X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki
    u mnei nadal brak @
    boli brzuch
    plecy i niedobrze mi
    wyje non stop więc PMS pełną gębą myślę, że w niedziele małpica zawita
    nie dzowniłam do gina jaką dawke mam brac bo znajac zycie dowali mi 2 tabletki a ja wole te 1,5 tabletki tak jak miałam

• figielek Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus przykro mi z powodu bety. Przytulam! I już zaciskam za kolejny cykl!
    Okres może Ci się opóźnić z różnych przyczyn, także nie musi to być w 14 dpo.

UDizp2.png4vvop2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    USG, 12dc. 14mm. Za trzy dni mam sie pokazać, a w Luxie termin dopieo na wtorek.

To dopiero mój pierwszy cykl z Clo dlatego pytam. Zwalam na rosnący pęcherzyk.
    a to dobrze, czyli masz taki raczej zwykły bol.

Amus ja tez czekam na @.

• Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    witam dziewczynki

wyje non stop więc PMS pełną gębą myślę, że w niedziele małpica zawita

Amus jakbym siebie w ostatnich dniach widziała ;)
    Będzie dobrze kochana, razem z @ hormonów troche sie upuści :)... o ile przyjdzie;)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyjdzie przyjdzie co jak co ale 13 dni po owulacji to już na 100% wiarygodny wynik

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Mnie z rana skusił test pepino, choć biłam się z myślami. Negatywny. Zdaję sobie sprawę, że może być za wcześnie nawet gdyby się udało bo to dopiero 24 dc, ale jednak boję się też, że znowu sobie wkręciłam wszystko i to moja chęć ciąży zwycięża nad jej obecnością :(

Andzia to tak jak ja, również w handlu więc znam ten ból :/

Amus dziwna sprawa z Twoimi objawami i negatywną betą. A może też za wcześnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka myślę że to taki nasilony PMS hehe nie no obadamy chciałabym dostać w nedziele @ bo wtedy wizte u gina mialabym za 2 tyg w 12 dc ;) ( bo on tylko w piatki przyjmuje;P )

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelko u ciebie na testa za wcześnie :D
    a ja zamówiłam znowu testy owulacyjne z allegro i w tym mam 3 testy ciązowe o czułości 10 ( 19 zł zapłaciłam za 30 testów owu + 3 ciążowe)
    takze w przyszłym miesiacu na bete nie ide o nie!:P

i tempke będe mierzyć w następnym cyklu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 10:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w razie kolejnego cyklu nie będę robić nic :/ nie chce mi się już tego wszystkiego!

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej..my wszystkoe widze takie zniechecone..ja test zrobie teraz w niedziele..Pirelko, trzymam kciuki..Ty za mnie tez zaciskaj..
    Dzis zero objawow czegokolwiek..poza uczuleniem..ktore bardziej daje znac przed @..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna trzymam cały czas :) Ja test powtarzam w poniedziałek po dupku, wtedy będzie już 27 dc a cykle mam 27-28 dniowe.

Ja myślę, że moje inne objawy mogą być spowodowane cyklem z CLO :( dlatego wszystko jest inaczej niż co cykl..choć w I pierwszym miałam objawy normalne..
    Nie wiem, nie chce mi się o tym myśleć i nie mam ochoty na kolejny test :/

Chyba nie będzie tak zielono jak liczyłam w październiku u Nas !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 10:10

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko, nie martw sie..Ja co prawda tez mam coraz mniej checi, ale powtzarzam sobie ze to 1 cykl z clo..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ochoty na III cykl z CLO, a jeśli się zdecyduję to dopiero w kolejnym miesiącu albo za 2, ale nie wiem.. jeśli nawet to III będzie już ostatnim i nie będę więcej kupować i brać CLO. Na razie nie chce mi się myśleć co zrobię jeśli znowu się nie udało.
    Myślę, że jakby ciąża była u mnie to w tak krótkich cyklach test o czułości 10 już wyszedłby z cieniem chociaż.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony jak pisala Amus-zagniezdzenie 4-12 dpo, hcg po 48 godz.od zagniezdzenia to jak liczac maksymalny czas 12 dni to powinnam zatestowac dopiero we wtorek a do tego czasu brac dupka. Stalo by sie cos gdyby byc w ciazy i odstawic dupka? Bez niego mialam wynik 20 w badaniu w 7dpo??

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez dupka początkowo miałam wynik 1,19 a później po kilku mies 7,5 i mi ginekolog mówił, że odstawienie na kilka dni dupka nie spowoduje samoistnego poronienia więc chyba spokojnie. Na inny temacie piszą podobnie, że 3-4 dni odstawienie nie zaszkodzi.
    Mi jak test w pon. nie wyjdzie to też dupka nie biorę i czekam na @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z dupkiem to jest tak,że nie można go dostawić w ciaży nawet na 2-3 dni bo spadnie porgesteron i mozńa poronić dlatego jeśli kotś bierze musi brac az do wykluczenia ciazy w razie potwierdzenia ciaży gdzies do 12 tyg musi brać nie ma innej opcji
    tuplipanna ja mialam wyniki troche ponad 17 i mi gin powiedzial ze mam żadnego dupka nie brać

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelko no widzsz tobie gin tak a mnie gin tak dlatego też każdy robi jak uważa
    a ja przy dobrym wyniku progesteronu nei zamierzam brać dupka

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amusku:),ja wczesniej mialam ogromne niedobory progesteronu-0,13 caly rok bralam tylko dupka wiec wyniki sie poprawily ale gin obawia sie ze bez brania moga leciec znow.poczatkowo mi odstawil, zeby cykl byl naturalny, tylko pregnyl 2 cykle potem wlaxzyl clo i dupka.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipana z tym że ja jednej rzeczy nie rozumiem
    bo pytalam gina pytalam na forach i mówią ze dupek nie wpływa na wynik badania progesteronu wiec jak nei wpływa to może poprawa nie jest po dupku??
    luteina wpływa na wynik a dupek podobno nie

tulipanna Twój lekarz na pewno wie co robi:) tylko mnei wlasnie ciekawi jak to jest z tym progesteronem:)
    ale ja mimo wszystko nie odstawiałabym dupka bez wykluczenia ciąży:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz to opinia ;) Ja też się tego bałam, że jak odstawię to poronię, ale pytałam go już chyba 2-3 razy i tłumaczył mi jak to działa ;) a w ciąży ciałko żółte i tak wytwarza progesteron więc jest on podtrzymywany nawet jak odstawi się dupka na 3-4 dni. Tłumaczył, że lek ten nie jest lekiem poronnym i nie powoduje samoistnego poronienia, że gdyby co miesiąc kobieta miała brać aż do rozwiązania czy jest w ciąży czy nie to wydłużałaby sobie każdy cykl nie będąc w ciąży, wszystko by się rozregulowało i nabawiłaby się paranoi zachowując się jakby już byłam w ciąży co cykl.
    Czytałam dla spokoju też opinie innych dziewczyn, miały te same obawy, ale odstawiały dupka jak kazał lekarz i mimo to jak zaszły @ nie przyszła i dzisiaj są mamami ;) później jak się okazało, że są w ciaży to do 12 tyg. brały nadal jak pisała Amus.

tulipanna jeśli kazał odstawić Ci dupka to rób jak każe, wie co robi i świadomie nie zalecałby Nam lekarz odstawiać wiedząc, że przez to możemy poronić. Trzeba mieć odrobinę zaufania do lekarza.
    Swoją drogą wynik 20 faktycznie jest ładny, nie to co mój... a dupek faktycznie nie wpływa na wynik progesteronu ponieważ jest syntetykiem, a luteina jest naturalna więc podnosi wynik progesteronu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 11:02

‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ