WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    O matko mam wyniki! Jest szczescie i smuteczek ;) Beta ponizej 1, wiec w ciazy nie jestem... to moje oslabienie musialo byc faktycznie od stresu.
    Ale lurcze ca125 mam 20! :D Matko nie wiem jakim cudem tak spadlo, od 2 lat mialam podeyzszone. Bralam tylko to clo przez 2 cykle i troche castagnus, nie wiem przez co to. Crp tez mam w normie, wiec stanu zapalnego nie stwierdzono.
    Pozostaje mi w styczniu jeszcze sprawdzic hormony (prolaktyne jeszcze raz, prpgesteron) i rezerwe jajnikowa.

Myslicie ze mimo wszystko leciec na dniach na to usg jajnikow? zeby spr czy nic tam nie powstalo nowego?

Nooo, to super wynik ten Ca125. Myślę, że nic Ci tam nowego nie powstało :)Ale jajniki warto obejrzeć zawsze w celu zaobserwowania pęcherzyka. Powodzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia teraz jestem w 28dc i @ pewnie nadciaga, wiec nie wiem czy tam jest co obserwowac :p czy poczekac te 2-3tyg na wizyte u swojego gin.

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Misia teraz jestem w 28dc i @ pewnie nadciaga, wiec nie wiem czy tam jest co obserwowac :p czy poczekac te 2-3tyg na wizyte u swojego gin.

Ja bym odczekała i po @ poszła na wizytancję kontrolną, na spokojnie, a wyniki super, widocznie beta czeka na odbicie w górę jak będziesz w super formie;)

Selina lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

To zależy... Mi czasami lekarz kazał przychodzić w czasie okresu, żeby sprawdzić, czy nic nie zostało po cyklu, a innym razem właśnie tuż przed owulacją byłam na usg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Ja bym odczekała i po @ poszła na wizytancję kontrolną, na spokojnie, a wyniki super, widocznie beta czeka na odbicie w górę jak będziesz w super formie;)
    Kurcze no mam nadzieje, ze tak bedzie :)
    Umowie sie do niego juz po @, coby ocenil jak tam jajeczko i jajniki ;)

Dziekuje Wam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym poczekała i po @ poszła. Piękny wynik CA!

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguuuus, jak wizyta? Pewnie na ciasteczko jeszcze wpadłaś do cukierni;) ale zamelduj w wolnej chwili;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20161230-163151.jpg

20161230-163018.jpg

marzusiax, ania1985, Mamma-mia, Amc lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna wyobraź sobie że ja miałam identyczne crl na usg genetycznym:)też 65 mm;))

Fajnie ze wszystko dobrze,niesamowite takie usg prawda?takie dokladne

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedlug usg wszystko ok,na razie ryzyko wysokie i wysokie moze byc bo moj wiek to 41 wiec wiadomo.W poniedzialek wyniki z pappa jesli cos wyjdzie nie tak to doktorka ma dzwonic jesli nie to wyniki do odebrania na miejscu.
    Plakalam cale usg,chyba dzis dotarlo do mnie ze jestem w ciazy i jest we mnie zycie.Płci nie znamy bo oczywiscie spał,ciezko bylo zmierzyc przeziernosc bo nie chcial sie obrócic,lezal pleckami do nas i mial to gdzies..wiek ciazy wg usg 4 dni starszy czyli 12+6,dzidziol ma juz 65mm
    A tu buzka i nosek :-)
    20161230-163124.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 16:54

Mamma-mia lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Jagna wyobraź sobie że ja miałam identyczne crl na usg genetycznym:)też 65 mm;))

Fajnie ze wszystko dobrze,niesamowite takie usg prawda?takie dokladne
    Tak,wszystko pokazywala gdzie co jest az serce sciskalo,przeplywy krwi kiedy puscila,ech serca...Mozart normalnie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, wyniki masz piękne, najważniejsze, że obraz usg jest bardzo dobry! Jak znam życie to pappa zamiesza, ale naprawdę, markery masz miodzio, wiadomo, że wiek posunął ryzyko do przodu, jak u mnie, ale nie martwiłabym się tym;)
    congrats!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Wedlug usg wszystko ok,na razie ryzyko wysokie i wysokie moze byc bo moj wiek to 41 wiec wiadomo.W poniedzialek wyniki z pappa jesli cos wyjdzie nie tak to doktorka ma dzwonic jesli nie to wyniki do odebrania na miejscu.
    Plakalam cale usg,chyba dzis dotarlo do mnie ze jestem w ciazy i jest we mnie zycie.Płci nie znamy bo oczywiscie spał,ciezko bylo zmierzyc przeziernosc bo nie chcial sie obrócic,lezal pleckami do nas i mial to gdzies..wiek ciazy wg usg 4 dni starszy czyli 12+6,dzidziol ma juz 65mm
    A tu buzka i nosek :-)
    20161230-163124.jpg
    Ciesze się Kochana,trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!!! Mojej koleżance wyszło ryzyko 1:100 a ma zdrowe dziecko:)
    Badanie jest niesamowite,faktycznie wtedy dociera najbardziej do nas ta ciąża:)))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna super ! Maleństwo cudowne i tyle radości z takiej małej istotki! Dzidzia napewno zdrowa szkoda tylko ze taki leniuszek i nie chciało pokazać co ma między nóżkami ;)

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko, jak dobrze widzieć Twój własny, osobisty suwaczek ciążowy, ale fajowo!

Biedronka7 lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna piekne usg :D az sie lezka w oku zakrecila jak to czytalam :)

• Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Biedroneczko, jak dobrze widzieć Twój własny, osobisty suwaczek ciążowy, ale fajowo!
    Nie wiem czy nie za wcześnie na sowaczek ale się skusilam ;) Jak się czujesz ?

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Jagna, wyniki masz piękne, najważniejsze, że obraz usg jest bardzo dobry! Jak znam życie to pappa zamiesza, ale naprawdę, markery masz miodzio, wiadomo, że wiek posunął ryzyko do przodu, jak u mnie, ale nie martwiłabym się tym;)
    congrats!
    dokładnie,wazne ze markery są ok,teraz jestem spokojniejsza,a jak cos pappa namiesza to amnio zrobie i juz

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Jagna super ! Maleństwo cudowne i tyle radości z takiej małej istotki! Dzidzia napewno zdrowa szkoda tylko ze taki leniuszek i nie chciało pokazać co ma między nóżkami ;)
    jaki ojciec taki.....syn??

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Nie wiem czy nie za wcześnie na sowaczek ale się skusilam ;) Jak się czujesz ?

ja się chyba koło 5-6 tygodnia skusiłam, kurna, trzeba się cieszyć cudem, tyle na niego czekałyśmy....nie za wcześnie, a jak serce raduje;)

a czuję się nadal kijowo, w dodatku odebrałam wyniki posiewu wymazu z nosa córci, a tam fucking (sorry) pneumokoki (była szczepiona przeciwko nim...) więc już sie trzęsę co mi sprzedała, dobrze że ten antybiotyk bierzemy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 18:46

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 2254 2255 2256 2257 2258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ