X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    nie dziwne tylko chyba tak jak trzeba, szybciej urósł przy większej dawce, ale w sumie 1 tabletka była wystarczająca.
    Noo tylko myslalam ze jak wieksza dawka to i wiecej pecherzykow:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zawsze tak jest, często tylko przyśpiesza rośnięcie.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, mozna brac 1,5. Ja bralam tak dluzszy czas :) ladnie rosly :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Amus87- z jakiego miasta jesteś?
    Rybnik,woj slaskie, a Ty??:)

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Rybnik,woj slaskie, a Ty??:)
    Tarnów- małopolskie
    Anatolka wrote:
    Andzia, mozna brac 1,5. Ja bralam tak dluzszy czas :) ladnie rosly :)
    Wiec tak zrobię :) zobaczymy

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie czas...jutro długi dzień mnie czeka- miłych snów :)

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest ktoś z Krakowa?:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    Ja w sumie miałam jeden dzień bóli jajników po czym zaczęłam krwawić więc nie wiem czy to była @ czy po clo. Dziś nic, ja też monit w poniedziałek, muszę się juto zapisać bo zapomniałam dziś, i na środę dodatkowo też, bo mam co 2 dni, tylko tego 11 nie mogę bo sobota, ale cóż, mam nadzieje, że będzie dobrze.
    Ale masz dobrze, że są terminy u Ciebie tak późno, ja w 1 dc chciałam się zapisać to nie udało mi się w Gdyni i muszę do Gdańska jechać, ledwo się zapisałam. Ale czatuję na wolny termin dzień przed więc jak się zwolni to się wkręcę.
    Szkoda, że te dni wypadają mi w weekend bo tylko poniedziałek wchodzi w grę, ew. piątek ale to byłby dopiero 10dc.

• Another Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, boję się tej cyclo-progylnovy. Myślicie, że jak nie dostałam @ po lutce (16 dzień) to mogę spróbować lutką jeszcze raz? Jakoś bardziej jestem do niej przekonana. Wcześniej na mnie działała...

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkalam 2 lata w kraku:p

Dobrej nocy Andzia

A mnie lewy jajnik pobolewa:D

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    kurde, boję się tej cyclo-progylnovy. Myślicie, że jak nie dostałam @ po lutce (16 dzień) to mogę spróbować lutką jeszcze raz? Jakoś bardziej jestem do niej przekonana. Wcześniej na mnie działała...

Mysle, ze mozesz :) zaszkodzic nie zaszkodzisz, najwyzej troche przeciagniesz jesli by nie podzialala.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy Was zostawic na kilka dni i co tu sie wyrabia? Nowe ciaze, nowe dziewczyny, super. Ja ten cykl odpoczywam totalnie od clo, tempki, monitoringow, zastrzykow. Potrzebowalam tego, bo juz lekkiej szajby dostalam :-) biore tylko leki na tsh i prolaktyne. Ale jak tak was czytam to juz mi sie marzy kolejny cykl :-) bo na powodzenie tego nie licze

pirelka lubi tę wiadomość

• Another Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mysle, ze mozesz :) zaszkodzic nie zaszkodzisz, najwyzej troche przeciagniesz jesli by nie podzialala.
    no wlasnie tak mysle. A co do przeciągnięcia czasu, to ta cycloprogynova ma wywolac okres kilka dni po 21 dniach brania, czyli caly miesiac w dupe.

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    no wlasnie tak mysle. A co do przeciągnięcia czasu, to ta cycloprogynova ma wywolac okres kilka dni po 21 dniach brania, czyli caly miesiac w dupe.

To rzeczywiscie wiele nie ryzykujesz. 10 to juz zadna roznica.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 czego się boisz?

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Ja przy pierwszym cyklu z CLO brałam po 1 tabl i były 2 pecherzyki i zaskoczyło.

Andziu, przepraszam, Ciebie również witam serdecznie :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziewczyny dziś skończyłam clo . W pon w 12 dc palnuje monitoring. Ostatni pęcherzyk pękł sam , miał 25-27 mm dokładnie nie pamiętam ale coś w tej okolicy. Czuje jajniki czasem .
    Zrobiliśmy 3- cie badanie nasienia i poprawiła sie jakość (troszke brakuje do normy juz teraz) ale ilośc spadła z 8,50 na 7.8 mln w ml :(
    ale w całości mamy niby minimum . Mam nadzieje, że ten jeden jedyny sobie poradzi .
    Chciałabym wyhodować teraz ze 2 lub 3 pęcherzyki żeby choć zwiększyć szanse na sukces:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 22:57

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Właśnie zastanawiam się czy nie brać 1,5 tabl...nie chcę skończyć z 3 pęcherzykami lub więcej...
    Hej, ja w 1 cyklu brałam 2 x dziennie i miałam 3 jajeczka ale niestety żadne nie zaskoczyło. Teraz też brałam 2 tabletki dziennie i juz we czwartek bedę wiedziała co i jak :) Może tym razem się uda :)

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    hej Miu95 :) czyli teraz wywołujesz @ lutką?
    ja mialam podobne cykle do twoich tzn najdłuzej to ok. rok bo nie wytrzymałam i polazłam do gina i wywołałam hehe
    Dopiero będę wywoływać w piątek, bo mam poczekać tydzień po odstawieniu innego leku. A wczoraj dostałam plamień i nie wiem co się dzieje :O
    Anatolka wrote:
    Czekalam co z Toba bedzie :) moze wreszcie ktos porzadny sie trafi :) bromka na prl dostalas, albo cos innego? Euthyrox bierzesz?
    Mam nadzieję że porządny :). Generalnie odstawiono mi Dexamethason na tydzień, za kilka dni lutka i start od nowego cyklu. Jeszcze skierowanie na badania wszelkich chorób dziecięcych (bo nikt mi nie jest w stanie powiedzieć na co chorowałam w dzieciństwie a ja sama nie pamiętam :P) i te wszystkie toxo, cukier (bo trochę mam podwyższony) i prolaktyna po raz drugi. A jestem na dostinexie od 2 miesięcy. Na początek 1 tabl clostybergytu dziennie i monitoring w 15-17 dniu.
    pirelka wrote:
    Nie wyobrażam sobie jak można nie mieć tak długo @ :O
    Ja już sobie prawie nie wyobrażam jak to jest mieć @ :D. Gdyby nie chęć na dziecko to byłoby całkiem wygodnie bez @ ;).

Another wrote:
    U mnie przychodziła @ jakoś między 7-9 dniem po ostatniej tabletce. A używałam 2 razy. I prawda - cały miesiąc do niczego. Jeszcze ulotka straszy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 23:05

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu, to super! Troche kasy pojdzie, ale mam nadzieje, ze wreszcie bedzie ktos, kto sie zajmie Toba i nie kaze Ci czekac na to Twoje "niepokalane poczecie" ;) p.s. napislabys cos w tym swoim pamietniku, lubie go czytac a tam pustki ostatnio... ;p ooo i rocznica slubu byla wczoraj no no no :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 23:15

Miu95 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ