Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Nana84 wrote:Dziewczyny! Zwalniam brzuch dla kolejnej z Was. Urodzialam 23 marca. Zosia już jest z nami.
Trzyma za Was wszystkie kciuki. Trzeba wierzyć, że się uda, bo ten małe cuda które rodzimy są tego dowodem.
Gratulacje 💗
Zosia piękne imię☺️ u nas też będzie.Maja87, Nadzieja88 lubią tę wiadomość
2021. synek💛
2023 córeczka 💙 -
Nana84 wrote:Dziewczyny! Zwalniam brzuch dla kolejnej z Was. Urodzialam 23 marca. Zosia już jest z nami.
Trzyma za Was wszystkie kciuki. Trzeba wierzyć, że się uda, bo ten małe cuda które rodzimy są tego dowodem.
Aaaa! Super wiadomość ❤️ kolejna super girl wśród nas! Dużo zdrówka dla Was 🙌Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
anka wrote:Hej dziewczyny
Dzoni super że na wizycie okej
Mi infekcja minęła na szczęście .
Od 3 dni biorę dupka na wywołanie bo cykl bezowulacyjny to na okres bym SB poczekała sporo a nie chce tracić czasu...
A byłas sprawdzić czy nie zrobiła się torbiel? Tak tylko pytam bo wiem, że chcesz zacząć stymulacje a jak by była torbiel to nie można, wiem z doświadczenia, że umnie czasem wchłania się cykl czasem dwa bez antykoncepcji,10dp bhcg 49
12dp bhcg 110 -
nick nieaktualnyZosiaM wrote:A byłas sprawdzić czy nie zrobiła się torbiel? Tak tylko pytam bo wiem, że chcesz zacząć stymulacje a jak by była torbiel to nie można, wiem z doświadczenia, że umnie czasem wchłania się cykl czasem dwa bez antykoncepcji,
Ale w sumie ja nie mam skłonności to torbieli bo wtedy jak cykl miał 60 dni to nic nie było żadnej torbieli ani nic . Oczywiście to nic nie znaczy . Pewnie bym miała jakieś bóle jak wtedy a nic nie czuje -
Cześć dziewczyny! Mam do Was pytanie, czy jest możliwość wyznaczenia dokładnego dnia owulacji na podstawie badań krwi? Jaki hormon się wtedy bada i jaki wynik wskazuje na to że odbyła się już owulacja? Przygotowuje się do transferu w najbliższym czasie, na razie wychodzi że powinien odbyć się w trakcie Świąt Wielkanocnych i trochę mnie to martwi kto będzie w tym czasie na Polnej...
-
moniss wrote:Cześć dziewczyny! Mam do Was pytanie, czy jest możliwość wyznaczenia dokładnego dnia owulacji na podstawie badań krwi? Jaki hormon się wtedy bada i jaki wynik wskazuje na to że odbyła się już owulacja? Przygotowuje się do transferu w najbliższym czasie, na razie wychodzi że powinien odbyć się w trakcie Świąt Wielkanocnych i trochę mnie to martwi kto będzie w tym czasie na Polnej...
Obawiam się że bez monitoringu usg może być ciężko. Musiałabyś zbadać progesteron kilka dni przed owu i po owulacji, a także LH - jego wyrzut może oznaczać owulacje w przeciągu 24h.
Jednak jak już kiedyś rozmawiałam z dr i też z własnego doświadczenia wiem, że cykl cyklowi nierówny i czasem organizm nawala i mimo iż testy owulacyjne i badania progesteronu świadczyły o owulacji, często na monitoringu nie było ciałka żółtego, albo był jednak niepekniety pęcherzyk itp. U mnie oczywiście najczęściej działo się coś właśnie wtedy kiedy mieliśmy działać z transferami, gdzie normalnie cykle raczej książkowe 🤷♂️ stres i emocje też mają duży wpływ.Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Malina1991 wrote:To jest chyba "złośliwość losu" nie mam tendecji do torbieli a jak mieliśmy zacząć stymalcje do ivf to nagle zaczęły się robić 🙈
Klasyka 😂 miałam tak samo 🖐️Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Zaba90 wrote:Oj tak 😁😁 jak się czujesz? Ja mam 38 +3
A nawet dobrze ☺️, wysłałam zaproszenie aby tu nie zaśmiecać 🙂Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
Dżoni wrote:Obawiam się że bez monitoringu usg może być ciężko. Musiałabyś zbadać progesteron kilka dni przed owu i po owulacji, a także LH - jego wyrzut może oznaczać owulacje w przeciągu 24h.
Jednak jak już kiedyś rozmawiałam z dr i też z własnego doświadczenia wiem, że cykl cyklowi nierówny i czasem organizm nawala i mimo iż testy owulacyjne i badania progesteronu świadczyły o owulacji, często na monitoringu nie było ciałka żółtego, albo był jednak niepekniety pęcherzyk itp. U mnie oczywiście najczęściej działo się coś właśnie wtedy kiedy mieliśmy działać z transferami, gdzie normalnie cykle raczej książkowe 🤷♂️ stres i emocje też mają duży wpływ. -
moniss wrote:Dzoni, dziękuję za odpowiedź. Ja jak najbardziej będę miała monitoring usg we wtorek u dr Icka ale wiadomo że czasem ciezko jest wystrzelić się z wizytą w dzień owulacji i dlatego myślę czy nie przejść się w razie czego dzien wczesniej i dzień później do labo na jakies badanie hormonów żeby doktorowi Maciejowi bylo latwiej okreslic dokladny dzien...
To możesz zrobić to lh, ja podchodziłam do drugiego transferu na swojej owulacji, byłam raz oznaczyć bo były dwa dominujące pęcherzyki -
Nadzieja88 wrote:To możesz zrobić to lh, ja podchodziłam do drugiego transferu na swojej owulacji, byłam raz oznaczyć bo były dwa dominujące pęcherzyki
Nadzieja88 lubi tę wiadomość