Czekając na styczeń ( IVF)....
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, strasznie to przykre co invicta nawywijała. Mam pewną sugestie. Poza droga oficjalną oczywiście. Mają fb. Może warto swoje pytania czy wątpliwości napisać pod jakimś ich postem? Usuwają te niewygodne co prawda. Mój kiedyś usunęli jak skomentowałam ich chwalenie się miejscem w rankingu GW ale zanim się zorientowali to przeczytało to sporo osób. Może warto napisać to co slyszycie od recepcjonistek czy kogoś na infolinii i poprosić o komentarz? Fb ma moc w końcu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 17:47
mysza89, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to faktycznie dziwnie to wygląda, bo my tez mielismy dobre wyniki przy kwalifikacji.... Pojebane to wszystko, mam dość tej pierd... Invicty!!
Muriella masz moze jeszcze z kims kontakt kto byl tak samo jak my kwalifikowany? Ja mam jedna taka osobe i chcemy jak tylko dostaniemy odmowne odpowiedzi, to poprosimy ich o pisemna forme odmowy z uzasadnieniem i przejdziemy się z tym do prawnika czy da rade cos z tym zrobic ( np pozew zbiorowy) oprocz tego oficjalna skarga do naszej kliniki do Gdanska do lykaszuka oraz do ministerstwa ( wyzej napisalam co babka z mz kazala od razu zrobic-pewnie na takiej zasadzie beda im kary wlepiac ) -
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Dziewczyny, strasznie to przykre co invicta nawywijała. Mam pewną sugestie. Poza droga oficjalną oczywiście. Mają fb. Może warto swoje pytania czy wątpliwości napisać pod jakimś ich postem? Usuwają te niewygodne co prawda. Mój kiedyś usunęli jak skomentowałam ich chwalenie się miejscem w rankingu GW ale zanim się zorientowali to przeczytało to sporo osób. Może warto napisać to co slyszycie od recepcjonistek czy kogoś na infolinii i poprosić o komentarz? Fb ma moc w końcu
-
Ania1986 wrote:No to faktycznie dziwnie to wygląda, bo my tez mielismy dobre wyniki przy kwalifikacji.... Pojebane to wszystko, mam dość tej pierd... Invicty!!
Muriella masz moze jeszcze z kims kontakt kto byl tak samo jak my kwalifikowany? Ja mam jedna taka osobe i chcemy jak tylko dostaniemy odmowne odpowiedzi, to poprosimy ich o pisemna forme odmowy z uzasadnieniem i przejdziemy się z tym do prawnika czy da rade cos z tym zrobic ( np pozew zbiorowy) oprocz tego oficjalna skarga do naszej kliniki do Gdanska do lykaszuka oraz do ministerstwa ( wyzej napisalam co babka z mz kazala od razu zrobic-pewnie na takiej zasadzie beda im kary wlepiac )
Anatolka moją kolerzanke zablokowali na fb po tym jak im kilka pytań i nie wygodnych komentarzy wystawiła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 18:01
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB 5.11 crio 4 BB luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Ania1986 wrote:No to faktycznie dziwnie to wygląda, bo my tez mielismy dobre wyniki przy kwalifikacji.... Pojebane to wszystko, mam dość tej pierd... Invicty!!
Muriella masz moze jeszcze z kims kontakt kto byl tak samo jak my kwalifikowany? Ja mam jedna taka osobe i chcemy jak tylko dostaniemy odmowne odpowiedzi, to poprosimy ich o pisemna forme odmowy z uzasadnieniem i przejdziemy się z tym do prawnika czy da rade cos z tym zrobic ( np pozew zbiorowy) oprocz tego oficjalna skarga do naszej kliniki do Gdanska do lykaszuka oraz do ministerstwa ( wyzej napisalam co babka z mz kazala od razu zrobic-pewnie na takiej zasadzie beda im kary wlepiac )
Kiedys pisalam z jedna dziewczyna na fb musze ja znaleźć co do tych wyników to u nas wszystko ok maz nigdy nie bral tabletek zadnych bo badania jego zawsze byly super nasienie posiew u mniebadania tez ok i lekarz mial odnotowane takze ze nie mamy nadwagi co za tym idzie choroby serca nadcisnienie itp bo nie wiem jak u was to wyglada ? narazie czekam jak nie zadzwonia do końca tygodnia bede dzwonic nie chce się poddawac ale tez brak sil -
Ania1986 wrote:Wiesci sa dobre tylko dla 3 procedur bo prawdopodobnie tylko one zostana dokonczone, 2 i 1 na procedure maja szanse zerowe ;( takie info z invicty i prawdopodobnie we wszystkich klinikach tak będzie
Miłego dnia dziewczynkitriss, mysza89 lubią tę wiadomość
-
Tosia 1981 wrote:Słabe te wieści ale to cała invicta brak rzetelnych informacji i każdy mówi co innego ja w zeszłym tygodniu rozmawiałam z panią od programu rządowego w Gdańskiej invikcie i mi powiedziała że po zapowiedzi Ministra Zdrowia o wygaszeniu programu w czerwcu czekają na podpisanie aneksów, ale stymulki mają już zaplanowane i moja też jest rozpisana (to będzie moja 2 procedura) więc narazie pozostaje czekać cierpliwie.
Miłego dnia dziewczynkimysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB 5.11 crio 4 BB luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
mysza89 wrote:to.już lepsza wiadomość super ,że masz 2 procedure rozpisaną i troszke spokojniej możesz żyć ....
-
A tak wogóle to napiszę Wam ciekawostkę , w zeszłym tygodniu umówiłam się na wizytę do lekarza w klinice bo chciałam się dowiedzieć jakie ewentualnie mam zrobić wyniki i wyciągnąć receptę na antyki co by się ewentualnie już "przygotować" na styczeń ale odwołali mi ją bo rzekomo jak jestem w programie to nie mogę iść na płatną wizytę ale w zamian zaproponowali mi wizytę w Gdyni,Wrocławiu albo w Wawie
-
właśnie dziewczyny pytanko, pewnie się o to pytałam już ale jakoś słabo rejestruje więc jeśli się powtarzam to przepraszam
jakie robiłyście badania przed 2 czy 3 procedurą, bo o ile histeroskopia jest zlecana przy określonych wskazaniach, to co z badaniami krwi (hormony, amh) i czy jest ponownie badane nasienie?https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny to co się dzieje to są po prostu kpiny.....My byliśmy kwalifikowani z czynnika onkologicznego, pierwsze podejście bez kolejki w invikcie w Gdańsku. Nie udało się. Więc chyba przez miesiąc wydzwanialam co dalej. Dostałam odpowiedz że grudzień -styczeń, że wcześniej się nie da. Wtedy zrezygnowaliśmy z programu rządowego i podeszlismy prywatnie. Położna powiedziała mi, że wiele par tak zrobiło, czysty zysk dla kliniki. Wiadomo większość została w invikcie bo tam już miała swoją historię leczenia itd....Teraz też mi się nie udało. To było drugie podejście zaplodnili 6 komórek, podobno przy określonych wskazaniach mogli więcej. Hmmm czy jest lepsze wskazanie niż to, że ktoś jest pacjentem onkologicznym? Wiele razy pytałam ile komórek zapladniamy. Czasu nie cofne, ale sama nie wiem co robić, jestem bardzo rozzalona na to jak oni teraz kręcą....wiadomo mam też takie podejście bo się nie udało, ale ta cała rezygnacja z mz tez kosztowała mnie tyle nerwów, to naprawdę nie było mi potrzebne wtedy....też nie pozwolili mi się umówić prywatnie na wizytę jak byłam w programie, wiec jak niby miałam zaplanowac histeroskopie czy inne badania? Z drugiej strony nie przeszkadzało im jak mój mąż prywatnie badał nasienie....jestem zniesmaczona na maxa.....
-
józefka wrote:właśnie dziewczyny pytanko, pewnie się o to pytałam już ale jakoś słabo rejestruje więc jeśli się powtarzam to przepraszam
jakie robiłyście badania przed 2 czy 3 procedurą, bo o ile histeroskopia jest zlecana przy określonych wskazaniach, to co z badaniami krwi (hormony, amh) i czy jest ponownie badane nasienie?
Z tego co mówią, to po wejściu w życie ustawy i tak trzeba zrobić wszystko na nowo plus kilka nowych. Ważne są tylko 3 miesiace -
lipa wrote:Z tego co mówią, to po wejściu w życie ustawy i tak trzeba zrobić wszystko na nowo plus kilka nowych. Ważne są tylko 3 miesiace
To już jest pewne z tymi badaniami? W klinice Wam tak powiedzieli?
Jeśli rzeczywiście tak będzie, to trochę bzdura. Po co znowu robić te same badania. Zwłaszcza, że tanie nie są.5 inseminacji - 😔😔😔😔😔
1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔
2 IVF - brak transferu - ☹️
3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany
Ciąża naturalna ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:)) -
listek wrote:To już jest pewne z tymi badaniami? W klinice Wam tak powiedzieli?
Jeśli rzeczywiście tak będzie, to trochę bzdura. Po co znowu robić te same badania. Zwłaszcza, że tanie nie są.listek lubi tę wiadomość
-
lipa wrote:A, i podobno wszystko oprócz różyczki i toxo jest refundowane w programie