CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie od dzis @ tak jak sie spodziewalam.początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
nick nieaktualnyMarlena hej kochana! :* Kurczę a lekarze nie działają nic żeby pogłębić badania? Np.immunologoa czy genetyka. To drogie badania niestety, ale może coś by pokazały o co kaman
Gratulacje dla siostry
Dziś moja znajoma z pracy też córeczkę urodziła
Ja miałam od dziś dupka brać i zapomniałam ranoa zostawiłam w domu i będę dopiero wieczorem echh. Mam nadzieję że to nic
-
Witam. Bardzo dawno mnie tutaj nie było. Po laparoskopi która miałam w maju , owu była za każdym razem po niedrożnej stronie. A ja przez ten czas byłam stymulowany i cały czas lipa. W październiku powiedziałam sobie dosyć i oprócz witamin i kwasu foliowego nie brałam nic. I dzisiaj zrobiłam test A tu dwie kreski. Poleciałam szybko na betę i dostałam wynik 178. Niewiem czy tym razem się uda ale cieszę się że w końcu ruszyło.
Myślę że czasami warto odpuścić. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i życzę abyście w końcu ujrzały te 2 kreseczki na teście.Selina, Maugo, ania1985, Paulas lubią tę wiadomość
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Kinga hej! O matko ale się cieszę
gratulacje ogromne! Na pewno będzie wszystko dobrze
musi być. Robisz bete w poniedziałek jeszcze?
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
Dziewczyny, czy Was po Clo też tak bolał brzuch nawet kilka dni po owulacji? Mnie boli i jest tak jakby lekko wzdęty. Byłam wczoraj na monitoringu (17 dc). Lekarz potwierdził, że owulacja była, wszystkie 3 pęcherzyki pękły i są ciałka żółte. Jak się nie uda to chyba następny cykl z Clo mnie czeka. Tak w ogóle to ile razy powinno się robić symulację z Clo?Endometrioza
02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
Mam synka -
nick nieaktualnyMaugo wrote:Dziewczyny, czy Was po Clo też tak bolał brzuch nawet kilka dni po owulacji? Mnie boli i jest tak jakby lekko wzdęty. Byłam wczoraj na monitoringu (17 dc). Lekarz potwierdził, że owulacja była, wszystkie 3 pęcherzyki pękły i są ciałka żółte. Jak się nie uda to chyba następny cykl z Clo mnie czeka. Tak w ogóle to ile razy powinno się robić symulację z Clo?
-
Kinga, bardzo gratuluję! Na pewno będzie dobrze, musi być! ☺️ kurcze, chciałabym tak umieć odpuścić ale chyba nie dam rady póki co. Ale bynajmniej mam mega pozytywne nastawienie i bardzo wierzę w ten cykl!! Dzisiaj mi wyszedł test owulacyjny pozytywny, więc pora brać się solidnie do roboty☺️ Nie wiem tylko czy starać się co drugi dzień dalej czy może częściej przez czas owulacji?
Kinga40 lubi tę wiadomość
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
A dodatkowe kilogramy się pojawiły po samym Clo?
Że skutków ubocznych to jeszcze podczas brania miałam napady gorąca jak kobieta z menopauzą... Czego się nie robi dla tych dwóch kresek na teście... Chociaż powiem Wam szczerze, że ja nie wierzę już w to i traktuję to jako cud. Nie wiem już co badać... Gin powiedział, że inseminacja nam nie pomoże, jeśli Clo nie zadziała, bo wyniki mamy dobre, więc nie ma czego podrasować nawet...
Tymczasem, za tydzień zamieszka z nami kot, bo odczuwamy potrzebę opiekowania się jakaś małą istotąWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2017, 22:41
Endometrioza
Mam synka -
Maugo wrote:Dziewczyny, czy Was po Clo też tak bolał brzuch nawet kilka dni po owulacji? Mnie boli i jest tak jakby lekko wzdęty. Byłam wczoraj na monitoringu (17 dc). Lekarz potwierdził, że owulacja była, wszystkie 3 pęcherzyki pękły i są ciałka żółte. Jak się nie uda to chyba następny cykl z Clo mnie czeka. Tak w ogóle to ile razy powinno się robić symulację z Clo?
No ja do owulacji nie czułam nic, za to po owulacji bolał mnie brzuch jak na okres przez tydzień. Nie bez przerwy, ale mocno, takimi rzutami. Teraz jestem w drugim stymulowanym cyklu, zobaczymy jak będzie. Ja mam zaleconego 3 cykle, a potem inseminacja, ale to chyba dlatego, że lekarz nie chce czasu tracić z racji mojego wieku, mam 35 lat. Normalnie słyszałam że może być 6 cykli pod rząd z clo.Klusix lubi tę wiadomość
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
Marlena88 wrote:Cześć laski. Sorki za nieobecność ale teraz mam bardzo mało czasu na siedzenie na forach. Powiem szczerze ze nawet na śledzenie co u Was nie za bardzo moge sobie pozwolić.
Ale dużo sie nie zmienilo, nadal walcze i nadal nic nie wyszło. W lipcu wprowadzilam duphaston który przez 3 cykle nic nie zmienił. Wydłużył mi tylko pierwsze 2 cykle o jakies 3 dni z 25 na 28 dni. W 3 cyklu stosowania dostalam @ jeszcze w trakcie brania dupka co bylo dpa mnie bardzo dziwne. W końcu wkurzylam sie, mialam juz wszystkiego dosyc i w kolejnym cyklu juz go nie bralam. No i znowu dostalam @ w 23dc. Widocznie po odstawieniu leków cos mi sie rozregulowało i okres zacząl przychodzić ekspresowo. Poszlam do gina i on do dupka dolozyl mi jeszcze lek o nazwie aromek. Przewijala mi sie ta nazwa tu na forum ale z tego co czytam nie jest on zbyt popularny, ale przy takim zestawieniu mialam nadzieje na jakies zmiany. Niestety, jestem po pierwszym cyklu z obydwoma wspomagaczami i nadal nic, dzis 27dc czyli 2 dni po odstawienou dupka i test negatywny:(
Pierwotnie przed aromkiem chcial mi doktor przywrocic CLO ale uznał ze sprobujemy czegos innego. Sama nie wiem co myslec.
Wiem ze wspominalyscie o laparoskopii ale moj lekarz nie widzi przeslanek do tego zabiegu wiec na razie odradza. W tym cyklu drugie podejscie z zestawem aromek-duphaston i monitoring w drugiej polowie cyklu. juz przestalam się łudzić ze do swiat sie uda.
Aa moja siostra urodzila sliczna coreczke. 2.900 52cm.
Jak bede miala chwilke poczytam co u Was bo tez mnie ciekawi do ilu z Was szczescie w koncu sie usmiechnelo.
Pozdrawiam buziaczki
A jakie dawki bierzesz i w jakich dc? -
nick nieaktualnyPaulas wrote:Wzięłam ta tabletkę. Kolejna wezmę znowu nad ranem i może będzie dobrze
Maugo ja dodatkowych kg nie zauważyłam, bo ja ogólnie nie tyje od niczegoUderzenia gorąca też norma, chociaż ja przy 3cim cyklu. Clo nie czułam już kompletnie nic. Czytałam tutaj parę razy że łaski zachodziły dopiero przy 3-5 cyklu z Clo. A masz dupka/luteinę na 2 fazę?
Może spytaj gina czy warto podrazyc immuno albo genetykę? -
RedRose wrote:Kinga gratulacje! Wierzę ze będzie dobrze
Btw dlaczego nie dało sie udroznic drugiego jajowodu?Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
Paulas wrote:aDZIEWCZYNY HELP! nie wzięłam na noc clo, usnęłam. To miała być 3 tabletka. Brać teraz a kolejna gdzieś w nocy znowu?
Mi gin mówił, że nie ma znaczenia jak się bierze Clo, można jedną rano i jedną wieczorem (ja tak brałam), można dwie jednocześnie. Można od drugiego dnia lub od piątego nawet, ale to już zależy od długości cyklu.
Selina, nie kazał mi brać luteiny już, bo mówił, że u mnie progesteron sam ładnie rośnie (robiłam badania z krwi po owu), więc nie ma wskazań.
Co do badań genetycznych to ja robiłam ten pakiet trombofilia i wyszło MTHFR i PAI, ale to już pisałam. Mąż robił za to fragmentacje i wyszło ok.Endometrioza
Mam synka