CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
a czy slyszalyscie o pasku św Dominika? Ja właśnie zaczęłam sie modlić i dostalam pasek od sióstr z Krakowa. Oczywiście nie naklaniam nikogo do wiary i zwracam sie do tych osób wierzących. Chciałam podpowiedziec ze tez mozna spróbować od strony duchowej
Parsleyek lubi tę wiadomość
Jezu ufam Tobie -
Selina wrote:Lonia super!
czekamy na wieści, na pewno wszystko jest dobrze
Ja mam wizytę u nowego gin (AniaStaraczka z tego wątku mi go polecała) 2 dni po Tobie, w sumie też się nie mogę doczekaćhehe
Powinno wszystko być dobrze, nie mam plamień, progesteron dobry.
Czasem brzuch boli, np. wczoraj zbierałam na działce ogórki i potem tak mnie brzuch zabolał... ze juz raczej drugi raz nie bede wykonywać takich rzeczy
Selina to teraz trzymam kucikasy, by nowy doktorek Ci szybko pomógł i będziemy mieć rówieśniki
Zresztą Wszystkim dziewczyną tego życzę:*
Ja to już powinnam pakować się z tego wątku, bo z clo nie mam nic wspólnego... ale pozwólcie, że zostanęSelina lubi tę wiadomość
Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
Dzień Dobry Dziewczyny
Dzisiaj byłam na monitoringu - 13 dc, pęcherzyk dominujący 18mm. Jutro rano mam mieć zastrzyk z pregnylu. W poniedziałek jedziemy na trzy dni nad jezioro, wiec monitoring, aby potwierdzić owulację będzie dopiero w czwartek. Czy przy pregnylu temperatura też może wyznaczyć owulację, czy nie ma sensu już mierzyć?17.07. 2017-> 2 cs z clo
19.08.2017-> cykl bez stymulacji
30.09.2017 - > 3 cykl z clo bez owulacji
26.10.2017 - 4 cykl z clo
W 2017-2018 - stymulacje cykli + dwie inseminacje
2018- 2020 starania naturalne
2020 - nieudane stymulacje + propozycja in vitro od lekarza
01.2021 - stymulacja do IVF
02.2021 - punkcja, transfer odroczony
Transfer 1 - nieudany
Transfer 2 - poronienie zatrzymane w 10tc
Transfer 3 - ciąża biochemiczna
Transfer 4 - nieudany -
nick nieaktualnyRedRose wrote:Hej dziewczyny
a czy slyszalyscie o pasku św Dominika? Ja właśnie zaczęłam sie modlić i dostalam pasek od sióstr z Krakowa. Oczywiście nie naklaniam nikogo do wiary i zwracam sie do tych osób wierzących. Chciałam podpowiedziec ze tez mozna spróbować od strony duchowej
Nosze go od maja. Chyba widziałyśmy się na wątku nt.temat
Parsleyek lubi tę wiadomość
-
Anka1803 wrote:Dzisiejsza wizyta u endokrynologa zakończyła przynajmniej na 2 msc starania ze wspomaganiem. Mam odstawić leki na 2 msc i na 25 września mam ustalony termin przyjęcia na oddział ginekologi endokrynologicznej.
Będą Cię diagnozować, podejrzewają coś? -
RedRose wrote:Hej dziewczyny
Ja zamówiłam, nosiłam i się modliłam. Aż przestałam i noszę go w torebce. Jakoś nadzieje moje opadły. -
Selina ja też tu mniej zaglądam, bo się nakręcam.
Za kilka dni 3 rocznica i praktycznie 3 rok starań.
Dziś mam, bagatela, 47 dzień cyklu i @ nie ma. Chyba wezmę na własną rękę dupka na wywołanie, bo przez te ostatnie długie cykle uciekają mi miesiące. A następny cykl clo od 5 dnia.
Test oczywiście zrobię, ale nie mam nadziei, bo nie miewam chyba owulacji a zresztą fsh na początku cyklu wyszło mi niskie. A na monitoringu w tym cyklu nie byłam i miałam przerwę w clo. -
nick nieaktualnyPaulas jeśli masz dupka i zażywałas, to może faktycznie weź mi przyspiesz.
Ja jutro będę próbować zrobić badanie na mutację mthfr. Widzę że jest to dość częsty problem a biorę od niedawna Ovarin, który ma zwykły kwas a nie metylowany. Czy powinnam też zbadać homocysteine przy tym? -
Marlena88 wrote:to tak samo jak ja. próbowałam już wielu leków, robiłam hsg- wszystko drożne, mąż się badał i też ma dobre wyniki. miałam tylko prolaktynę podwyższoną ale odkąd biorę bromka mam ją w normie. brałąm clo ale okazało się że bez niego też mam swoje owulacje, proga mam na wysokim poziomie mimo tego doktor chciał spróbować z duphastonem. nie wiem już co może być nie tak. pierwszy cykl z duphastonem bezowocny więc pewnie i to nie pomoże
nie wiem co da mi następnym razem. 3 lata a my nawet nie wiemy o co chodzi ..
Kolejny krok to laparo z histeroskopia a jak to ok to badania na zespół antyfosfolipidowy i Trombofilia wrodzona (6 mutacji) i immunologia.
Ja sama się tak zdjagnozowałam na dr nie liczę.
Emek miał test MAR i fragmenyacje DNA ?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyFlowwer mam to samo, też się sama będę diagnozować w zakresie mutacji mthfr. Marlena może pomysl tez o tym?
jutro mi przyjść patyczki do pobrania materiału z policzka i odsyłam do labo. Widzę że to b.powszechny problem ta mutacjai krzepliwość i wchłanianie kwasu. Ja mam mieć jakiś rozszerzony pakiet o 6 badań, nie pamiętam jaki ale drogie to w ciul... No cóż, to ostatnie badanie jakie chyba zrobię przed wizytą u nowego gin
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLonia1990 wrote:Cos tu cisza...
Ja wróciłam niedawno z pracy i pożałowałam że z niej wyszłamW pracy mam fajny chłodek a w mieszkaniu 29stopni!
Zero ruchu powietrza.
A Ty jak tam Loniu się czujesz? -
Może dziewczyny pojechały na wczasy i przynajmniej część wróci w dwupaku
Ja w pracy też mam fajnie, chłodno... jak wychodzę do domu to przeżywam szok temperaturowy
A ja czuję się dobrze, nie mam mdłości - no może czasami ale to takie lekkie. Dalej czasem zaboli podbrzusze, ale jeszcze 5 dni i idę do lekarza
Selina a Ty jak? byłaś już u nowego ginekologa?
-
nick nieaktualnyLonia1990 wrote:Może dziewczyny pojechały na wczasy i przynajmniej część wróci w dwupaku
Ja w pracy też mam fajnie, chłodno... jak wychodzę do domu to przeżywam szok temperaturowy
A ja czuję się dobrze, nie mam mdłości - no może czasami ale to takie lekkie. Dalej czasem zaboli podbrzusze, ale jeszcze 5 dni i idę do lekarza
Selina a Ty jak? byłaś już u nowego ginekologa?
Ja idę 9 sierpnia. Dziś odsyłam do labo pakiet do badania mutacji MTHFR, chciałam mieć jeszcze jedno badanie zrobione zanim do niego pójdę, bo to już spec od niepłodności w klinice, więc pewnie i tak sam by mi to zlecił
Dziś w nocy wyjeżdżamy na Woodstock że znajomymipod namiot
1 raz w życiu tam będę heh strasznie podekscytowana jestem, mam nadzieję że będzie fajnie. Oby to było moje ostatnie szaleństwo przed ciążą ;]
Parsleyek, Mamma-mia lubią tę wiadomość
-
Selina wrote:To dobrze, że u Ciebie dobrze
Ja idę 9 sierpnia. Dziś odsyłam do labo pakiet do badania mutacji MTHFR, chciałam mieć jeszcze jedno badanie zrobione zanim do niego pójdę, bo to już spec od niepłodności w klinice, więc pewnie i tak sam by mi to zlecił
Dziś w nocy wyjeżdżamy na Woodstock że znajomymipod namiot
1 raz w życiu tam będę heh strasznie podekscytowana jestem, mam nadzieję że będzie fajnie. Oby to było moje ostatnie szaleństwo przed ciążą ;]
Woodstock ooo szaleństwoJa osobiście nie lubię takich tłumów i bałaganu wszędzie dookoła, ale wszystko do przeżycia
Ale tak jak mówisz, oby to był ostatni wypad tego typu... kolejne wypady już na plac zabaw
-
Hej, mam pytanie do Was. Brałam clo. W niedzielę 14 dc miałam zastrzyk pregnylu. Dopiero jutro będę miała monitoring, bo musiałam wyjechać. Temperatura mi spadła zamiast urosnąć
czy możliwe, że temperatura jest przekłamana przez pregnyl, czy najprawdopodobniej owulacji nie było?
17.07. 2017-> 2 cs z clo
19.08.2017-> cykl bez stymulacji
30.09.2017 - > 3 cykl z clo bez owulacji
26.10.2017 - 4 cykl z clo
W 2017-2018 - stymulacje cykli + dwie inseminacje
2018- 2020 starania naturalne
2020 - nieudane stymulacje + propozycja in vitro od lekarza
01.2021 - stymulacja do IVF
02.2021 - punkcja, transfer odroczony
Transfer 1 - nieudany
Transfer 2 - poronienie zatrzymane w 10tc
Transfer 3 - ciąża biochemiczna
Transfer 4 - nieudany -
nick nieaktualnyJa festiwale i koncerty uwielbiam
ale na takim jeszcze nie byłam
trochę się tego obawiam, ale może będzie dobrze... Oby nikt nam namiotu nie okradł ani nie zniszczył no i droga żeby spokojna była, bo mój mąż w tą i spowrotem prowadzi a mamy jakieś 7h
-
ja biore tez clo 2 cykl i do tego ovarin . Dzisiaj 5 dc w srode za tydzien ide do lekarza na monitoring . Zobaczymy co tam sie dzieje czy zaczely wkoncu rosnac i czy bedzie ten dominujacy pecherzyk .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 13:59
ovarin clostilbegyt