X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawie 36 ale moja siostra starsza tez rodzila pierwsze dziecko w wieku lat 38 u nas to rodzinne :D i uwazam ze kazda kobieta powinna miec prawo do tego zeby urodzic kiedy czuje sie gotowa. A mam kolezanki ze pierwsze dziecko w wieku 41 i tez ok wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 20:38

kapturnica, 31-latka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    A u mnie totalny szok :P wiem, że OF to tylko program ale tak jak przypuszczałam bazując na różnych wskaźnikach typu:śluz, temp. oraz moje osobiste odczucia fizyczne wyznaczyło mi owulację na 13dc :O jak dla mnie to nawet przy CLO dość szybko by była :) No i myślałam, że z testem/@ nie załapię się na lipiec a tutaj proszę :P nie dość, że testować w razie co będę na wyjeździe w górach to mój cykl chyba pierwszy raz w życiu nie licząc cykli pp na anty. będzie trwał ok 28dni czyli książkowo :P
    Życzę Wam cudownego dnia :) g35024.gif
    w koncu 28 dni!!!

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Ja prawie 36 ale moja siostra starsza tez rodzila pierwsze dziecko w wieku lat 38 u nas to rodzinne :D i uwazam ze kazda kobieta powinna miec prawo do tego zeby urodzic kiedy czuje sie gotowa. A mam kolezanki ze pierwsze dziecko w wieku 41 i tez ok wszystko.

Mi koncem listopada pyknie magiczne 35. Nie czuje sie na tyle , ale metryka jest bezlitosna =D ......Tez czuje oddech czasu na karku , ale pocieszam sie , ze kobietki i po 40tce rodza silne i zdrowe dzieciatka =D

aszka lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 26 lat .syna urodzilam w wieku 19 lat,a teraz wiem ze jak ma prawie 7 lat to juz czas na rodzenstwo.a teraz presja jest jeszcze wieksza,bo wiem ze cos jest nie tak,ze nie jest tak jak przy starszym-pyk i juz...
    Tak czy innaczej pragne tego dzieciatka nie mniej jak pragnelam pierwszego.
    Wszystkim nam sie uda teraz,czy za miesiac...i wszystkie porazki bedziemy mialy wynagrodzone juz po uslyszeniu pierwszego oddechu naszych dzieci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 21:03

31-latka, aszka lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • 31-latka Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! ;-)
    Ja mam 31 lat i mam nadzieję, że w wieku 32 wreszcie urodzę... A tak prawdę mówiąc, to nie ważny jest wiek kobietki, tylko aby cel został osiągnięty! Jednym uda się wcześniej a innym później, ale kiedyś się uda. P.S. Mam nadzieję, że te wakacje będą owocne :-)

pabelka88, aszka lubią tę wiadomość

"Może dla innych jesteś tylko człowiekiem, ale dla mnie jesteś całym światem".

Nadzieja umiera ostatnia...
  • 31-latka Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość z Nas powinna wrzucić na luz (i kto to mówi heh). Trzeba się bawić, cieszyć życiem, robić to co się lubi, na co ma się ochotę, bo jak przyjdą dzieci to... będzie zabawa ale inna. 3 x K: kupki, kaszki, kolki :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 21:54

aszka, Tigana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31-latka wrote:
    Większość z Nas powinna wrzucić na luz (i kto to mówi heh. Trzeba się bawić, cieszyć życiem, robić to co się lubi, na co ma się ochotę, bo jak przyjdą dzieci to... będzie zabawa ale inna. 3 razy K: kupki, kaszki, kolki :-D
    tak 3 x K :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 21:50

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    g36004.gif udanego tygodnia :)
    a co do presji, że ponoć jest większa jak się staramy o rodzeństwo dla dziecka/dzieci, które już mamy..wg. mnie to kobieta, która stara się o pierwsze dziecko też może czuć presję..Ja np. mam 26 lat, w styczniu stuknie nam magiczne 4lata jak już staramy się o pierwsze dziecko ale w głębi czuję presję by udało się jak najszybciej bo wiem, że jeśli teraz są jakieś "problemy" z poczęciem to z rodzeństwem dla dziecka będzie tak samo..więc nie ważne, czy staramy się o kolejne czy pierwsze dziecko...

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coby nie przedluzac.
    .Bez wzgl , ktore dziecko to i tak kazda z nas bedzie to przezywac.
    Zarowno ta co juz ma jak i ta co stara sie o 1szego potomka,,,Z instynktem nie wygramy.... :)

Magda_lena88, pabelka88, Justynianss, aszka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydaje, że każda dziewczyna ma troszkę inną sytuację, ale każda tak samo mocno chce się doczekać maleństwa :) U mnie już drugi raz okres przyszedł razem z wielkim dołem.... muszę popracować nad psychiką, bo się niedługo zupełnie rozsypię. Ale co zrobić jak dzień wcześniej bratowa urodziła i jestem zasypywana zdjęciami niemowlaczka....

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba poraz pierwszy mam tyle śluzu płodnego...nie wiem czy to zasługa kilku pęcherzyków czy ...nie wiem...normalnie się ze mnie leje(przepraszam za dosłowność)...jajniki zaczynają boleć,muszę się przygotować psychicznie ,bo przy 2 pęcherzykach po jednym na jajniku myślałam że się zwinę w kłębek,a teraz 3 są na jednym...
    powodzenia moje kochane!!!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    c899c781c5.png
  • Justynianss Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Dziewczyny blagam pomozcie, zgubilam debilka recepte na clo a moj ginekolog na urlopie , pilnie odkupie potrzebuje 7 tabletek. Bede stymulowana pierwszy miesiac , zmienilam ginekologa i troche wrocila nadzieja , moze ten clo mi pomoze po tych dwoch latach.

Justynianss
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynianss wrote:
    Witam
    Dziewczyny blagam pomozcie, zgubilam debilka recepte na clo a moj ginekolog na urlopie , pilnie odkupie potrzebuje 7 tabletek. Bede stymulowana pierwszy miesiac , zmienilam ginekologa i troche wrocila nadzieja , moze ten clo mi pomoze po tych dwoch latach.
    mozesz isc do rodzinengo, moze Ci przepisac jedno opakowanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka powodzenia, trzymam kciuki zeby jak najmniej bolalo!!!

A ja nadal czekam na @ jednak te moje dlugie cykle to sa dlugie :D

• 31-latka Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana wrote:
    Mi też się wydaje, że każda dziewczyna ma troszkę inną sytuację, ale każda tak samo mocno chce się doczekać maleństwa :) U mnie już drugi raz okres przyszedł razem z wielkim dołem.... muszę popracować nad psychiką, bo się niedługo zupełnie rozsypię. Ale co zrobić jak dzień wcześniej bratowa urodziła i jestem zasypywana zdjęciami niemowlaczka....
    Doskonale Cię rozumiem. Siostra mojego męża w ciągu dwóch lat (My się staramy prawie 3) urodziła dwoje dzieci (wszystkich ma 3). Było mi bardzo ciężko, nie potrafiłam się cieszyć. Wręcz irytowało mnie ich szczęście. Zaczęłam oddalać się od rodziny, unikać spotkań rodzinnych. Nikt mnie nie rozumie dlaczego tak reaguję. A mi jest po prostu bardzo źle. Kto tego nie przeżył ten nie zrozumie. Musimy się jakoś trzymać! Pozdrawiam

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo.kuzynka meza ma malenstwo i jak przyjezdza do swojej mamy(mieszka obok nas) to ja jade do kolezanki bo wole unikac...glupie to ale ciezko mi patrzec na malenstwo...

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
  • Justynianss Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    mozesz isc do rodzinengo, moze Ci przepisac jedno opakowanie.
    Oj dzieki bardzo, nawet nie wiedzialam.

Justynianss
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak rodzinny moze wypisac ! A co ja mam powiedziec jak pelno brzuszkow chodz wokol mnie ...ale jakos nie wzrusza mnie na tyle zeby zamknac sie w gabinecie...a ktos mi kiedys powiedzial obracaj sie w towarzystwie matek dzieci i nie uciekaj a sie odblokujesz psychicznie jak napewno podejdziesz do tego z dystansem...i tak zaszlam w ciaze ...nie wierzylam nie marzylam poprostu pozwolilam zeby dzieci do mnie lecialy ;) czerpalam radosc...

Spokojnego i upojnego wieczorku..

Szania lubi tę wiadomość

• violączela Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam do was prośbę mozecie zerknac na moj wykres czy po temperaturach mozna wywnioskowac ze moze byla przypuszczalnie owulka bo pierwszy moj cykl z clo.
    dodam ze w innych cyklach nie miałam tak długo niskich temperatur.

4b7483ab603db4304a9fddfa85b347d7.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 15:02

Violączela
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violączela u mnie bylo podobnie, sadze ze program poczeka jeszcze 2dni -1 + 1 i wyznaczy owulke. Wg mnie to jakos okolo 12 lipca pewnie bedzie linia przebiegac plus minus dzien. Ja patrze po sluzie no i po tescie owu, niestety jakos mnie przekonuja ogolnie tempki z clo, bo sama jak bralam 1 cykl to mialam niskie ze sama sie zdziwilam, ale mi gin mowil, ze tak moze byc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 15:06

‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ