CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywitam dziewczynki
u mnei nadal brak @
boli brzuch
plecy i niedobrze mi
wyje non stop więc PMS pełną gębą myślę, że w niedziele małpica zawita
nie dzowniłam do gina jaką dawke mam brac bo znajac zycie dowali mi 2 tabletki a ja wole te 1,5 tabletki tak jak miałam
-
nick nieaktualnyKathleenPL wrote:USG, 12dc. 14mm. Za trzy dni mam sie pokazać, a w Luxie termin dopieo na wtorek.
To dopiero mój pierwszy cykl z Clo dlatego pytam. Zwalam na rosnący pęcherzyk.
Amus ja tez czekam na @. -
Amus87 wrote:witam dziewczynki
wyje non stop więc PMS pełną gębą myślę, że w niedziele małpica zawita
Amus jakbym siebie w ostatnich dniach widziała
Będzie dobrze kochana, razem z @ hormonów troche sie upuści... o ile przyjdzie;)
XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie,
Mnie z rana skusił test pepino, choć biłam się z myślami. Negatywny. Zdaję sobie sprawę, że może być za wcześnie nawet gdyby się udało bo to dopiero 24 dc, ale jednak boję się też, że znowu sobie wkręciłam wszystko i to moja chęć ciąży zwycięża nad jej obecnością
Andzia to tak jak ja, również w handlu więc znam ten ból
Amus dziwna sprawa z Twoimi objawami i negatywną betą. A może też za wcześnie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypirelko u ciebie na testa za wcześnie
a ja zamówiłam znowu testy owulacyjne z allegro i w tym mam 3 testy ciązowe o czułości 10 ( 19 zł zapłaciłam za 30 testów owu + 3 ciążowe)
takze w przyszłym miesiacu na bete nie ide o nie!
i tempke będe mierzyć w następnym cykluWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 10:00
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytulipanna trzymam cały czas
Ja test powtarzam w poniedziałek po dupku, wtedy będzie już 27 dc a cykle mam 27-28 dniowe.
Ja myślę, że moje inne objawy mogą być spowodowane cyklem z CLOdlatego wszystko jest inaczej niż co cykl..choć w I pierwszym miałam objawy normalne..
Nie wiem, nie chce mi się o tym myśleć i nie mam ochoty na kolejny test
Chyba nie będzie tak zielono jak liczyłam w październiku u Nas !Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 10:10
-
nick nieaktualnyJa nie mam ochoty na III cykl z CLO, a jeśli się zdecyduję to dopiero w kolejnym miesiącu albo za 2, ale nie wiem.. jeśli nawet to III będzie już ostatnim i nie będę więcej kupować i brać CLO. Na razie nie chce mi się myśleć co zrobię jeśli znowu się nie udało.
Myślę, że jakby ciąża była u mnie to w tak krótkich cyklach test o czułości 10 już wyszedłby z cieniem chociaż. -
Z drugiej strony jak pisala Amus-zagniezdzenie 4-12 dpo, hcg po 48 godz.od zagniezdzenia to jak liczac maksymalny czas 12 dni to powinnam zatestowac dopiero we wtorek a do tego czasu brac dupka. Stalo by sie cos gdyby byc w ciazy i odstawic dupka? Bez niego mialam wynik 20 w badaniu w 7dpo??
-
nick nieaktualnyJa bez dupka początkowo miałam wynik 1,19 a później po kilku mies 7,5 i mi ginekolog mówił, że odstawienie na kilka dni dupka nie spowoduje samoistnego poronienia więc chyba spokojnie. Na inny temacie piszą podobnie, że 3-4 dni odstawienie nie zaszkodzi.
Mi jak test w pon. nie wyjdzie to też dupka nie biorę i czekam na @. -
nick nieaktualnydziewczyny z dupkiem to jest tak,że nie można go dostawić w ciaży nawet na 2-3 dni bo spadnie porgesteron i mozńa poronić dlatego jeśli kotś bierze musi brac az do wykluczenia ciazy w razie potwierdzenia ciaży gdzies do 12 tyg musi brać nie ma innej opcji
tuplipanna ja mialam wyniki troche ponad 17 i mi gin powiedzial ze mam żadnego dupka nie brać -
nick nieaktualny
-
Amusku:),ja wczesniej mialam ogromne niedobory progesteronu-0,13 caly rok bralam tylko dupka wiec wyniki sie poprawily ale gin obawia sie ze bez brania moga leciec znow.poczatkowo mi odstawil, zeby cykl byl naturalny, tylko pregnyl 2 cykle potem wlaxzyl clo i dupka.
-
nick nieaktualnytulipana z tym że ja jednej rzeczy nie rozumiem
bo pytalam gina pytalam na forach i mówią ze dupek nie wpływa na wynik badania progesteronu wiec jak nei wpływa to może poprawa nie jest po dupku??
luteina wpływa na wynik a dupek podobno nie
tulipanna Twój lekarz na pewno wie co robi:) tylko mnei wlasnie ciekawi jak to jest z tym progesteronem:)
ale ja mimo wszystko nie odstawiałabym dupka bez wykluczenia ciąży:) -
nick nieaktualnyCo lekarz to opinia
Ja też się tego bałam, że jak odstawię to poronię, ale pytałam go już chyba 2-3 razy i tłumaczył mi jak to działa
a w ciąży ciałko żółte i tak wytwarza progesteron więc jest on podtrzymywany nawet jak odstawi się dupka na 3-4 dni. Tłumaczył, że lek ten nie jest lekiem poronnym i nie powoduje samoistnego poronienia, że gdyby co miesiąc kobieta miała brać aż do rozwiązania czy jest w ciąży czy nie to wydłużałaby sobie każdy cykl nie będąc w ciąży, wszystko by się rozregulowało i nabawiłaby się paranoi zachowując się jakby już byłam w ciąży co cykl.
Czytałam dla spokoju też opinie innych dziewczyn, miały te same obawy, ale odstawiały dupka jak kazał lekarz i mimo to jak zaszły @ nie przyszła i dzisiaj są mamamipóźniej jak się okazało, że są w ciaży to do 12 tyg. brały nadal jak pisała Amus.
tulipanna jeśli kazał odstawić Ci dupka to rób jak każe, wie co robi i świadomie nie zalecałby Nam lekarz odstawiać wiedząc, że przez to możemy poronić. Trzeba mieć odrobinę zaufania do lekarza.
Swoją drogą wynik 20 faktycznie jest ładny, nie to co mój... a dupek faktycznie nie wpływa na wynik progesteronu ponieważ jest syntetykiem, a luteina jest naturalna więc podnosi wynik progesteronu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 11:02