Fertimedica Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneta8 wrote:Aleczemutek cudownie! Gratuluję 🧡
Mam nadzieję, że progesteron podskoczy, nie martw się na zapas.
Ja nie mierzyłam poziomu progesteronu, może powinnam sprawdzić.. -
Aleczemutek gratulacje beta piekna 🥰❤️🤞🙏🍀
Ja badałam progesteron i Twój jest za niski, dobrze ze napisałaś do dr Dz, sprawdzilab jeszcze raz ten progesteron bo duphaston nie wychodzi w badaniach i może jak będzie nadal niski poproś dr o luteinę dopochwowo, u mnie tez miał takie podejście ale ja się uparłam na coś jęczę i jak mu przesłałam kolejne badanie w którym widać było spadek to mi dołożył , bo bardzo się bałam ze niski ... -
Malica wrote:Aleczemutek gratulacje beta piekna 🥰❤️🤞🙏🍀
Ja badałam progesteron i Twój jest za niski, dobrze ze napisałaś do dr Dz, sprawdzilab jeszcze raz ten progesteron bo duphaston nie wychodzi w badaniach i może jak będzie nadal niski poproś dr o luteinę dopochwowo, u mnie tez miał takie podejście ale ja się uparłam na coś jęczę i jak mu przesłałam kolejne badanie w którym widać było spadek to mi dołożył , bo bardzo się bałam ze niski ...
Najgorszy cały czas ten niepokój. Zamiast cieszyć się na maksa, to zawsze jakiś strach. Chyba już taki nasz los.
W każdym razie zawarłam umowę z maluchem, że ja się staram na maksa oszczędzać i o niego dbać, on ma tam siedzieć dzielnie i się rozwijać, a tata będzie nas oboje rozpieszczał. Innej opcji nie będzie i kropka.Bardotka#, Aneta8, Ewa100 lubią tę wiadomość
-
Wariactwa ciąg dalszy.... Teraz siedzę i analizuje dziś zrobiłam 2 test apteczny z krwi (czułość 25 w 8dpt) wyszedł negatywny. Czy to koniec marzeń....😪😪😪😪
A tak się cieszyłam z sikańca(czułość 10) gdy wyszedł pozytywny 7dpt. Teraz siedzę i ryczę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2020, 20:13
AMH (lipiec 2020) - 0,72
07.2020 - IUI -nieudane
10.2020 - I podejście do in vitro (krótki protokół) pobrano 1 komórkę, 1 blastocysta 4.1.3.
Transfer 11.2020 - (początkowo beta hcg 5,3), finalnie brak ciąży.
12.2020 - II podejście do in vitro (długi protokół)
07.05 - transfer 4.2.2
14 dpt 315,3
-
Ewa100 wrote:Wariactwa ciąg dalszy.... Teraz siedzę i analizuje dziś zrobiłam 2 test apteczny z krwi (czułość 25 w 8dpt) wyszedł negatywny. Czy to koniec marzeń....😪😪😪😪
A tak się cieszyłam z sikańca(czułość 10) gdy wyszedł pozytywny 7dpt. Teraz siedzę i ryczę...
Ewa, nie martw się na zapas, tylko leć jutro na betę!
Ja nawet nie wiedziałam, że są domowe testy z krwi..
Trzymam kciuki 😘 -
Aneta8 wrote:Ewa, nie martw się na zapas, tylko leć jutro na betę!
Ja nawet nie wiedziałam, że są domowe testy z krwi..
Trzymam kciuki 😘
AMH (lipiec 2020) - 0,72
07.2020 - IUI -nieudane
10.2020 - I podejście do in vitro (krótki protokół) pobrano 1 komórkę, 1 blastocysta 4.1.3.
07.05 - transfer 4.2.2
14 dpt 315,3
-
Ewa100 wrote:Też chciałam iść jutro, ale mąż mnie opiernicza aby iść w środę. Sama nieeee wiem co robić.
9dpt na pewno już coś wyjdzie. Jeśli wytrzymasz do środy, jest szansa, że jeszcze urośnie. -
Ewa100 wrote:Też chciałam iść jutro, ale mąż mnie opiernicza aby iść w środę. Sama nieeee wiem co robić.
-
Za waszą radą poszłam dziś na betę, wyniki dopiero jutro niestety😪😪😪😪
AMH (lipiec 2020) - 0,72
07.2020 - IUI -nieudane
07.05 - transfer 4.2.2
14 dpt 315,3
-
Ewa100 wrote:Za waszą radą poszłam dziś na betę, wyniki dopiero jutro niestety😪😪😪😪
Dobrze, że poszłaś. A gdzie byłaś, że wyniki dopiero jutro? 😟
Ja robiłam ostatnio w alablabolatoria na KEN w niedzielę po 9, a wyniki miałam już przed 14! -
Trini87 wrote:Dziewczyny ponawiam pytanie. Miał ktoś przegrode i donosił ciążę? Temat dla mnie mega ważny.
Niestety temat przegrody jest mi nieznany. Jednak jeśli dr Dz. twierdzi, że nie trzeba usuwać i zaleca in vitro, to bym mu zaufała. Komuś w końcu musimy ufać 🙂 -
Aneta8 wrote:Niestety temat przegrody jest mi nieznany. Jednak jeśli dr Dz. twierdzi, że nie trzeba usuwać i zaleca in vitro, to bym mu zaufała. Komuś w końcu musimy ufać 🙂
-
Trini87 wrote:Dziewczyny ponawiam pytanie. Miał ktoś przegrode i donosił ciążę? Temat dla mnie mega ważny.
-
Malica wrote:Mi również temat obcy...jak pisze Aneta komuś trzeba zaufać. Możesz tez udać się do innego lekarza i poprosić o jeszcze jedna opinie, tylko do kogoś poleconego tez.
Aneta8 lubi tę wiadomość
-
Trini87 wrote:Miałam w sumie 4 opinie z czego mozna powiedzieć, że ufam na 100% jednemu lekarzowi a Dz. poki co chyba tez. Pan Prof. nie ma mojego zaufania a jego podwładny też srednio bo czuję kolesiostwo... (wiec 2ch odpada).
Przede wszystkim to musi być Twoja decyzja, co zrobisz. Taka jest prawda, że każdy organizm jest inny i nie wiadomo jak zareaguje. Musicie sobie na spokojnie wszystko przemyśleć. -
Trini, mam koleżankę, która w wieku 45 lat przeszła invitro i urodziła zdrowego synka, ale przed iv, lekarze zdecydowali o usunięciu przegrody. U nich było to zwiększeniem szans, wg lekarzy.
-
Aneta8 właśnie i to jest problem. Facet jakos inaczej odbiera te ewentualną ciążę. A ja jak pomyślałam o poronieniu to sie wystraszyłam. Chorego dziecka nie chcemy...
Annamaria no wlaśnie stąd konsternacja. Wiele przegród się usuwa, ale wiele to błony a u mnie mięśniowa. Bądź czlowieku mądry... Czemu nie ma wersji konkretnej - trzeba usunąć i tyle. Jak są za i przeciw to zawsze ciezko wybrac.