CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAndzia35 wrote:U mnie drugi cykl z Clo, cztery pecherzyki, dwa pęknięte, urlop i beta 0,2 😯 to tak chyba jest ze jak zaczyna się stymulację człowiek ma wielka wiarę i nadzieje jak widzi te pecherzyki a później zderzenie z rzeczywistością i cudów nie ma... przyczyna niepowodzeń pewnie leży gdzieś indziej 😨triche nie wiem sama czy dalej cisnąć clo, czy poszerzac diagnostykę ( choć lekarz nie widzi potrzeby bo przeciez wszystkie wyniki mamy super...)czy proponować zmianę leku, a może podchodzić już do inseminacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2021, 07:04
-
Blawatek wrote:Clo dla mnie w tym cyklu to wielkie rozczarowanie. Po 2x1 wyhodowalam JEDEN 27 mm pomimo amh 3. Od nastepnego cyklu wracam do letrozolu. Dla mnie szkoda czasu na ten syf.
-
nick nieaktualnyWitajcie! To mój trzeci cykl na clo + ovitrelle, trzeci nieudany 😒 kiedy czytam co piszecie to mam coraz większe wątpliwości co do mojego lekarza. U mnie wygląda to tak że od 3 do 7 dc biorę 1x clo i ok 10-12dc idę na USG. Lekarz wyznacza termin zastrzyku i tyle. Żadnej wizyty kontrolnej czy pęcherzyki pękły ani badania progesteronu ani czegokolwiek... Zastanawiam się czy to normalne?
-
nick nieaktualnyAndzia35 wrote:U mnie drugi cykl z Clo, cztery pecherzyki, dwa pęknięte, urlop i beta 0,2 😯 to tak chyba jest ze jak zaczyna się stymulację człowiek ma wielka wiarę i nadzieje jak widzi te pecherzyki a później zderzenie z rzeczywistością i cudów nie ma... przyczyna niepowodzeń pewnie leży gdzieś indziej 😨triche nie wiem sama czy dalej cisnąć clo, czy poszerzac diagnostykę ( choć lekarz nie widzi potrzeby bo przeciez wszystkie wyniki mamy super...)czy proponować zmianę leku, a może podchodzić już do inseminacji.
Przykro mi :< ja też miałam ogromne nadzieję związane z Clo, jestem po dwóch cyklach piękne pęcherzyki, wszystko pęka, progesteron ładny i nic... 🤷♀️ w poprzednim cyklu nawet temperatura mnie totalnie zmyliła. W tym cyklu odpuściłam Clo, za to mąż idzie na badania trzymajcie kciuki 🙈 hmm może rozszerzyć jednak badania albo spróbować innego leku, może lekarz Wam coś doradzi -
Hej! Dziewczyny, ja w temacie działań niepożądanych CLO. Czy którejś z Was pogorszył się wzrok? Od dziecka mam niewielka krótkowzroczność, która od lata utrzymuje się stałym poziomie, wada wzroku nie pogłębia się. Ale od czasu rozpoczęcia przyjmowania CLO zauważyłam, że okulary/soczewki przestaly wystarczać, by widzieć ostro. Trochę mnie to martwi. Mam nadzieję, że jest to odwracalne. Czy która z Was miała taki problem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 10:13
-
nick nieaktualnyMaranna wrote:Hej! Dziewczyny, ja w temacie działań niepożądanych CLO. Czy którejś z Was pogorszył się wzrok? Od dziecka mam niewielka krótkowzroczność, która od lata utrzymuje się nie stałym poziomie, wada wzroku nie pogłębia się. Ale od czasu rozpoczęcia przyjmowania CLO zauważyłam, że okulary/soczewki przestaly wystarczać, być widzieć ostro. Trochę mnie to martwi. Mam nadzieję, że jest to odwracalne. Czy która z Was miała taki problem?
Ja nie miałam takiego problemu, ale w ulotce jest inf, że problemy ze wzrokiem to częsty efekt uboczny. Znalazłam też inf: "W przypadku wystąpienia jakichkolwiek zaburzeń widzenia, należy przerwać leczenie i przeprowadzić badanie okulistyczne." Może lepiej jeśli skontaktujesz się ze swoim lekarzem? -
Witam, przede mną pierwszy cykl z Clostilbegyt. Mam do Was pytanie techniczne. Mam brać od 3 dnia cyklu 1 tabl przez 5dni. Nie dopytalam czy pora dnia jest istotna, czy trzeba brać przed czy po posiłku? Może to nie jest istotne, ale jesteście bardziej doświadczone w tym temacie może podpowiedziecie jak wy bierzecie 😊
-
nick nieaktualnyAsiuleeeek wrote:Witam, przede mną pierwszy cykl z Clostilbegyt. Mam do Was pytanie techniczne. Mam brać od 3 dnia cyklu 1 tabl przez 5dni. Nie dopytalam czy pora dnia jest istotna, czy trzeba brać przed czy po posiłku? Może to nie jest istotne, ale jesteście bardziej doświadczone w tym temacie może podpowiedziecie jak wy bierzecie 😊
Hej , to też będzie mój pierwszy cykl z Clo, mnie lekarz powiedział, że pora dnia nie ma znaczenia. Ale też chętnie się dowiem jak u Was najlepiej się t to sprawdza. -
nick nieaktualnyAsiuleeeek wrote:Witam, przede mną pierwszy cykl z Clostilbegyt. Mam do Was pytanie techniczne. Mam brać od 3 dnia cyklu 1 tabl przez 5dni. Nie dopytalam czy pora dnia jest istotna, czy trzeba brać przed czy po posiłku? Może to nie jest istotne, ale jesteście bardziej doświadczone w tym temacie może podpowiedziecie jak wy bierzecie 😊
Ja nie za bardzo podpowiem, bo ja miałam 3 tabletki, ale brałam 1 rano i 2 wieczorem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja od dzisiaj zaczynam pierwszy cykl z clo. Aż się boję bo ja również mam niepekajace pęcherzyki i ciągle robią mi się torbiele. W kwietniu miałam histeroskopie i lekarz chce obserwować czy pęcherzyki teraz będą pękać. Zaznaczę, że zmieniłam lekarza.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Katte wrote:Jak mieć siły na cokolwiek dalej? Dwa lata starań i nic.
Aż mi się nie chce już dzwonić do lekarza, że znowu okres, znowu clo, znowu monitoring, znowu zastrzyk... -
nick nieaktualnyJa dzisiaj zaczęłam tabletki antykoncepcyjne na spędzenie tych torbieli. Na letrozolu NIGDY nie miałam tego problemu. Clostilbegyt to jest straszny syf. Straszny. Kosztuje mnie miesiąc zastopowania co srednio znoszę. Staram sie o dziecko i jem tabletki antykoncepcyjne. Zajebiscie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 20:26