X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ja mam clo i duphaston od 16dc, też nie miałam mieć w tym cyklu monitorignu. Co daje w takim razie luteina/duphaston w razie gdyby torbiel się pojawił?
    Jeśli mi się uda to umówię się na usg w piątek, tak w razie czego.
    duphaston sie bierze 3 dni po owulacji, natomiast powinien zdecydowanie pomoc na wchłoniecie ewentualnych torbieli. Moj lekarz mi tez przepisywał dhupaston/ pozniej luteine (objawy uboczne po dupku mialam) i było ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A prolaktyna w 3 dc 14, 51 to ok, orientuje się ktoś? Jakoś przestałam już wierzyć normom.
    jak masz 14 to w normie, jak masz 51 to ponad norme.

Lemon_drop lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ja mam clo i duphaston od 16dc, też nie miałam mieć w tym cyklu monitorignu. Co daje w takim razie luteina/duphaston w razie gdyby torbiel się pojawił?
    Jeśli mi się uda to umówię się na usg w piątek, tak w razie czego.
    Jak nie chcecie koniecznie wiedzieć czy i kiedy jest owulacja, żeby nie żyć pod presją, tylko kochać się bez pamięci to też ok:) Tylko wtedy koniecznie monitoring na początku kolejnego cyklu, żeby sprawdzić czy wszystko ok i czy można brać clo w kolejnym cyklu. Ja osobiście wolałabym monitorować, nie tyle po to żeby wiedzieć kiedy i o której:) ale żeby wiedzieć kiedy podać coś na pęknięcie, bo mi same nie pękną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Jak nie chcecie koniecznie wiedzieć czy i kiedy jest owulacja, żeby nie żyć pod presją, tylko kochać się bez pamięci to też ok:) Tylko wtedy koniecznie monitoring na początku kolejnego cyklu, żeby sprawdzić czy wszystko ok i czy można brać clo w kolejnym cyklu. Ja osobiście wolałabym monitorować, nie tyle po to żeby wiedzieć kiedy i o której:) ale żeby wiedzieć kiedy podać coś na pęknięcie, bo mi same nie pękną.
    jak same Ci nie pekna to tym bardziej monit potrzebny i zastrzyk np z pregnylu.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    jak same Ci nie pekna to tym bardziej monit potrzebny i zastrzyk np z pregnylu.
    No właśnie, dlatego dziewczyny powinny się monitorować bopenie nie jedna będzie miała ten problem.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    No właśnie, dlatego dziewczyny powinny się monitorować bopenie nie jedna będzie miała ten problem.
    Bo pewnie;)

• agania Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:

Ja pójdę na pewno, będę wtedy w 16dc akurat. A pójść na początku kolejnego cyklu niebardzo mogę, bo zaczynam clo od 2dc to nie ma kiedy :)
    moja gin po prostu nie kazała mi przychodzić w pierwszym cyklu z clo, bo chciała pewnie żebym wyluzowała. Ale tak się teraz wystraszyłam, że idę i koniec!

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ja pójdę na pewno, będę wtedy w 16dc akurat. A pójść na początku kolejnego cyklu niebardzo mogę, bo zaczynam clo od 2dc to nie ma kiedy :)
    moja gin po prostu nie kazała mi przychodzić w pierwszym cyklu z clo, bo chciała pewnie żebym wyluzowała. Ale tak się teraz wystraszyłam, że idę i koniec!
    Zawsze można jeszcze sprawdzić 1 dc lub 2 dc przed wzięciem tabletki. Chyba że wcześniej na monitoringu wyjdzie, że była owulacja i wszystko ładnie pięknie:)
    Tyle, że USG w pierwszych dniach cyklu jest oczywiście bardziej niekomfortowe niż normalnie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To dobrze :) ja sie zapisalam na joge :) juz raz bylam i bylo super :) ale moja endomenda wczoraj zmierzona jest okraglutka i ma 3cm. Rosnie parszywa :/ za miesiac robimy sztuczna menopauze na 3 miesiace w miedzyczasie mi ja odbarcza.

Zadusic cholere! Endomende znaczy. Slyszalam wlasnie o tej sztucznej menopauzie. Ze pomaga przy endometriozie. Ja nie mialam

aszka lubi tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Zawsze można jeszcze sprawdzić 1 dc lub 2 dc przed wzięciem tabletki. Chyba że wcześniej na monitoringu wyjdzie, że była owulacja i wszystko ładnie pięknie:)
    Tyle, że USG w pierwszych dniach cyklu jest oczywiście bardziej niekomfortowe niż normalnie:)

No właśnie, jakoś mi się nie uśmiecha iść z @ :) dlatego pójdę jutro jeśli się wcisnę.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam co tam nowego??

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amusku- bez zmian ;)

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Amusku- bez zmian ;)
    :D

• agania Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się wcisnąć na wtorek, to będzie mój 20dc. Nieważne w sumie który, chce tylko wiedzieć czy wszystko jest w porządku. :) Myślę, że raczej nic mi nie jest, owulacji nie miałam, ale wiem, że to nie idzie w parze i mogło mi coś urosnąć. Zobaczymy we wtorek.

Amus87 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Udało mi się wcisnąć na wtorek, to będzie mój 20dc. Nieważne w sumie który, chce tylko wiedzieć czy wszystko jest w porządku. :) Myślę, że raczej nic mi nie jest, owulacji nie miałam, ale wiem, że to nie idzie w parze i mogło mi coś urosnąć. Zobaczymy we wtorek.
    tylko monit moze stwierdzic na 100% czy byla owu po clo, wiec dziwne ze lekarka Ci sie nie kazała monitorowac tym bardziej ze chyba dopiero zaczęłas brac i niewiadomo czy działa. Czasami clo nie działa i dlatego trzeba sprawdzac. 036.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 12:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    witam co tam nowego??
    lecze sie nadal z wiadomo czego 027.gif czary mary znikaj muchomorze.

• myssss Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!! Dzisiaj idę na monit sprawdzić czy podwójna dawka clo zadzialala. Boję się że znowu nic z tego :(

aszka lubi tę wiadomość

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    tylko monit moze stwierdzic na 100% czy byla owu po clo, wiec dziwne ze lekarka Ci sie nie kazała monitorowac tym bardziej ze chyba dopiero zaczęłas brac i niewiadomo czy działa. Czasami clo nie działa i dlatego trzeba sprawdzac. 036.gif

No, pierwszy cykl miałam odpuścić i przyjść dopiero w drugim na monitoring. Powiedziała tylko, że gdybym źle się czuła lub bardzo bolały jajniki to mam natychmiast przyjść. Ale ja i tak pójdę, bo nigdy nic niewiadomo.

aszka lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę z innej beczki. Myślicie, że bromergon lub clo mogą podwyższać temperaturę? Mam w tym cyklu cały czas wysoką tempkę i nie wiem o co chodzi... do tego ból piersi w całym cyklu (ale myślę, że po clo). Pewnie się dowiem jak pójdę do lekarza... mam nadzieję...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Trochę z innej beczki. Myślicie, że bromergon lub clo mogą podwyższać temperaturę? Mam w tym cyklu cały czas wysoką tempkę i nie wiem o co chodzi... do tego ból piersi w całym cyklu (ale myślę, że po clo). Pewnie się dowiem jak pójdę do lekarza... mam nadzieję...

Zajrzyj do skutkow ubocznych na ulotce. Moze tam cos wspomnieli o tym...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ