X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) a czy slyszalyscie o pasku św Dominika? Ja właśnie zaczęłam sie modlić i dostalam pasek od sióstr z Krakowa. Oczywiście nie naklaniam nikogo do wiary i zwracam sie do tych osób wierzących. Chciałam podpowiedziec ze tez mozna spróbować od strony duchowej ;)

Parsleyek lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Lonia super! :D czekamy na wieści, na pewno wszystko jest dobrze :)
    Ja mam wizytę u nowego gin (AniaStaraczka z tego wątku mi go polecała) 2 dni po Tobie, w sumie też się nie mogę doczekać ;) hehe
    Ania Staraczka to już chyba urodziła? :)
    Powinno wszystko być dobrze, nie mam plamień, progesteron dobry.
    Czasem brzuch boli, np. wczoraj zbierałam na działce ogórki i potem tak mnie brzuch zabolał... ze juz raczej drugi raz nie bede wykonywać takich rzeczy :)

Selina to teraz trzymam kucikasy, by nowy doktorek Ci szybko pomógł i będziemy mieć rówieśniki :D
    Zresztą Wszystkim dziewczyną tego życzę :) :*

Ja to już powinnam pakować się z tego wątku, bo z clo nie mam nic wspólnego... ale pozwólcie, że zostanę :D

Selina lubi tę wiadomość

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • ewelina1991 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczyny :)
    Dzisiaj byłam na monitoringu - 13 dc, pęcherzyk dominujący 18mm. Jutro rano mam mieć zastrzyk z pregnylu. W poniedziałek jedziemy na trzy dni nad jezioro, wiec monitoring, aby potwierdzić owulację będzie dopiero w czwartek. Czy przy pregnylu temperatura też może wyznaczyć owulację, czy nie ma sensu już mierzyć?

17.07. 2017-> 2 cs z clo
    19.08.2017-> cykl bez stymulacji
    30.09.2017 - > 3 cykl z clo bez owulacji
    26.10.2017 - 4 cykl z clo

W 2017-2018 - stymulacje cykli + dwie inseminacje

2018- 2020 starania naturalne

2020 - nieudane stymulacje + propozycja in vitro od lekarza
    01.2021 - stymulacja do IVF
    02.2021 - punkcja, transfer odroczony
    Transfer 1 - nieudany
    Transfer 2 - poronienie zatrzymane w 10tc
    Transfer 3 - ciąża biochemiczna
    Transfer 4 - nieudany
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Hej dziewczyny :) a czy slyszalyscie o pasku św Dominika? Ja właśnie zaczęłam sie modlić i dostalam pasek od sióstr z Krakowa. Oczywiście nie naklaniam nikogo do wiary i zwracam sie do tych osób wierzących. Chciałam podpowiedziec ze tez mozna spróbować od strony duchowej ;)
    Tak, ja :) Nosze go od maja. Chyba widziałyśmy się na wątku nt.temat ;)

Parsleyek lubi tę wiadomość

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1803 wrote:
    Dzisiejsza wizyta u endokrynologa zakończyła przynajmniej na 2 msc starania ze wspomaganiem. Mam odstawić leki na 2 msc i na 25 września mam ustalony termin przyjęcia na oddział ginekologi endokrynologicznej.

Będą Cię diagnozować, podejrzewają coś?

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:

Ja zamówiłam, nosiłam i się modliłam. Aż przestałam i noszę go w torebce. Jakoś nadzieje moje opadły.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina ja też tu mniej zaglądam, bo się nakręcam.

Za kilka dni 3 rocznica i praktycznie 3 rok starań.

Dziś mam, bagatela, 47 dzień cyklu i @ nie ma. Chyba wezmę na własną rękę dupka na wywołanie, bo przez te ostatnie długie cykle uciekają mi miesiące. A następny cykl clo od 5 dnia.

Test oczywiście zrobię, ale nie mam nadziei, bo nie miewam chyba owulacji a zresztą fsh na początku cyklu wyszło mi niskie. A na monitoringu w tym cyklu nie byłam i miałam przerwę w clo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas jeśli masz dupka i zażywałas, to może faktycznie weź mi przyspiesz.
    Ja jutro będę próbować zrobić badanie na mutację mthfr. Widzę że jest to dość częsty problem a biorę od niedawna Ovarin, który ma zwykły kwas a nie metylowany. Czy powinnam też zbadać homocysteine przy tym?

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    to tak samo jak ja. próbowałam już wielu leków, robiłam hsg- wszystko drożne, mąż się badał i też ma dobre wyniki. miałam tylko prolaktynę podwyższoną ale odkąd biorę bromka mam ją w normie. brałąm clo ale okazało się że bez niego też mam swoje owulacje, proga mam na wysokim poziomie mimo tego doktor chciał spróbować z duphastonem. nie wiem już co może być nie tak. pierwszy cykl z duphastonem bezowocny więc pewnie i to nie pomoże :/ nie wiem co da mi następnym razem. 3 lata a my nawet nie wiemy o co chodzi ..
    Badałaś ASA, PCT,ANA 1 i 2..
    Kolejny krok to laparo z histeroskopia a jak to ok to badania na zespół antyfosfolipidowy i Trombofilia wrodzona (6 mutacji) i immunologia.
    Ja sama się tak zdjagnozowałam na dr nie liczę.
    Emek miał test MAR i fragmenyacje DNA ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer mam to samo, też się sama będę diagnozować w zakresie mutacji mthfr. Marlena może pomysl tez o tym?
    jutro mi przyjść patyczki do pobrania materiału z policzka i odsyłam do labo. Widzę że to b.powszechny problem ta mutacja :/ i krzepliwość i wchłanianie kwasu. Ja mam mieć jakiś rozszerzony pakiet o 6 badań, nie pamiętam jaki ale drogie to w ciul... No cóż, to ostatnie badanie jakie chyba zrobię przed wizytą u nowego gin

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer teraz doczytałam Twój opis...kurcze 15lat starań! To musi być trudne, podziwiam, bo jesteś na pewno twarda babka!

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos tu cisza...

5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Cos tu cisza...
    No straszna. Mam nadzieję, że dziewczyny nie popadały z tego upału
    Ja wróciłam niedawno z pracy i pożałowałam że z niej wyszłam ;) W pracy mam fajny chłodek a w mieszkaniu 29stopni! :( Zero ruchu powietrza.
    A Ty jak tam Loniu się czujesz?

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dziewczyny pojechały na wczasy i przynajmniej część wróci w dwupaku :)
    Ja w pracy też mam fajnie, chłodno... jak wychodzę do domu to przeżywam szok temperaturowy :D
    A ja czuję się dobrze, nie mam mdłości - no może czasami ale to takie lekkie. Dalej czasem zaboli podbrzusze, ale jeszcze 5 dni i idę do lekarza :)

Selina a Ty jak? byłaś już u nowego ginekologa?

5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Może dziewczyny pojechały na wczasy i przynajmniej część wróci w dwupaku :)
    Ja w pracy też mam fajnie, chłodno... jak wychodzę do domu to przeżywam szok temperaturowy :D
    A ja czuję się dobrze, nie mam mdłości - no może czasami ale to takie lekkie. Dalej czasem zaboli podbrzusze, ale jeszcze 5 dni i idę do lekarza :)

Selina a Ty jak? byłaś już u nowego ginekologa?
    To dobrze, że u Ciebie dobrze :)
    Ja idę 9 sierpnia. Dziś odsyłam do labo pakiet do badania mutacji MTHFR, chciałam mieć jeszcze jedno badanie zrobione zanim do niego pójdę, bo to już spec od niepłodności w klinice, więc pewnie i tak sam by mi to zlecił
    Dziś w nocy wyjeżdżamy na Woodstock że znajomymi :P pod namiot ;) 1 raz w życiu tam będę heh strasznie podekscytowana jestem, mam nadzieję że będzie fajnie. Oby to było moje ostatnie szaleństwo przed ciążą ;]

Parsleyek, Mamma-mia lubią tę wiadomość

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    To dobrze, że u Ciebie dobrze :)
    Ja idę 9 sierpnia. Dziś odsyłam do labo pakiet do badania mutacji MTHFR, chciałam mieć jeszcze jedno badanie zrobione zanim do niego pójdę, bo to już spec od niepłodności w klinice, więc pewnie i tak sam by mi to zlecił
    Dziś w nocy wyjeżdżamy na Woodstock że znajomymi :P pod namiot ;) 1 raz w życiu tam będę heh strasznie podekscytowana jestem, mam nadzieję że będzie fajnie. Oby to było moje ostatnie szaleństwo przed ciążą ;]
    Który będziesz wtedy miała dc?
    Woodstock ooo szaleństwo :) Ja osobiście nie lubię takich tłumów i bałaganu wszędzie dookoła, ale wszystko do przeżycia :)
    Ale tak jak mówisz, oby to był ostatni wypad tego typu... kolejne wypady już na plac zabaw :)

5djypc0zkgziy9mr.png
  • ewelina1991 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie do Was. Brałam clo. W niedzielę 14 dc miałam zastrzyk pregnylu. Dopiero jutro będę miała monitoring, bo musiałam wyjechać. Temperatura mi spadła zamiast urosnąć :( czy możliwe, że temperatura jest przekłamana przez pregnyl, czy najprawdopodobniej owulacji nie było?

17.07. 2017-> 2 cs z clo
    19.08.2017-> cykl bez stymulacji
    30.09.2017 - > 3 cykl z clo bez owulacji
    26.10.2017 - 4 cykl z clo

W 2017-2018 - stymulacje cykli + dwie inseminacje

2018- 2020 starania naturalne

2020 - nieudane stymulacje + propozycja in vitro od lekarza
    01.2021 - stymulacja do IVF
    02.2021 - punkcja, transfer odroczony
    Transfer 1 - nieudany
    Transfer 2 - poronienie zatrzymane w 10tc
    Transfer 3 - ciąża biochemiczna
    Transfer 4 - nieudany
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja festiwale i koncerty uwielbiam :D ale na takim jeszcze nie byłam ;) trochę się tego obawiam, ale może będzie dobrze... Oby nikt nam namiotu nie okradł ani nie zniszczył no i droga żeby spokojna była, bo mój mąż w tą i spowrotem prowadzi a mamy jakieś 7h

• madziulka23 Nowa

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore tez clo 2 cykl i do tego ovarin . Dzisiaj 5 dc w srode za tydzien ide do lekarza na monitoring . Zobaczymy co tam sie dzieje czy zaczely wkoncu rosnac i czy bedzie ten dominujacy pecherzyk .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 13:59

ovarin clostilbegyt
  • madziulka23 Nowa

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka23 wrote:
    ja biore tez clo 2 cykl i do tego ovarin . Dzisiaj 5 dc w srode za tydzien ide do lekarza na monitoring . Zobaczymy co tam sie dzieje czy zaczely wkoncu rosnac i czy bedzie ten dominujacy pecherzyk .

ovarin clostilbegyt
‹‹ 2568 2569 2570 2571 2572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ