Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i trzymam kciuki kobietki ;)

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Jest... Wynik 37... czyli coś się zaczyna... no zobaczymy, wtedy też było 57 i 117 chyba, czy coś koło tego i dupa...
    Trzymam kciuki!!!!

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    Jestem tylko na chwilę bo idę do kina :)
    Jest jeden pecherzyk 13 mm i kilke mniejszych, endo mizerne. :( 6mm dostalam Estrofem na nie, będę jutro, paaaaaa ;)
    Trzymam kciuki! Endo urośnie niczym dojdzie do zagnieżdżenia tak mówił mój gin ;-)
    Lolcia mamy dużo wspólnego...tez u nas było miłe przywitanie...tak jakos nas poniosło i tez by dzieci z tego nie było :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 23:15

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • agusia1991 Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wskazówki :)

4a5c6a0775295e3f855486a4d8d23caa.png
    i81xegz2mv1sp77g.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Trzymam kciuki! Endo urośnie niczym dojdzie do zagnieżdżenia tak mówił mój gin ;-)
    Lolcia mamy dużo wspólnego...tez u nas było miłe przywitanie...tak jakos nas poniosło i tez by dzieci z tego nie było :P

Andzia1984 no mam nadzieje ze endo urośnie, bo z cyklu na cykl z clo mam gorsze :( dal mi ten Estrofem, na razie slabszy "mite" i w poniedziałek idę znów na monit,zobaczymy co i jak.

A ciesze sie ze cie zainspirowalam ;) jeszcze trochę i będę jak tulipanna hehe

Dobranoc dziewczyny :) uciekam rozpocząć miły weekend z mezem :) buziaki :*

Andzia1984 lubi tę wiadomość

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia kcoukam by endo ladnie uroslo ale na pewno utosnie jeszcze ma czzas:)

Tak czekalam na malpice a ta mnie wrecz wykancza pol nocy spedzilam w wc masakra....

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj padłam zaraz po pracy i w zasadzie to spalam do rana :/ Ładnie mnie rozkłada, a tu do szkoły trzeba dojechać jeszcze... Dzis na szczęście tylko 3h. Jutro za to maraton...
    Moja tempka z tej choroby oszalała i skacze w gore i dół. Chyba, ze progesteron jednak sie zaczął sam wydzielać. Wczoraj nie mialam jeszcze wynikow. Dzis musze sprawdzić.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    Andzia1984 no mam nadzieje ze endo urośnie, bo z cyklu na cykl z clo mam gorsze :( dal mi ten Estrofem, na razie slabszy "mite" i w poniedziałek idę znów na monit,zobaczymy co i jak.

A ciesze sie ze cie zainspirowalam ;) jeszcze trochę i będę jak tulipanna hehe

Dobranoc dziewczyny :) uciekam rozpocząć miły weekend z mezem :) buziaki :*
    U mnie też weekend z mężem, póki co pojechał do dentysty :(
    Wczoraj dostaliśmy propozycję, żeby jechac do mojej mamy na przerwe świąteczna plus sylwester...chyb skorzystamy mimo iz mamy do niej ok 500km.

<3
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poplakalam sie prawie... Odebralam wyniki. 15,4 bez luteiny! Czyli owu była :D

nick nieaktualny, Andzia1984, ale.ale, nick nieaktualny, tulipanna lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Poplakalam sie prawie... Odebralam wyniki. 15,4 bez luteiny! Czyli owu była :D
    Cudnie!! Trzymam kciuki teraz za równie pozytywny wynik bety :)

<3
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja startuję dzisiaj z CLO, a dlatego, że nie ma u nas Lamette, a do T dzisiaj nie jadę, z resztą nie mam natchnienia, nie wiadomo czy chłop w domu będzie w czasie owulacji, zobaczymy, jak co to na grudniowy cykl zapodam lamette bo wtedy będzie na święta w domu więc większa pewność.
    Teraz dylemat ile brać 2x1? Trochę się obawiam, może 1 rano a 1/2 wieczór??? aaaa!!!!!

<3
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Lolcia kcoukam by endo ladnie uroslo ale na pewno utosnie jeszcze ma czzas:)

Tak czekalam na malpice a ta mnie wrecz wykancza pol nocy spedzilam w wc masakra....
    Przytulam, a u mnie wczoraj 2dc i lekkie krwawienie, a dziś już pewnie poplamię i tyle...

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen super! Bardzo ladny wynik, w sam raz na fasolke.
    Ja ide na progesteron w poniedzialek. Tez chcialanym sie cieszyc. Dzis 6dpo a mnie piersi bola jak glupie, a brzuch jak na @. Wogole nie rozumiem swojego organizmu

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen pięknie!

Scarlet, jak jest inaczej niż zwykle, to dobry znak :)

Andzia, Jak brałaś poprzednio? Może faktycznie weź po 1,5? Kurczę, u Ciebie to jest taki problem, że nie wiadomo co gin przez to zwiększanie dawki chce osiągnąć. Ale trzymam kciuki, żebyś wysiedziała piękne jajo :)

Ja się zabieram do roboty, sprzątanie, sprzątanie i jeszcze raz sprzątanie przede mną. Plus pakowanie, bo przeprowadzka się zbliża wielkimi krokami...

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Kathleen pięknie!

Scarlet, jak jest inaczej niż zwykle, to dobry znak :)

Andzia, Jak brałaś poprzednio? Może faktycznie weź po 1,5? Kurczę, u Ciebie to jest taki problem, że nie wiadomo co gin przez to zwiększanie dawki chce osiągnąć. Ale trzymam kciuki, żebyś wysiedziała piękne jajo :)

Ja się zabieram do roboty, sprzątanie, sprzątanie i jeszcze raz sprzątanie przede mną. Plus pakowanie, bo przeprowadzka się zbliża wielkimi krokami...
    Ostatnio wzięłam 3 dni po 1,5 a 2 dni po 1.

<3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozdziela sie raczej dawki na czesc rano i czesc wieczorem - nigdy u zadnej z dziewczyn nie slyszalam/czytalam o takim zaleceniu. Zebys nie przekombinowala...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, jak już miałaś 1,5, to możesz chyba zaryzykować 2 tabletki... Ja tak mam mieć od przyszłego miesiąca (może po 1 mies przerwy), a teraz miałam 1 tabletkę dziennie.

Ech, zresztą to i tak takie wróżenie z fusów, najgorsze, że nie masz 100% zaufania do gina :/

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia ja dzis właśnie też zaczęłam clo 1x1 ;-) Natomiast u mnie @ pełna parą,bez clo miałam jak kot naplakal.
    Nie rozdzielalabym dawki clo na Twoim miejscu.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!
    Imprezę przetrwałam przy 1 drinku którego podnosiłam do góry i udawałam że piję,moczyłam usta, rozcieńczałam etc mimo mocnych nacisków by spożywać. No może przez wieczór wypiłam z 1,5 małego kieliszka.. a może i nie. Chyba nie powinno zaszkodzić jakby co w 14 dc?
    Ambrelko, trzymam mocno kciuki! Pocichutku gratuluję...ciiiiiiiiiiii:)
    Andzia, ja sama po sobie widze, że zwiększanie dawki nie skutkuje wzrostem większej ilości pęcherzyków..dokładnie tak jak mówiły dziewczyny..mam wrażenie, że trzeba by było łyknąć całe opakowanie w cyklu zeby się przestymulowac. A już wzwłaszcza jak się tej owulki nie ma wcale np. po 1 tabletce, to wydaje mi się niemożliwe. Ja ise tak bałam wziąc 1 tabl. I w sumie jak zobaczyłam na usg jeden pęcherzyk po 3/4 tabl to nawet żałowałam, że nie wzięłam 1.
    Olgo zawana Kaśką! Gratuluję pięknego progesteronu. Ja u siebie jak zobaczyłam 20 7dpo to też nie mogłam uwierzyć :)
    Lola, na endo polecam wino. Mnie pomogło w tym cyklu.
    Ja wcinam ananasa teraz, bo podobno pomaga po owulacji. Gdzieś wyczytałam, chyba na wątku ivf

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli, z tym ananasem to tak nie do konca. Po owulacji to kilka dni (absolutnie nie cala 2 faza) po 2 plasterki, nie za duzo -> rozsadnie - ma enzym wplywajacy na lepkosc macicy, zbyt duzo -> powoduje mikroskurcze jak wiesiolek...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ