WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Kaama Debiutantka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, testy pozytywne, dlatego poszłam od razu wczoraj do giną, bo mam miesniaka i wolę dmuchać na zimne
    W macicy nie ma jeszcze ciała żółtego, ale jest powiększona i endometrium 15mm
    Ale dzisiaj odebrałam wynik bety i tylko 19

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaama wrote:
    Tak, testy pozytywne, dlatego poszłam od razu wczoraj do giną, bo mam miesniaka i wolę dmuchać na zimne
    W macicy nie ma jeszcze ciała żółtego, ale jest powiększona i endometrium 15mm
    Ale dzisiaj odebrałam wynik bety i tylko 19
    Spokojnie :) to dopiero poczatek! Pewnie dopiero do zagniezdzenia dochodzi. Gratulacje :D

Kaama lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Sama sobie go nie wzielam, lekarz mi przepisal, nie wiedzialam ze nie mozna. Stwierdzil ze cysta jest malutka (1cm) i nie ma sobie nia co glowy narazie zawracac. Bylam u naprawde dobrego lekarza, jednego z najbardziej polecanych w miescie na znany lekarz. Mimo wszystko niedawno go zmienilam, bo pelnego zaufania nie mialam, nie zlecil mi tez monitoringu przy clo.

Widze tu kilka dziewczyn z Krakowa, tak z ciekawosci: do jakiego lekarza chodzicie? :)
    Po pierwsze skoro zalecil clo bez monitoringu to juz nie jest dobry lekarz chyba tylko do prowadzenia zdrowych ciaz a nie do leczenia nieplodnosci a po drugie cysta jesli jest to trzeba poczekac najlepiej wyciszyc cykl by sie wchlonela szybciej..clo spowoduje ze szybciej bedzie rosla a z niej moze wyrosnac cos niezbyt ciekawego i dobrego w razie ciazy.To nie jest mądre co ten lekarz zadecydował.

Ja chodze do kliniki Dr.Wyroba,ale przyjmuje tez gdzie indziej w dwóch miejscach w Kr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 10:15

Mamma-mia lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    Dziewczyny znowu potrzebuje Waszej eksperckiej porady: odebralam dzis wyniki prolaktyny i na czczo mam 820 a norma 100-500, po obciazeniu 1500. Od 2 miesiecy biore bromergon pol tabletki. Wczesniej mialam przy normie do 23,6 wynik na czczo 25 a po obciazeniu 400. Jak to mozliwe? Zglupialam...wnioskuje, ze po obciazeniu mam teraz w porzadku, ale na czczo za wysoko. Mialyscie cos takiego?
    Ja bym zadzwonila do gina co robic ewentualnie zwiekszyla dawke bo to pól tabletki w tym momencie za malo

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaama wrote:
    Dziewczyny pomóżcie, jestem ok 12 dpo, ale nie wiem dokladnie ile, beta 19, nie za małą? Następne badanie dopiero w poniedziałek, ale do tego czasu chyba oszaleje!
    Nie chce prorokowac i zle cie nakrecac,wszystko zalezy czy ovulke mialas potwierdzoną przez monitoring w tym czasie od ktorego liczysz te 12 dni czy przez OF wyznaczona..byc moze ovu byla pózniej,zagniezdzenie wtedy tez pózniej...trudno powiedziec czy niska czy nie,powtorka bety powie jak jest.Bo jesli nie jestes pewna czy to naprawde 12dpo to nie ma sensu sie wdrazac w temat i zle sie nakrecac.Trzeba byc pozytywnej mysli,trzymam kciuki &&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 10:25

Gosia1989 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie czekam na wiesci bo ty jakos teraz prenatalne o tym czasie..ja jeszcze 3,5 godz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 10:57

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie, Jagienko - mocno trzymam kciuki!!!! nie stresujcie się, będzie bardzo dobrze!

Dziewczyny - meldujcie po wizytach!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina napisałam Ci wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    Ania, to mam prośbę. Jak tam wrócisz to daj znać dziewczynie, która prowadzi pierwszą stronę, aby mnie wykreśliły albo wpisały Aniołka. Od czasu stwierdzenia ciąży obumarłej nie zajrzałam tam ani razu i nadal nie zamierzam. A że lubię porządek, to wolę aby wszystkie dane były uzupełnione:P
    OK no problem!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już po i wszystko ok:) Młody ma 5,4cm, wszystkie parametry prawidłowe serducho zasuwa 154 na godzinę, ryzyko zespołu downa skorygowane 1:2069 obaczymy jak będzie po badaniu krwi. Płci nie potrafiła określić bo Młody spał do góry nogami i obudził się na koniec badania;)

mamakejti, Gosia1989, marzusiax, Kinga40, Mamma-mia, Amc lubią tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Dziewczyny, ja już po i wszystko ok:) Młody ma 5,4cm, wszystkie parametry prawidłowe serducho zasuwa 154 na godzinę, ryzyko zespołu downa skorygowane 1:2069 obaczymy jak będzie po badaniu krwi. Płci nie potrafiła określić bo Młody spał do góry nogami i obudził się na koniec badania;)

cud, miód! nifty określi ci płeć;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na nartach, dziś jestem taka obolała... wczoraj mnie podbrzusze bolało, aż się trochę wystraszyłam bo to był 11 dzień po pregnylu.

Tak sobie myślę, czy testa jutro nie zrobić, będzie 13 dni po pregnylu :) ALbo się upiję w sylwestra albo i nie :)

Gosia1989 lubi tę wiadomość

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Wczoraj byłam na nartach, dziś jestem taka obolała... wczoraj mnie podbrzusze bolało, aż się trochę wystraszyłam bo to był 11 dzień po pregnylu.

Tak sobie myślę, czy testa jutro nie zrobić, będzie 13 dni po pregnylu :) ALbo się upiję w sylwestra albo i nie :)

bardzo słuszne podejście!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    cud, miód! nifty określi ci płeć;)
    Mamakejti a jakie u Ciebie wyszło ryzyko trisomii po badaniu a jakie po pappie?

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Mamakejti a jakie u Ciebie wyszło ryzyko trisomii po badaniu a jakie po pappie?

wiesz co u mnie to niemiarodajne info, bo pappe miałam w 10tc+6dc (taka w gorącej wodzie kąpana jestem), a usg już 11+5, 11+6 i 12+5;)

w sumie to niepotrzebnie pappe robiłam bo i tak nifty było w planach....ja nawet amnio nie wykluczam jak coś byloby niejasne po nifty....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 13:08

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki Kochane, jeszcze napiszę do ciężarówek, ale niech staraczki też powoli przyzwyczajają się;) pamiętajcie, nie siadajcie po turecku, to zabójstwo dla szyjki, moja profesorcia walczyła ze mną o to w mojej udanej ciąży;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CA125 norma do 30 ja mam 120. Także endomenda ma się dobrze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    CA125 norma do 30 ja mam 120. Także endomenda ma się dobrze...
    Kurcze :/ a po laparo jestes tak?

Ja wyniki bede chyba pod wieczor miala, zwykle ca125 mialam 41-45 (ost.wynik z wrzesnia to 45 wlasnie), ale teraz po tych cholernym clo, to az sie boje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najwięcej mialam 250 ;( a najmniej 90.
    Nie ja nie miałam laparo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 15:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko mam wyniki! Jest szczescie i smuteczek ;) Beta ponizej 1, wiec w ciazy nie jestem... to moje oslabienie musialo byc faktycznie od stresu.
    Ale lurcze ca125 mam 20! :D Matko nie wiem jakim cudem tak spadlo, od 2 lat mialam podeyzszone. Bralam tylko to clo przez 2 cykle i troche castagnus, nie wiem przez co to. Crp tez mam w normie, wiec stanu zapalnego nie stwierdzono.
    Pozostaje mi w styczniu jeszcze sprawdzic hormony (prolaktyne jeszcze raz, prpgesteron) i rezerwe jajnikowa.

Myslicie ze mimo wszystko leciec na dniach na to usg jajnikow? zeby spr czy nic tam nie powstalo nowego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 15:31

‹‹ 2253 2254 2255 2256 2257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ