X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Hmmm, no nie wiem Aniu, ide do gina w piatek to moge zapytac. Dobre pytanie... hm, ciekawe czy ktoras z Dziewczyn potrafi na nie odpowiedziec

Ja jutro i czekam na tą wizytę jak na zbawienie. Może coś da na wywołanie, ale nie wiem czy jest sens...
    Jutro robię sobie wolne, może mnie najdzie ochota zrobić jeszcze raz wyniki i na wizytę pójść ze "świeżymi".
    A na dzisiaj koniec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Witam z rana.
    Utwierdzcie mnie w przekonaniu, że nie warto brać CLO jeśli nie będzie możliwości monitoringu w 11-12dc?
    I czy to usg przed rozpoczęciem clo, żeby sprawdzić torbiele, musi być w 2dc, czy jak będzie zrobione przed @ to będzie ok?

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Dziewczyny! Witam z rana.
    Utwierdzcie mnie w przekonaniu, że nie warto brać CLO jeśli nie będzie możliwości monitoringu w 11-12dc?
    I czy to usg przed rozpoczęciem clo, żeby sprawdzić torbiele, musi być w 2dc, czy jak będzie zrobione przed @ to będzie ok?

Wiesz co, ja zaczynając CLO miałam najpierw usg w 16dc cyklu i CLO zaczynałam tak jakby od następnego.

jeśli chodzi o monitoring to na 4 cykle z CLO miałam 2 razy i dwa razy bez. skończyło to się torbielą, także pod tym względem bym uważała. niby lekarz mówił, że można robić można nie robić, no ale raz był pechowy i potem miałam 2 cykle wyjęte przez tę torbiel. potem jak nie mogłam do niego to na monitoringi chodziłam do innych.

nadal brak @?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 08:37

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    Wiesz co, ja zaczynając CLO miałam najpierw usg w 16dc cyklu i CLO zaczynałam tak jakby od następnego.

jeśli chodzi o monitoring to na 4 cykle z CLO miałam 2 razy i dwa razy bez. skończyło to się torbielą, także pod tym względem bym uważała. niby lekarz mówił, że można robić można nie robić, no ale raz był pechowy i potem miałam 2 cykle wyjęte przez tę torbiel. potem jak nie mogłam do niego to na monitoringi chodziłam do innych.

nadal brak @?

Dzięki! Mam i tak argument dla starej gin czemu clo nie będzie. Nie chcę sobie narobić kłopotu.
    @ nadal nie ma. Wczoraj M pukał w do środka i mam nadzieję że ją obudził.
    Ten skok temp w poniedziałek to na pewno przez stres po pozytywnym teście. @ już robiła podejście na 28dc ale głupie zrządzenie losu... byłaby o czasie. Teraz jak widać drugi nalot robi.
    Przyszły cykl odpuszczam. Ani monitoringu by nie było potrzebnego do clo, ani <3 o czasie, bo wyjezdzamy i nie będzie jak. Także jeśli będzie miało zaskoczyć, to zaskoczy. Chcę się postarać i nic nie sprawdzać. Nawet tutaj sobie odpuścić siedzenie ;) Może pomoże. Nauczyłam się dużo. Ale głowa musi odpocząć bo za bardzo zfiksowałam.

• Marlena88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam sobie forum odpuścić, ale musieli by mi odłączyć kompa i zabrać telefon bo innego sposobu nie widzę :)

Rucola lubi tę wiadomość

początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Co dalej???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    forum jest przydatne pomocne nawet w kwesti wyrzucenia z siebie zalegających emocji :):)
    u mnie dzis 11dc wszytskie dolegliwości jak ręką odjął - chyba nie ma opcji zeby było już po?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze zanim się ulotnię w nowym cyklu, jak się postępuje w przypadku torbiela? Sam się wchłania? A co jeśli tego nie zrobi?

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frania21 wrote:
    forum jest przydatne pomocne nawet w kwesti wyrzucenia z siebie zalegających emocji :):)
    u mnie dzis 11dc wszytskie dolegliwości jak ręką odjął - chyba nie ma opcji zeby było już po?

Dwa dni temu miałaś koło 13 mm pęcherzyki? Prawidłowo rosną 2 mm na dobę, mniej więcej, czyli dziś by było koło 1.7, może więcej to chyba możliwa byłaby owulacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas wrote:
    Dwa dni temu miałaś koło 13 mm pęcherzyki? Prawidłowo rosną 2 mm na dobę, mniej więcej, czyli dziś by było koło 1.7, może więcej to chyba możliwa byłaby owulacja.

nie miałam 13mm, to nie ja.
    Ja bylam na monitoringu ale w 5 dc. dostałam CLO na wzrost i jutro dopiero mam pierwsza wizyte po zakonczeniu leku.Mam tez zastrzyk na pekniecie ktory mam zabrac ze soba. to tak zeby przyblizyć.

ile maja jaja nic nie wiem.... ale proporcjonalnie do bolu jaki mi sprawiły w ostatnich kilku dniach to chyba po 10cm... :)
    mama nadzieje ze wszystko wyjdzie jutro pęknie i bedziemy działać

• madlenka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    A jeszcze zanim się ulotnię w nowym cyklu, jak się postępuje w przypadku torbiela? Sam się wchłania? A co jeśli tego nie zrobi?
    Ja mam teraz dużą torbiel i dostałam antykoncepcyjne na dwa tyg. Jak jest mała i krwotoczna to sama sie wchłonie. Jak sa większe i inne czynnościowa to antyki na lepsze wchłonięcie. Ja raz tez brałam luteinę. A dw razy antyki.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:

Miałam po ostatnim cyklu stwierdzoną torbiel - dostałam lek i na ostatniej wizycie zero śladu.

• Mamma-mia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, a u androloga byliscie?
    wiesz, moze i uro ma racje... to i tak jest od cholery plemnikow, grunt zeby budowa i szybkoscia byly ok

Eska, a jak u Ciebie? rozkrecila sie @ cz nie?

Selina, czytalam relacje z sono HSG. Zalajkowalam, bo bardzo sie ciesze :) Jaki dasz plan dzialania?

age.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma-mia wrote:
    Lonia, a u androloga byliscie?
    wiesz, moze i uro ma racje... to i tak jest od cholery plemnikow, grunt zeby budowa i szybkoscia byly ok
    Nie, byliśmy tylko u urologa. Niby całkowita liczba plemników jest ok, zresztą oceńcie same

http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/y7zOO56o58vuCRs8TS6bzqoO83OtV_

Dziewczyny mam stresa kurde... już jutro na oddział :(

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia, może to Ci nie pomoże ale ja też bym się stresowała :) ale z drugiej strony będziesz smacznie spać podczas zabiegu więc nic nie poczujesz :)

powodzenia, napisz potem co i jak

Rucola lubi tę wiadomość

Co dalej???
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja zabieg mam dopiero we wtorek więc trochę się tam naczekam, a to czekanie najgorsze... ale będę tu siedzieć na forum całymi dniami z nudów hehe

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Nathi2468 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dzisiaj dostałam już plamienia więc jutro pewnie @ się rozkręci ;( Żaden z trzech pęcherzyków po raz kolejny nie dał rady :( Teraz przerwa - miesiąc bez CLO. Tylko nad jednym się zastanawiam. Pomimo brania progesteronu ostatnie cykle mam po 24 dni. Czytam od dziewczyn że mają odwrotnie i wydłuża się im cykl więc o co może chodzić? Taką mam naturę? :/

Starania od czerwca 2015r.
    - 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
    - 2 IUI III 2018r. - c.b.
    - VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
    - 3 IUI - X 2019 :(
    - 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
    - X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
    09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pisałam tu jakiś tydzień temu, że zaczynam brać clo 1tabletka 5-9dc. W 10dc bylam na monitoringu, jedno jajo miało 22mm, a drugie mniejsze. Zrobiłam tego dnia zastrzyk ovitrelle.
    Wczoraj byłam na ostarnim monitoringu i podobno owulacja była ok niedzieli:-) Wtedy też czułam lekki ból i kłucie lewego jajnika. Wygląda na to że moja macica potrzebuje dragów, bo sama od siebie nie zadziała. Oprócz ciałka żółtego miałam jeszcze drugi pecherzyk 25mm. Endo bardzo piękne 15mm, więc clo mi nie zaszkodziło. W ogóle nie czułam żadnych skutków ubocznych clo, jedynie wieczór po zastrzyku czułam się rozbita, szybciej się męczyłam i chciało mi się płakać, jak przed @.
    Teraz zostało wielkie oczekiwanie :-p

Nathi2468, Parsleyek, frania21, Mamma-mia, Marlena88, Andziula_1988, Paulas lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Nathi2468 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Cześć dziewczyny, pisałam tu jakiś tydzień temu, że zaczynam brać clo 1tabletka 5-9dc. W 10dc bylam na monitoringu, jedno jajo miało 22mm, a drugie mniejsze. Zrobiłam tego dnia zastrzyk ovitrelle.
    Wczoraj byłam na ostarnim monitoringu i podobno owulacja była ok niedzieli:-) Wtedy też czułam lekki ból i kłucie lewego jajnika. Wygląda na to że moja macica potrzebuje dragów, bo sama od siebie nie zadziała. Oprócz ciałka żółtego miałam jeszcze drugi pecherzyk 25mm. Endo bardzo piękne 15mm, więc clo mi nie zaszkodziło. W ogóle nie czułam żadnych skutków ubocznych clo, jedynie wieczór po zastrzyku czułam się rozbita, szybciej się męczyłam i chciało mi się płakać, jak przed @.

Trzymam kciuki :)

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

Starania od czerwca 2015r.
    - 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
    - 2 IUI III 2018r. - c.b.
    - VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
    - 3 IUI - X 2019 :(
    - 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
    - X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
    09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia nie wiem dokładnie jaki macie problemy z nasieniem, bo nie mogę tego otworzyć, ale mogę Ci napisać co u nas mega dobrze zadziałało: luźne gatki, tylko prysznic, żadnych kąpieli, dużo warzyw i owoców, robilam smoothie, bo w takiej formie najłatwiej przyjmował :-P przez 2 miesiące zero alkoholu i słodyczy, koniec ze słodkimi jogurtami, w zamian za to pił kefiry, więcej ruchu, głównie rower i spacery, a do tego cała apteczka: salfazin, androwit, l-carnityna, wit d3, c, magnez, czasem acard. Jedliśmy dużo orzechów, migdały, laskowe i obowiązkowo codziennie 3 orzechy brazylijskie.
    U nas zdziałało to cuda! Morfologia z 2% skoczyła na 7%, a calkowita liczba z 55mln na 324mln i to w ok 2,5miesiąca!
    Trzeba było się poswiecic, ale było warto, bo efekt przerósł nasze oczekiwania :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 15:39

Lonia1990, Esperanza Mia, Andziula_1988, mmb lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:

to super sie wszytsko rozwineło.
    Trzymam bardzo mocno kciuki.. u mnie jutro wizyta i dowiem sie wkoncu czy cos urosło. zapoczątkuj dobre wiadomości. :)

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

‹‹ 2513 2514 2515 2516 2517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ