X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka, jak zostanę kiedyś pisarka to napiszę o Tobie książkę..a raczej o naszej szanownej służbie zdrowie..jaja jak berety..szok!
    Trzymaj się ciepło..

Hałasianka lubi tę wiadomość

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta nagle spadla na 838;) wychodze!!!!!!!!!!!!! juz mam wypis
    jezu az nie wierzę;))))

a na kolejny zastrzyk metotrexatu lekarz powiedzial.....nie musi Pani;) bez łaski;) hahahaha
    Tyle razy mnie przepraszali za to od wczoraj ze masakra;)
    Tu są naprawdę super ludzie!!!!Pamiętajcie laski;)

Justyna87 lubi tę wiadomość

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    beta nagle spadla na 838;) wychodze!!!!!!!!!!!!! juz mam wypis
    jezu az nie wierzę;))))

a na kolejny zastrzyk metotrexatu lekarz powiedzial.....nie musi Pani;) bez łaski;) hahahaha
    Tyle razy mnie przepraszali za to od wczoraj ze masakra;)
    Tu są naprawdę super ludzie!!!!Pamiętajcie laski;)
    super że wychodzisz :)

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka - w końcu doczekałaś się wyjścia... Szok :) Trzymaj się teraz z domu i odpoczywaj :) !

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Koraa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy też tak macie że wasze wizyty nie są na czas ? U Czecha wieczne opóźnienia .. zaczyna mnie to irytować :/

ckaidqk3eepzym33.png

27 lat
    10.03.17pierwsza wizyta w Gameta/22.06.17 HSG nieudane,podejrzenie endometriozy
    19.07.17 laparoskopia, HSG endometrioza wykluczona
    11.09.17 pozytywny test ciążowy.
    14.09.17 beta 359 / 18.09.17 beta 2566
    19.09.17 pęcherzyk 5,9mm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Dołączam do grona :),śledzę forum od 2msc-y. Od tego czasu jestem w Gamecie u Śliwińskiego. Jakim Wy jesteście wsparciem to żadne słowa nie opiszą,mi dajecie otuchy,że wkońcu się uda;).staramy się ok rok od Ślubu i narazie nic...Na początku poszliśmy do invimed,ale po badaniach zreygnowaliśmy:nie podobało nam się podejście odrazu in vitro, bo u M wyszło,60%wiązania z kwasem hialuronowym. Ś kazał powtórzyć badania i wyszło 80%. Miałam badana droznosc jajowody:ok. Amh 3.jedynie ci u mnie wykryto to przeciwciała tarczyce, biorę pół tab eurytox, u M wyniki w normie,na granicy,ale w normie. Biorę teraz 2xdziennieClo wizytę mam w następny wtorek,zobaczymy co urosło....:)Sliwinski został mi polecony przez koleżankę jej się udało ;). Dziewczyny jak sobie radzicie hmmm...z mężem w tych chwilach?...wspieranie się? Czy też Wasz M woli o tym nie rozmawiać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u Ś też zawsze czekam :)

• Stokrotkaaaa Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dawno wyszłam od Skweresa,od przyszłego cyklu będę stymulowana aromkiem,już wykupilam i jestem pełna nadziei:)

8p3odqk32c0wu4w8.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka super ze wychodzisz ! Odpoczywaj w domku :)

Ja ostatnio do dr Cz. czekałam 1,5 h. i zaczęłam sie zastanawiam czy jedzenia ze sobą nie brać bo akurat miałam wizytę w porze obiadowej :P ale akurat w tym dniu było dużo zabiegów wiec dr latał miedzy pokojami :)

Cześć Lucky :) my z M wspieralismy sie, rozmawialiśmy o tym, ale były takie dni ze wogole o tym nie rozmawialiśmy zeby odpocząć psychicznie od tej sytuacji.

Dziewczyny powiedzcie mi czy to jest normalne bo sie schizuje. Dzisiaj zaczynam 7 tc i co jakiś czas boli mnie brzuch, ale nie mocno i nie często. Słabiej niż przed miesiączka. Do tego mam takie mrowienie w nogach. Boje sie troszkę, ale wszyscy mówią ze to normalne bo macica sie powiększa- w końcu maluszek musi sie gdzieś zmieścić. Czy Wy tez tak miałyście ?

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Stokrotkaaaa Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky witaj,ja też byłam w zeszłym roku w invimedzie i tezvodczulam parcie od razu na in vitro,bardzo mi się to nie podobało.Mój M nie chce lykac witamin i wmuszam aby brał. człowiek czasami ma już dość tego faszerowania,stresu i nawet się już seksu odechciewa

8p3odqk32c0wu4w8.png
  • Koraa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie . Sama drobnica . Dopiero teraz zaczynam dupka i dalej glukophage , choć dr stwierdził że glulophage nie działa tak jak powinno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 07:40

ckaidqk3eepzym33.png

27 lat
    10.03.17pierwsza wizyta w Gameta/22.06.17 HSG nieudane,podejrzenie endometriozy
    19.07.17 laparoskopia, HSG endometrioza wykluczona
    11.09.17 pozytywny test ciążowy.
    14.09.17 beta 359 / 18.09.17 beta 2566
    19.09.17 pęcherzyk 5,9mm
  • meg86 Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy to jest normalne bo sie schizuje. Dzisiaj zaczynam 7 tc i co jakiś czas boli mnie brzuch, ale nie mocno i nie często. Słabiej niż przed miesiączka. Do tego mam takie mrowienie w nogach. Boje sie troszkę, ale wszyscy mówią ze to normalne bo macica sie powiększa- w końcu maluszek musi sie gdzieś zmieścić. Czy Wy tez tak miałyście ?

Małyprosiaczek jeśli bóle nie są mocne przechodzą po odpoczynku nie ma krwawien plamien to nic złego się nie dzieje
    W 2 ciazach miałam podobne bóle

Malyprosiaczek lubi tę wiadomość

Warto walczyć o marzenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u mojego doktora zawsze punktualnie wchodziłam.
    My z moim mężem się wspieramy, on łyka tabletki, bada się bez gadania. Jednak i tak czuje się samotna w tym wszystkim. Wiem, Ze czasem go już wkurzam, nie rozumie mojej niechęci do spotykania się ze znajomymi z dziećmi.

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meg86 wrote:
    Małyprosiaczek jeśli bóle nie są mocne przechodzą po odpoczynku nie ma krwawien plamien to nic złego się nie dzieje
    W 2 ciazach miałam podobne bóle

Troszkę mnie uspokoiłas. Nie mam żadnych plamien, krwawień a bóle rzeczywiście po odpoczynku mijają a trwają dosłownie chwile. Zaniepokoiły mnie te mrowienia w nogach. Strasznie mnie bolą. Kiedyś miałam mały wypadek i teraz bolą mnie nogi przy zmianie pogody, ale nigdy nie miałam mrowien

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Stokrotkaaaa Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koraa a byłaś już kiedyś stymulowana?? Czara trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę.

8p3odqk32c0wu4w8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosiaczku, może zbadaj d-dimery i białko s i c w związku z tymi mrowieniem w nogach.

Malyprosiaczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też bierzecie 2razy dziennieClo? Od 3dc do 7 dc, ja przy jednej tabletce zawsze miałam pęcherzyk dominujący, obawiam się, że teraz za dużo ich będę miała. Czytałam w ulotce, że taka dawka jak są cykle bezowulacyjne,a ja zawsze niby miałam ten 1 pęcherzyk..

kotek87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz brałam pół tabletki dziennie. Pół roku temu tez i był jeden pęcherzyk. Ile jest teraz, przekonam się jutro.

• Stokrotkaaaa Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie macie doświadczenia po aromku?? Clo w ogóle na mnie nie działało:(

8p3odqk32c0wu4w8.png

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara dzięki za info. Bede musiała zrobić te badania. Troszkę polezalam i mrowienie przeszło. Za tydzień na wizycie bede musiała wspomnieć o tym dr Cz.

Lucky ja brałam od 3dc do 7dc clo po pół tabletki dziennie. Po pierwszym cyklu miałam dwa pecherzyki, ale po niedroznej stronie, a w drugim cyklu miałam jeden pecherzyk po droznej stronie :)

f2wlqps6jdpv4xb3.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ