Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki
    u mnei nadal brak @
    boli brzuch
    plecy i niedobrze mi
    wyje non stop więc PMS pełną gębą myślę, że w niedziele małpica zawita
    nie dzowniłam do gina jaką dawke mam brac bo znajac zycie dowali mi 2 tabletki a ja wole te 1,5 tabletki tak jak miałam

• figielek Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus przykro mi z powodu bety. Przytulam! I już zaciskam za kolejny cykl!
    Okres może Ci się opóźnić z różnych przyczyn, także nie musi to być w 14 dpo.

UDizp2.png4vvop2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    USG, 12dc. 14mm. Za trzy dni mam sie pokazać, a w Luxie termin dopieo na wtorek.

To dopiero mój pierwszy cykl z Clo dlatego pytam. Zwalam na rosnący pęcherzyk.
    a to dobrze, czyli masz taki raczej zwykły bol.

Amus ja tez czekam na @.

• Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    witam dziewczynki

wyje non stop więc PMS pełną gębą myślę, że w niedziele małpica zawita

Amus jakbym siebie w ostatnich dniach widziała ;)
    Będzie dobrze kochana, razem z @ hormonów troche sie upuści :)... o ile przyjdzie;)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyjdzie przyjdzie co jak co ale 13 dni po owulacji to już na 100% wiarygodny wynik

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Mnie z rana skusił test pepino, choć biłam się z myślami. Negatywny. Zdaję sobie sprawę, że może być za wcześnie nawet gdyby się udało bo to dopiero 24 dc, ale jednak boję się też, że znowu sobie wkręciłam wszystko i to moja chęć ciąży zwycięża nad jej obecnością :(

Andzia to tak jak ja, również w handlu więc znam ten ból :/

Amus dziwna sprawa z Twoimi objawami i negatywną betą. A może też za wcześnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka myślę że to taki nasilony PMS hehe nie no obadamy chciałabym dostać w nedziele @ bo wtedy wizte u gina mialabym za 2 tyg w 12 dc ;) ( bo on tylko w piatki przyjmuje;P )

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelko u ciebie na testa za wcześnie :D
    a ja zamówiłam znowu testy owulacyjne z allegro i w tym mam 3 testy ciązowe o czułości 10 ( 19 zł zapłaciłam za 30 testów owu + 3 ciążowe)
    takze w przyszłym miesiacu na bete nie ide o nie!:P

i tempke będe mierzyć w następnym cyklu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 10:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w razie kolejnego cyklu nie będę robić nic :/ nie chce mi się już tego wszystkiego!

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej..my wszystkoe widze takie zniechecone..ja test zrobie teraz w niedziele..Pirelko, trzymam kciuki..Ty za mnie tez zaciskaj..
    Dzis zero objawow czegokolwiek..poza uczuleniem..ktore bardziej daje znac przed @..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna trzymam cały czas :) Ja test powtarzam w poniedziałek po dupku, wtedy będzie już 27 dc a cykle mam 27-28 dniowe.

Ja myślę, że moje inne objawy mogą być spowodowane cyklem z CLO :( dlatego wszystko jest inaczej niż co cykl..choć w I pierwszym miałam objawy normalne..
    Nie wiem, nie chce mi się o tym myśleć i nie mam ochoty na kolejny test :/

Chyba nie będzie tak zielono jak liczyłam w październiku u Nas !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 10:10

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko, nie martw sie..Ja co prawda tez mam coraz mniej checi, ale powtzarzam sobie ze to 1 cykl z clo..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ochoty na III cykl z CLO, a jeśli się zdecyduję to dopiero w kolejnym miesiącu albo za 2, ale nie wiem.. jeśli nawet to III będzie już ostatnim i nie będę więcej kupować i brać CLO. Na razie nie chce mi się myśleć co zrobię jeśli znowu się nie udało.
    Myślę, że jakby ciąża była u mnie to w tak krótkich cyklach test o czułości 10 już wyszedłby z cieniem chociaż.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugiej strony jak pisala Amus-zagniezdzenie 4-12 dpo, hcg po 48 godz.od zagniezdzenia to jak liczac maksymalny czas 12 dni to powinnam zatestowac dopiero we wtorek a do tego czasu brac dupka. Stalo by sie cos gdyby byc w ciazy i odstawic dupka? Bez niego mialam wynik 20 w badaniu w 7dpo??

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez dupka początkowo miałam wynik 1,19 a później po kilku mies 7,5 i mi ginekolog mówił, że odstawienie na kilka dni dupka nie spowoduje samoistnego poronienia więc chyba spokojnie. Na inny temacie piszą podobnie, że 3-4 dni odstawienie nie zaszkodzi.
    Mi jak test w pon. nie wyjdzie to też dupka nie biorę i czekam na @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z dupkiem to jest tak,że nie można go dostawić w ciaży nawet na 2-3 dni bo spadnie porgesteron i mozńa poronić dlatego jeśli kotś bierze musi brac az do wykluczenia ciazy w razie potwierdzenia ciaży gdzies do 12 tyg musi brać nie ma innej opcji
    tuplipanna ja mialam wyniki troche ponad 17 i mi gin powiedzial ze mam żadnego dupka nie brać

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelko no widzsz tobie gin tak a mnie gin tak dlatego też każdy robi jak uważa
    a ja przy dobrym wyniku progesteronu nei zamierzam brać dupka

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amusku:),ja wczesniej mialam ogromne niedobory progesteronu-0,13 caly rok bralam tylko dupka wiec wyniki sie poprawily ale gin obawia sie ze bez brania moga leciec znow.poczatkowo mi odstawil, zeby cykl byl naturalny, tylko pregnyl 2 cykle potem wlaxzyl clo i dupka.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipana z tym że ja jednej rzeczy nie rozumiem
    bo pytalam gina pytalam na forach i mówią ze dupek nie wpływa na wynik badania progesteronu wiec jak nei wpływa to może poprawa nie jest po dupku??
    luteina wpływa na wynik a dupek podobno nie

tulipanna Twój lekarz na pewno wie co robi:) tylko mnei wlasnie ciekawi jak to jest z tym progesteronem:)
    ale ja mimo wszystko nie odstawiałabym dupka bez wykluczenia ciąży:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz to opinia ;) Ja też się tego bałam, że jak odstawię to poronię, ale pytałam go już chyba 2-3 razy i tłumaczył mi jak to działa ;) a w ciąży ciałko żółte i tak wytwarza progesteron więc jest on podtrzymywany nawet jak odstawi się dupka na 3-4 dni. Tłumaczył, że lek ten nie jest lekiem poronnym i nie powoduje samoistnego poronienia, że gdyby co miesiąc kobieta miała brać aż do rozwiązania czy jest w ciąży czy nie to wydłużałaby sobie każdy cykl nie będąc w ciąży, wszystko by się rozregulowało i nabawiłaby się paranoi zachowując się jakby już byłam w ciąży co cykl.
    Czytałam dla spokoju też opinie innych dziewczyn, miały te same obawy, ale odstawiały dupka jak kazał lekarz i mimo to jak zaszły @ nie przyszła i dzisiaj są mamami ;) później jak się okazało, że są w ciaży to do 12 tyg. brały nadal jak pisała Amus.

tulipanna jeśli kazał odstawić Ci dupka to rób jak każe, wie co robi i świadomie nie zalecałby Nam lekarz odstawiać wiedząc, że przez to możemy poronić. Trzeba mieć odrobinę zaufania do lekarza.
    Swoją drogą wynik 20 faktycznie jest ładny, nie to co mój... a dupek faktycznie nie wpływa na wynik progesteronu ponieważ jest syntetykiem, a luteina jest naturalna więc podnosi wynik progesteronu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 11:02

‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ