X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • figielek Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, scarlett, zaciskam kciuki za wyniki!

UDizp2.png4vvop2.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Chciałam się przywitać rano, ale mąż miał dzisiaj na później, zbajerował mnie rano ;) i nie mogłam odmówić, bo przecież owu się niby zbliża :)
    I zamiast spokojnej kawy w domu było lecenie pędem do pracy.

Analiza, trzymam kciuki za trojaczki :) Raz a dobrze :D

Aszka, nic a nic Ci nie wyszło na testach owu? Ja je robię czwarty cykl, na początku wyszło mi książkowo, dwa dni pozytyw 14 dni przed @, dwa kolejne miesiące niiic (ale myślałam, że to dlatego, że owu nie ma), i teraz robię i też cały czas negatywne, choć jajniki nieco kłują i pęcherzyk był w poniedziałek. No nic, ważne że Ci same ładnie pękają :)
    Ja bym chciała wiedzieć kiedy owu wreszcie przyjdzie, bo potem znów będą dylematy kiedy wziąć dupka, czy już, czy później…

Tulipanna, a wtedy jak Ci wychodziła owulacja (z usg, jeśli sprawdzałaś), to testy też wychodziły negatywne?

Amus87, _analiza lubią tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, Scarlett, też trzymam kciuki!

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Hej dziewczyny!

Chciałam się przywitać rano, ale mąż miał dzisiaj na później, zbajerował mnie rano ;) i nie mogłam odmówić, bo przecież owu się niby zbliża :)
    I zamiast spokojnej kawy w domu było lecenie pędem do pracy.

Analiza, trzymam kciuki za trojaczki :) Raz a dobrze :D

Aszka, nic a nic Ci nie wyszło na testach owu? Ja je robię czwarty cykl, na początku wyszło mi książkowo, dwa dni pozytyw 14 dni przed @, dwa kolejne miesiące niiic (ale myślałam, że to dlatego, że owu nie ma), i teraz robię i też cały czas negatywne, choć jajniki nieco kłują i pęcherzyk był w poniedziałek. No nic, ważne że Ci same ładnie pękają :)
    Ja bym chciała wiedzieć kiedy owu wreszcie przyjdzie, bo potem znów będą dylematy kiedy wziąć dupka, czy już, czy później…

Tulipanna, a wtedy jak Ci wychodziła owulacja (z usg, jeśli sprawdzałaś), to testy też wychodziły negatywne?
    wychodziło mi do tej pory -w tym cyklu zero, nawet tempka mi nie pokazała mimo ze codziennie o tej samej porze i przed wstaniem. Nawet kłucie było po, własnie dlatego tez się zdziwiłam na monicie, bo ja tez mam pozne i zadnych objawow jak sie okazało. Tak mam pierwszy raz w cyklu...i dlatego dobrze ze poszlam na monit bo ciagle tempki byly niskie, brak klucia jajnikow, brak kreski na tescie owu, i myslalam ze mam bezowulacyjny a tu sie okazalo ze to juz po owulacji.

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    ale dodatkowo przepisał mi deksametazon, jak przeczytałam ulotke to zbladłam... ale ufam mu, ma tez specjalizację z endokrynologii i to taki nasz miejscowy autorytet przy problemach z poczęciem ;) ... podobno ten deksametazon ma zapobiegać ew. odrzuceniu jajeczka przez blone macicy, czucus koło tego ( a być może do tego u mnie wlasnie doszło ) ...
    Dziewczyny, brała może któras to ? Albo chociaż słyszała ? :)
    Hej, ja brałam jakieś pół roku. Bo endo stwierdził u mnie PCOS pochodzenia nadnerczowego i przy pełnej dawce tego leku stymulował mój cykl. Też mnie przeraziła ulotka, ale co zrobić. Inne nie są lepsze :P.
    Ja brałam najpierw 1/4 tabletki na wieczór a później 1/2.
    Nowy lekarz odstawił mi go, aby zobaczyć co się będzie dziać z organizmem (plus dostałam CLO), ale powiedział że prawdopodobnie znowu będzie trzeba deksamethason włączyć.

Trzymam kciuki za dziewczyny betujące :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 13:12

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja uciekam do pracy. Buziaki, do wieczora lub jutra :*

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus ja wtedy badalam czy w ogole mam owulke i stac 10 dni testy

Amus87 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a rozumiem
    ja wlasnie wstałam pospalam z synem 1,5 h
    mam okropne mdłośći jeśłi to nie ciaża to sie chyba poważnie zatrułam non stop mi nie dobrze ;/ w I ciazy mdłości mialam późno jakos po 5 msc i nie te poranne a wieczorne plus koszmar ptzy jeżdżeniu samochodu jak mąż np hamował. także nie wiem co się dzieje

scarlet o ktorej masz wyniki?? 3mam mocno kciuki! ja jechałam dzisiaj bo toxoplazmowe chcialam zrobić a tam tylko w czwartki tak bym pewnie kolo sb jechała:)

andzia ale super wieśći!!!!!

Andzia1984 lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus! Pisz nam tu jak beta!!! Szybciutko! !zzaciskam paluchy
    Mnie ewidentnie bola jajniki..nie jakos bardzo ale a to bola a to kluje lewy..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, Ty tez nam melduj tu szybciorem:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę ze kolo 16-17 bedą wyniki na necie dam od razu znać

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki kazali mi odebrac jutro ale ja tam wpadne kolo 17, to moze juz beda.
    Od wczoraj mam straszne zawroty glowy. Moze to byc objaw @, choc nigdy tak nie mialam. Albo reakcja na zmiane pogody i wiatrzysko, ktore u nas wieje. A poza tym to nie wiem czy termomentr mi sie nie zepsul. To niemozliwr zebym na 5 pomiarow temp. , 4 mial takie same...

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    andzia ale super wieśći!!!!!
    Mam nadzieje ze to wypali :-) Człowiek od razu ma inne myślenie ;-)

ale.ale lubi tę wiadomość

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo, ja też zaciskam kciuki za betę! Pisać, pisać dziewczyny jak tylko będziecie wiedzieć :)

Andzia, fajnie, że jest szansa z pracą! :)

Andzia1984 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta negatywna wlasnie dostalam wyniki:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic "walczymy" dalej:)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus-nie lubie tego..Tuli Cie Tulipanna..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kochana no trudno, kolejny cykl kolejne nadzieje jakoś to będzie:)

scarllet lubi tę wiadomość

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Andzia, fajnie, że jest szansa z pracą! :)
    Pracy ogólnie nie ma..tzn nie będzie...czeka mnie bezrobocie, ale jak będzie "potrzeba" to mogę wrócić...zobaczymy co nam z tego wyjdzie...ale tak na marginesie...co za kraj żeby tak kombinować żeby miec pare groszy na życie :-(

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    beta negatywna wlasnie dostalam wyniki:(
    Przytulam :-* walczymy walczymy...nastepny cykl dla niejednej z nas będzie TYM cyklem :-)

<3
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ