X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry kochane! Zapowiada nam sie tu na forum baaaardzo szczesliwie! trzymam kciuki! Powodzenia!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Kochane ja chyba pierwszy raz w życiu czułam owulację :O wczoraj było mi tak niedobrze, a jak się kładłam spać to myślałam, że będę wymiotować...maskara jakaś i do tego taki intensywny ból po lewej str. a tam akurat pęcherzyk był/jest bo tak mi się zdaje, że chyba późno w nocy była owulacja 8) bo temp. dziś skoczyła, jeśli utrzyma się jeszcze ze 2 dni tzn. że owulacja mogła być :) i byłoby pięknie gdyby nie fakt, że wczoraj nie było <3 mąż coś próbował :) nawet wrócił wcześniej no ale niestety wymiękliśmy w sumie oboje bo ja też już czułam się tak źle, że szkoda słów, no ale tak jest jak mąż pracuje 7 dni w tyg. po prawie 10h :( ale wiem, że robi to dla Nas i nie chcę na Nim wywierać jakieś presji czy coś, a poza tym dla mnie wczoraj to też było by takie mechaniczne a wolę z przyjemnością :) więc jeśli Bozia da Nam ten dar to może jakiś "mocny zawodnik" z pn dotrwał i zaatakował komóreczkę :) a dziś na spokojnie "dobijemy" :) A w pn dzwonię do lekarza i się umówię na wizytę w przyszłym tyg. więc się wszystko wyjaśni czy wgl. owulacja została przebyta a nie biorę innej opcji do siebie jak ta, że TAK <3

pabelka88, Madziara lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa. Wg temperatury nie ma owulki, więc pomimo wysokiego esrtadiolu i piku LH nie pękły pęcherzyki. Ciekawe ile cykli stracimy na pozbycie się ich teraz :/

Madziara lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bierz pod uwage temp . Bo moze wystapic wyzsza po 4 dniach nawet do owulki...ja mialam wysokie temp i okres przyszedl a niskie i byla ciaza..
    a poza tym gdzie ja mierzysz...moze byc tak ze swoja masz 36 wiec 36.30 moze byc skokiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 12:06

• kamixx Znajoma

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy wiecie może czy branie cło może hamować owulację w następnym cyklu bez leku?

eq4nxuj.png
    f2wltv73oucskca0.png
    aniołek 26.12.2012 6 tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie ...ja np mam cykle bezowulacyjne dlatego bralam Clo ..jak odstawilam Clo mialam bezowulacyjny ...ale potem nastapilo odbicie i teraz mam owulki ale tez biore bromergon Bo mialam wysoka prolaktyne a ten lek mi ja obnizyl.. A skoro bralas Clo to cos nie tak bylo z pecherzykami sadze i owulek nie mialas chyba tak !?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 12:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam takie dziwne pytanie
    czy przy miesiączce na podpasce pokazywały wam się skrzepy krwi?

• kamixx Znajoma

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulację miałam bez clo , ale miałam robiona inseminacji, a to zwiększa ponoć udawalność inseminacji. U nas wskazaniem do inseminacji są obniżone parametry nasienia.

eq4nxuj.png
    f2wltv73oucskca0.png
    aniołek 26.12.2012 6 tydz.
  • Another Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Nie bierz pod uwage temp . Bo moze wystapic wyzsza po 4 dniach nawet do owulki...ja mialam wysokie temp i okres przyszedl a niskie i byla ciaza..
    a poza tym gdzie ja mierzysz...moze byc tak ze swoja masz 36 wiec 36.30 moze byc skokiem...
    Mierze waginalnie. Sama już nie wiem. Są duże, więc jakby pękły to bym pewnie poczuła. Zobaczymy jutro rano.

bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze dzis pekna i skok bedzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamixx wrote:
    Owulację miałam bez clo , ale miałam robiona inseminacji, a to zwiększa ponoć udawalność inseminacji. U nas wskazaniem do inseminacji są obniżone parametry nasienia.

aha noo to raczej sie nie martw ...gin mowia ze miesiac po moze byc bezowulacyjny ale odbicie powinno byc..a to teraz nie masz pecherzykow pow ci gin ze nie ma owulki ?

gin pow odstawienie clo powoduje odbicie i jajniki intensywniej pracuja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 13:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziunia wrote:

pokazywaly ..i to nie raz ..ale gin pow ze to nie problem...

• Another Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Moze dzis pekna i skok bedzie...
    Jeśli do dzisiaj nie pękły, to wątpię, żeby pękły w ogóle. Skoro we wtorek miały jeden 25,5 a drugi ponad 27 mm to dzisiaj są już oba powyżej 30 mm, a z takich nic już nie będzie. Ehh, dupa. W następnym cyklu pewnie dostanę pregnyl. Chociaż to i tak już krok na przód, nowa informacja o moim organizmie.

bpz77ab.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziunia wrote:
    Czytałam o tym bardzo duzo i to jest pierwszy objaw problemu z krzepliwością krwi. Przy tym występują tez bardzo bolesne miesiączki

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa gdzie przeczytałaś? bo ja nie pamiętam żadnej miesiączki w którym by się one nie pokazały i faktycznie są one bardzo bolesne

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już nie pamiętam. Poczytaj o krzepliwości itd. moze cos w temacie bedzie

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzis przyszla przekleta @, zaczynam wiec pierwszy cykl z CLO. Tylko ze oprocz wielu moich problemow, kolejnym jest cienkie endometrium. Wyczytalam tu na forum ze na endo dzialaja pozytywnie orzechy i czerwone wino. Tylko czy mozna laczyc alkohol z clo? Z tego wszystkiego najchetniej wypijalabym butelke co wieczor zeby nie myslec o wykresach, temp itp. A tu sie dowiadujeze to moze nawet pomoc....

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo tak mowia chyba lampka dziennie nie zaszkodzi tego wina ...hehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 21:51

• Another Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano monit. Jeden pęcherzyk się zmniejszył, drugi pękł. Jednak! W poniedziałek mam zrobić progesteron :)

bpz77ab.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pierwszy cykl z Clo niestety nie zakończył się ciąża pomimo dwóch pęcherzyków. W poniedziałek idę na kontrolę, czy wszystko ok, i będę drugi cykl zaczynać. Zastanawiam się, czy nie powinnam dostać luteiny na drugą faze, bo widzę , że większość tutaj coś bierze...No i biorę Castaganusa w tym cyklu, bo martwi mnie moja prolaktyna...
    Najważniejsze, zeby sie nie okazało, że jakieś torbiele są....

Co do endo to ja wcinałam orzechy, piłam sporo wina i w tamtym cyklu było ładne :)

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ