X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Podzamcze Kielce
Odpowiedz

Gameta Podzamcze Kielce

Oceń ten wątek:
  • MK32 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Niestety transfer 15. 01.2024 - blastka 5 doba 4AA beta 1,2 mlU/ml, progesteron 23,50 ng/ml. Niestety się nie udało.

Bardzo mi przykro:((

• MK32 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    A kto Ci prowadzi stymulacje, jakie masz Amh?

Amh robione w maju 0,12😱 robilam jeszcze 20sty ale jeszcze nie mam wynikow. Jestem u dr Biskupa, tez mi proponowal takie rozwiazanie jak u Ciebie ale jeszcze jakies tam szanse byly minimalne, na stymulacje byla odpowiedz ale niestety zarodki nie przetrwaly do 5tej doby. A Ty z jakim Amh poszlas do kliniki i do kogo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 08:55

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK32 wrote:
    Amh robione w maju 0,12😱 robilam jeszcze 20sty ale jeszcze nie mam wynikow. Jestem u dr Biskupa, tez mi proponowal takie rozwiazanie jak u Ciebie ale jeszcze jakies tam szanse byly minimalne, na stymulacje byla odpowiedz ale niestety zarodki nie przetrwaly do 5tej doby. A Ty z jakim Amh poszlas do kliniki i do kogo?
    Hej ja byłam u dr Biskupa ale niestety nie mogłam się doczekać na zarodek w gamecie w Kielcach i przeszliśmy do bociana. Tam zarodek był dobrany w 5, dni a w Kielcach dopiero praktycznie po 3 miesiącach zadzwonili jak miałam już opłacony w drugiej klinice. Mamy z mężem grupę krwi arh+. Moje amh 0,52 - 0,69. Początki endometriozy. I stąd decyzja o adopcji zarodka.

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II stopnia
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
    (metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
    07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️
  • MK32 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Hej ja byłam u dr Biskupa ale niestety nie mogłam się doczekać na zarodek w gamecie w Kielcach i przeszliśmy do bociana. Tam zarodek był dobrany w 5, dni a w Kielcach dopiero praktycznie po 3 miesiącach zadzwonili jak miałam już opłacony w drugiej klinice. Mamy z mężem grupę krwi arh+. Moje amh 0,52 - 0,69. Początki endometriozy. I stąd decyzja o adopcji zarodka.

Aaa rozumiem, wlasnie slyszalam ze w Gamecie dlugo sie czeka:( a tak juz pomijajac czas oczekiwania na zarodek to gdzie bylas bardziej zadowolona z podjescia i ogolnie lekarza prowadzacego? Mi wiadomo dofinansowanie tez nie przysluguje wiec ograniczylam sie do gamety ze wzgledu w sumie na lokalizacje ale nie wykluczone ze w przyszlosci wybiore inna klinike. Dajecie sobie druga szanse? Podchodzicie ponownie?

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK32 wrote:
    Aaa rozumiem, wlasnie slyszalam ze w Gamecie dlugo sie czeka:( a tak juz pomijajac czas oczekiwania na zarodek to gdzie bylas bardziej zadowolona z podjescia i ogolnie lekarza prowadzacego? Mi wiadomo dofinansowanie tez nie przysluguje wiec ograniczylam sie do gamety ze wzgledu w sumie na lokalizacje ale nie wykluczone ze w przyszlosci wybiore inna klinike. Dajecie sobie druga szanse? Podchodzicie ponownie?
    Gdzie byłam bardziej zadowolona. W sumie tu i tu było okej. Zrezygnowałam z gamety ze wzgledu na dojazd bo trochę daleko i czas oczekiwania na zarodek. W bocianie od razu zaproponowali dwa zarodki po 5 dniach. Były jeden lepszy drugi trochę gorszy. Wiadomo zarodki nie są badane. W gamecie w Kielcach jeden po 3 miesiącach. I pomyślalam że gdy się nie uda to będę musiała znowu czekać 3 miesiące na jeden zarodek. Pewnie ze będę podchodziła do kolejnej procedury. Rozważam opcje dwóch zarodkow i badań immunologicznych. Zapytam czy w bocianie mają przebadane zarodki.

09.2023 - IUI -❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II stopnia
    Allo mlr 0
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK32 wrote:
    Może powiem w gamecie pierwszy raz spotkałam się z tym że oprócz lekarza były jeszcze dwie panie. Jedna pisała na komputerze to co lekarz mówił. Druga była obecna przy badaniu. Trochę dziwne to podejście. Nie do końca mi to odpowiada. Też byłam u dr Biskupa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 05:57

09.2023 - IUI -❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II stopnia
    Allo mlr 0
  • MK32 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Może powiem w gamecie pierwszy raz spotkałam się z tym że oprócz lekarza były jeszcze dwie panie. Jedna pisała na komputerze to co lekarz mówił. Druga była obecna przy badaniu. Trochę dziwne to podejście. Nie do końca mi to odpowiada. Też byłam u dr Biskupa.

No dokladnie, tez mi sie srednio to podoba choc u mnie na wizycie tylko ta przy komputerku, drugiej nie ma, moze druga cos sie szkolila, nie wiem:) dwa zarodki, super to niedlugo drugi transfer?:) czytalam tu na forum wiele historii i nie zawsze ten lepszy dawal ciaze, czesto na odwrot takze trzymam kciuki za kolejne podejscie✊🏼✊🏼✊🏼

• Kaja123 Debiutantka

Wysłany: 24 stycznia, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też strasznie to nie podoba w Gamecie, że lekarze siedzą z asystentkami... A asystentka jest po to żeby wypisać receptę albo wypisać kartkę ze zleconymi badaniami... Zero prywatności. Klinika niepłodności, gdzie wiadomo, każdy przechodzi to inaczej, często jest to trudny i wrażliwy temat... Idziesz do lekarza z konkretnym problemem. Ja kiedyś byłam u doktora Biskupa na kontroli i też siedział z asystentkami 🙃 jedna przy komputerze, a druga patrzyła jak mi robi USG. Strasznie byłam tą sytuacją oburzona. Z tego co się dowiadywałam, praktycznie w żadnej klinice nie ma takich sytuacji.

• MK32 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja123 wrote:
    Mi się też strasznie to nie podoba w Gamecie, że lekarze siedzą z asystentkami... A asystentka jest po to żeby wypisać receptę albo wypisać kartkę ze zleconymi badaniami... Zero prywatności. Klinika niepłodności, gdzie wiadomo, każdy przechodzi to inaczej, często jest to trudny i wrażliwy temat... Idziesz do lekarza z konkretnym problemem. Ja kiedyś byłam u doktora Biskupa na kontroli i też siedział z asystentkami 🙃 jedna przy komputerze, a druga patrzyła jak mi robi USG. Strasznie byłam tą sytuacją oburzona. Z tego co się dowiadywałam, praktycznie w żadnej klinice nie ma takich sytuacji.

Kaja a u ktorego jestes teraz lekarza?

• ABK Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja123 wrote:

Potwierdzam mało, komfortowo, tym bardziej że asystentka zaczęła doktorowi zadawać pytania. Sam doktor mnie nie przekonał przygotowywał mnie do iui do którego dr facto odradził podchodzenie, nie wyjaśniając dlaczego. Na ivf przeniosłam się do gamety do Warszawy gdzie w sumie byłam nawet nie na konsultacjach tylko na wizytach u w sumie 4 lekarzy (tak wypadało poprostu, prowadząca rozpisała stymulację, ktoś inny prowadził monitoringi i transfer a ktoś inny punkcję, całość miała miejsce między świętami o stąd tak to wyglądało). Ale nigdy żadnen z tych lekarz nie miał asystenta, wizyty punktualnie. Panie z recepcji też na plus w Warszawie.

Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
    11pobranych -> 7 do zaplodnienia
    05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞

Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

age.png
  • MK32 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK wrote:
    Potwierdzam mało, komfortowo, tym bardziej że asystentka zaczęła doktorowi zadawać pytania. Sam doktor mnie nie przekonał przygotowywał mnie do iui do którego dr facto odradził podchodzenie, nie wyjaśniając dlaczego. Na ivf przeniosłam się do gamety do Warszawy gdzie w sumie byłam nawet nie na konsultacjach tylko na wizytach u w sumie 4 lekarzy (tak wypadało poprostu, prowadząca rozpisała stymulację, ktoś inny prowadził monitoringi i transfer a ktoś inny punkcję, całość miała miejsce między świętami o stąd tak to wyglądało). Ale nigdy żadnen z tych lekarz nie miał asystenta, wizyty punktualnie. Panie z recepcji też na plus w Warszawie.

Ja im daje jeszcze szanse ale nie wiem na jak dlugo:P narazie mi ta jedna nie przeszkadza pielegniarka, tzn przeszkadza ale juz sie przyzwyczailam:) w Warszawie udalo sie za 1 razem?:)

• Kaja123 Debiutantka

Wysłany: 24 stycznia, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK32 wrote:
    Kaja a u ktorego jestes teraz lekarza?
    Od samego początku jestem u doktora Lepiarczyka ☺️ u doktora Biskupa byłam tylko raz na kontroli przed punkcją

• ABK Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK32 wrote:
    Ja im daje jeszcze szanse ale nie wiem na jak dlugo:P narazie mi ta jedna nie przeszkadza pielegniarka, tzn przeszkadza ale juz sie przyzwyczailam:) w Warszawie udalo sie za 1 razem?:)

Tak, za pierwszym ale z przygodami. Mamy córeczkę ze świeżego transferu
    Pomimo wysokiego amh słabo odpowiedziałam na stymulację, ale dzieki temu nie było hiperki i był możliwy świeży transfer

Monitoring owulacji okey

Slabe parametry nasienia
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

age.png
  • MK32 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABK wrote:
    Tak, za pierwszym ale z przygodami. Mamy córeczkę ze świeżego transferu
    Pomimo wysokiego amh słabo odpowiedziałam na stymulację, ale dzieki temu nie było hiperki i był możliwy świeży transfer

Super gratuluje, najważniejsze że się udało 🤭🤭 no jak to mowia nie liczy sie ilosc a jakos🙃🙃

• MK32 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LINAA30 wrote:
    Kaja to ja miałam to szczęście, że jak byłam u dr Lepiarczyka nie było nikogo poza nim. Ale złościł się systemem 🙈

A zostalas lub zostajesz w Gamecie czy tez zmienialas klinike? Bo widze ze zdecydowana wiekszosc zmienia:D to nie jest dobry znak🤭

• ABK Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LINAA30 wrote:
    Na chwilę obecną jestem nadal. Ale myślę o zmianie. Pani tam, jak zapytałam o kryteria kwalifikacji czerwcowej refundacji to machnęła ręką i powiedziała mi 'pewnie będą takie same jak w poprzedniej refundacji, może coś dodadzą żeby się schemat nie powielił. Ale jakby pani widziała jak to wszystko było. Szkoda gadać." Jedyna rzecz która mnie trzyma jeszcze w Gamecie to lekarz. A jak zmienię klinikę to będzie to Kraków. A tam mamy 80km i to mnie przeraża. Tutaj mam lekarza na miejscu i zawsze jak coś się dzieje to nie mam problemu mogę podjechać i sprawdzić. Ciężko jest podjąć decyzję.

Ja jeździłam 150km w jedną stronę ponad nawet. Z lekarka byłam cały czas w kontakcie. Z krwawieniem w 9tc też jechałam 150km w jedną stronę.
    Tak więc 80km to na prawdę nie jest dużo

Monitoring owulacji okey

Slabe parametry nasienia
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

age.png
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Trzymam kciuki 🙂 Ja mam najwspanialszego synka z AZ 💚
    Hej a dużo płaciłaś za zarodek w Czechach. Miałaś przebadany czy nie?

09.2023 - IUI -❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II stopnia
    Allo mlr 0
  • MK32 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LINAA30 wrote:
    Na chwilę obecną jestem nadal. Ale myślę o zmianie. Pani tam, jak zapytałam o kryteria kwalifikacji czerwcowej refundacji to machnęła ręką i powiedziała mi 'pewnie będą takie same jak w poprzedniej refundacji, może coś dodadzą żeby się schemat nie powielił. Ale jakby pani widziała jak to wszystko było. Szkoda gadać." Jedyna rzecz która mnie trzyma jeszcze w Gamecie to lekarz. A jak zmienię klinikę to będzie to Kraków. A tam mamy 80km i to mnie przeraża. Tutaj mam lekarza na miejscu i zawsze jak coś się dzieje to nie mam problemu mogę podjechać i sprawdzić. Ciężko jest podjąć decyzję.

No mnie tez najbardziej lokalizacja trzyma ale jakbym miala zmienic to tez Czechy:) daje im ostatnia szanse😝

• Magra3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Hej a dużo płaciłaś za zarodek w Czechach. Miałaś przebadany czy nie?
    Na początku tamtego roku płaciłam 2450 euro za przebadany zarodek. Wiem, że pod koniec roku ponieśli ceny bo dziewczyny na forum pisały.

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • MK32 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LINAA30 wrote:

A na jakim jestes etapie?:)

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ