X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi...ale jest jeszcze szansa...sama pamietam jak bylam Na kuracji clo i wiazalam z nia wielkie oczekiwania tym gorzej potem mi bylo sie pogodzic ze sie nie udalo...ale Nic nie nalezy sie poddawac i miec nadzieje...!!

• Tigana Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara, no niestety mój głupi błąd że tyle nadziei pokładałam w tym cyklu... Nie wiem czy dam radę tak optymistycznie patrzeć jak ty, mam wrażenie że coś u nas jednak nie działa, że pomimo owulacji i działania w dobrym momencie nic z tego nie wychodzi...Najgorsze jest to, ze w tym miesiącu kończę studia i jak zaczęliśmy się starać pół roku temu to plan był prosty-ciąża i potem do pracy. A teraz wypadałoby się zacząć rozglądać za pracą, bo przecież nie będę siedzieć w domu dopóki mi się nie uda zaciążyć. A jak zacznę to przecież nie mogę od razu w ciążę zajść. I tak źle, i tak niedobrze.

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • nadzieja89 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie to mój drugi cykl z clo i przy pierwszym brzuch mnie nie bolał, a w tym cyklu od pierwszego dnia bolą mnie jajniki mam twardy brzuch. Czy to normalne?

ckai9jcgyabb74h4.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przy Clo od drugiego dnia jajniki pobolewały, czułam jak pracowały. Masz monitoring zaplanowany?

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • nadzieja89 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, na 20 czerwca. Mam nadzieje, że to jajniki pracują a nie jakies cholerstwo mi się robi...

ckai9jcgyabb74h4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana wrote:
    Madziara, no niestety mój głupi błąd że tyle nadziei pokładałam w tym cyklu... Nie wiem czy dam radę tak optymistycznie patrzeć jak ty, mam wrażenie że coś u nas jednak nie działa, że pomimo owulacji i działania w dobrym momencie nic z tego nie wychodzi...Najgorsze jest to, ze w tym miesiącu kończę studia i jak zaczęliśmy się starać pół roku temu to plan był prosty-ciąża i potem do pracy. A teraz wypadałoby się zacząć rozglądać za pracą, bo przecież nie będę siedzieć w domu dopóki mi się nie uda zaciążyć. A jak zacznę to przecież nie mogę od razu w ciążę zajść. I tak źle, i tak niedobrze.

Dasz rade musisz ! U nas podobna sytuacja clo piękne owulki serduszkowanie i co nic...gin pow ze glowa tez dużo robi i ciągle myślenie o tym ...

Na clo zawsze czułam jajniki i owulke !!wiec jest ok..

Tigana lubi tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis ostatnia clo wzielam! W czwartek na monitoring.ja rowniez wczesniej przy clo nic nie czulam,a teraz czuje obydwa jajniki na przemian.

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuu jaki mul koleżanki zapracowane czy jak ...forum nam opada...jak wam weekendzie mija..

• Miru Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już tak dawno tu nie było... Ja w środę mam monitoring po clo, zobaczymy czy coś się wyhodowało :)

Ogólnie to mało czasu, ciągle coś do roboty więc nawet nie mam kiedy myśleć o <3 ehhh
    Dzieci z tego nie będzie :P :D

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi OF wyznaczyło owulację :D i to na 16dc..wiem, że to nie zawsze jest miarodajne :D ale jednak cieszy a w tyg okaże się czy pęcherzyk pękł :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia ;)

A moja siostra dzis sie dowiedziała o ciąży...radosc w domu ...ciesze sie ale zaciska w gardle...maz mój wyszedł ze łzami na fajkę jak mu szwagier pow noo ladnie przycelowalem i chyba bliźniaki będą bo w dzień okresu 300 bhcg

Anette, scarllet lubią tę wiadomość

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kobitki:)
    Madziara radość na pewno jest, ale to co Wy przeżywacie teraz to sami dobrze wiecie:*

a u mnie dopiero przed owu, jeśli w ogóle będzie:/ nie wiem czy przy clo tak późno owu występuje? dobrze że w następnym cyklu mam już monitoring będę spokojniejsza:)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem występuje później ale może tez i za mala dawka byla ..odczuwasz jajniki temp to może skoczyć i po kilku dniach od owu...serduszkuj na luzie ...a nóż widelec nie będzie potrzebna nastepna kuracja.

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara w poprzednim naturalnym cyklu owu miałam w 40dc:) także może dlatego w tym jest później, ważne żeby w ogóle była:)
    mój mąż to już się tylko uśmiecha wieczorem jak zaczynam się do niego tulić:P

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to spokojnie mysle ze będzie na dniach...

• Another Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie. Progesteron w 23 dc 18.9 ng/ml. Brać lutkę czy nie ma potrzeby?

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Dziewczyny poradźcie. Progesteron w 23 dc 18.9 ng/ml. Brać lutkę czy nie ma potrzeby?
    mysle ze nie masz potrzeby brania jesli lekarz ci nie zalecil..Ladny wynik masz wlasny wiec nie sadze ze potzrebujesz sie faszerowac..no cbhyba ze fasolka sie pokaze to wtedy nie zaszkodzi...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzednim cyklu w 23 dc miałam 0.3 ng/ml, także różnica ogromna. Lekarz kazał skonsultować z nim wynik, ale dzisiaj nie pracuje :P
    Jeśli jakimś cudem pojawiłaby się fasolka to faktycznie chyba mały, ale biorąc pod uwagę, że dzisiaj 4 dzień po owu, to mam nadzieję, że sam by trochę wzrósł jeszcze.
    Dzięki za pomoc kapturnica :)

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oficjalnie zaczelam pierwszy cykl po ciąży pozamacicznej...bez staran ...bez nadzieji z nadzieja ale na telefon z osrodka .......

olka30 lubi tę wiadomość

• Anette Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!
    Zagladam tu do was. Ja po 2 cyklach z clo.....pieknie wszystko, owulacja wspaniala, celowanie tez tylko vo z tego jak ciazynz tego brak.
    Po powrocie do Niemec skierowano mnie do kliniki bezplodnosci. Badanie itd. Wyszlo ze kedys mialam chlamydie i najprawdopodobniej zrosty. W Poniedzialek mam Histeroskopie i zobaczymy co tam w srodku siedzi....

Nadal trzymam a Was kciuki!
    Madziara.....moja siorka tez sie dzidzi spodziewa. Szwagier z duma to rozglasza. Ciesze sie ale tak gdzies z tylu glowy ktos wyszeptal- dlaczego to nie nasze?!
    Ps. Przytulam Cie mooooooocno:*

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ