X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Witajcie,

Andzia to tak jak ja, również w handlu więc znam ten ból :/
    ;-)

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus-dupek nie zawyza wyniku bo jest syntetycznym progesteronem-to mi gin powiedzial bo jeden wynik mialam w trakcie brania dupka i sama mowilam ze moze nie byc wiarygodny.Powiedzial wyraznie ze dupek nie ma wplywu i rzeczywoscie luteina tak, wiec skoro wszyscy tak mowia to tak jest.Nie mniej jednak jest progesteronem i podnosi jego poziom wplywa na zwiekszenie wydolnosci cialka zoltego.Moje 20 wysLo po odstawieniu, ale moze leciec wiec mam brac.Sama nie do konca to czaje dzialanie lekow.Ja i bez clo mialam pecherzyki w 15dc dawal mi najpierw tylko pregnyl ale w ciaze nie zaszlam.Ja w zasadzie nie mam diagnozy zadnej...po prostu nie zachodze..po 2-3 nieudanych z clo zalecik hsg..i Amus-on faktycznie nie mowil ze mam dupka brac 10dni-powiedzial ze do rozstrzygniecia, wiec mozna i 12-13 dni dla pewnosci brac.Jedyne co to ciut wydluze cykl, nic sie przeciez nie stanie.A tak jak mowisz odstawic za wczesnie to ryzyko

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulippana z diagnozą u Ciebie podobnie jak u mnie. U mnie bez CLO też był zazwyczaj dominujący pęcherzyk, z CLO zawsze dwa pęcherzyki, a w ciążę jednak nie zaszłam jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 11:07

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Ciebie co lekarz planuje dalej Pirelko?No dokladnie tak samo mam.Bez clo w 15 dc pecherzyk byl po 23 mm dawal tylko pekacza.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie aż taki duży bez CLO nie był tylko nie całe 19 mm, ale to ok. 11-13 dc.
    Nie wiem co u mnie planuje bo mój ginekolog już tam nie przyjmuje, muszę nowego sprawdzić, ma dobre opinie i zobaczymy co On zaleci, ale ja sama chyba nie chcę już nic. Będę trzymać tylko prolaktynę w ryzach i progesteron pod koniec cyklu i czekać na cud. Nie chce mi się już o to wszystko zabiegać, mam dość ciągłego chodzenia po lekarzach, usg, aptekach itd.

Moje piersi z rana nie bolą jakąś tragicznie, czuję je spuchnięte od środka i nabrzmiałe w środku, ale nie bolą jak zawsze przy każdym kroku.
    Podbrzusze ciągle czuję jakby nabrzmiałe od środka i czasami lekki ukłucie, szarpnięcie czy ciągnięcie. Nie wiem jak to opisać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 11:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu chyba zejde do 13. Chociaz obiecalam sobie nie nastawiac sie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak jak ktoras ma poronic to poroni czy odstawi dupka czy nie, bo tak jak pisała pirelka ciałko zolte wytwarza progesteron wiec nawet biorac dupka mozna i tak poronic jak nie bedzie dostatecznego samoistnego wytwarzania.

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    juz niedługo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wiem co czujesz :/ ja niepotrzebnie dziś testowałam i przez to już się nie nastawiam aż tak, czuję, że jednak nic z tego :/

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    I tak jak ktoras ma poronic to poroni czy odstawi dupka czy nie, bo tak jak pisała pirelka ciałko zolte wytwarza progesteron wiec nawet biorac dupka mozna i tak poronic jak nie bedzie dostatecznego samoistnego wytwarzania.
    Dokladnie, przerobiłam to niestety...nawet dr sie dziwil, ze polecialo przy takie dawce dupka i luteiny.

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Juz niedługo...zaciskam :-)

<3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet ja tez zaciska paluchy:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam do pracy, jeszcze dzisiaj i wolny weekend. Miłego dnia, zajrzę wieczorkiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piekna pogoda ....kurcze u mnie 24 stopnie ...rano założyłam grubsze rajstopy i czarne pala nogi ...noo nic do domku i odpoczywać...;) udanego weekendu;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i lipa
    Niech juz przyjdzie ta cholerna @, chce zaczac od nowa

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlet przykro mi:(

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tule Cie Scarlet.Nowy cykl-nowe mozliwosci!Glowa do gory

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu, zazdroszczę pogody, u nas 15 stopni, wieje i pada… Ale przynajmniej nie wyglądam tęsknie za okno siedząc w pracy.

Pirelka, nie poddawaj się, możecie zawsze zrobić przerwę na miesiąc-dwa i działać spontanicznie, bo Clo działa chyba też z rozpędu w następnych cyklach. No i wciąż tu wszystkie trzymamy kciuki, że może to ten cykl będzie szczęśliwy :)

Masaż polecam, ja wprawdzie wczoraj tylko pół godziny, ale cuda działa, zwłaszcza, że u mnie wszystkie stresy i spięcia idą w ciało. Dzisiaj się może zmobilizuję na fitness, chociaż nie wygląda jakby się zapowiadało, że wyjdę przed 18.

Mnie jajniki wciąż ciągną, ale już słabiej, za to po porannym zebraniu w pracy będę miała taki miesiąc, że tylko rwać włosy z głowy albo się rozdwoić.

Scarlet, też przytulam, nie trać nadziei, już niedługo następny cykl!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 13:27

m3sx3e3kqurga36a.png
  • figielek Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlett tulę. Przykro mi, że nie wyszło. Ale już zaciskam kciuki za kolejny cykl!

U mnie też pogoda przepiękna, aż żal się w biurze kisić...

UDizp2.png4vvop2.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z okazji piatku polecam ciepla kapoel/prysznic na wieczór..z czyms mega pachnącym..i ze swiecami zamiast swiatla..i muzyka..do tego jesli ktoras z Was moze to martini+sprite+duuuzo cytryny i lodu...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ