X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) a czy slyszalyscie o pasku św Dominika? Ja właśnie zaczęłam sie modlić i dostalam pasek od sióstr z Krakowa. Oczywiście nie naklaniam nikogo do wiary i zwracam sie do tych osób wierzących. Chciałam podpowiedziec ze tez mozna spróbować od strony duchowej ;)

Parsleyek lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Lonia super! :D czekamy na wieści, na pewno wszystko jest dobrze :)
    Ja mam wizytę u nowego gin (AniaStaraczka z tego wątku mi go polecała) 2 dni po Tobie, w sumie też się nie mogę doczekać ;) hehe
    Ania Staraczka to już chyba urodziła? :)
    Powinno wszystko być dobrze, nie mam plamień, progesteron dobry.
    Czasem brzuch boli, np. wczoraj zbierałam na działce ogórki i potem tak mnie brzuch zabolał... ze juz raczej drugi raz nie bede wykonywać takich rzeczy :)

Selina to teraz trzymam kucikasy, by nowy doktorek Ci szybko pomógł i będziemy mieć rówieśniki :D
    Zresztą Wszystkim dziewczyną tego życzę :) :*

Ja to już powinnam pakować się z tego wątku, bo z clo nie mam nic wspólnego... ale pozwólcie, że zostanę :D

Selina lubi tę wiadomość

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • ewelina1991 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczyny :)
    Dzisiaj byłam na monitoringu - 13 dc, pęcherzyk dominujący 18mm. Jutro rano mam mieć zastrzyk z pregnylu. W poniedziałek jedziemy na trzy dni nad jezioro, wiec monitoring, aby potwierdzić owulację będzie dopiero w czwartek. Czy przy pregnylu temperatura też może wyznaczyć owulację, czy nie ma sensu już mierzyć?

17.07. 2017-> 2 cs z clo
    19.08.2017-> cykl bez stymulacji
    30.09.2017 - > 3 cykl z clo bez owulacji
    26.10.2017 - 4 cykl z clo

W 2017-2018 - stymulacje cykli + dwie inseminacje

2018- 2020 starania naturalne

2020 - nieudane stymulacje + propozycja in vitro od lekarza
    01.2021 - stymulacja do IVF
    02.2021 - punkcja, transfer odroczony
    Transfer 1 - nieudany
    Transfer 2 - poronienie zatrzymane w 10tc
    Transfer 3 - ciąża biochemiczna
    Transfer 4 - nieudany
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Hej dziewczyny :) a czy slyszalyscie o pasku św Dominika? Ja właśnie zaczęłam sie modlić i dostalam pasek od sióstr z Krakowa. Oczywiście nie naklaniam nikogo do wiary i zwracam sie do tych osób wierzących. Chciałam podpowiedziec ze tez mozna spróbować od strony duchowej ;)
    Tak, ja :) Nosze go od maja. Chyba widziałyśmy się na wątku nt.temat ;)

Parsleyek lubi tę wiadomość

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1803 wrote:
    Dzisiejsza wizyta u endokrynologa zakończyła przynajmniej na 2 msc starania ze wspomaganiem. Mam odstawić leki na 2 msc i na 25 września mam ustalony termin przyjęcia na oddział ginekologi endokrynologicznej.

Będą Cię diagnozować, podejrzewają coś?

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:

Ja zamówiłam, nosiłam i się modliłam. Aż przestałam i noszę go w torebce. Jakoś nadzieje moje opadły.

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina ja też tu mniej zaglądam, bo się nakręcam.

Za kilka dni 3 rocznica i praktycznie 3 rok starań.

Dziś mam, bagatela, 47 dzień cyklu i @ nie ma. Chyba wezmę na własną rękę dupka na wywołanie, bo przez te ostatnie długie cykle uciekają mi miesiące. A następny cykl clo od 5 dnia.

Test oczywiście zrobię, ale nie mam nadziei, bo nie miewam chyba owulacji a zresztą fsh na początku cyklu wyszło mi niskie. A na monitoringu w tym cyklu nie byłam i miałam przerwę w clo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulas jeśli masz dupka i zażywałas, to może faktycznie weź mi przyspiesz.
    Ja jutro będę próbować zrobić badanie na mutację mthfr. Widzę że jest to dość częsty problem a biorę od niedawna Ovarin, który ma zwykły kwas a nie metylowany. Czy powinnam też zbadać homocysteine przy tym?

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    to tak samo jak ja. próbowałam już wielu leków, robiłam hsg- wszystko drożne, mąż się badał i też ma dobre wyniki. miałam tylko prolaktynę podwyższoną ale odkąd biorę bromka mam ją w normie. brałąm clo ale okazało się że bez niego też mam swoje owulacje, proga mam na wysokim poziomie mimo tego doktor chciał spróbować z duphastonem. nie wiem już co może być nie tak. pierwszy cykl z duphastonem bezowocny więc pewnie i to nie pomoże :/ nie wiem co da mi następnym razem. 3 lata a my nawet nie wiemy o co chodzi ..
    Badałaś ASA, PCT,ANA 1 i 2..
    Kolejny krok to laparo z histeroskopia a jak to ok to badania na zespół antyfosfolipidowy i Trombofilia wrodzona (6 mutacji) i immunologia.
    Ja sama się tak zdjagnozowałam na dr nie liczę.
    Emek miał test MAR i fragmenyacje DNA ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer mam to samo, też się sama będę diagnozować w zakresie mutacji mthfr. Marlena może pomysl tez o tym?
    jutro mi przyjść patyczki do pobrania materiału z policzka i odsyłam do labo. Widzę że to b.powszechny problem ta mutacja :/ i krzepliwość i wchłanianie kwasu. Ja mam mieć jakiś rozszerzony pakiet o 6 badań, nie pamiętam jaki ale drogie to w ciul... No cóż, to ostatnie badanie jakie chyba zrobię przed wizytą u nowego gin

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer teraz doczytałam Twój opis...kurcze 15lat starań! To musi być trudne, podziwiam, bo jesteś na pewno twarda babka!

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos tu cisza...

5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Cos tu cisza...
    No straszna. Mam nadzieję, że dziewczyny nie popadały z tego upału
    Ja wróciłam niedawno z pracy i pożałowałam że z niej wyszłam ;) W pracy mam fajny chłodek a w mieszkaniu 29stopni! :( Zero ruchu powietrza.
    A Ty jak tam Loniu się czujesz?

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dziewczyny pojechały na wczasy i przynajmniej część wróci w dwupaku :)
    Ja w pracy też mam fajnie, chłodno... jak wychodzę do domu to przeżywam szok temperaturowy :D
    A ja czuję się dobrze, nie mam mdłości - no może czasami ale to takie lekkie. Dalej czasem zaboli podbrzusze, ale jeszcze 5 dni i idę do lekarza :)

Selina a Ty jak? byłaś już u nowego ginekologa?

5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Może dziewczyny pojechały na wczasy i przynajmniej część wróci w dwupaku :)
    Ja w pracy też mam fajnie, chłodno... jak wychodzę do domu to przeżywam szok temperaturowy :D
    A ja czuję się dobrze, nie mam mdłości - no może czasami ale to takie lekkie. Dalej czasem zaboli podbrzusze, ale jeszcze 5 dni i idę do lekarza :)

Selina a Ty jak? byłaś już u nowego ginekologa?
    To dobrze, że u Ciebie dobrze :)
    Ja idę 9 sierpnia. Dziś odsyłam do labo pakiet do badania mutacji MTHFR, chciałam mieć jeszcze jedno badanie zrobione zanim do niego pójdę, bo to już spec od niepłodności w klinice, więc pewnie i tak sam by mi to zlecił
    Dziś w nocy wyjeżdżamy na Woodstock że znajomymi :P pod namiot ;) 1 raz w życiu tam będę heh strasznie podekscytowana jestem, mam nadzieję że będzie fajnie. Oby to było moje ostatnie szaleństwo przed ciążą ;]

Parsleyek, Mamma-mia lubią tę wiadomość

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    To dobrze, że u Ciebie dobrze :)
    Ja idę 9 sierpnia. Dziś odsyłam do labo pakiet do badania mutacji MTHFR, chciałam mieć jeszcze jedno badanie zrobione zanim do niego pójdę, bo to już spec od niepłodności w klinice, więc pewnie i tak sam by mi to zlecił
    Dziś w nocy wyjeżdżamy na Woodstock że znajomymi :P pod namiot ;) 1 raz w życiu tam będę heh strasznie podekscytowana jestem, mam nadzieję że będzie fajnie. Oby to było moje ostatnie szaleństwo przed ciążą ;]
    Który będziesz wtedy miała dc?
    Woodstock ooo szaleństwo :) Ja osobiście nie lubię takich tłumów i bałaganu wszędzie dookoła, ale wszystko do przeżycia :)
    Ale tak jak mówisz, oby to był ostatni wypad tego typu... kolejne wypady już na plac zabaw :)

5djypc0zkgziy9mr.png
  • ewelina1991 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie do Was. Brałam clo. W niedzielę 14 dc miałam zastrzyk pregnylu. Dopiero jutro będę miała monitoring, bo musiałam wyjechać. Temperatura mi spadła zamiast urosnąć :( czy możliwe, że temperatura jest przekłamana przez pregnyl, czy najprawdopodobniej owulacji nie było?

17.07. 2017-> 2 cs z clo
    19.08.2017-> cykl bez stymulacji
    30.09.2017 - > 3 cykl z clo bez owulacji
    26.10.2017 - 4 cykl z clo

W 2017-2018 - stymulacje cykli + dwie inseminacje

2018- 2020 starania naturalne

2020 - nieudane stymulacje + propozycja in vitro od lekarza
    01.2021 - stymulacja do IVF
    02.2021 - punkcja, transfer odroczony
    Transfer 1 - nieudany
    Transfer 2 - poronienie zatrzymane w 10tc
    Transfer 3 - ciąża biochemiczna
    Transfer 4 - nieudany
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja festiwale i koncerty uwielbiam :D ale na takim jeszcze nie byłam ;) trochę się tego obawiam, ale może będzie dobrze... Oby nikt nam namiotu nie okradł ani nie zniszczył no i droga żeby spokojna była, bo mój mąż w tą i spowrotem prowadzi a mamy jakieś 7h

• madziulka23 Nowa

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore tez clo 2 cykl i do tego ovarin . Dzisiaj 5 dc w srode za tydzien ide do lekarza na monitoring . Zobaczymy co tam sie dzieje czy zaczely wkoncu rosnac i czy bedzie ten dominujacy pecherzyk .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 13:59

ovarin clostilbegyt
  • madziulka23 Nowa

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka23 wrote:
    ja biore tez clo 2 cykl i do tego ovarin . Dzisiaj 5 dc w srode za tydzien ide do lekarza na monitoring . Zobaczymy co tam sie dzieje czy zaczely wkoncu rosnac i czy bedzie ten dominujacy pecherzyk .

ovarin clostilbegyt
‹‹ 2568 2569 2570 2571 2572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ