CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiasia wrote:czekajacnacud, monia_1988 widze duzo podobienstwa
(
czekajacnacud dobry nick! cud bebika czy w naszym przpadku owulacji?(
Wiem, że to może nie zabrzmi dobrze ale fajnie wiedzieć że nie jest się jedyną osobą mającą takie problemy i są inne dziewczyny, które czują dokładnie to samo..
Asiasia, pabelka88 lubią tę wiadomość
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Kochane to bzdura, że trzeba odpuścić i wtedy się uda. Mi się udało w 1 cyklu z clo, po 3 latach i 3 tygodnie póki nie zobaczyłam 2 kresek na teście ryczałam jak bobr. Jadłam chyba z 5 magnezow dziennie na uspokojenie żeby jakoś funkcjonować a mimo to się udało. Wiec nie słuchajcie durnego pitolenia osób którym nigdy nikt nie powiedział ze nie maja owulacji. Wg mnie jak jest się zdrowym to się udaje a jeśli się nie udaje to znaczy ze coś jest nie halo. Szukajcie przyczyny czemu się nie udaje do skutku i nie dajcie się zbyć ze potrzeba czasu, bo ja czekałam 8 miesięcy aż owulacja wróci, a nie wróciła bez clo. A durne komentarze hmmm tylko współczuć takim osobom durnoty
moniaaa_1988, megimeg lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiasia wrote:Dlatego tego nie zrobie. Wyniki hormonalne juz odebralam ze starej kliniki, w Pon rano odbieram jakis list z opisem leczenia. Taka karte prowadze o Clo prowadze juz od Stycznia, wiec spokojna glowa, oczywiscie ze wezme.
-
nick nieaktualnyczekającanacud wrote:Wiecie co nie mam już siły... wiem, że to dopiero 4 cykle nieudane z CLO, ale rok starań już za nami... Nie wiem może powinnam zmienić lekarza.. człowiek już łapie się wszystkiego:( endometrium już coraz słabsze... myślicie, że jak te 5 cykli się nie uda to co dalej mogą nam zaproponować? musi być przerwa długa?
-
Witajcie dziewczyny,
To jest mój pierwszy cykl stymulowany CLO. Miałam 4 pęcherzyki, dostałam PREGNYL na pęknięcie. Jednak teraz 5 dni po owulacji mam opuchnięte podbrzusze (coś jakby wzdęcie) i ból miesiaczkowy.... Obawiam się, ze to może być torbiel. Czy miałyście podobne objawy po stymulacji? -
hej ja tez jestem pierwszy cykl na Clo
i pierwszy po laparoskopii, clo bralam od 3 do 7 dnia a we wtorek jade na monitoring zobaczyc czy jakies jajka mi w kurniku urosly
tulipanna, pabelka88 lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualnyzocha17.1983 wrote:Witajcie dziewczyny,
To jest mój pierwszy cykl stymulowany CLO. Miałam 4 pęcherzyki, dostałam PREGNYL na pęknięcie. Jednak teraz 5 dni po owulacji mam opuchnięte podbrzusze (coś jakby wzdęcie) i ból miesiaczkowy.... Obawiam się, ze to może być torbiel. Czy miałyście podobne objawy po stymulacji? -
Asiasia wrote:Wiem, za mna 4 cykle
bo nie wiadomo czy jest sens w ogole to brac czy moze potrzeba ivf w skrajnym przypadku. Juz po 4x clo powinien ktos na to wpasc!
Asiasia lubi tę wiadomość
-
goska1813 wrote:A ja po raz kolejny zrobiłam test ciążowy... 7 dni po pregnylu. Druga kreska niestety nie widoczna... Czy to oznacza że już w 100% nie jestem w ciąży?? Czy może pregnyl został juz "wypłukany" i nie fałszuj testu??
-
zocha17.1983 wrote:Witajcie dziewczyny,
ZOCHA17.1983 podziwiam starań przy 4 pęcherzykach!
ja dzisiaj działam w ciemno z mężęm hahamonit poniedziałek/wtorek, ale do OWU jeszcze trochę czasu. będę naciskała tym razem na pregnyl dla pewności.
ciekawa bardzo jestem co tam urosło i czy to przyszłej soboty nie będzie OWU01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
Też podziwiam Zoche ja przy dwóch pecherzykach odpuściłam starania a co dopiero 4
troche załuje bo mogło cos z tego być no ale wystraszyłam się ciąży bliźniaczej a teraz muszę czekać do sierpnia:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 17:33
-
Witam,
to mój drugi cs z clo. Urosły mi 3 ładne pęcherzyki i w poniedziałek dostałam zastrzyk z ovitrelle, od piątku biorę duphaston 3x dziennie. Mam pytanie, czy któraś z Was miała uczucie kłucia w macicy i lekki ból jajników po takiej kombinacji leków jak moja?
W poprzednim cyklu z clo też tak miałam, tylko troszkę później, piekące piersi i okres mi się spóźnił, ale beta w dniu @ ujemna. Lekarz podejrzewa, że mogła to być ciąża biochemiczna, bo oprócz objawów @ była bardzo bolesna, jak nigdySTART 2013 endo, adeno, borelioza AMH 0,36
HSG, laparo, histero, IUI
01.2016 I ICSI 🙁 7A1
05.2016 II ICSI 🙁8A1 [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI 🙁
06.2020 III IMSI 0
06.2021 IV ICSI 8A1, 4 ❄️
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt ♥️
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu 🙁
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸ 7dpt 72,70, 9dpt 178, 14dpt 1709
25dpt ❤️ 6t2d
12+5 usg prenatalne OK 👧
22+2 połówkowe Ok 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 🙁 5bb
16.09.2024 FET 🙁 3bb+4cc
03.2025 V IVF - 2aa ❄️
29.05.2025 FET 2aa ostatni
6dpt ⏸
7dpt 47, 9dpt 105, 12dpt 465,8, 14dpt 1137, 27dpt ❤️ 7.9 mm
12+5 usg prenatalne OK
-
Nadal zaciskam paluch za Was dziewczyny!
Mnie jak zwykle się nie udało...chyba jednak nie uda się bez pomocy specjalistów,ale to dopiero w sierpniu...naradzie staram się skupić na operacji oczu w przyszłą środę!
Kto wie,może Bóg chce żebym pierw zrobiła porządek z oczami ,żebym lepiej widziała 2 krechy na teście! (-;
Powodzenia kochane!Anatolka, lipa, aszka lubią tę wiadomość
-
Pabelka dokładnie! Ja mam wytłumaczenie w Twoim stylu - budujemy dom i planujemy się wprowadzić w przyszłym roku. Więc twierdzę, że dzidzia czeka żeby od początku mieszkać w nowym domku03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Dziewczyny bardzo dziękuję za Wasze odpowiedzi i sugestie.
Widzę, ze moje 4 pęcherzyki budza kontrowersje :-)Wiem co robie jestem tego świadoma. Primo mąż ma bardzo słabe nasienie wiec zapłodnienie 4 jest raczej nierealne. Secundo studiując opracowania medyczne, opinie kobiet stymulowanych CLO, opinie lekarzy, zapłodnienei wiecej niz dwóch pęcherzyków jest praktycznie się nie zdarza. Chyba, że znacie osobę, która w takiej sytuacji urodziła 3,4-raczki. Reasumując nie widzę powodu, aby odpuszczać starania. Poza tym osobiście znam trojaczki poczete w sposób naturalny - ciąża przebiegła prawidłowo, dzieciaki są zdrowe - ich rodzice chyba nie wyobrażają sobie, że mogliby odpuścić sobie ten cykl.