X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    ale nie o temp mi chodzi a o resztę objawów, leków etc, notatek, serduszek..
    Aaaaaa rozumiem :-) to nie prowadzę tego na ovufriend bo mam od kilku lat taka sprytna aplikacje w telefonie gdzie sobie wszystko zaznaczam.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Aaaaaa rozumiem :-) to nie prowadzę tego na ovufriend bo mam od kilku lat taka sprytna aplikacje w telefonie gdzie sobie wszystko zaznaczam.
    a jaką? bo i ja bym może skorzystała...hm?

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ałć kuje mnie lewy jajnik...

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    c899c781c5.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Mowilam juz!!! Bralam rano!! Mialam brac 3 dni po 2dwie. Pierwszego dnia mialam zaczac po wizycie - byl wieczor, a kolejne dwa dni bralam rano! Niemniej w przedostatnim cyklu z Clo jak tabletki bralam wieczorem to wynik mialam lepszy. No nic…ja tylko prosze Was o opinie teraz czy naprawde 9dc i 8,5mm pechrzyk rokuje wogole nadzieje na owu w tym cyklu?

wiesz co u mnie w zeszłym cyklu też bardzo powoli rosły a jednak owulacja była, tylko później bo 17-18dc. 7 dc na prawym jajniku miałam pęcherzyk 8.2mm, w 11dc 12.2mm, w 14dc 15.2mm a w 17dc nagle miał już 22mm :)
    Także myślę, że będzie można coś więcej powiedzieć na następnej wizycie jak zobaczysz ile podrosły :)

Asiasia lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia, jak dla mnie to wszystko możliwe. Mój pęcherzyk, z którego w końcu była owulacja i ciąż, miał w 12 dc 10 mm. Potem podrósł i wyprzedził dominujący :) Monitoruj się spokojnie dalej!

Linka05, endo jest ok :) U mnie w 12 dc było 6mm, a w 15 10,5 i jak narazie zarodek się w nim chyba dzielnie trzyma :)

pabelka, u mnie pierwszym objawem było kłucie jajnika właśnie, więc tego... uważaj :D

Asiasia lubi tę wiadomość

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    a jaką? bo i ja bym może skorzystała...hm?

WomanLog

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kochane! Troche dodalyscie mi otuchy :)

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    No i probowalas az do 6ciu podejsc? Czy zalecono w 5tym cylu zmiane leku?

1 cykl clo 3 pechezyki
    2 cykl 1 pęcherzyk
    3 cykl 1 pecherzyk ktory sie zapadł - brak owu
    Przerwa
    1 cykl 1 pęcherzyk brak owu pęcherzyk zaczął sie wchłaniać - brak owu
    2 cykl. 1 pęcherzyk i Ovitrelle na poprawę drugiej fazy cyklu
    3 cykl clo + Fostimon + Manopur i Ovitrelle

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do dzwoniłam się do mojej dr, powiedziała, że to krwawienie to spadek estrogenu i żeby się nie martwić... a co tzn. ten spadek estrogenu-kiedy to następuje może wiecie?

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    Dziewczyny do dzwoniłam się do mojej dr, powiedziała, że to krwawienie to spadek estrogenu i żeby się nie martwić... a co tzn. ten spadek estrogenu-kiedy to następuje może wiecie?

W ktorej wogole fazie cyklu jestes?

age.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy clo mam bardzo bolacy i obfity@ .
    możliwe, że to przez ten lek?

od jutra zaczynam jeść clo, siofor i jakiś nowy lek deksametozan.[?] wiecie na co on jest?

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deksametazon to steryd o działaniu przeciwzapalnym. Masz endometrioze?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja dopiero zaczynam przygodę z Clo , dzis mialam wizyte po laparoskopi i lekarz poinformowal mnie że od tego cyklu zaczynam stymulacje Clostibegytem na miesiać próbnie - żeby zobaczyć jak na to reaguje, a pózniej bede stymulowana i przygotowywana do inseminacji - jak to nie pomoże to in vitro. To tak w skrócie.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Wyczekująca Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Byłam dzisiaj u nowego ginekologa z nadzieją, że tym razem dobrze trafiłam i ktoś w końcu będzie chciał mi jakoś pomóc ale pani ginekolog rozłożyła ręce i powiedziała że jedynie może mi monitorować cykle. Zapytałam o stymulację owulacji, bo jak sama powiedziała to większość moich cykli jest pewnie bezowulacyjnych. Odpowiedziała mi tylko na to, że w takim celu to muszę się udać do jakiejś kliniki leczenia niepłodności... Czy to prawda? Czy tylko w takich klinikach ktoś mógłby się podjąć stymulacji mojej owulacji? Jak jest u Was?

asienka_wisienka lubi tę wiadomość

25f61e48d3175427df2d3124f642d8c5.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczekująca wrote:
    Hej dziewczyny ;)
    Byłam dzisiaj u nowego ginekologa z nadzieją, że tym razem dobrze trafiłam i ktoś w końcu będzie chciał mi jakoś pomóc ale pani ginekolog rozłożyła ręce i powiedziała że jedynie może mi monitorować cykle. Zapytałam o stymulację owulacji, bo jak sama powiedziała to większość moich cykli jest pewnie bezowulacyjnych. Odpowiedziała mi tylko na to, że w takim celu to muszę się udać do jakiejś kliniki leczenia niepłodności... Czy to prawda? Czy tylko w takich klinikach ktoś mógłby się podjąć stymulacji mojej owulacji? Jak jest u Was?
    nie,nie tylko w klinice mozna stymulować i monitorowac.najwyrazniej lekarka do której trafilas poprostu się bała,lub nie zna! szukaj następnego gina! powodzenia! ;-)

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczekująca wrote:
    Hej dziewczyny ;)
    Co za bzdura. Zmień lekarza.

• Wyczekująca Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też myślałam ale już zgłupiałam jak mi to powiedziała... To już trzeci ginekolog z tych "rekomendowanych"...W mojej okolicy ciężko o dobrego ginekologa.

25f61e48d3175427df2d3124f642d8c5.png
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    W ktorej wogole fazie cyklu jestes?

11dc miałam monitoring dwa pęcherzyki po 16 mm na lewym jajniku i endometrium 7mm. W czwartek tj. 12dc późnym wieczorem miałam podany ovitrelle, krwawienie mam od niedzieli tj. 15dc jest lekkie no, ale jest. Od poniedziałku biorę duphaston.

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczekująca wrote:
    Tak też myślałam ale już zgłupiałam jak mi to powiedziała... To już trzeci ginekolog z tych "rekomendowanych"...W mojej okolicy ciężko o dobrego ginekologa.
    to jedz do wiekszego. Na monit owulacji to wystarczy czasami jedna wizyta, zeby sprawdzic jakie pecherzyki, max dwie, nie ma sensu latac wiecej. A poza tym mozna zbadac progesteron i pozniej sprawdzic czy byla owu tez nie trzeba latac po raz enty do gina. Swoja droga to ci rekomendowani a sie boja zwykłęgo monitu? Masakra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie to jest dziwne, bo stymulacja owulacji polega przecież na ewentualnym przepisaniu lekow na pobudzenie wzrostu pęcherzyków, monitoringu czyli usg transwaginalnym na ktorym obserwuje sie jak rośnie pęcherzyk i endometrium i pozniej ewentualnie przepisaniu leku powodującego pęknięcie pęcherzyka (jesli same nie pękają)i sprawdzeniu czy pękł podczas kolejnego usg lub tak jak Aszka napisała za pomocą badan progesteronu we krwi. Nie rozumiem czego lekarz zrobic nie potrafi - zlecić lekow, zrobic usg, czy zlecić badan krwi? Przecież dla niego każda wizyta to kasa. Chociaz z drugiej strony ciesz sie, ze Cie odesłał, bo płacić za usługi takiego konowała co nie wie na czym polega stymulacja owulacji po prostu szkoda. Poszukaj innego.

‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ