CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAmus tysiak ze znieczuleniem, ale ide do doktora ktorego dziewczyny polecały z forum, w sumie moj lekarz tez go poleca, ze dobry fachowiec chociaz jak czytałam opinie to duzo osob pisze ze niemiły, ale ma byc efekt i dobrze przebadane, co mi po lekarzu ktory jest miły jak w sumie mało sie zna na tym co robi. Wole zaplacic bo czytałam w temacie hsg ze dziewczyny ktore miały w Warszawie na NFZ to ciezko przezyły, nie bede sie stresowac, tysiac złotych to nie majatek, mozna odłozyc i isc na spokojnie. Tym bardziej ze tez dziewczyny podkreslay ze lekarz dociekliwy, dokladnie sprawdza, a na NFZ sie nie oszukujmy robia zwykle na odwal, nie patrza czy boli bo kogo to obchodzi.
-
Cześć dziewczyny,
jestem nowa i próbuję się gdzieś odnaleźć. Czytam wątek regularnie, ostatnio nawet w pracy.
Jestem po pierwszym cyklu z clo. Dwa dni temu i wczoraj byłam na usg i lewy jajnik coś tam ruszył, ale nie tak jak powinien a prawy wcale.Lekarz zaleciła mi tym razem brać dwie tabletki clo od 5 dnia cyklu przez 5 dni. Tylko zapomniałam zapytać, czy mam brać dwie na raz, czy dwa razy dziennie po jednej? Czy któraś z Was miała tak?
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui14.05.2016 II iui
21.06.2016 III iui
-
nick nieaktualnyAsia08 wrote:Cześć dziewczyny,
jestem nowa i próbuję się gdzieś odnaleźć. Czytam wątek regularnie, ostatnio nawet w pracy.
Jestem po pierwszym cyklu z clo. Dwa dni temu i wczoraj byłam na usg i lewy jajnik coś tam ruszył, ale nie tak jak powinien a prawy wcale.Lekarz zaleciła mi tym razem brać dwie tabletki clo od 5 dnia cyklu przez 5 dni. Tylko zapomniałam zapytać, czy mam brać dwie na raz, czy dwa razy dziennie po jednej? Czy któraś z Was miała tak?
-
nick nieaktualnyMy z Mężem po spacerku, zaraz muszę skoczyć na jakieś małe zakupy. Panicznie zaczynam bać się 2 najbliższych dni i jutrzejszego testowania. Przeraża mnie, że dostanę @ i nie wiem jak zareaguje.
Dzisiaj mi wilgotno i pojawił się śluz kremowy, lekko żółty. Piersi w środku bolą podczas dotyku, kłują-rwą czasami zwłaszcza lewy.
Czuję, że test jutro nie wyjdzie -
Dziewczyny mam pytanie: jeśli clostybegyt nie zadziałał w pierwszym cyklu to jest sens brać go w kolejnym? I od jakiego dnia cyklu i przez ile mozna go brać? Czy zawsze jest to od 3-5 dc? Czy można np od 7-10 dc jeśli mam długie cykle? Może to to było przyczyną braku reakcji, że zaczęłam za wcześnie? Dodam, że brałam od razu 2 tabsy dziennie. Odpiszcie proszę.
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:Amus tysiak ze znieczuleniem, ale ide do doktora ktorego dziewczyny polecały z forum, w sumie moj lekarz tez go poleca, ze dobry fachowiec chociaz jak czytałam opinie to duzo osob pisze ze niemiły, ale ma byc efekt i dobrze przebadane, co mi po lekarzu ktory jest miły jak w sumie mało sie zna na tym co robi. Wole zaplacic bo czytałam w temacie hsg ze dziewczyny ktore miały w Warszawie na NFZ to ciezko przezyły, nie bede sie stresowac, tysiac złotych to nie majatek, mozna odłozyc i isc na spokojnie. Tym bardziej ze tez dziewczyny podkreslay ze lekarz dociekliwy, dokladnie sprawdza, a na NFZ sie nie oszukujmy robia zwykle na odwal, nie patrza czy boli bo kogo to obchodzi.
-
pirelka wrote:My z Mężem po spacerku, zaraz muszę skoczyć na jakieś małe zakupy. Panicznie zaczynam bać się 2 najbliższych dni i jutrzejszego testowania. Przeraża mnie, że dostanę @ i nie wiem jak zareaguje.
Dzisiaj mi wilgotno i pojawił się śluz kremowy, lekko żółty. Piersi w środku bolą podczas dotyku, kłują-rwą czasami zwłaszcza lewy.
Czuję, że test jutro nie wyjdzie
Robie biszkopt:)Z ananasem i kremem bedzie:)A co tam!Oby sie upiekl ladny:) -
nick nieaktualny
-
tulipanna wrote:Planowo @ w srode lub w czwartek..objawow zero poza checia na czekolade (jak przed kazda @),lekkim bolem piersi (tez jak przed @),czasem zabola jajniki..wszyatko to wskazuje ze @ przyjdzie..
czyli kolejny cykl do staran. Trzeba jakieś jasne strony znajdować w tych sytuacjach...Lolcia_81 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pije któraś ocet jabłkowy? Anatolka,chyba ty? Ile tego pijecie? Bo ja w tym cyklu zaczęłam i pije raz dziennie 1 szklankę z dwoma łyżkami octu,z Rossmanna. Ale tam w sumie na butelce jest napisane że taką szklankę 2-3 razy dziennie... To ile jest prawidłowo przy staraniach?
I tak ogólnie próbuje jakoś poukladac te swoje leki tak żeby nie brać wszystkiego na raz,jutro 5dc i zaczynam clo i deksametazon, oprócz tego biorę inofolic,wiesiołek, piję siemię i ten ocet... Zwłaszcza ten ocet i siemię staram się nie brać razem z lekami bo jakoś mi tak intuicyjnie nie pasuje....
Ehhhhh niech mi jeszcze raz ktoś powie,że nic prostszego niż dzieci robić, to w pysk sztrzelę jak nicXII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
nick nieaktualnytulipanna wrote:Planowo @ w srode lub w czwartek..objawow zero poza checia na czekolade (jak przed kazda @),lekkim bolem piersi (tez jak przed @),czasem zabola jajniki..wszyatko to wskazuje ze @ przyjdzie..
-
tulipanna pirelka trzymam kciuki
pirelka, tulipanna lubią tę wiadomość
XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
nick nieaktualnytulipanna wrote:Aszka, a u kogo to bedziesz robila?Daj namiary.Ja rozwazam sono-hsg jesli bedzie taka potrzeba-w invicta 600 zl
-
nick nieaktualnyKasia1983 wrote:Dziewczyny mam pytanie: jeśli clostybegyt nie zadziałał w pierwszym cyklu to jest sens brać go w kolejnym? I od jakiego dnia cyklu i przez ile mozna go brać? Czy zawsze jest to od 3-5 dc? Czy można np od 7-10 dc jeśli mam długie cykle? Może to to było przyczyną braku reakcji, że zaczęłam za wcześnie? Dodam, że brałam od razu 2 tabsy dziennie. Odpiszcie proszę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 16:43
-
nick nieaktualnyblueeye wrote:Witam moge sie przylaczyc?
W 3dc mam wziac 5tabletek latrezolu na raz.... dzis jest ten 3 dc a ja sie boje strasznie ze to duzo i moge miec jakies skutki uboczne albo cos a jutro do pracy. To moj pierwszy cykl w zyciu ze stymulacja i dlatego tak panikuje. Co o tym myslicie dziewczyny? Pisze tu bo pare stron wczesniej widzialam zechyba Natka ma 8 na raz ....
Tak, ja mam 8 naraz, ale jeszcze nowy cykl do mnie nie przyszedł to nie brałam, trochę się boję ale czekam z niecierpliwością.