CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa prawie 36 ale moja siostra starsza tez rodzila pierwsze dziecko w wieku lat 38 u nas to rodzinne
i uwazam ze kazda kobieta powinna miec prawo do tego zeby urodzic kiedy czuje sie gotowa. A mam kolezanki ze pierwsze dziecko w wieku 41 i tez ok wszystko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 20:38
kapturnica, 31-latka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda_lena88 wrote:A u mnie totalny szok
wiem, że OF to tylko program ale tak jak przypuszczałam bazując na różnych wskaźnikach typu:śluz, temp. oraz moje osobiste odczucia fizyczne wyznaczyło mi owulację na 13dc
jak dla mnie to nawet przy CLO dość szybko by była
No i myślałam, że z testem/@ nie załapię się na lipiec a tutaj proszę
nie dość, że testować w razie co będę na wyjeździe w górach to mój cykl chyba pierwszy raz w życiu nie licząc cykli pp na anty. będzie trwał ok 28dni czyli książkowo
Życzę Wam cudownego dnia -
aszka wrote:Ja prawie 36 ale moja siostra starsza tez rodzila pierwsze dziecko w wieku lat 38 u nas to rodzinne
i uwazam ze kazda kobieta powinna miec prawo do tego zeby urodzic kiedy czuje sie gotowa. A mam kolezanki ze pierwsze dziecko w wieku 41 i tez ok wszystko.
Mi koncem listopada pyknie magiczne 35. Nie czuje sie na tyle , ale metryka jest bezlitosna......Tez czuje oddech czasu na karku , ale pocieszam sie , ze kobietki i po 40tce rodza silne i zdrowe dzieciatka
aszka lubi tę wiadomość
-
Ja mam 26 lat .syna urodzilam w wieku 19 lat,a teraz wiem ze jak ma prawie 7 lat to juz czas na rodzenstwo.a teraz presja jest jeszcze wieksza,bo wiem ze cos jest nie tak,ze nie jest tak jak przy starszym-pyk i juz...
Tak czy innaczej pragne tego dzieciatka nie mniej jak pragnelam pierwszego.
Wszystkim nam sie uda teraz,czy za miesiac...i wszystkie porazki bedziemy mialy wynagrodzone juz po uslyszeniu pierwszego oddechu naszych dzieci...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 21:03
31-latka, aszka lubią tę wiadomość
-
Dobry!
Ja mam 31 lat i mam nadzieję, że w wieku 32 wreszcie urodzę... A tak prawdę mówiąc, to nie ważny jest wiek kobietki, tylko aby cel został osiągnięty! Jednym uda się wcześniej a innym później, ale kiedyś się uda. P.S. Mam nadzieję, że te wakacje będą owocnepabelka88, aszka lubią tę wiadomość
"Może dla innych jesteś tylko człowiekiem, ale dla mnie jesteś całym światem".
Nadzieja umiera ostatnia... -
Większość z Nas powinna wrzucić na luz (i kto to mówi heh). Trzeba się bawić, cieszyć życiem, robić to co się lubi, na co ma się ochotę, bo jak przyjdą dzieci to... będzie zabawa ale inna. 3 x K: kupki, kaszki, kolki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 21:54
aszka, Tigana lubią tę wiadomość
nick nieaktualny31-latka wrote:Większość z Nas powinna wrzucić na luz (i kto to mówi heh. Trzeba się bawić, cieszyć życiem, robić to co się lubi, na co ma się ochotę, bo jak przyjdą dzieci to... będzie zabawa ale inna. 3 razy K: kupki, kaszki, kolki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 21:50
-
Hej
udanego tygodnia
a co do presji, że ponoć jest większa jak się staramy o rodzeństwo dla dziecka/dzieci, które już mamy..wg. mnie to kobieta, która stara się o pierwsze dziecko też może czuć presję..Ja np. mam 26 lat, w styczniu stuknie nam magiczne 4lata jak już staramy się o pierwsze dziecko ale w głębi czuję presję by udało się jak najszybciej bo wiem, że jeśli teraz są jakieś "problemy" z poczęciem to z rodzeństwem dla dziecka będzie tak samo..więc nie ważne, czy staramy się o kolejne czy pierwsze dziecko... -
Mi też się wydaje, że każda dziewczyna ma troszkę inną sytuację, ale każda tak samo mocno chce się doczekać maleństwa
U mnie już drugi raz okres przyszedł razem z wielkim dołem.... muszę popracować nad psychiką, bo się niedługo zupełnie rozsypię. Ale co zrobić jak dzień wcześniej bratowa urodziła i jestem zasypywana zdjęciami niemowlaczka....
-
chyba poraz pierwszy mam tyle śluzu płodnego...nie wiem czy to zasługa kilku pęcherzyków czy ...nie wiem...normalnie się ze mnie leje(przepraszam za dosłowność)...jajniki zaczynają boleć,muszę się przygotować psychicznie ,bo przy 2 pęcherzykach po jednym na jajniku myślałam że się zwinę w kłębek,a teraz 3 są na jednym...
powodzenia moje kochane!!! -
Witam
Dziewczyny blagam pomozcie, zgubilam debilka recepte na clo a moj ginekolog na urlopie , pilnie odkupie potrzebuje 7 tabletek. Bede stymulowana pierwszy miesiac , zmienilam ginekologa i troche wrocila nadzieja , moze ten clo mi pomoze po tych dwoch latach.Justynianss -
nick nieaktualnyJustynianss wrote:Witam
Dziewczyny blagam pomozcie, zgubilam debilka recepte na clo a moj ginekolog na urlopie , pilnie odkupie potrzebuje 7 tabletek. Bede stymulowana pierwszy miesiac , zmienilam ginekologa i troche wrocila nadzieja , moze ten clo mi pomoze po tych dwoch latach. -
nick nieaktualny
-
Tigana wrote:Mi też się wydaje, że każda dziewczyna ma troszkę inną sytuację, ale każda tak samo mocno chce się doczekać maleństwa
U mnie już drugi raz okres przyszedł razem z wielkim dołem.... muszę popracować nad psychiką, bo się niedługo zupełnie rozsypię. Ale co zrobić jak dzień wcześniej bratowa urodziła i jestem zasypywana zdjęciami niemowlaczka....
Ja mam tak samo.kuzynka meza ma malenstwo i jak przyjezdza do swojej mamy(mieszka obok nas) to ja jade do kolezanki bo wole unikac...glupie to ale ciezko mi patrzec na malenstwo...
-
nick nieaktualnyTak rodzinny moze wypisac ! A co ja mam powiedziec jak pelno brzuszkow chodz wokol mnie ...ale jakos nie wzrusza mnie na tyle zeby zamknac sie w gabinecie...a ktos mi kiedys powiedzial obracaj sie w towarzystwie matek dzieci i nie uciekaj a sie odblokujesz psychicznie jak napewno podejdziesz do tego z dystansem...i tak zaszlam w ciaze ...nie wierzylam nie marzylam poprostu pozwolilam zeby dzieci do mnie lecialy
czerpalam radosc...
Spokojnego i upojnego wieczorku..Szania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViolączela u mnie bylo podobnie, sadze ze program poczeka jeszcze 2dni -1 + 1 i wyznaczy owulke. Wg mnie to jakos okolo 12 lipca pewnie bedzie linia przebiegac plus minus dzien. Ja patrze po sluzie no i po tescie owu, niestety jakos mnie przekonuja ogolnie tempki z clo, bo sama jak bralam 1 cykl to mialam niskie ze sama sie zdziwilam, ale mi gin mowil, ze tak moze byc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 15:06