Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę, że poniedziałek zapowiada się gorącym dniem, mam nadzieję, że będzie dobrym początkiem tygodnia ✊✊✊☘️
Dobrego weekenduWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2021, 11:07
Paula1706, Karina89, Ania0692, Gosia9305 lubią tę wiadomość
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
nick nieaktualny
-
91aga wrote:Witam. Dziewczyny jak długie są terminy oczekiwania na pierwsza wizyte u Doktora ?
Coś mi świta, że jeszcze na koniec lipca a tak już na pierwsze tygodnie sierpnia.
Ps :bhcg z piątku 1360 ❤️ w poniedziałek napisze do dr na kiedy się umówić na wizytę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2021, 13:10
Paula1706, Alicjaaa, Zaba90, Dżoni, Drzewko90, MuminkAa, Tatosya, ZosiaM, ***Sikorka***, Gosia9305, Malina1991 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Zastanawiam się nad doktorem do prowadzenia ciąży. Tylko teraz mnie zaskoczyłyście, że tyle się czeka na pierwszą wizytę... A orientujecie się czy dr prowadzi ciąże na metforminie?
Starania od 2016
06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
Zmiana kliniki + badanie immunologii
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram -
Geraltowa wrote:Cześć dziewczyny. Zastanawiam się nad doktorem do prowadzenia ciąży. Tylko teraz mnie zaskoczyłyście, że tyle się czeka na pierwszą wizytę... A orientujecie się czy dr prowadzi ciąże na metforminie?
Brałam metformine jak staraliśmy się o pierwsza ciąże, dr mówił, że są dwie szkoły jazdy jedni mówią aby odstawić w ciąży i ewentualnie od razu przechodzić na insulinę, natomiast na oddziale gdzie On pracuje stosują przez cały pierwszy trymestr, tak miałam w pierwszej ciąży, później trochę pozmieniały się zalecenia, znajomej ostatnio odstawiał po 9 tc, miała najniższa dawkę, zobaczymy jak będzie u mnie w tej ciąży,Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2021, 13:53
-
Karina89 wrote:Brałam metformine jak staraliśmy się o pierwsza ciąże, dr mówił, że są dwie szkoły jazdy jedni mówią aby odstawić w ciąży i ewentualnie od razu przechodzić na insulinę, natomiast na oddziale gdzie On pracuje stosują przez cały pierwszy trymestr, tak miałam w pierwszej ciąży, później trochę pozmieniały się zalecenia, znajomej ostatnio odstawiał po 9 tc, miała najniższa dawkę, zobaczymy jak będzie u mnie w tej ciąży,
Starania od 2016
06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
Zmiana kliniki + badanie immunologii
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram -
Geraltowa wrote:O dziękuję Ci za odpowiedź. Szczerze mówiąc boję się odstawiać. Ja biorę na razie glucophage xr 1000 dwa razy dziennie. W poniedziałek będę dzwonić na ulanska i zobaczymy jaki termin mi zaproponują. Jeszcze myślałam nad prowadzeniem ciąży u prof Szymanowskiego ale boję się, że do niego też będą masakryczne terminy. O nim coś słyszałyście? Polecacie?
Osobiście nie znam, słyszałam, że ma trochę inne podejście do leków, zaleca większą część odstawić,zmienia dawkowanie, też była po ciąży z ivf, u dr to wiem, że jak ktoś przychodzi z innym zestawem leków to na nim dalej prowadzi. -
Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby za zatoki i katar 🤔🤔, byłam u internisty dostałam leki, inhalacje, średnio pomogło, ostatnio mi wyszedł źle posiew więc dr M zalecił antybiotyk liczę, że może to przy okazji pomoże, inaczej wykituje, pewnie ze szczepienia nici 😔
-
Ania0692 wrote:Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby za zatoki i katar 🤔🤔, byłam u internisty dostałam leki, inhalacje, średnio pomogło, ostatnio mi wyszedł źle posiew więc dr M zalecił antybiotyk liczę, że może to przy okazji pomoże, inaczej wykituje, pewnie ze szczepienia nici 😔
Mi dr mówił o preparatach z serii Prenalen dla kobiet w ciąży, do ssania, na kaszel itd, spray do nosa też jest, u mnie się sprawdziły, plus nebulizacje z soli fizjologicznej, też niestety mam problem z zatokami, ostatnio wylądowałam na sterydach do nosa plus nasiliła się alergia 😑😑Ania0692 lubi tę wiadomość
-
Drzewko90 wrote:Dżoni super, że córeczka zdrowo rośnie ☺️, powiedz mi byłaś u dr Ic... na drugich prenatalnych czy dr Lo... 🤔
To trzymam kciuki za poniedziałkowe wieści ☘️☘️
U dr Lorenc było fajniej niż u dr I.Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:U dr Lorenc było fajniej niż u dr I.
Dzięki 🙂 tak się zastanawiałam czy można zmienić lekarzy od prenatalnych, jak było dłuższe zastępstwo za doktora to chodziłam do dr L.., ostatecznie mi przełożyli prenatalne do dr I.., a też mi bardziej podpasowała🙂Dżoni lubi tę wiadomość
-
Próbowałam nadrobić strony od mojego ostatniego wpisu,ale się nie dokopałam 🙈Dżoni co do porodu, to jestem tego zdania co dziewczyny aby za wczasu nie słuchać historii , sama jak byłam na obserwacji to dziewczyny się dzieliły doświadczeniami, też dużo widziałam, jeszcze jak na złość ja jedna zostawałam na sali a reszta się zmieniała, co dziewczyna to inna historia, grunt to pozytywne nastawienie i wiara we własne siły 💪, jakieś książki na temat porodu, jak coś to jeszcze wesprę dobrym słowem na końcówce, ja myślałam, że już nie dam rady a teraz po czasie mogę drugi raz rodzic SN, ale ostatecznie to i tak przebieg zdarzeń wszystko weryfikuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2021, 21:09
Alicjaaa, Olivia27, Dżoni lubią tę wiadomość