X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 11 września, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Hejka! Dziewczyny czy któraś z Was może będzie zwalaniac wizytę do dr w tym tygodniu bądź w przyszłym?

Możliwe, że ja będę 23 zwalniała mam wizytę po porodzie, ale nie wiem czy uda mi się załatwić z terminem w Warszawie i zalenenia hematologa co do antykoncepcji i może będę musiała przesunąć. Na 100% będę wiedziała w ten poniedziałek.

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 12 września, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeżeli mogę prosić to daj znać 😉 bardzo potrzebuje wizyty do dr a boję się że Panie z recepcji o mnie zapomną 😃

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 13 września, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    To jeżeli mogę prosić to daj znać 😉 bardzo potrzebuje wizyty do dr a boję się że Panie z recepcji o mnie zapomną 😃

Część. O widzisz ja zwalniałam wizytę z 25 września, trzy dni temu, doktor mi przyspieszył wizytę, ale pewnie już zajęta. U mnie taka sytuacja musiałam zdjąć wkladkę, źle się czułam i wpadliśmy,obecnie 15 tydzień ciąży 🙈 jeszcze nie ogarnęłam sytuacji.

Jak tam u Was?

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 13 września, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa jak sobie radzicie? Niedługo mnie to czeka

Ps :gratulacje narodzin córeczek ❤️❤️

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 13 września, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Dominikaaa jak sobie radzicie? Niedługo mnie to czeka

Ps :gratulacje narodzin córeczek ❤️❤️

Część 🙂 osobiście bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły początki, ale też wiem, że może być w drugą stronę. Moje dziewczyny przez pierwsze tygodnie były i są bezproblemowe w sensie jedzą, śpią i przewijanie, zasypiają czy to w łóżeczku, wózku, dostawce, kokonie bez problemu bardziej absorbujacy jest mój synek, pewnie teraz zacznie się gorzej, ale zobaczymy czy dziewczyny po 2 miesiącu też będą nieodkładalne jak On. Obiady na chwilę obecną ugotowane nawet byliśmy w 3 w restauracji 🙈 Jak byłam w centrum niepłodności u doktora z dziewczynami to stwierdził, że wyglądam na wypoczęta i w dobrej formie i coś w tym jest. Oby tak zostało jak najdłużej.

Gratulacje dla Ciebie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 10:14

Gosia9305 lubi tę wiadomość

2020 zmiana kliniki ivf
  • Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 13 września, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Część 🙂 osobiście bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły początki, ale też wiem, że może być w drugą stronę. Moje dziewczyny przez pierwsze tygodnie były i są bezproblemowe w sensie jedzą, śpią i przewijanie, zasypiają czy to w łóżeczku, wózku, dostawce, kokonie bez problemu bardziej absorbujacy jest mój synek, pewnie teraz zacznie się gorzej, ale zobaczymy czy dziewczyny po 2 miesiącu też będą nieodkładalne jak On. Obiady na chwilę obecną ugotowane nawet byliśmy w 3 w restauracji 🙈 Jak byłam w centrum niepłodności u doktora z dziewczynami to stwierdził, że wyglądam na wypoczęta i w dobrej formie i coś w tym jest. Oby tak zostało jak najdłużej.

Gratulacje dla Ciebie 🙂

Dzięki no nic zobaczymy co nas czeka, będzie odwrotny układ najpierw szpguny bliźniaki z energią od rana do wieczora teraz jeden mały mężczyzna 🙂

• ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 13 września, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Część. O widzisz ja zwalniałam wizytę z 25 września, trzy dni temu, doktor mi przyspieszył wizytę, ale pewnie już zajęta. U mnie taka sytuacja musiałam zdjąć wkladkę, źle się czułam i wpadliśmy,obecnie 15 tydzień ciąży 🙈 jeszcze nie ogarnęłam sytuacji.

Jak tam u Was?
    Gosia my też zaliczyliśmy wpadkę, tylko ja 6 tydzień.Jeszcze nie wiem jak to się stało 😂

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 13 września, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Gosia my też zaliczyliśmy wpadkę, tylko ja 6 tydzień.Jeszcze nie wiem jak to się stało 😂

🤣🤣🤣 O rany pamiętając swoją historię i Twoja jeszcze nie gratuluję, ale mocno trzymam kciuki 🍀🍀🍀

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 13 września, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Dzięki no nic zobaczymy co nas czeka, będzie odwrotny układ najpierw szpguny bliźniaki z energią od rana do wieczora teraz jeden mały mężczyzna 🙂

Twoje bliźniaki mają wspólny rytm spania? Jak tak od kiedy?Właśnie jedynie się obawiam tego, że każdy będzie mi zasypiał inaczej czy później dziewczyny się rozjadą i to będzie masakra więc chce przypilnować aby chociaż one chodziły jednocześnie spać czy na drzemki

2020 zmiana kliniki ivf
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 13 września, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominkaaaa dzięki za info o tym InterLab. Mam dalej, ale dobrze, że tam sie zdecydowałam, wszystko sprawnie wyniki teho samego dnia. Panie zaznaczają aby przyjść wcześniej bo to musi być równo 4h po clexane w razie jakieś kolejek.

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 14 września, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Twoje bliźniaki mają wspólny rytm spania? Jak tak od kiedy?Właśnie jedynie się obawiam tego, że każdy będzie mi zasypiał inaczej czy później dziewczyny się rozjadą i to będzie masakra więc chce przypilnować aby chociaż one chodziły jednocześnie spać czy na drzemki

Tak to było bardzo ważne jak już miały jakiś swój rytm spania to działałam około 5 miesięcy. Na początku to była jazda bez trzymanki u mnie każdy z bliźniaków zasypiał inaczej, ale tak to jak Zoja chodziła spać to Julian był aktywny potem ona się budzika Julek do spania. To sporo ułatwiło czy właśnie w kwestii ogarnięcia domu, obiadu ja też miałam pomoc niani na kilka godzin.

Dominikaaa lubi tę wiadomość

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 14 września, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Dominkaaaa dzięki za info o tym InterLab. Mam dalej, ale dobrze, że tam sie zdecydowałam, wszystko sprawnie wyniki teho samego dnia. Panie zaznaczają aby przyjść wcześniej bo to musi być równo 4h po clexane w razie jakieś kolejek.

To się cieszę. Często teraz tam robię badania na krzepnięcie jak jestem na dużych dawkach clexany, ale chciałam spróbować kp /kpi. Jedynie hormony czy inne badania lepiej robić w szpitalu czy jak coś potrzebne na cito nie z pracowni hemostazy bo tam wysyłkowe i się czeka kilka dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 12:32

2020 zmiana kliniki ivf
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 14 września, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Tak to było bardzo ważne jak już miały jakiś swój rytm spania to działałam około 5 miesięcy. Na początku to była jazda bez trzymanki u mnie każdy z bliźniaków zasypiał inaczej, ale tak to jak Zoja chodziła spać to Julian był aktywny potem ona się budzika Julek do spania. To sporo ułatwiło czy właśnie w kwestii ogarnięcia domu, obiadu ja też miałam pomoc niani na kilka godzin.

Dzięki 🙂

2020 zmiana kliniki ivf
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 14 września, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a tak jak się czujesz? Też mam nianie do pomocy jak w ciąży z dziewczynkami okresowo dużo leżałam to synek był z nianią.

2020 zmiana kliniki ivf
  • Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 15 września, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Gosia a tak jak się czujesz? Też mam nianie do pomocy jak w ciąży z dziewczynkami okresowo dużo leżałam to synek był z nianią.

Dziękuję, że pytasz od trzech tygodni bardzo dobrze, wcześniej było ciężko krwiaki zrobiły mi się aż trzy jednocześnie ciężkie to były tygodnie, ale już wszystko za nami i do przodu. Jeszcze czekam na słoneczko bo te ostatnie dni deszczu i w domu zaraz oszaleje 😂

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 16 września, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Dziękuję, że pytasz od trzech tygodni bardzo dobrze, wcześniej było ciężko krwiaki zrobiły mi się aż trzy jednocześnie ciężkie to były tygodnie, ale już wszystko za nami i do przodu. Jeszcze czekam na słoneczko bo te ostatnie dni deszczu i w domu zaraz oszaleje 😂

To super, że do przodu 🙂 na szczęście od dzisiaj ma być ładny tydzień, patrząc na to co dzieje się na południu to u nas tylko deszczyk,ale znam ten ból siedzenia w domu ze starszakiem 🙈

2020 zmiana kliniki ivf
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 19 września, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda potrzebujesz jeszcze wizyty? Panie do mnie dzwoniły czy nie chce przyjechać wcześniej bo jestem na godziny wieczorne dodatkowo dopisana a zwolniły się wcześniej to daj znać zatrzymam swoją godzinę

2020 zmiana kliniki ivf
  • ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 20 września, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chce! Ale widzę że to było wczoraj to pewnie już po terminie 😕 i chyba Panie z recepcji o mnie zapomniały

• ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 20 września, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wielka nadzieja zadzwoniłam ale niestety nic się nie zwolniło.

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 20 września, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Tak chce! Ale widzę że to było wczoraj to pewnie już po terminie 😕 i chyba Panie z recepcji o mnie zapomniały

Wysłałam zaproszenie🙂 doktor ostatnio, w sensie zawsze pilnował, ale ostatnio to się śmiałam, że nic się nie ukryje przed doktorem raz przełożyłam wizytę ciążową to dostałam sms od doktora z pytaniem "czy wszystko w porządku"

2020 zmiana kliniki ivf
‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ