X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 11 września, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Hejka! Dziewczyny czy któraś z Was może będzie zwalaniac wizytę do dr w tym tygodniu bądź w przyszłym?

Możliwe, że ja będę 23 zwalniała mam wizytę po porodzie, ale nie wiem czy uda mi się załatwić z terminem w Warszawie i zalenenia hematologa co do antykoncepcji i może będę musiała przesunąć. Na 100% będę wiedziała w ten poniedziałek.

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 12 września, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeżeli mogę prosić to daj znać 😉 bardzo potrzebuje wizyty do dr a boję się że Panie z recepcji o mnie zapomną 😃

• Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 13 września, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    To jeżeli mogę prosić to daj znać 😉 bardzo potrzebuje wizyty do dr a boję się że Panie z recepcji o mnie zapomną 😃

Część. O widzisz ja zwalniałam wizytę z 25 września, trzy dni temu, doktor mi przyspieszył wizytę, ale pewnie już zajęta. U mnie taka sytuacja musiałam zdjąć wkladkę, źle się czułam i wpadliśmy,obecnie 15 tydzień ciąży 🙈 jeszcze nie ogarnęłam sytuacji.

Jak tam u Was?

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 13 września, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa jak sobie radzicie? Niedługo mnie to czeka

Ps :gratulacje narodzin córeczek ❤️❤️

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 13 września, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Dominikaaa jak sobie radzicie? Niedługo mnie to czeka

Ps :gratulacje narodzin córeczek ❤️❤️

Część 🙂 osobiście bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły początki, ale też wiem, że może być w drugą stronę. Moje dziewczyny przez pierwsze tygodnie były i są bezproblemowe w sensie jedzą, śpią i przewijanie, zasypiają czy to w łóżeczku, wózku, dostawce, kokonie bez problemu bardziej absorbujacy jest mój synek, pewnie teraz zacznie się gorzej, ale zobaczymy czy dziewczyny po 2 miesiącu też będą nieodkładalne jak On. Obiady na chwilę obecną ugotowane nawet byliśmy w 3 w restauracji 🙈 Jak byłam w centrum niepłodności u doktora z dziewczynami to stwierdził, że wyglądam na wypoczęta i w dobrej formie i coś w tym jest. Oby tak zostało jak najdłużej.

Gratulacje dla Ciebie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 10:14

Gosia9305 lubi tę wiadomość

2020 zmiana kliniki ivf
  • Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 13 września, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Część 🙂 osobiście bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły początki, ale też wiem, że może być w drugą stronę. Moje dziewczyny przez pierwsze tygodnie były i są bezproblemowe w sensie jedzą, śpią i przewijanie, zasypiają czy to w łóżeczku, wózku, dostawce, kokonie bez problemu bardziej absorbujacy jest mój synek, pewnie teraz zacznie się gorzej, ale zobaczymy czy dziewczyny po 2 miesiącu też będą nieodkładalne jak On. Obiady na chwilę obecną ugotowane nawet byliśmy w 3 w restauracji 🙈 Jak byłam w centrum niepłodności u doktora z dziewczynami to stwierdził, że wyglądam na wypoczęta i w dobrej formie i coś w tym jest. Oby tak zostało jak najdłużej.

Gratulacje dla Ciebie 🙂

Dzięki no nic zobaczymy co nas czeka, będzie odwrotny układ najpierw szpguny bliźniaki z energią od rana do wieczora teraz jeden mały mężczyzna 🙂

• ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 13 września, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Część. O widzisz ja zwalniałam wizytę z 25 września, trzy dni temu, doktor mi przyspieszył wizytę, ale pewnie już zajęta. U mnie taka sytuacja musiałam zdjąć wkladkę, źle się czułam i wpadliśmy,obecnie 15 tydzień ciąży 🙈 jeszcze nie ogarnęłam sytuacji.

Jak tam u Was?
    Gosia my też zaliczyliśmy wpadkę, tylko ja 6 tydzień.Jeszcze nie wiem jak to się stało 😂

• Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 13 września, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Gosia my też zaliczyliśmy wpadkę, tylko ja 6 tydzień.Jeszcze nie wiem jak to się stało 😂

🤣🤣🤣 O rany pamiętając swoją historię i Twoja jeszcze nie gratuluję, ale mocno trzymam kciuki 🍀🍀🍀

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 13 września, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Dzięki no nic zobaczymy co nas czeka, będzie odwrotny układ najpierw szpguny bliźniaki z energią od rana do wieczora teraz jeden mały mężczyzna 🙂

Twoje bliźniaki mają wspólny rytm spania? Jak tak od kiedy?Właśnie jedynie się obawiam tego, że każdy będzie mi zasypiał inaczej czy później dziewczyny się rozjadą i to będzie masakra więc chce przypilnować aby chociaż one chodziły jednocześnie spać czy na drzemki

2020 zmiana kliniki ivf
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 13 września, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominkaaaa dzięki za info o tym InterLab. Mam dalej, ale dobrze, że tam sie zdecydowałam, wszystko sprawnie wyniki teho samego dnia. Panie zaznaczają aby przyjść wcześniej bo to musi być równo 4h po clexane w razie jakieś kolejek.

• Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 14 września, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Twoje bliźniaki mają wspólny rytm spania? Jak tak od kiedy?Właśnie jedynie się obawiam tego, że każdy będzie mi zasypiał inaczej czy później dziewczyny się rozjadą i to będzie masakra więc chce przypilnować aby chociaż one chodziły jednocześnie spać czy na drzemki

Tak to było bardzo ważne jak już miały jakiś swój rytm spania to działałam około 5 miesięcy. Na początku to była jazda bez trzymanki u mnie każdy z bliźniaków zasypiał inaczej, ale tak to jak Zoja chodziła spać to Julian był aktywny potem ona się budzika Julek do spania. To sporo ułatwiło czy właśnie w kwestii ogarnięcia domu, obiadu ja też miałam pomoc niani na kilka godzin.

Dominikaaa lubi tę wiadomość

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 14 września, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Dominkaaaa dzięki za info o tym InterLab. Mam dalej, ale dobrze, że tam sie zdecydowałam, wszystko sprawnie wyniki teho samego dnia. Panie zaznaczają aby przyjść wcześniej bo to musi być równo 4h po clexane w razie jakieś kolejek.

To się cieszę. Często teraz tam robię badania na krzepnięcie jak jestem na dużych dawkach clexany, ale chciałam spróbować kp /kpi. Jedynie hormony czy inne badania lepiej robić w szpitalu czy jak coś potrzebne na cito nie z pracowni hemostazy bo tam wysyłkowe i się czeka kilka dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 12:32

2020 zmiana kliniki ivf
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 14 września, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Tak to było bardzo ważne jak już miały jakiś swój rytm spania to działałam około 5 miesięcy. Na początku to była jazda bez trzymanki u mnie każdy z bliźniaków zasypiał inaczej, ale tak to jak Zoja chodziła spać to Julian był aktywny potem ona się budzika Julek do spania. To sporo ułatwiło czy właśnie w kwestii ogarnięcia domu, obiadu ja też miałam pomoc niani na kilka godzin.

Dzięki 🙂

2020 zmiana kliniki ivf
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 14 września, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a tak jak się czujesz? Też mam nianie do pomocy jak w ciąży z dziewczynkami okresowo dużo leżałam to synek był z nianią.

2020 zmiana kliniki ivf
  • Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 15 września, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Gosia a tak jak się czujesz? Też mam nianie do pomocy jak w ciąży z dziewczynkami okresowo dużo leżałam to synek był z nianią.

Dziękuję, że pytasz od trzech tygodni bardzo dobrze, wcześniej było ciężko krwiaki zrobiły mi się aż trzy jednocześnie ciężkie to były tygodnie, ale już wszystko za nami i do przodu. Jeszcze czekam na słoneczko bo te ostatnie dni deszczu i w domu zaraz oszaleje 😂

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 16 września, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Dziękuję, że pytasz od trzech tygodni bardzo dobrze, wcześniej było ciężko krwiaki zrobiły mi się aż trzy jednocześnie ciężkie to były tygodnie, ale już wszystko za nami i do przodu. Jeszcze czekam na słoneczko bo te ostatnie dni deszczu i w domu zaraz oszaleje 😂

To super, że do przodu 🙂 na szczęście od dzisiaj ma być ładny tydzień, patrząc na to co dzieje się na południu to u nas tylko deszczyk,ale znam ten ból siedzenia w domu ze starszakiem 🙈

2020 zmiana kliniki ivf
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 19 września, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda potrzebujesz jeszcze wizyty? Panie do mnie dzwoniły czy nie chce przyjechać wcześniej bo jestem na godziny wieczorne dodatkowo dopisana a zwolniły się wcześniej to daj znać zatrzymam swoją godzinę

2020 zmiana kliniki ivf
  • ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 20 września, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chce! Ale widzę że to było wczoraj to pewnie już po terminie 😕 i chyba Panie z recepcji o mnie zapomniały

• ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 20 września, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wielka nadzieja zadzwoniłam ale niestety nic się nie zwolniło.

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 20 września, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Tak chce! Ale widzę że to było wczoraj to pewnie już po terminie 😕 i chyba Panie z recepcji o mnie zapomniały

Wysłałam zaproszenie🙂 doktor ostatnio, w sensie zawsze pilnował, ale ostatnio to się śmiałam, że nic się nie ukryje przed doktorem raz przełożyłam wizytę ciążową to dostałam sms od doktora z pytaniem "czy wszystko w porządku"

2020 zmiana kliniki ivf
‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ