Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
GosiaK jak się czujesz?🙂 Ja już na szczęście mogę wrócić do pełnej aktywności i ponownie włączyć acard, po krwiaki już nie ma śladu.
PaulinaP lubi tę wiadomość
1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Nana84 wrote:Dziewczyny! Robiłam porządki i znalazłam całe opakowanie prolutexu ważne do października 2023 r. Potrzebuje któraś z Was w zamian za czekoladę? 😊
Jeżeli nie zgłosi się jakaś ciężarówka to ja z chęcią, w wakacje wracamy po zarodki 🙂06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
Zaba90 wrote:GosiaK jak się czujesz?🙂 Ja już na szczęście mogę wrócić do pełnej aktywności i ponownie włączyć acard, po krwiaki już nie ma śladu.
a co do krwiaka to 15.05 się dowiem. 🤍
A Ty jak tam, kiedy 1 prenatalne?Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
GosiaK wrote:Nie jest źle.. strasznie śpiąca jestem, pracuje na home office wiec zdarza się, że w trakcie pracy muszę się położyć i „zamknąć” oko na chwile 😅 brzuch ciągnie, szczególnie w nocy odczuwam bardzo i muszę spać z poduszką między kolanami. 🤣 nie mam wymiotów, czasami tylko jest dzień, że przeleżeć muszę cały wieczór bo nie dobrze mi..
a co do krwiaka to 15.05 się dowiem. 🤍
A Ty jak tam, kiedy 1 prenatalne?[/QUOTE
23 majac, za tydzień robię Nity 🙂 ogólnie właśnie czuje się dobrze tylko zawroty głowy, też progesteron robi swoje Ty już masz termin prenatalych?GosiaK lubi tę wiadomość
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
30 maja będę wtedy w 12+5 🤍
Tez będę robić Nifty ale „z domu” i tak zastanawiam się kiedy robić, teraz mam wizytę 15.05 i myśle wtedy jakoś kupić bo chyba chce poczekać i zobaczyć czy wszystko się ok rozwija..
pappa tez robisz czy samo USG na prenatalnych?Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
GosiaK wrote:30 maja będę wtedy w 12+5 🤍
Tez będę robić Nifty ale „z domu” i tak zastanawiam się kiedy robić, teraz mam wizytę 15.05 i myśle wtedy jakoś kupić bo chyba chce poczekać i zobaczyć czy wszystko się ok rozwija..
pappa tez robisz czy samo USG na prenatalnych?
To mamy około tydzień różnicy u mnie będzie 12+3🙂 ja robię między 10 a 11 tygodniem też aby była odpowiednią frakcja dna, co do pappa, robię bo takie są rekomendacje natomiast są to tylko statystyki u mnie też to się będzie liczyło, że ciąża po ivf, na to badanie ma wpływ wiele czynników i często wychodzi zakłamane mojej znajomej usg wyszło super, pappa bardzo duże ryzyko choroby, szybko nifty zlecone w razie w amino okazało się, że nifty wyszły prawidłowo, podobnie ze stanem przedrzucawkowym, robię ale podchodzę na spokojnie do tego patrząc jak te wyniki potrafią stresować 🙈1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
Czyli Nifty najlepiej zrobić 10/11 tydzień? To może też tak zrobię. Musi być 10+0 tak? 🤍
A co do Pappa robisz w tym samym dniu co USG bo w sumie ja się zapisywałam na kilka wizyt i siedziałam z 20 minut przy rejestracji i nie zapytałam.. czy to robić jakoś wcześniej żeby wynik był na USG prenatalne czy jak.Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
GosiaK wrote:Czyli Nifty najlepiej zrobić 10/11 tydzień? To może też tak zrobię. Musi być 10+0 tak? 🤍
A co do Pappa robisz w tym samym dniu co USG bo w sumie ja się zapisywałam na kilka wizyt i siedziałam z 20 minut przy rejestracji i nie zapytałam.. czy to robić jakoś wcześniej żeby wynik był na USG prenatalne czy jak.
Tak pappa w tym samym dniu co usg pobierają na krew i czekasz na wynik i opracowanie, może być 10+0 jednak pewniej w skończonym 10 i dalej bo różnie ta frakcja wychodziGosiaK lubi tę wiadomość
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
Zaba90 wrote:Tak pappa w tym samym dniu co usg pobierają na krew i czekasz na wynik i opracowanie, może być 10+0 jednak pewniej w skończonym 10 i dalej bo różnie ta frakcja wychodziAleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼
-
........ wrote:Ania🙂 jak się czujesz jak maleństwo Pozdrawiam
Hej 🙂 Staśko wszystko dobrze, niedługo będzie miał dwie brody 🤣 uwielbia konsumować ☺️, już trzy miesiące za nami 🙂 ja też się czuje super, może bym więcej pospała 🙉 za to jutro mam wychodne z koleżankami, tatuś zostaje z synkiem i odciągniętym mlekiem aby się zrelaksować 🙂
A Wy jak się czujecie? To już coraz bliżej 😘Zaba90, ........ lubią tę wiadomość
4.07. 2022 jest ❤️ -
GosiaK wrote:No właśnie 30.05 we wtorek mam prenatalne a później 5.06 mam u dr Brązerta wizytę i ciekawe czy będą wyniki już wtedy.. teraz wizytę mam 15.05 w 10+4 to od razu po wizycie wykupie NIFTY.
Z tego co pamiętam sam wynik jest dość szybko nawet w tym samym tygodniu jak jest na początku tylko kwestia później opracowania1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
Ania🙂 wrote:Hej 🙂 Staśko wszystko dobrze, niedługo będzie miał dwie brody 🤣 uwielbia konsumować ☺️, już trzy miesiące za nami 🙂 ja też się czuje super, może bym więcej pospała 🙉 za to jutro mam wychodne z koleżankami, tatuś zostaje z synkiem i odciągniętym mlekiem aby się zrelaksować 🙂
A Wy jak się czujecie? To już coraz bliżej 😘
No to super kochana jak zacznie chodzić to zgubi druga brodę 😁 ale ten czas leci
My dobrze mlody ma coraz mniej miejsca i mocniej czuje kopniaki 🤭🤣 trochę mi puchną stopy ale tak to jest ok No i w pt robiłam badanie moczu i mi wyszła glukoza w moczu 57 ale dziś powtórzyłam i jest mniejsza 47 więc nie wiem bo krzywa mi wyszła ok pewnie za dużo soku pomarańczowego. Jutro mam wizytę u Prof. I zobaczymy ile mlody przybrał bo 18.04 miał 2100🙈 wt mam wizytę z położna.
I nie powiem zaczynam bardziej się bać czy dam radę i czy będzie wszystko dobrze -
Zaba90 wrote:Z tego co pamiętam sam wynik jest dość szybko nawet w tym samym tygodniu jak jest na początku tylko kwestia później opracowaniaAleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼
-
........ wrote:No to super kochana jak zacznie chodzić to zgubi druga brodę 😁 ale ten czas leci
My dobrze mlody ma coraz mniej miejsca i mocniej czuje kopniaki 🤭🤣 trochę mi puchną stopy ale tak to jest ok No i w pt robiłam badanie moczu i mi wyszła glukoza w moczu 57 ale dziś powtórzyłam i jest mniejsza 47 więc nie wiem bo krzywa mi wyszła ok pewnie za dużo soku pomarańczowego. Jutro mam wizytę u Prof. I zobaczymy ile mlody przybrał bo 18.04 miał 2100🙈 wt mam wizytę z położna.
I nie powiem zaczynam bardziej się bać czy dam radę i czy będzie wszystko dobrze
Dobrze niech rośnie 🙂 mój synek też był z tych większych, później jak doszło nadciśnienie i stan przedrzucawkowy to zaczął słabiej przybierać, tak naprawdę do ostatnich tygodni niczego nie można być pewnym.
Dasz radę 💪
........ lubi tę wiadomość
4.07. 2022 jest ❤️ -
GosiaK wrote:No właśnie dlatego zastanawiam się czy nie przyspieszyć prenatalnych o kilka dni żeby później mieć już ten wynik na wizytę 5.06 u dr.
Jak się uda przesunąć to czemu nie albo możesz u doc Brązerta o kilka dni przesunąć później czerwcowe terminy pewnie są luźniejszeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2023, 07:25
GosiaK lubi tę wiadomość
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
Jeny starania mi się dłużyło okropnie, czas stał w miejscu, GosiaK Ty juz zaraz pierwsze prenatalne🙂ja drugie prenatalne 16 mają 🙉.
Co do senności pietwszy trymestr mogłam tylko spać, mój mąż był happy bo kestem rannym ptaszkiem i nie miał pobudek między 5 a 6 🤣🤣🤣........ lubi tę wiadomość