X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halasianka bedzie dobrze. Wycisz sie, wlacz soboe jakas super romantyczna i z happy endem komedie romantyczna ;) niech maz zrobi cos dobrego do jedzenia i relaks. Oby dzis bylo lepiej.

Odetnij sie troche od wszytskiego a nam daj znac jak juz bedziesz w Lodzi. Bedzie dobrze. To juz 35 tydzien, 36 rozpoczety - dacie rade.

Hałasianka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Halasianka bedzie dobrze. Wycisz sie, wlacz soboe jakas super romantyczna i z happy endem komedie romantyczna ;) niech maz zrobi cos dobrego do jedzenia i relaks. Oby dzis bylo lepiej.

Odetnij sie troche od wszytskiego a nam daj znac jak juz bedziesz w Lodzi. Bedzie dobrze. To juz 35 tydzien, 36 rozpoczety - dacie rade.
    W życiu się chyba tak nie bałam wiesz... Jedno dziecko w pełnym znieczuleniu zabieg, nieprzytomne na łóżku a wcześniej płaczące mamo zostan a potem strach o drugie w brzuchu i te pieprzone skórcze których nie ma sz jak powstrzymać a wiesz ze musi 2 tyg jeszcze być w środku i dojechać 400 km od Łodzi żeby miało dobra opiekę bo nie wiadomo co się stanie po porodzie.
    Ja wiem ze musze być silna ale widzicie jak wygląda moje życie... Czasami już myślę... Chyba trochę za dużo........?????? Ile można???!!

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann -tej pozycji nie mam, tylko Poród Naturalny :)
    Zobaczę :)

Hałasianko - dlatego ja bym pytała o relanium - moja mama musiała leżeć 5 msc w ciąży i tylko to jej pomogło. A brała do końca ciąży.
    Niestety czasem macica reaguje tak mocno na stres - ja mam to samo- dlatego też zostałam odcięta od starego życia .. a pytałaś o relanium? :( uważam, że stanowczo za dużo jak na jedną ciąże .. bardzo mi przykro i tylko mogę przytulić Cię „wirtualnie” :( walcz Kobieto o każdy dzień!

Dziewczyny - co macie w planie porodu?
    Słyszałyście o uck - odsyłają pacjentki, jest artykuł na ten temat, połowa sal zamknięta ..
    przez to zaspa też pęka :) super .. chyba zaczynam organizować swissmed ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 09:59

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianko, jestem z Tobą myślami. Tyle już biedaku przeszłaś, musi kiedyś być z górk. Odkąd Cię poznałam-walczysz. Dasz rade:), damy rade.
    Trzymaj się!

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciastko-wkleisz link do tego artykułu?

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Ciastko-wkleisz link do tego artykułu?
    Z forum - https://m.trojmiasto.pl/forum/Nowa-porodowka-UCK-Opinie-t874491,1,160.html
    Artykuł który wczoraj dostałam
    https://www.google.pl/amp/s/www.fakt.pl/wydarzenia/polska/trojmiasto/porodowka-na-smoluchowskiego-w-gdansku-odsyla-pacjentki-z-kwitkiem/92b44tc.amp

Wszystko potwierdzone przez moją dr z uck - pisałam, że nawet skierowanie nic nie da.. :(
    W czw, w Usc, usłyszałam, że już wożą z Gda do Elbląga !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 10:15

Izka37 lubi tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ciastko:)!
    Polubiłam za to że ogarniasz sytuacje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 10:46

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Dzieki Ciastko:)!
    Polubiłam za to że ogarniasz sytuacje:)
    Zaczynam się martwić .. co gorsza przecież my z cukrzycą musimy w szpitalu z 3- co w takiej sytuacji?
    Denerwuje mnie to, że nie ma nawet gwarancji, że urodzisz w tym szpitalu w którym chcesz i musisz! Karetek też nie ma- odeślą i co urodzisz w taksówce czy na ulicy?

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No słabo to wygląda. Ja to już mam coraz więcej tych punktów które kierują mnie do szpitala o wysokiej retencyjności . Licze na to że do maja sytuacja się ustabilizuje.
    Moja szwagierka miała rodzic w swissmed ale nie zdąrzyła dojechac i zaliczka przepadła-nie wiem jak to jest teraz bo to było 5 lat temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 11:00

ug3773sblvjhwzbs.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Z forum - https://m.trojmiasto.pl/forum/Nowa-porodowka-UCK-Opinie-t874491,1,160.html
    Artykuł który wczoraj dostałam
    https://www.google.pl/amp/s/www.fakt.pl/wydarzenia/polska/trojmiasto/porodowka-na-smoluchowskiego-w-gdansku-odsyla-pacjentki-z-kwitkiem/92b44tc.amp

Wszystko potwierdzone przez moją dr z uck - pisałam, że nawet skierowanie nic nie da.. :(
    W czw, w Usc, usłyszałam, że już wożą z Gda do Elbląga !!
    Ciacho relaks!. Podejrzewam, ze brak miejsc w szpitalu jest dlatego, ze nagle wszystkim ciezarnym z 3city zachcialo sie luksusowych warunków i leca do nowego szpitala.
    Zapewne ilosc ciężarnych nie zmienila sie i nagle ilosc miejsc w 3citu nie zmalala.

Tak to jest, ze jak jest nowy szpital to nagle wszyscy do niego leca... Trzeba sie z tym liczyc. W ostatecznosci pojedziesz na zaspe-tam tez 3 stopień. Jak nie sa dwa inne z 2 stopniem referncyjnosci.

Swissmed jak dla mnie to w ogole opcja dla odwaznych. Tam jak sie dzieje cos z toba lub dzieckiem to od razu w karetke i do publicznego jedziesz a czas leci...

Pytanie tylko o to co w artykule, ze sa 3 sale zamiast 6,czy to prawda? Twoja lekarka Ci cos mówiła dlaczego? Pytanie tez ile bylo w starym UCK bo moze tez 3 wiec ilosc ogolem sie nie zmienila?

Tak czy siak pewnie do maja otworza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 13:28

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak/ dr mówiła, że brak położnych.. i dlatego tak jest. Mówiła też że skierowanie nic nie da, a zaspa jest też przepełniona i odsyłają! Jeżeli już jadą do Elblaga to musi być serio nieciekawie. Nie chcę nic mowić ale to nie fair, że ktoś z Gdańska musi jechać rodzić do Elbląga!!! A pomijam już kwestie refer. i tego że ktoś musi trafić do szpitala z 3 / np bezwględnie Hałasianka- i co będzie full i gdzie trafi - do Elbląga czy innego z ref 1??? Sorry - zła jestem i tyle. Wolę już serio zapłacić za swiss niż urodzić na S7!!!

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wy mówicie nie ma opcji z Zaspa nawet??
    Tzn czwartek w nocy jak miałam ta akcje to chcieli mnie karetka na zaspie zawieźć jakbym się zgodziła ale to pewnie syt podbramkowa. Ja nie mam innego szpitala w 3 mieście jak zSpa bo tam jest tylko kardiochirurgia neonatologiczna i nie ma innej opcji więc.... Nin powiem że ciekawe jakby to było bo wcale nie ciekawi mnie to i musze być w Łodzi :)))!!!
    !leżę dziś cały dzień i jest odrobinę lepiej jak się nie ruszam... Chociaz wieczór przede mną a wtedy gorzej. Eh mmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaspa jest full bo laski z uck tam odsyłają .. a że tylko te dwa są z 3 to sama rozumiesz..
    Kochana Ty nogi ściśnięte i wytrzymaj do Łodzi !!
    A ja rozbijam skarbonkę i zbieram na swiss :(

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby to był chwilowy boom. Może jak zaczną odmawiac przyjęć osobom bez żadnych wskazań bo pewnie takich jest masa, to wszystko wróci do normalności...w jakimś celu są ustalane te stopnie referencyjności. Ja taka mam nadzieję:). U mnie lista przypadłości coraz dłuższa...

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wy dziewczyny piszecie, szok! Jak to położnych nie ma? Przecież jeszcze na Klinicznej były, rzuciły prace?

Ciasteczko, naprawdę bierz pod uwagę swissmed jako ostateczność. Poród nie trwa godzinę i nawet ja bym zdążyła dojechać do Elbląga. Jeśli nie przyjmą Cię w Wojewódzkim to mąż bierze telefon i dzwoni do wszystkich szpitali i pyta się o miejsce. Jest jeszcze Gdynia, Wejherowo, Tczew. Ja bardzo ubolewałam, ze gdy rodziłam nie było prywatnej kliniki a teraz się cieszę bo pewnie bym tam poszła rodzic! Małemu pozno wyszła żółtaczka wiec musiałabym jechać z nim na Polanki. Poza tym nikt nic by nie zrobił z dodatkowymi palcami (musiałabym jeździć z noworodkiem) czy nie wiedziałabym ze młody ma prazęba! Pani doktor zobaczyła go dopiero gdy zaczął płakać podczas podwiązywania paluszków. Ja widziałam białą plamkę ale w życiu nie pomyślałabym ze to ząb!

Ochłoń i zróbcie sobie z mężem plan B :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital ma obowiązek znaleźć miejsce i przewieźć- nie mogą wywalić na ulicę i radź sobie sama.. ja zażądam pisemnej odmowy przyjęcia. Dlatego np przewożą do Elbląga .. bo tam jest pusto...
    A wszystko przez medialny boom na uck - personel przeszedł z klinicznej a łóżek jest tam więcej ... dlatego tak jest. Całe województwo pomorskie XD ruszyło na uck .. dramat

• 4me Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho ale orinetowalas sie kiedys jak wyglada poród w prywatnej klinice? Tam Cie KWAlIFIKUJA, tam nie ma trudnych porodow, jak cos jest nie tak masz przejabene... Jedziesz wtedy karetka do szpitala NFZ....

To troche sprzeczność-jesli potrzebujesz 3 referencyjnosci to szpital prywany absolutnie odpada (btw swismed gdansk ma 1)... A jeśli nie potrzebujesz to w 3 city sa 4 szpitale plus Wejherowo, Tczew. W porównaniu z mniejszymi miastami mamo Eldorado...

Serio no panic!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 15:14

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Szpital ma obowiązek znaleźć miejsce i przewieźć- nie mogą wywalić na ulicę i radź sobie sama.. ja zażądam pisemnej odmowy przyjęcia. Dlatego np przewożą do Elbląga .. bo tam jest pusto...
    A wszystko przez medialny boom na uck - personel przeszedł z klinicznej a łóżek jest tam więcej ... dlatego tak jest. Całe województwo pomorskie XD ruszyło na uck .. dramat
    Ja bym się bała rodzic w pryw szpitalu mimo iż mnie stać ale w życiu jak jest wybór to bym nie chciała bo najważniejsze jest dziecko i nie wiadomo co się stanie po.. Musi być neonatologia. Tak mi się wydawało kiedyś i teraz to mam inna syt wiadoml.

BTW ja mieszkałam 11at temu w Malborku jeszcze ale rodziłam w Elblągu w wojewódzkim i naprawdę jets tam wspaniała opieka także.... Jesli się nic nie zmieniło to nie tragedia życiowa :) byle nie w miejskim tam hahah

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ciacho ale orinetowalas sie kiedys jak wyglada poród w prywatnej klinice? Tam Cie KWAlIFIKUJA, tam nie ma trudnych porodow, jak cos jest nie tak masz przejabene... Jedziesz wtedy karetka do szpitala NFZ....

To troche sprzeczność-jesli potrzebujesz 3 referencyjnosci to szpital prywany absolutnie odpada (btw swismed gdansk ma 1)... A jeśli nie potrzebujesz to w 3 city sa 4 szpitale plus Wejherowo, Tczew. W porównaniu z mniejszymi miastami mamo Eldorado...

Serio no panic!
    Podpisuje się :))) nawet jak ktoś nie ma wskazań do ref 3 i cala ciąża przebiega ok. Ot i tak bym wolała w państwowym szpitalu a nie pryw.

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie rozumiecie, że nie ma miejsc na zaspie i uck które maja 3 ref - przecież tez bym chciała trafić do 3 skoro ponoć muszę..
    wyobraźcie sobie co się musi dziać skoro moja lekarz z uck mówi mi w twarz, że nie ma szans się dostać i mam liczyć na szczęście :(

Lenonki - Ty jak dogadałaś poród z dr L - masz gwarancje że Cie przyjmą na oddział ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 16:31

‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ