Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę na to USG , mam nadzieję że ta torbiel znikła .

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dzwonili dzisiaj, że zwolnił się termin 15.07 więc mam wizytę o 5dni szybciej! Dobrze, bo juz chce ustalić z dr jakiś plan działań. W którym dniu cyklu mialyscie robiony scratching endometrium?

miedzianna lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Nana84 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Do mnie dzwonili dzisiaj, że zwolnił się termin 15.07 więc mam wizytę o 5dni szybciej! Dobrze, bo juz chce ustalić z dr jakiś plan działań. W którym dniu cyklu mialyscie robiony scratching endometrium?
    Ja miałam w 20 dc cyklu, ale transfer nie odbył się w cyklu w którym miałam punkcję, tylko w następnym. Czyli wychodzi na to, że scratching wystarcza nawet na dwa cykle. Przed transferem dr Brązert sprawdzał jaki był scratching, więc warto mieć ze sobą tę kartkę na której on wszystko zanotował

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was robiła sobie zastrzyki z prolutexu? Też miałyście taki wrażliwy i obolały brzuch? Ja po pierwszym zastrzyku myślałam że dostałam jakiejś reakcji alergicznej, nie mogłam założyć spodni, tak mnie brzuch bolał

• Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was robiła sobie zastrzyki z prolutexu? Też miałyście taki wrażliwy i obolały brzuch? Ja po pierwszym zastrzyku myślałam że dostałam jakiejś reakcji alergicznej, nie mogłam założyć spodni, tak mnie brzuch bolał

A nic mi nie mów, ja dostaje choler..... od tych zastrzyków, u mnie ciąża po UIU, ale coś z progesteronem i doktor mówi aby jeszcze brać, ja masuje te miejsca, przykładami lodem 🙈

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • Nana84 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca28 wrote:
    A nic mi nie mów, ja dostaje choler..... od tych zastrzyków, u mnie ciąża po UIU, ale coś z progesteronem i doktor mówi aby jeszcze brać, ja masuje te miejsca, przykładami lodem 🙈
    Z tym lodem to nie jest głupi pomysł 😁 masować nie mogę, bo tak mnie boli że nawet następnego dnia nie mogę balsamu na brzuch nałożyć. Wolę nie wyobrażać sobie ile dni albo tygodni czeka mnie z tym prolutexem.
    Pytałam wczoraj doktora czy mozna go czymś zastąpić, ale niestety nie 😑

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HSG umówione na 17 lipca .
    I badanie na covid jednak musi być eh . Dodatkowy stres.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Z tym lodem to nie jest głupi pomysł 😁 masować nie mogę, bo tak mnie boli że nawet następnego dnia nie mogę balsamu na brzuch nałożyć. Wolę nie wyobrażać sobie ile dni albo tygodni czeka mnie z tym prolutexem.
    Pytałam wczoraj doktora czy mozna go czymś zastąpić, ale niestety nie 😑

Uwielbiam te zastrzyki, ja brałam do około 20 Tc, ale to ze względów medycznych 🙈, powodzenia🙂

Kasia 1987 lubi tę wiadomość

• Nowa szansa 93 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, trochę Was podczytuje, jeszcze nie jestem pacjentka doktora, pierwsza wizytę mam na 2 września, takie terminy oczekiwania na pierwszą wizytę, ale to nic, czytając forum i opinie koleżanek wiem, że warto, trzymam za Was kciuki i jak już będę miała plan działania to z chęcią do Was dołączę 🙂

Nadzieja88, Dżoni, Moli27, Lenaa91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hsg muszę odwołać :(

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Coś koło 20 dnia cyklu, muszę dokładnie sprawdzić, boju nie pamiętam 😎

Anka - dlaczego?

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Uwielbiam te zastrzyki, ja brałam do około 20 Tc, ale to ze względów medycznych 🙈, powodzenia🙂
    Co?! 🙉 Nie wiem czy mój brzuch to zniesie, no ale w końcu o też cierpi w słusznej sprawie 😎

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:

Anka - dlaczego?
    Torbiel się wgl nie zmniejszyła po duphastonue , a nie mogę mieć hsg jak ta torbiel jest 😒

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:

Anka - dlaczego?

U mnie będzie 17dc, na forum Novum pisali że najważniejsze żeby w drugiej fazie cyklu, więc może będzie ok.
    Anka - przykro mi, jakie dalsze kroki żeby pozbyć się torbieli? Antyki?

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    U mnie będzie 17dc, na forum Novum pisali że najważniejsze żeby w drugiej fazie cyklu, więc może będzie ok.
    Anka - przykro mi, jakie dalsze kroki żeby pozbyć się torbieli? Antyki?
    Tak teraz doktor mi dał antyki i widzimy się za 20 dni żeby sprawdzić czy znikły. Szkoda mi bo nie mogłam doczekać się tego HSG ale jak mus to mus.

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Tak teraz doktor mi dał antyki i widzimy się za 20 dni żeby sprawdzić czy znikły. Szkoda mi bo nie mogłam doczekać się tego HSG ale jak mus to mus.

Anka znam ten stan. Przechodziłam to kilkukrotnie, że już ruszamy, działamy, nakręcona pozytywnie na coś czekałam i nagle... Torbiel albo tarczyca albo polip albo covid i tak w kółko. Ale jeszcze przyjdzie nasz czas, oby tylko ciało współpracowało i żadne cholerstwo się już nie przytrafiło...

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Anka znam ten stan. Przechodziłam to kilkukrotnie, że już ruszamy, działamy, nakręcona pozytywnie na coś czekałam i nagle... Torbiel albo tarczyca albo polip albo covid i tak w kółko. Ale jeszcze przyjdzie nasz czas, oby tylko ciało współpracowało i żadne cholerstwo się już nie przytrafiło...
    Oj dokładnie jak człowiek działa to serio jest optymistyczny i wgl super a zawsze coś musi się zjebac no eh. No ale nic nie zrobie ważne że jesteśmy w dobrych rękach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Co?! 🙉 Nie wiem czy mój brzuch to zniesie, no ale w końcu o też cierpi w słusznej sprawie 😎

Czysto teoretycznie schodzi się z prolutexu do końca pierwszego trymestru😏

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Oj dokładnie jak człowiek działa to serio jest optymistyczny i wgl super a zawsze coś musi się zjebac no eh. No ale nic nie zrobie ważne że jesteśmy w dobrych rękach :)

Tez tak miałam,najpierw około 5 miesiecy czekania za pierwszą wizyta bo najpierw Covid, potem terminy😎, jak już wizyta to się okazało, że to nie będzie tna pstrykniecie palca, trzeba porobić badania, więc kolejne cykle 🙄 ale wszystko jest uporządkowane , a na niektóre sytuację człowiek nie ma wpływu🙂

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • miedzianna Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni i Anka ✊✊✊🙏

Dżoni lubi tę wiadomość

IVF #1 10/19 Kriobank
    12 pęcherzyków, zapłodniony 1 :(
    brak mrozaków.
    06/2020 Ciąża - Naturalny Cud !!!❤️❤️❤️ p19udqk34m90fk7z.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ