłoby idealnie;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a weź mnie nie strasz:D jak bede już w ciąży to nie ma mowy o żadnym poronieniu:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej ciazy co mialam niestety martwa tez byla z cyklu z clo... Ale jak poronienilam to ten cykl byl bez rzadnych hormonow ...po odstawieniu rok wczesniej wiec mysle ze to nie ma znaczenia czy po clo czy w trakcie jak jest slaba ciaza to niestety sie nie utrzyma..nie ma co tak gdybac..

pozdrawiam...

• didi Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO ja tez mam podobnie lekarz kazal zrobic test po 14 dniach i jak wyjdzie pozytywny to brac dalej luteine a jak negatywny to odstawic tez sie boje tego wszystkiego chcialabym juz wiedziec i zeby bylo wszystko po naszej mysli zeby nasze fasolki rosly juz w nas ;) bedzie dobrze musi byc napisz jak tam po tescie co ci wyszlo jak zrobisz? a nie bola cie sutki? wogle masz jakies objawy przed okresem zawsze?

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIU a Ty miałąś wcześniej problemy z Ciążą? w sensie rozumiem że jedna straciłaś.... czy było ich więcejny? czy to ten jeden jedyny przypadek??

didi u mnie sprawa jest ciekawa i to bardzo:)
    piersi zaczynam czuć już dzień po owulacji i tak do okresu;) tak że nie wiem czy to na okres czy na coś innego;)

tak tak dam znać po teście:) o ile do niego dotrwam;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • didi Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj czemu masz nie dotrwac bedzie dobrze :) ja tez niestety nie wiem czy mnie bola na okres czy na ciaze :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no np dziś to mam dośc tkliwe a to dopiero kilka dni po owulacji:P

no nic, trzeba poczekać, jesteśmy dzielne i wytrwałe :P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W roku 2010 leczylam sie poniewaz mialam cykle bezowulacyjne i w pierwszym miesiacu zaszlam w ciaze ...radosc duza ale niestety trwala 11 tyg Bo w usg gin pow ze moje dziecko nie zyje. .. Potem depresja ...w miedzy czasie 3 inseminacje i dupa... I tak odpuscilismy w maju 2012 zaszlam w ciaze nawet nie spodziewajac sie ...poddalam sie twierdzac ze nie jest mi dane a Tu bach 2 kreski ..test mam do tej pory...bylo ok rzadnych objawow ...lezalam lekki styl zycia...i niestyty bol brzucha i nie udalo sie utrzymac....od tamtej pory znow teraz Nic mimo Clo itp...

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu kochana strasznie mi przykro...a kiedykowliek przed tym mieszczęsnym rokiem 2010 leczyłaś sie na sprawy kobiece? czy do tej pory było wszystko dobrze??
    czy ogólnie odkąd pomyślałaś o posiadaniu dziecka było pod górkę??

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • staraczka24 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robotka mydle ze jak weźmiesz teraz dupka dobrze zrobisz, bo tak jak napisalas gin musial się walnac bo dupka bierze się 10dni po tym czasi esie robi test jak jest + bierze się dalej jak jest - odstawia i czeka na @

Naj­piękniej­szych chwil w życiu nie zap­la­nujesz. One przyjdą same.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wtedy juz byly jakies pojedyncze co ktorys cykle bez owulacyjne...to byl najgorszy rok dla mnie ...ja bylam w ciazy bylismy szczesliwi a tu szczescie nie trwalo dlugo bo moj maz mial wypadek i w ciezkim stanie...maz sie obudzil a dziecko nie zylo...stres to tamto a ciaza ta byla tez nie ma sile tylko lekarz zlecil clomid na wywolanie owulki ...ale mowil ze pierwszy cykl rzadko sie zdarza...a tu Cud..noo tyle ze zakonczenie moglo byc inne ...a teraz juz celowane co do daty godz ...bo mialam mozliwosc monitoringu czesciej ...i dalej nic....

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczesniej wiesz usg po okresie jajniki ok pecherzyk byl i tak wygladalo ..dopuki nie zmienilam lekarza i nie powiedzialam ze po 2 ciazach z takim skutkiem...ze byly bezowulacyjne i tak 3 cykle obserwowal i wszystkie bezowulacyjne...i leczenie Clo ...i kolo sie zamyka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 17:41

• olka30 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, Kliniaczek dołączam do ciebie..
    @ się rozkręciła, ledwo żyję, ale już wolę jak jest bo chociaż leki wiem jak brać.. Ten cykl będzie ostatnim z CLO, bo ból jajników cały miesiąc zdeczka wyłącza mnie z życia i skupiam się tylko na jednym, tak że daje sobie jeszcze jedną szansę. I zaczęłam brać Castagnus, może zbije trochę moją prolaktynę..
    W przyszłym tyg. uderzam do mojego drugiego gina, z moimi wykresami bo kazał sobie przynieść 3, a od września nie byłam w stanie ich zrobić przez problemy zdrowotne. Teraz mam, wezmę wszystkie badania i zobaczę co on powie.. Nie wiem tylko czy się przyznawać że biorę CLO :/ Muszę to przemyśleć. Wolałabym żeby się nie sugerował niczym. Ale i tak jak pokarzę HSG to będzie wiedział, że chodzę do innego lekarza..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ