X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No denerwowalam sie. Mam dziadka w szpitalu. Polpascia w oku x2 :/ bylam przed chwila w ubikacji i nie ma na wkladce ani plameczki... Scarlet, ilu dniowe masz cykle? Ja przy poznej owu z clo mialam 31dni. Teraz owu byla jakies 5 dni wczesniej niz zwykle a okresu 5 dni wczesniej nie ma. 3 dni wczesniej dzis tez nie ma...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka30 dzieki. Musze porozmawiac o tym z lekarzem.gdy ostatnio robilam badanie mialam ja minimalnie podwyzszona. Przy normie 25, ja mialam 26. Ale to chyba juz zly znak

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka ja bez wspomagaczy mam bardzo dlugie i nieregularne cykle. Ale w zeszlym cyklu, moim pierwszym z clo, gdzie w 16 dc mialam pechezyk 24mm, a w 19 nie pekniety zaczal obumierac, cykl mial 29 dni.
    W lipcu, w 8dc mialam jyz pecherzyk 21 mm, wiec praktycznie tydzien wczesniej sie wszystko rozgrywalo. A do dzis okresu brak. Tez mnie to dziwi

• olka30 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarllet przy staraniach lekarze zalecają żeby prolaktyna miała wartość koło 10, a ogólnie problem możesz mieć ze skaczącą prolaktyną jak ja. Bada się to po metylokroplamidzie, wtedy może wyjść hiperprolaktynemia czynnościowa i to rzeczywiście skutecznie blokuje owulacje, albo wpływa na niedostateczną jakość pęcherzyków.

Ja cykle bezowulacyjne zawsze miałam dłuższe niż normalne, ale czy to jest reguła nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 15:18

kapturnica lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz dał dupka bo powiedział ze przy moich cycklach nawet i do 60 dni to nawet gdyby i owulacja była w 10 dc to bym mogla miec @ duzo pozniej. Takze ja mam progesteron mimo ze w normie na wywolanie.

• izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam jestem nowa chociaż o staraniach na moją małą fasoleczkę to już weteranka :-) z mężem staramy się już 5 lat, choć dopiero rok temu wzięliśmy się za wizyty u lekarzy. Rok temu dałam się pokroić żeby usunęli mi torbiele, choć on mi miesiąc temu ponownie się pojawił ale tym razem lekami zadziałali. Został mi już tylko mięśniaczek którego stwierdzili że narazie nie będą ruszać. Jestem otyła i walczę z wagą. Od kwietnia spadłam już 7,5 kg ale jeszcze sporo przede mną (Wstyd się przyznać że tak się zapuściłam- no cóż tak to jest jak zajada się stresy i w kółko ma cię ciąże urojone jak u psa). Dziś właśnie zaczęłam łykać CLO jest 5 dzień cyklu i liczę na to że w końcu się uda bo mam ochotę powiedzieć mężowi żeby zaczął szukać prawdziwej kobiety która da mu dzieci wiem że gadam głupoty ale dopadł mnie dół. Wiem że on marzy o dzieciach tak samo jak ja ale on jest zdrowy a ja mu nie potrafię tego dać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj izaboo. Doskonale cie rozumiem. Mialas laparoskopie?

• izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak rok temu

• izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji sprawdzili że mam jajowody drożne

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaboo nie poddawaj sie, schudnij jeszcze walcz! Moze zaskoczysz z clo :p

• Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostałam od lekarza Clo mimo, że moje pęcherzyki rosły tylko nie pękały. Tzn. nie wiem czy nie pękały nigdy, ale to by może tłumaczyło dlaczego tak długo nam się nie udało. Przy pierwszym cyklu z Clo urósł mi pęcherzyk gigant, który itak nie chciał pęknąć, a jak w końcu pękł to myślałam że umieram. Całe podbrzusze mnie bolało, naprawdę bardzo i dostałam 39 stopni gorączki. Na USG okazało się, że to coś pękło i że wylało się dużo płynu z krwią i stąd to podrażnienie otrzewnej i stan zapalny. Teraz jestem w trakcie drugiego cyklu z Clo, tym razem urosło dużo pęcherzyków bo w lewym jeden a w prawym 3, i wszystko wskazuje, że owulacja była w 13dc, może nawet podwójna. Ale dzisiaj mam 25 dc i test dalej negatywny, za to czuje się jak zwykle przed @ czyli opuchnięta (gruba), pobolewają piersi i czasem jajniki. Niby do puki nie ma @ to jest nadzieja, ale jakoś w to nie wierzę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokilka ja dostałam clo bo nie bylo wcale owu, za pierwszym razem tez odczułam pękanie az w szyji bo miałam mase gigantów, po tym lekarz mi zmniejszył dawkę. I tak zle i tak niedobrze, natomiast jak boli to własnie pękaja, jednak nie ma co porównywać bólu pekania małych pecherzykow a tych gigantów. Giganty to koszmar.

• Amberla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wróciłam, a co tam u was? Ja jestem skołowana.... dostałam okres w sobotę po południu - za granicą. Niewielki, bo w pon po południu już nie było. Tempka nie spadała specjalnie. Dopiero dziś do 36,5... Test ciążowy ujemny. Za to od kilku dni a nawet dziś mam kłucie jajników i... śluz płodny lekko zabarwiony brunatnie. No normalnie masakra - nic już nie wiem... Czy Clo mi coś rozregulowało? Ciąża pozamaciczna czy co? Zaraz po okresie plamienie ze śluzem płodnym i kłuciem jajników pryz spadku tempki? Wróciłam dziś i przez ten wcześniejszy niby okres spóźniłam się z Clo w tym miesiącu. Nie wiem jak mam to wszystko liczyć... Bezsens..:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla moze masz jakies plamienia? Czy miałaś badany progesteron? Ta tempka bardzo nisko, a ktory to dzien po owu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to ja nie czuję jak mi pękają. Teraz od 12 dc boli mnie podbrzusze i jajniki, ciśnie na pęcherz. Pewnie będzie zaraz owulacja.. dzisiaj mam 14 dc, a w poprzednich cyklach miałam między 13-15 dc zazwyczaj owulację.
    Jak przestanę mieć dolegliwości podbrzuszne to pewnie wtedy będę wiedzieć, że już po ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka jak małe pękają to czuć takie kłucie jajników intensywne ale nie jakies mega bolesne(mozna wytrzymac), a duże to bol 5 razy wiekszy i promieniuje do szyji.

• Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja jeszcze przed leczeniem miałam zawsze dosyć silne bóle okoloowulacyjne, poza tym piękne dwufazowe wykresy temperatury i wysoki progesteron tydzień później, więc byłam pewna że mam tą owulację. Ale na USG wyszło

• Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszło że nie pękają. Ale teraz po Clo piekły prawdopodobnie 2 i też nic z tego

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Pirelka jak małe pękają to czuć takie kłucie jajników intensywne ale nie jakies mega bolesne(mozna wytrzymac), a duże to bol 5 razy wiekszy i promieniuje do szyji.
    O matko.. to ja mam małe w takim razie :P Jakie to są te giganty?
    Ja miałam ostatnio w 12 dc 2,3 cm :) to myślę, że do owul ciut podrósł, ciekawe czy już owu była... lekko nadal boli mnie podbrzusze,uciska.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokilka wrote:
    Wyszło że nie pękają. Ale teraz po Clo piekły prawdopodobnie 2 i też nic z tego
    trzeba probowac, nic innego nam nie pozostaje.

‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ