X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Gabrysia89 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Mam takie pytanie czy jak okażą się nie drożne do doktor kieruje od razu na udrożnienie? Kurde tak się boje że będą nie drożne już bym chciała mieć to za sobą 😣
    Liczę że jutro się dodzwonie sxybko , a o 12;40 USG u doktora.

To wszystko wychodzi na bieżąco, ja akurat miałam HSG na, Ulanskiej i u mnie przez jeden jajowod kompletnie kontrast nie przechodził natomiast przez drugi z oporem ale przechodził , doktor dłużej podawał i później całkowicie swobodnie przechodził, ale mówił, że mogła to być lekka niedroznosc, wszystko zależy jak to tam wygląda jak ten płyn przepływa.

anka lubi tę wiadomość

18. 04.2021 Antoni 💚Julian 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    To wszystko wychodzi na bieżąco, ja akurat miałam HSG na, Ulanskiej i u mnie przez jeden jajowod kompletnie kontrast nie przechodził natomiast przez drugi z oporem ale przechodził , doktor dłużej podawał i później całkowicie swobodnie przechodził, ale mówił, że mogła to być lekka niedroznosc, wszystko zależy jak to tam wygląda jak ten płyn przepływa.
    No słyszałam że niby kontrastem ale doktor też wspominał coś o udroznsbiu operacyjnym itp.

• Gabrysia89 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    No słyszałam że niby kontrastem ale doktor też wspominał coś o udroznsbiu operacyjnym itp.

Tak, ale to wszystko zależy jaki jest wynik HSG, ja cieszę się z jednego drożnego🙂, trzymam kciuki 🙂

18. 04.2021 Antoni 💚Julian 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Tak, ale to wszystko zależy jaki jest wynik HSG, ja cieszę się z jednego drożnego🙂, trzymam kciuki 🙂
    Super! Kiedy teraz masz wizytę? Będziecie ustalać co dalej .

• Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska gwiazdka wrote:
    Zgadza się lepiej dzwonić w godzinach popołudniowych aby umówić się na badanie , do południa badania, położne są zabiegane, przyjęcia itd.

I jak sytuacja?

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Dziekuje.Oby jak najwięcej zostało 🙂

Dziewczyny czy Wy też miałyście taki wzdety brzuch po punkcji i ewentualnie ile dni??? 🙈, dokgor napisał, że to normalne, ale kazał mierzyć obwód brzucha

Tak, też tak miałam, dokładnie dieta białkowa, ja kupowałam białko w aptece, piłam izotoniki 🙂Będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2020, 00:24

AgnieszkaB lubi tę wiadomość

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie rady 🙂

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • Niebieska gwiazdka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa91 wrote:
    I jak sytuacja?

Dziękuję, że pytasz, dokyor powiedział, że zobaczyny jak się sytuacja rozwinie jak ściągniemy szew i będziemy podejmować decyzje 🙂, więc grzecznie słucham i czekam 🤗, a Ty jak się czujesz?

kinga25, Moli27 lubią tę wiadomość

zem3anliof578i0f.png

Ivf
    ❄️❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę na to USG , mam nadzieję że ta torbiel znikła .

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dzwonili dzisiaj, że zwolnił się termin 15.07 więc mam wizytę o 5dni szybciej! Dobrze, bo juz chce ustalić z dr jakiś plan działań. W którym dniu cyklu mialyscie robiony scratching endometrium?

miedzianna lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Nana84 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Do mnie dzwonili dzisiaj, że zwolnił się termin 15.07 więc mam wizytę o 5dni szybciej! Dobrze, bo juz chce ustalić z dr jakiś plan działań. W którym dniu cyklu mialyscie robiony scratching endometrium?
    Ja miałam w 20 dc cyklu, ale transfer nie odbył się w cyklu w którym miałam punkcję, tylko w następnym. Czyli wychodzi na to, że scratching wystarcza nawet na dwa cykle. Przed transferem dr Brązert sprawdzał jaki był scratching, więc warto mieć ze sobą tę kartkę na której on wszystko zanotował

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was robiła sobie zastrzyki z prolutexu? Też miałyście taki wrażliwy i obolały brzuch? Ja po pierwszym zastrzyku myślałam że dostałam jakiejś reakcji alergicznej, nie mogłam założyć spodni, tak mnie brzuch bolał

• Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was robiła sobie zastrzyki z prolutexu? Też miałyście taki wrażliwy i obolały brzuch? Ja po pierwszym zastrzyku myślałam że dostałam jakiejś reakcji alergicznej, nie mogłam założyć spodni, tak mnie brzuch bolał

A nic mi nie mów, ja dostaje choler..... od tych zastrzyków, u mnie ciąża po UIU, ale coś z progesteronem i doktor mówi aby jeszcze brać, ja masuje te miejsca, przykładami lodem 🙈

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • Nana84 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca28 wrote:
    A nic mi nie mów, ja dostaje choler..... od tych zastrzyków, u mnie ciąża po UIU, ale coś z progesteronem i doktor mówi aby jeszcze brać, ja masuje te miejsca, przykładami lodem 🙈
    Z tym lodem to nie jest głupi pomysł 😁 masować nie mogę, bo tak mnie boli że nawet następnego dnia nie mogę balsamu na brzuch nałożyć. Wolę nie wyobrażać sobie ile dni albo tygodni czeka mnie z tym prolutexem.
    Pytałam wczoraj doktora czy mozna go czymś zastąpić, ale niestety nie 😑

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HSG umówione na 17 lipca .
    I badanie na covid jednak musi być eh . Dodatkowy stres.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Z tym lodem to nie jest głupi pomysł 😁 masować nie mogę, bo tak mnie boli że nawet następnego dnia nie mogę balsamu na brzuch nałożyć. Wolę nie wyobrażać sobie ile dni albo tygodni czeka mnie z tym prolutexem.
    Pytałam wczoraj doktora czy mozna go czymś zastąpić, ale niestety nie 😑

Uwielbiam te zastrzyki, ja brałam do około 20 Tc, ale to ze względów medycznych 🙈, powodzenia🙂

Kasia 1987 lubi tę wiadomość

• Nowa szansa 93 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, trochę Was podczytuje, jeszcze nie jestem pacjentka doktora, pierwsza wizytę mam na 2 września, takie terminy oczekiwania na pierwszą wizytę, ale to nic, czytając forum i opinie koleżanek wiem, że warto, trzymam za Was kciuki i jak już będę miała plan działania to z chęcią do Was dołączę 🙂

Nadzieja88, Dżoni, Moli27, Lenaa91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hsg muszę odwołać :(

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2020, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Coś koło 20 dnia cyklu, muszę dokładnie sprawdzić, boju nie pamiętam 😎

Anka - dlaczego?

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Uwielbiam te zastrzyki, ja brałam do około 20 Tc, ale to ze względów medycznych 🙈, powodzenia🙂
    Co?! 🙉 Nie wiem czy mój brzuch to zniesie, no ale w końcu o też cierpi w słusznej sprawie 😎

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ