CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrycja201501 wrote:Mnie tydzień przed @ po clo bolały sutki. Przy owulacji w tamtym miesiącu (naturalnej o cudzie!) tak nie miałam. Także coś musi być na rzeczy. Po okresie objaw znika.
Niby wierzę, ale mniej niż w każdym poprzednim, bo chyba już i trochę sił brak i głowa jest tym wszystkim zmęczona. Częste wizyty w klinice, USG, krew, garść tabletek na śniadanie.
Dziś 28dc, owu w 16dc, jutro beta. razem z listą innych badańOna: 29 lat, PCO, lekko podwyższone TSH (Dostinex, Euthyrox); jajowody obustronnie drożne;
On: 03.2019 morfologia 2%; 11.2019 znacznie obniżone parametry nasienia: HBA: 72% (norma >80%); Fragmentacja DNA 18% (norma <25%); MSOME: I: 0%, II: 0%, III: 7%, IV: 93%
Starania od 08.2018; 9 cykli stymulowanych;
05.2020 1 IVF IMSI (12 dojrzałych oocytów; 6 zamrożonych; 4 blastki na zimowisku)
06.2020 1FET
07.2020 FET 😍
10dpt - 289
12dpt - 658
14dpt - 1830 -
Nie jest dobrze, przeczuwałam to w kościach.
USG określiło wiek ciąży na 7 tydzień, terminem ostatniej miesiączki tez określil na ok. 7 tydzień, z kolei piątkowa beta 4/5 tydzień.
Pęcherzyk płodowy jest pusty, mierzy 0.94cm.
Na badaniu popłakałam się, jak dziecko. Gin nic nie mówił, kazał tylko się nie zamartwiać, nie myśleć o poprzednim poronieniu, tylko skupić sie na tej ciąży co jest teraz. Generalnie lekarz nie przekreśla tego USG, dostałam dupka i acard z dawkowaniem.... w niedziele na powtórna kontrol.12 tc ))
Starania od 09/2017, 09.02.2018 - poronienie 7/8 tc // Nawracające torbiele, Tarczyca OK.
Badania nasienia - plemniki za wolne.
2c z CLO bezskuteczne -
MoominMi wrote:Nie jest dobrze, przeczuwałam to w kościach.
USG określiło wiek ciąży na 7 tydzień, terminem ostatniej miesiączki tez określil na ok. 7 tydzień, z kolei piątkowa beta 4/5 tydzień.
Na badaniu popłakałam się, jak dziecko. Gin nic nie mówił, kazał tylko się nie zamartwiać, nie myśleć o poprzednim poronieniu, tylko skupić sie na tej ciąży co jest teraz. Generalnie lekarz nie przekreśla tego USG, dostałam dupka i acard z dawkowaniem.... w niedziele na powtórna kontrol.
Nadzieja umiera ostatnia❤️ -
Ja po monitoringu , średnio na jeża , dziś 5 dzień po ostatniej tabletce (w sumie za za 4godz😃😃😃) , dwa pecherzyki na prawym jajniku ale małe moim zdaniem- 0,76cm i 0,71cm - lekarz twierdzi ze z nich może coś być, za tydzień kontrola. Trochę mi smutno.Nadzieja umiera ostatnia❤️
-
MoominMi wrote:Nie jest dobrze, przeczuwałam to w kościach.
Na badaniu popłakałam się, jak dziecko. Gin nic nie mówił, kazał tylko się nie zamartwiać, nie myśleć o poprzednim poronieniu, tylko skupić sie na tej ciąży co jest teraz. Generalnie lekarz nie przekreśla tego USG, dostałam dupka i acard z dawkowaniem.... w niedziele na powtórna kontrol.
Bardzo mi przykro skarbie Ale jeszcze nie przekreślaj tej ciąży. Moja kuzynka usłyszała podobnie jak Ty, że pęcherzyk jest pusty, a jednak okazało się, że była fasolka, tylko pokazała się trochę później. Wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki :*Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
09.2021: wracamy po rodzeństwo
Czekamy na Ciebie ;* -
Patrycja201501 wrote:Ja po monitoringu , średnio na jeża , dziś 5 dzień po ostatniej tabletce (w sumie za za 4godz😃😃😃) , dwa pecherzyki na prawym jajniku ale małe moim zdaniem- 0,76cm i 0,71cm - lekarz twierdzi ze z nich może coś być, za tydzień kontrola. Trochę mi smutno.
Kochana, a który dc i jak się ma planowana owu do tych, które masz zazwyczaj? Mimo wszystko bym nie smutała, bo pęcherzyki są aż dwa i to podobnej wielkości, to dobrze wróży Teraz tylko każ mężowi celować w prawą stronęLeki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
Cudzie trwaj!
Czekamy na Ciebie ;* -
Pani Ciasio wrote:Kochana, a który dc i jak się ma planowana owu do tych, które masz zazwyczaj? Mimo wszystko bym nie smutała, bo pęcherzyki są aż dwa i to podobnej wielkości, to dobrze wróży Teraz tylko każ mężowi celować w prawą stronę
Pytam lekarza dlaczego ostatnio mam owu z prawego kolejny raz, usłyszałam ze to na chłopca i nie kazał się martwić
Za tydzień mam kontrole, stresuje się ze się wchłoną...Nadzieja umiera ostatnia❤️ -
Patrycja201501 wrote:Moja wizyta po miesiączce była przesunięta o tydzień ze względu na urlop lekarza. Ale lekarz mówił ze endo cienkie i mam zacząć brać. Zazwyczaj owu mam 20dc przy stymulacji. Wiec prawidłowo za tydzień powinien być dojrzały pęcherzyk jeśli będzie wszytsko Ok. A jeśli chodzi o wielkość pęcherzyków to lepiej jak są podobnej wielkości? Nie wiedziałam
Pytam lekarza dlaczego ostatnio mam owu z prawego kolejny raz, usłyszałam ze to na chłopca i nie kazał się martwić
Za tydzień mam kontrole, stresuje się ze się wchłoną...
O, to nigdy nie słyszałam, żeby z prawego jajnika były na chłopca
A lepiej, jak są podobnej wielkości, bo zwiększa się prawdopodobieństwo że pękną w jednym czasie To ważne, bo jak pęka pęcherzyk, to w jego miejscu tworzy się ciałko żółte, które produkuje progesteron. Progesteron z kolei między innymi blokuje kolejne owulacje- więc jak pęcherzyki bardzo różnią się wielkością, to często jest tak, że ten największy pęka i rusza produkcja progesteronu, zanim jeszcze następne pęcherzyki są gotowe do pęknięcia. A tak, jak są jednej wielkości, to często pękają jeden po drugim i szansa na ciążę się zwiększa
Mam nadzieję, że nie napisałam zbyt chaotycznie Wiem, że się stresujesz czy się nie wchłoną- ale pomyśl, że może akurat przyjdziesz za tydzień na kontrolę i okaże się, że masz dwa piękne pęcherzyki, każdy koło 20mm?Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
Cudzie trwaj!
Czekamy na Ciebie ;* -
Patrycja może jeszcze dadzą czadu ze wzrostem twoje pęcherzyki. Trzymam kciuki.
Moomin trzymam mocno kciuki, żeby fasolka się niedługo pokazała.
U mnie nic nie wiadomo, bo wczoraj o 23:00 dostałam SMS, że mój dzisiejszy monitoring jest odwołany ze względu na niedyspozycję zdrowotną Pani doktor... Także idę dopiero w czwartek 17 dc. Może i dobrze, bo jak chodziłam 14 dc to przeważnie byłam jeszcze parę dni przed owu. Mam nadzieję, że zobaczę jeszcze pęcherzyki albo chociaż potwierdzę, że owu była... A Duphaston może blokować owu?Starania od 01.2018
CLO od 02.2019
Letrox 100
29 lat -
Pastylka wrote:Patrycja może jeszcze dadzą czadu ze wzrostem twoje pęcherzyki. Trzymam kciuki.
U mnie nic nie wiadomo, bo wczoraj o 23:00 dostałam SMS, że mój dzisiejszy monitoring jest odwołany ze względu na niedyspozycję zdrowotną Pani doktor... Także idę dopiero w czwartek 17 dc. Może i dobrze, bo jak chodziłam 14 dc to przeważnie byłam jeszcze parę dni przed owu. Mam nadzieję, że zobaczę jeszcze pęcherzyki albo chociaż potwierdzę, że owu była... A Duphaston może blokować owu?
Mam nadzieje ze urosną- tydzień niepewności.
Trzymam kciuki za czwartkowa wizytę ❤️
Pastylka lubi tę wiadomość
Pastylka wrote:Patrycja może jeszcze dadzą czadu ze wzrostem twoje pęcherzyki. Trzymam kciuki.
U mnie nic nie wiadomo, bo wczoraj o 23:00 dostałam SMS, że mój dzisiejszy monitoring jest odwołany ze względu na niedyspozycję zdrowotną Pani doktor... Także idę dopiero w czwartek 17 dc. Może i dobrze, bo jak chodziłam 14 dc to przeważnie byłam jeszcze parę dni przed owu. Mam nadzieję, że zobaczę jeszcze pęcherzyki albo chociaż potwierdzę, że owu była... A Duphaston może blokować owu?
Pastylka Dupek nie blokuje owu (wg Medycyna Praktyczna), ale z doświadczenia wiem, że nie kazdy lekarz to ogarnia
Staracie się w międzyczasie?Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
Cudzie trwaj!
Czekamy na Ciebie ;* -
Pani Ciasio wrote:O, to nigdy nie słyszałam, żeby z prawego jajnika były na chłopca
A lepiej, jak są podobnej wielkości, bo zwiększa się prawdopodobieństwo że pękną w jednym czasie To ważne, bo jak pęka pęcherzyk, to w jego miejscu tworzy się ciałko żółte, które produkuje progesteron. Progesteron z kolei między innymi blokuje kolejne owulacje- więc jak pęcherzyki bardzo różnią się wielkością, to często jest tak, że ten największy pęka i rusza produkcja progesteronu, zanim jeszcze następne pęcherzyki są gotowe do pęknięcia. A tak, jak są jednej wielkości, to często pękają jeden po drugim i szansa na ciążę się zwiększa
Mam nadzieję, że nie napisałam zbyt chaotycznie Wiem, że się stresujesz czy się nie wchłoną- ale pomyśl, że może akurat przyjdziesz za tydzień na kontrolę i okaże się, że masz dwa piękne pęcherzyki, każdy koło 20mm?
Pani Ciasio a jak u Ciebie?
Patrycja201501 wrote:Kurczę ile bym dała żeby tak było... dzięki za wyjaśnienie już rozumiem będę szczęśliwa jak chociaż jeden wystartuje cóż zobaczymy za 6 dni , dziś czuje momentami ten jajnik... wiec kto wie, ale nie nastawiam się bo wiadomo różnie to bywa...
Pani Ciasio a jak u Ciebie?
U mnie dzisiaj 6dc, powoli pojawia się śluz, ale nie wiem, co będzie z tego cyklu W sensie w piątek mam ten zabieg, a owu już w niedzielę, więc tak dość szybko. Mam nadzieję, że lekarz pozwoli nam się starac. Jeśli nie, to mam nadzieję, że od przyszłego cyklu wrócę do cloLeki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
Cudzie trwaj!
Czekamy na Ciebie ;* -
Pani Ciasio wrote:U mnie dzisiaj 6dc, powoli pojawia się śluz, ale nie wiem, co będzie z tego cyklu W sensie w piątek mam ten zabieg, a owu już w niedzielę, więc tak dość szybko. Mam nadzieję, że lekarz pozwoli nam się starac. Jeśli nie, to mam nadzieję, że od przyszłego cyklu wrócę do clo
Pani Ciasio lubi tę wiadomość
Pani Ciasio wrote:Pastylka Dupek nie blokuje owu (wg Medycyna Praktyczna), ale z doświadczenia wiem, że nie kazdy lekarz to ogarnia
Staracie się w międzyczasie?
A to dobrze, że nie blokuje bo jakbym miała jakoś późno owu to przynajmniej jej nie zatrzyma. Dzięki Staramy się, ale z kiepską częstotliwością - 6, 11, 14 dc na razie tylko. Dzisiaj jest 15 dc. Codziennie teraz na bank nie damy rady, jak wyjdzie co dwa dni to będzie sukces.Starania od 01.2018
CLO od 02.2019
Letrox 100
29 lat -
Pastylka wrote:A to dobrze, że nie blokuje bo jakbym miała jakoś późno owu to przynajmniej jej nie zatrzyma. Dzięki Staramy się, ale z kiepską częstotliwością - 6, 11, 14 dc na razie tylko. Dzisiaj jest 15 dc. Codziennie teraz na bank nie damy rady, jak wyjdzie co dwa dni to będzie sukces.
Co dwa dni to jest przecież idealnieLeki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
Cudzie trwaj!
Czekamy na Ciebie ;* -
Łykam tabsy, jak mi kazano...
Ale czuje się okropnie, a zarazem dziwnie. W zeszłym tygodniu cycki tak bolały, że nie mogłam ich nawet tknąć. Teraz jakoś to ustąpiło, wczoraj nawet miałam wrażenie, jakby z nich powietrze zeszło.
Nie wiem, czy tak działa duhapston w trakcie ciąży, czy co... kontrol mam w niedziele, stresuje się jak nie wiem.
Tak jeszcze szukałam w Internecie informacji i nie mogę znaleźć konkretów. Z USG wiek ciąży jest obliczany jest na podstawie rozmiarów pęcherzyka, lub płodu, tak? A na podstawie daty ostatniej miesiączki wylicza się dodatkowo/kontrolnie wiek ciąży? Próbuje sobie wytłumaczyć, jakoś ten duży, bo prawie 1cm pusty pęcherzyk późniejszą owulacją, ale wiek z USG jest raczej najbardziej rzeczywisty?12 tc ))
Starania od 09/2017, 09.02.2018 - poronienie 7/8 tc // Nawracające torbiele, Tarczyca OK.
Badania nasienia - plemniki za wolne.
2c z CLO bezskuteczne