X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anonimowa555 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena88~Ja Ci tu chyba duzo nie pomoge ,bo to moj drugi cykl z Clo ,ale powiem Ci ze w pierwszym cyklu z clo pecherzyk rosl wolno i pozno i okazalo sie ze jest nadal za maly. Okres spoznil mi sie tydzien ,ale nie bralam pod uwage ciazy po tym co bylo na monitoringu. Ten cykl byl udany ,pod wzgledem dni plodnych. Wszystko na czas tak jak powinno byc. Owulacja na pewno byla bo kilka dni po bolal mnie brzuch jak na okres i zaczely bolec piersi(bola do dzisiaj ,a okresu nie ma),ale co do sluzu tak jak Ty masz to ja nic takiego nie zaobserwowalam u siebie. Tez mam do Was pytanie . Czy jezeli mialam owulacje prawidlowo to okresu tez powinnam dostac tak jak sobie wyliczylam ???? Zanim zaczelam brac Clo ,okres lubil sie spozniac nawet do dwoch tyg.Dlatego wlasnie ze wzgledu nato boje sie zrobic test zeby sie nie rozczarowac...

:* :*
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Ja ma do Was pytanie czy jak bralyscie clo np kilka cykli z rzedu to w cyklu bez odczuwalyscie ze dochodzi do owulacji bo ja bralam dwa cykle z rzedu ten cykl odpuscilam bo dosc juz mam ale o dziwo dzis 9dc a ja mam mase sluzu plodnego nawet bardzo i temp.w dol poszla dodam ze w ostatnich cyklach mialasm owu 16 i 14 dc. Co o tym myslicie'. Chociaz pewnie znajac moje szczescie to moj organizm sobie ze mnie drwi :-)

Ja po odstawieniu CLO w kolejnym cyklu miałam dwa dominujace pęcherzyki na lewym jajniku (co wcześniej się nie zdarzało).

Teraz obecnie 29dc, czekam na @ i kolejne podejscie z CLO, estrofemem i ovitrelle pierwsze ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro bede w miescie to kupie test :) kupila bym juz dzisiaj ale niestety nie mialam mozliwosci , musialam zostac dluzej w pracy i zamkneli mi apteke :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anonimowa, ja zawsze miałam bardzo nieregularne miesiączki. I cykl z CLO miał idealnie 29 dni, co dla mnie jest nietypowe.Z tego co czytałam u innych dziewczyn , CLO raczej wszystkim skraca i reguluje cykle.
    Rozumiem Twoje obawy, ale ja bym po prostu zwariowała z niewiedzy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie cykl skraca po dhupastonie.

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarllet ~ Dziekuje za odpowiedz , pomoglas mi tym. Ja tak samo zaczynam sie denerwowac ze nie wiem co jest i juz zapowiedzialam swojemu Wybrankowi ze jutro choc by meteoryty z nieba spadaly tojedziemy po test :P'naprawde szkoda ze'dzisiaj nie dalo rady. Czytajac Wasze wypowiedzi to szkoda tylko mojego czasu na czekanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimowa pewnie zrob to bedziesz wiedziec :)

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba,ze jutro przyjdzie okres to wtedy wszystko jasne :P

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Magda_lena jak po urlopie?
    a po urlopie dość dobrze :) chociaż pogoda była kapryśna to daliśmy radę trochę a nawet sporo powędrować po naszych polskich górach :) jednak wolałabym z urlopu wrócić z fasolką a nie z @ no ale co ma być to będzie nie da się tego przeskoczyć :) a za chwilę zmykam na ZUMBE <3 <3 <3
    Ja CLO brałam teraz już 5 raz ale u mnie było tak, że te 5 razy nie było z rzędu bo na początku brałam 2 cykle i udało się w drugim cyklu bez monitorowania :) niestety na krótko później wiadomo po stracie 4 cykle w sumie miałam przerwy później 1cs pp znowu z clo ale pęcherzyk nie pękł więc by nie ryzykować powstania torbieli kolejny był naturalny :P no a później znowu clo i ładnie owulacja była wg. moich odczuć 16dc potwierdzone na usg 24dc widoczne ciałko żółte i wynik progesteronu :) ubiegły cykl tak się złożył że to był okres urlopowania i najpierw lekarz miał urlop później my i cykl był bez monitorowania ale drugi raz w życiu czułam, że mam owulację :P i w sumie śluz, temp. itp mogą na to wskazywać chociaż pewność jest tylko po usg :P ten cykl mam naturalny z własnej woli bo nie chciało mi się 2dc na szybko jechać do lekarza i wgl w trakcie @ nie lubię wizyt :P więc jakoś szczególnie nie pokładam nadziei ale moje pytanie było właśnie dlatego, że pierwszy raz mam tak, że mam cykl bez clo po 2 z rzędu a na innym forum dziewczyna kiedyś pisała, że jej lekarz mówił, że jak się bierze kilka cykli z rzędu 2/3 lub więcej clo to po odstawieniu organizm czasem reaguje tak jakby jeszcze był stymulowany i to mnie zastanawia bo po przednio owulacja była 16 dc później 14dc (chociaż mi się wydaje, że 13dc) ogólnie przy clo miałam ok 15/17dc owulację...wczoraj tak się czułam jakbym miała za chwilę dostać @ a dziś temp. poleciała w dół no i śluz jest taki jak białko jaja kurzego albo ja już nie umiem tego odróżnić :P ale kurcze dziś 9dc dopiero :P pewnie mój organizm sobie ze mną pogrywa na naturalnym cyklu bo kiedyś na naturalnym w 16dc nie było dominującego pęcherzyka a cykl trwał całe 45dni :| oby to nie była powtórka :P
    Dziękuję za każdą odp :) a czy owu mogła być (teoretycznie bo praktycznie tylko usg może wskazać) może za jakieś 3/4 dni pokaże mi OF jak temp. pójdzie w górę :P
    pozdrawiam :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czym wiecej wiem to tym bardziej głupieje.

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane od razu przepraszam jesli zasmiecam forum ale szukalam na watku "meskie sprawy"ale tk jakos zycie nie kwitnie jak tutaj no i spora czesc z Was ma spra wiedze wiec moze mi pomozecie a chcialam Was sie poradzic jesli chodzi o wyniki nasienia dodam ze to takie ogolne o to one:
    Barwa - szaro-biala
    Objetosc nasienia 6,0 ml
    Ph 9,0
    Homogenizacja 55min.
    Zywotnosc 75%
    Ilosc plemnikow 96mln/ml (wartosci referencyjne 80-120 mln/ml)
    Preparat bezposredni
    Leukocyty 1-3 wpw
    Nablonki plaskie 2-3 wpw.
    Wyniki sa z ubieglego roku ale teraz tak sie zastanawiam czy je powtorzyc i moze bardziej szczegolowo..chociaz wg.mojego lekarza sa ok no i raz nam sie udalo na chwile ale udalo..moze mi cos poradzicie :-) z gory dziekuje i przepraszam za zawalanie watku.

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena88~ja jeszcze nie mialm odpoczynku od Clo ,bo pokladam w nim swoje nadzieje na fasoleczke ,ale jezeli tak samo bd musiala brac Clo przez kilka cykli z rzedu to tak samo zrobie sobie przerwe. Czytalam ze nawet taka przerwa od Clo jest wskazana.
    Aszka~Mam tak samo jak Ty. Juz zwariowalam. Sama nie wiem co myslec. Zadnych objawow na ciaze nie mam poza tym bolem piersi od zewnetrznej strony od momentu owulacji az do dzisiaj no i brak okresu i czasami pobolewa mnie dol brzucha ,ale ten bol to troszke inny od tego okresowego (albo ja juz fiksuje i to na @). No i dzisiaj ,a wlasciwie wczoraj zauwazylam ze uwydatnily mi sie zylki na piersiach i swedza mnie sutki (albo po prostu chce to zobaczyc ). Jak sadzicie????Tylko nie mowcie "zrob test to bd wiedziala" bo tescik zrobie juz jutro na 100% :). Dzisiaj juz niestety nie mam takiej mozliwosci ...

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimowa555 wrote:
    Magda lena88~ja jeszcze nie mialm odpoczynku od Clo ,bo pokladam w nim swoje nadzieje na fasoleczke ,ale jezeli tak samo bd musiala brac Clo przez kilka cykli z rzedu to tak samo zrobie sobie przerwe. Czytalam ze nawet taka przerwa od Clo jest wskazana.
    Aszka~Mam tak samo jak Ty. Juz zwariowalam. Sama nie wiem co myslec. Zadnych objawow na ciaze nie mam poza tym bolem piersi od zewnetrznej strony od momentu owulacji az do dzisiaj no i brak okresu i czasami pobolewa mnie dol brzucha ,ale ten bol to troszke inny od tego okresowego (albo ja juz fiksuje i to na @). No i dzisiaj ,a wlasciwie wczoraj zauwazylam ze uwydatnily mi sie zylki na piersiach i swedza mnie sutki (albo po prostu chce to zobaczyc ). Jak sadzicie????Tylko nie mowcie "zrob test to bd wiedziala" bo tescik zrobie juz jutro na 100% :). Dzisiaj juz niestety nie mam takiej mozliwosci ...
    Kochana niestety żadna z Nas wróżką nie jest :P (żarcik) i jak sama napisałaś dowiesz się jak zrobisz test :) my jedynie możemy 3mać kciuki być ujrzała te II magiczne kreseczki :) i wszystko już dalej było ok :)
    no nic może wpadnę później teraz lecę wypacać siódme poty na ZUMBIE :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimowa tylko test powie prawde...
    Magadalena zrob nam lekarz mowił w klinice jak maz robił badanie nasienia, ze co poł roku sie powinno robic bo moga nastepowac zmiany, wyniki dobre ma maz.

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka~Masz calkowita racje. Moje domysly w niczym Nam tu nie pomoga.

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimowa555 wrote:
    Aszka~Masz calkowita racje. Moje domysly w niczym Nam tu nie pomoga.
    leca rano do apteki po test :p

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena88~ jutro zrobie test i napisze jaki wynik , oby byl dodatni :) Tez juz mykam na dzisiaj . Wpadne tu jutro dac znac jak wyszlo testowanie :) Milego wieczoru Kochane :*

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimowa jeśli wiesz kiedy miałaś owu to po 14 dniach powinnaś dostać @:) jeśli je nie ma to zapewne bedzie plusik:)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już po pierwszym monitoringu w drugim cyklu z clo:)

i 12dc jest piękny jeden pęcherzyk o wielkości 14mm na lewym jajniku na prawym niestety nic, ale i tak cieszę się z tego jednego, bo pierwszy cyklu z clo był bezowulacyjny.
    Endometrium w 12dc - 8mm
    planowana owulacja czwartek/piątek
    w czwartek o 16.40 kolejny monitoring i wtedy dostanę coś na pęknięcie, ale nie powiedziała mi gin co:)
    no i oczywiście zadanie domowe do odrobienia razem z mężulkiem:)

Anonimowa555 lubi tę wiadomość

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena88, ja mialam w czerwcu przerwe po clo (tez urlop) i czulam owulacje nie mniej niz przy clo. Lekarz powiedzial, ze clo "wrzucilo" moj organizm na prawidlowe tory i wszystko gra i bylo owu bez wspomagania.

Myslalam, ze jak zajrze po calym dniu dopiero wieczorem to przeczytam o dwoch kreskach u Anonimowej a tu nic....

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ