X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica - ja 3mam kciuki, że beta bedzie rosła.
    Ja z samej owulacji cieszylam sie jak dziecko - ze leki od razu zadziałały, pierwszy raz w zyciu chyba ją odczuwałam, mam nadzieje, ze teraz też będę miała:)

oar83e3k7nkpecth.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam mocno kciuki za wszystkie!!! ;-)
    żeby beta szybko rosła i żeby jak najwięcej II kreseczek było!!

u mnie nic nowego

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj dostałam okresu.

nie nastawiam się, że w kolejnym cyklu coś będzie.
    bo owulacje będę mieć w drodze do Włoch.

aszka lubi tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• czekającanacud Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny strasznie to wszystko dziwne :( krwawienie mam już trzeci dzień. Tak się boję, że przez to się nie uda w tym cyklu:( wiem, że ciągle to samo pisze, ale nawet nie mam z kim porozmawiać o tym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 10:21

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    a ja dzisiaj dostałam okresu.

nie nastawiam się, że w kolejnym cyklu coś będzie.
    bo owulacje będę mieć w drodze do Włoch.
    Oooo, Kochana, to trzeba ostatnia noc w domu dobrze wykorzystać :P A jak jedziecie właaasnym samochooooodem...too..... ulalalalal.... :P Zawsze w lesie można się zatrzymac :P Trochę szaleństwa polecam! Młode jesteśmy!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny! Nie wiem czy jakos nie namieszalam w sposobie brania Clo. Bralam od 2go dnia przez 3dni po 2tabletki jak nakazal lekarz. W ostantim cyklu przy tych samych dawkach, ale bralam rano, mialam w 14dc pecherzyk na 21,5 mm. Teraz jednak tabletki wzielam raz wieczorem, a kolejne dwa dni rano (raz na czczo, raz po sniadaniu). Dzis jestem w 9dc i mam pecherzyki nadal male, najlepszy na 8,5 mm. Czy z tego moze cos jeszcze w tym cyklu wogole byc? czy moglo na tym zawarzyc w jakich porach bralam lek? Dziekuje z gory za odpowiedzi :)
    Gratuluje wszystkim szczeslwiym mamom!

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Czesc Dziewczyny! Nie wiem czy jakos nie namieszalam w sposobie brania Clo. Bralam od 2go dnia przez 3dni po 2tabletki jak nakazal lekarz. W ostantim cyklu przy tych samych dawkach, ale bralam rano, mialam w 14dc pecherzyk na 21,5 mm. Teraz jednak tabletki wzielam raz wieczorem, a kolejne dwa dni rano (raz na czczo, raz po sniadaniu). Dzis jestem w 9dc i mam pecherzyki nadal male, najlepszy na 8,5 mm. Czy z tego moze cos jeszcze w tym cyklu wogole byc? czy moglo na tym zawarzyc w jakich porach bralam lek? Dziekuje z gory za odpowiedzi :)
    to nie ma wiekszego znaczenia. Pecherzyki moga jeszcze urosnąc. Jakby nie urosły to mozna sie zastanowic nad zmianą leku np letrozol, zastrzyki gonadotropiny. Byc moze na clo słabo reagujesz. Trzeba te pecherzyki co są monitorować na usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 11:18

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to nie ma wiekszego znaczenia. Pecherzyki moga jeszcze urosnąc. Jakby nie urosły to mozna sie zastanowic nad zmianą leku np letrozol, zastrzyki gonadotropiny. Byc moze na clo słabo reagujesz. Trzeba te pecherzyki co są monitorować na usg.
    Wiem wiem…ale dziwie sie mooocno. Bo to 4ty cykl i juz mialam pecheryzki na 17mm, i 18mm i ostatnio w 14dc na 21,5 mm czyli jednak cos podzialalo. A dzis taki slaby wynik 9dc i 8,5mm nie wiem dlaczego. I oczywiscie szukam w sobie winy ze wzielam moze jednak o zlych porach te leki ://

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia widzisz Ja miałam to samo. Pierwsze cykle ładnie reagowała potem czar magiczny clo znikł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 11:38

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Asia widzisz Ja miałam to samo. Pierwsze cykle ładnie reagowała potem czar magiczny clo znikł.
    No i probowalas az do 6ciu podejsc? Czy zalecono w 5tym cylu zmiane leku?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj miałam już dojrzałe pęcherzyki po 25mm i dostałam pregnyl więc powinny pękać na dniach ale endo mam 6,8mm bo to dopiero mój 13dc, myślicie że takie edno jest za słabe?

zem3wn15az3szllg.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Pęcherzyki mogą jeszcze urosnąć. Ale ja wielokrotnie pisałam, że moj gin wyraźnie kazał brac rano między 6-10 i ma to sens. Ale powtarzam-róbcie jak chcecie.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj miałam już dojrzałe pęcherzyki po 25mm i dostałam pregnyl więc powinny pękać na dniach ale endo mam 6,8mm bo to dopiero mój 13dc, myślicie że takie edno jest za słabe?
    dopiero 13 dc? To jest już 13 dc :) Ładnie, ładnie, endo jeszcze podrośnie. Do pęknięcia jajek będzie w sam raz :) Spokojnie. Muszynka też panikowała, Aszka jej już tu estrofem rekomendowała a endo w dniu IUI 11 mm. Uspokój się, wypij dziś troszkę winka, zjedz migdałki :)

Linka05 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowo, dlaczego Ty wykresów nie udostpniasz????

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migdałki wcinam a wieczorkiem rąbnę lampeczkę, za Wasze zdrowie kochane! :)

pabelka88 lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Sowo, dlaczego Ty wykresów nie udostpniasz????

Tuli ja nie robie wykresów bo nie mierze temp.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Pęcherzyki mogą jeszcze urosnąć. Ale ja wielokrotnie pisałam, że moj gin wyraźnie kazał brac rano między 6-10 i ma to sens. Ale powtarzam-róbcie jak chcecie.
    Tuli posluchalam Cie i tak zrobilam. Tabletki wzielam po wizycie i juz nastepnego dnia od rana. Niestety..wynik jest o wiele gorszy niz ostatnim razem jak bralam wieczorem, wiec nie ma jednak reguly. Ale czy ja naprawde moge miec jeszcze nadzieje na ten cykl skoro w 9dc mam tylko jakies pecheryzki na 8,5mm?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Asiasia, moim zdaniem powinnaś brać obie tabletki rano tak jak napisała Tulipanna. Mój lekarz powiedział, że ma to związek z dobowym wydzielaniem czegoś tam i powinno się brać rano (nie pamiętam do której godziny) ale na pewno rano. Ja sobie na swój chłopski rozum tłumaczyłam to tak, że mój organizm też wydzielałby "to" naturalnie rano do którejś godziny a później się wyciszał dlatego tego wspomagacza (clo) też brałam rano tak jakby zrobił to mój organizm naturalnie. I podziałało jak widać:)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Tuli ja nie robie wykresów bo nie mierze temp.
    ale nie o temp mi chodzi a o resztę objawów, leków etc, notatek, serduszek..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka_wisienka wrote:
    Asiasia, moim zdaniem powinnaś brać obie tabletki rano tak jak napisała Tulipanna. Mój lekarz powiedział, że ma to związek z dobowym wydzielaniem czegoś tam i powinno się brać rano (nie pamiętam do której godziny) ale na pewno rano. Ja sobie na swój chłopski rozum tłumaczyłam to tak, że mój organizm też wydzielałby "to" naturalnie rano do którejś godziny a później się wyciszał dlatego tego wspomagacza (clo) też brałam rano tak jakby zrobił to mój organizm naturalnie. I podziałało jak widać:)
    Mowilam juz!!! Bralam rano!! Mialam brac 3 dni po 2dwie. Pierwszego dnia mialam zaczac po wizycie - byl wieczor, a kolejne dwa dni bralam rano! Niemniej w przedostatnim cyklu z Clo jak tabletki bralam wieczorem to wynik mialam lepszy. No nic…ja tylko prosze Was o opinie teraz czy naprawde 9dc i 8,5mm pechrzyk rokuje wogole nadzieje na owu w tym cyklu?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ