X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ja mam clo i duphaston od 16dc, też nie miałam mieć w tym cyklu monitorignu. Co daje w takim razie luteina/duphaston w razie gdyby torbiel się pojawił?
    Jeśli mi się uda to umówię się na usg w piątek, tak w razie czego.
    duphaston sie bierze 3 dni po owulacji, natomiast powinien zdecydowanie pomoc na wchłoniecie ewentualnych torbieli. Moj lekarz mi tez przepisywał dhupaston/ pozniej luteine (objawy uboczne po dupku mialam) i było ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A prolaktyna w 3 dc 14, 51 to ok, orientuje się ktoś? Jakoś przestałam już wierzyć normom.
    jak masz 14 to w normie, jak masz 51 to ponad norme.

Lemon_drop lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ja mam clo i duphaston od 16dc, też nie miałam mieć w tym cyklu monitorignu. Co daje w takim razie luteina/duphaston w razie gdyby torbiel się pojawił?
    Jeśli mi się uda to umówię się na usg w piątek, tak w razie czego.
    Jak nie chcecie koniecznie wiedzieć czy i kiedy jest owulacja, żeby nie żyć pod presją, tylko kochać się bez pamięci to też ok:) Tylko wtedy koniecznie monitoring na początku kolejnego cyklu, żeby sprawdzić czy wszystko ok i czy można brać clo w kolejnym cyklu. Ja osobiście wolałabym monitorować, nie tyle po to żeby wiedzieć kiedy i o której:) ale żeby wiedzieć kiedy podać coś na pęknięcie, bo mi same nie pękną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Jak nie chcecie koniecznie wiedzieć czy i kiedy jest owulacja, żeby nie żyć pod presją, tylko kochać się bez pamięci to też ok:) Tylko wtedy koniecznie monitoring na początku kolejnego cyklu, żeby sprawdzić czy wszystko ok i czy można brać clo w kolejnym cyklu. Ja osobiście wolałabym monitorować, nie tyle po to żeby wiedzieć kiedy i o której:) ale żeby wiedzieć kiedy podać coś na pęknięcie, bo mi same nie pękną.
    jak same Ci nie pekna to tym bardziej monit potrzebny i zastrzyk np z pregnylu.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    jak same Ci nie pekna to tym bardziej monit potrzebny i zastrzyk np z pregnylu.
    No właśnie, dlatego dziewczyny powinny się monitorować bopenie nie jedna będzie miała ten problem.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    No właśnie, dlatego dziewczyny powinny się monitorować bopenie nie jedna będzie miała ten problem.
    Bo pewnie;)

• agania Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:

Ja pójdę na pewno, będę wtedy w 16dc akurat. A pójść na początku kolejnego cyklu niebardzo mogę, bo zaczynam clo od 2dc to nie ma kiedy :)
    moja gin po prostu nie kazała mi przychodzić w pierwszym cyklu z clo, bo chciała pewnie żebym wyluzowała. Ale tak się teraz wystraszyłam, że idę i koniec!

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ja pójdę na pewno, będę wtedy w 16dc akurat. A pójść na początku kolejnego cyklu niebardzo mogę, bo zaczynam clo od 2dc to nie ma kiedy :)
    moja gin po prostu nie kazała mi przychodzić w pierwszym cyklu z clo, bo chciała pewnie żebym wyluzowała. Ale tak się teraz wystraszyłam, że idę i koniec!
    Zawsze można jeszcze sprawdzić 1 dc lub 2 dc przed wzięciem tabletki. Chyba że wcześniej na monitoringu wyjdzie, że była owulacja i wszystko ładnie pięknie:)
    Tyle, że USG w pierwszych dniach cyklu jest oczywiście bardziej niekomfortowe niż normalnie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To dobrze :) ja sie zapisalam na joge :) juz raz bylam i bylo super :) ale moja endomenda wczoraj zmierzona jest okraglutka i ma 3cm. Rosnie parszywa :/ za miesiac robimy sztuczna menopauze na 3 miesiace w miedzyczasie mi ja odbarcza.

Zadusic cholere! Endomende znaczy. Slyszalam wlasnie o tej sztucznej menopauzie. Ze pomaga przy endometriozie. Ja nie mialam

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Zawsze można jeszcze sprawdzić 1 dc lub 2 dc przed wzięciem tabletki. Chyba że wcześniej na monitoringu wyjdzie, że była owulacja i wszystko ładnie pięknie:)
    Tyle, że USG w pierwszych dniach cyklu jest oczywiście bardziej niekomfortowe niż normalnie:)

No właśnie, jakoś mi się nie uśmiecha iść z @ :) dlatego pójdę jutro jeśli się wcisnę.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam co tam nowego??

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amusku- bez zmian ;)

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    Amusku- bez zmian ;)
    :D

• agania Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się wcisnąć na wtorek, to będzie mój 20dc. Nieważne w sumie który, chce tylko wiedzieć czy wszystko jest w porządku. :) Myślę, że raczej nic mi nie jest, owulacji nie miałam, ale wiem, że to nie idzie w parze i mogło mi coś urosnąć. Zobaczymy we wtorek.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Udało mi się wcisnąć na wtorek, to będzie mój 20dc. Nieważne w sumie który, chce tylko wiedzieć czy wszystko jest w porządku. :) Myślę, że raczej nic mi nie jest, owulacji nie miałam, ale wiem, że to nie idzie w parze i mogło mi coś urosnąć. Zobaczymy we wtorek.
    tylko monit moze stwierdzic na 100% czy byla owu po clo, wiec dziwne ze lekarka Ci sie nie kazała monitorowac tym bardziej ze chyba dopiero zaczęłas brac i niewiadomo czy działa. Czasami clo nie działa i dlatego trzeba sprawdzac. 036.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 12:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    witam co tam nowego??
    lecze sie nadal z wiadomo czego 027.gif czary mary znikaj muchomorze.

• myssss Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!! Dzisiaj idę na monit sprawdzić czy podwójna dawka clo zadzialala. Boję się że znowu nic z tego :(

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    tylko monit moze stwierdzic na 100% czy byla owu po clo, wiec dziwne ze lekarka Ci sie nie kazała monitorowac tym bardziej ze chyba dopiero zaczęłas brac i niewiadomo czy działa. Czasami clo nie działa i dlatego trzeba sprawdzac. 036.gif

No, pierwszy cykl miałam odpuścić i przyjść dopiero w drugim na monitoring. Powiedziała tylko, że gdybym źle się czuła lub bardzo bolały jajniki to mam natychmiast przyjść. Ale ja i tak pójdę, bo nigdy nic niewiadomo.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę z innej beczki. Myślicie, że bromergon lub clo mogą podwyższać temperaturę? Mam w tym cyklu cały czas wysoką tempkę i nie wiem o co chodzi... do tego ból piersi w całym cyklu (ale myślę, że po clo). Pewnie się dowiem jak pójdę do lekarza... mam nadzieję...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Trochę z innej beczki. Myślicie, że bromergon lub clo mogą podwyższać temperaturę? Mam w tym cyklu cały czas wysoką tempkę i nie wiem o co chodzi... do tego ból piersi w całym cyklu (ale myślę, że po clo). Pewnie się dowiem jak pójdę do lekarza... mam nadzieję...

Zajrzyj do skutkow ubocznych na ulotce. Moze tam cos wspomnieli o tym...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ