X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • Klee Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, co do genetyki - ja byłam u lekarza genetyka w Bytomiu i na nasz problem, że zarodki przestają się rozwijać po 5 dobie powiedziała, że można tylko zrobić PGD zarodków. Badanie kariotypów wyszło nam ok. Innych badań podobno nie ma na ten problem.
    A co do komórki dawczyni, plemników dawcy czy adopcji zarodka - ciężko komuś coś doradzić, sami musicie się zastanowić, co jesteście w stanie zaakceptować. Jak by partner miał problem z zaakceptowaniem, że "nie dał materiału genetycznego", a partnerka tak (albo na odwrót), to chyba bym takiej parze doradzała adopcję zarodka.
    W Wiedniu na jarmarkach bożonarodzeniowych byłam też rok temu i potwierdzam, że jest super. :)

Gyncentrum: 3 x IUI, 3 x IVF
    Artemida Białystok: 1 IVF
    ciąża naturalna 6 tc [*]
    EuroFertil: 1 IVF
    zawsze 0 zarodków do mrożenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm czy ja wiem czy znany dr ale dr M go zna.

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine sama siebie znasz najlepiej. Ja mysle, ze jakbym juz byla w ciazy, to bym tak sie cieszyla ze byloby mi obojetne z czyich to komorek. Nie jestem jakos przywiazana do swoich genow. A jak dziudzius by sie juz urodzil to chyba bym zapomniala o tym calkowicie. Ja z adopcja klasyczna tez nie mam problemu, jedynie sie boje tego jakie skutki bedzie mialo zachowanie matki biolo w ciazy i trauma odrzucenia, co w przypadku AZ odpada. Dlatego nie mialabym problemu ze nie pokocham dziecka itd. Martwilabym sie jedynie ze sie kiedys wyda. Klasycznej adopcji nie bede ukrywac a tu to sliski temat....

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otoczenie będzie widzialo ciebie w ciazy wiec mozna powiedziec ze uroda po dziadach - ucinasz temat i gra gitara :)

Sil, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun w angelusie ma on duzo pacjentek ja pamietam ze jak dostalam to nazwisko od swojego gin bo sie poddal to tez mi powiedzieli ze nie zapisuja juz do niego. A w tychach normalnie szlo sie zapisac i jak musialam jechac na podglad do angelusa to mowilam że pan doktor kazal i tyle. Ale widze ze juz na styczen zapisuje to muszę sie umowic bo kazal sie zglosic za pol roku po cc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och z tymi podobienstwami to mnie juz denerwuja kazdy widzi tak naprawde tego kogo chce. Ja mowie ze mala jest podobna sama do siebie i koniec tematu.

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Otoczenie będzie widzialo ciebie w ciazy wiec mozna powiedziec ze uroda po dziadach - ucinasz temat i gra gitara :)
    Z reszta czy to taki problem, przeciez nikt pod lupa ogladal nie bedzie dziecka i analizowal. Podobienstwa zawsze sie znajda. A czy to takie wazne? Raz na ruski rok na imprezie rodzinnej ktos tam bedzie prownywal i tyle.

Sunsihne musisz sie zastanowic, jak juz nie bedzie innej drogi, czy jestes w stanie zyc bez dziecka. Ja wiem, ze nie. Nie bede Cie przekonywac, w kazdym razie ja wiem ze jesli nam sie nie uda z ivf to chce AZ. O adopcji klasycznej tez mysle i wybieram sie do OA.

Ps. A majac wybor powolac na swiat i wychowywa c chore dziecko ale moje genetycznie, czy "nie moje" genetycznie ale zdrowe? Odpowiedz sama sie nasuwa. Musialabys pogadac np Mimbla, na pewno Ci doradzi. Ale nie wiem czy Nas odwiedza jeszcze. Na pewno dziewczyny maja kontakt z Nia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 18:06

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag ja dokladnie mysle tak samo, podobienstwem dziecka do nas przejmuje sie najmniej, ale jakby ktos mial takie rozkminy to ja wlasnie tak bym powiedziala ;) Zreszta panie w oa tez pdoobno zwaracaja uwage na rodzicow i troszke w miare moezliwoscie dobieraja dzieci. Dwum blondynom pewnie nie zaproponuja jakiegos pol latynosa :D Moj kolega z pracy ma dwojke adoptowanych dzieci, i oboje sa do nich podobni :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag mi sie nie nasuwa odpowiedz na to pytanie ... mysle ze na takie pytania nie ma oczywistych odpowiedzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 18:41

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu to jest w tej calej sytuacji najmniejszy problem, a w zasadzie to dla mnie zaden.
    Edit:dotyczy podobienstwa.
    Bylas juz w OA czy dopiero planujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 18:47

7pqmag4.png
  • Sil Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę was nadrobić, do mnie dzwonili z provity że man 6 krotnie przekroczona normę białka betahcg i ze mam to pilnie skonsultować z lekarzem prowadzącym ciążę. Właśnie czekam na wizytę u dr Janosz. Lekarz od prenatalnych zalecił amniompunkcje lub nifty...

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Mag mi sie nie nasuwa odpowiedz na to pytanie ... mysle ze na takie pytania nie ma oczywistych odpowiedzi
    No mi sie nasuwa. Jesli ktos by mi pow ze urodze chore dziecko (nie mowie o syt ze jestem juz w ciazy, tylko przed) to bym sie nie zdecydowala w ogole albo z dawca. Nie odwazylabym sie swiadomie powolac do zycia malego czlowieka bo JA chce byc mama i narazi je na cierpienie. Tak to widze.

7pqmag4.png
  • Wesołek :-) Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Dorciak urodziła córeczki :-). Kochana jeszcze raz gratuluję i jak dojdziesz do siebie daj znać :-)

małamii89, Rubineye, mandy11, Klee, linkaa28, Allessa, Tyszanka81, Baska1988, Sil, Sunshine_111, dredzik84, Karolcia885, zizia_a, sandzu lubią tę wiadomość

Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
    Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998 :-)
    Poród 35tc 3dzień syn i córcia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Opu to jest w tej calej sytuacji najmniejszy problem, a w zasadzie to dla mnie zaden.
    Edit:dotyczy podobienstwa.
    Bylas juz w OA czy dopiero planujesz?

Planuje, ale wiem który :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    No mi sie nasuwa. Jesli ktos by mi pow ze urodze chore dziecko (nie mowie o syt ze jestem juz w ciazy, tylko przed) to bym sie nie zdecydowala w ogole albo z dawca. Nie odwazylabym sie swiadomie powolac do zycia malego czlowieka bo JA chce byc mama i narazi je na cierpienie. Tak to widze.

Ja tez o tym pomyslalam w ten sposob, ale nie wiedzialam czy mnie nie zlinczujecie przypadkiem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorciak ogromne gratulacje!! wspanialy prezent na Mikolaja:)
    Ktora nastepna?aneta,karolcia i Catarina:) piekny koniec roku dla Was dziewczyny;)
    Sil co to oznacza? daj znac po wizycie...
    Sunshine niewiem co Ci poradzic;( fajnie,ze dr nie owijal w bawelne ...musicie sami przedyskutowac i sie zastanowic wiadomo kazda z nas ma inne podejscie do adopcji akecjezeli ktos bardzo pragnie dziecka to pokocha nawet to adoptowane..ja tak uwazam:) i bede miala dziecko tak jak Hope ma w stopce jak nie z brzucha to z serducha;))
    Linka dzieki za pamiec:** jak Ty sie czujesz? robisz jutro jeszcze bete? bylas u dr g po l4?:)

ja po wizycie...podniosl mnie na duchu chyba jedyny z tych lekarzy w gyn...jestem nim wrecz zauroczona lol...jak steierdzil teraz jestem pod jego skrzydlami...teraz mam anty a potem dlugi protokol....noi dawki 300 raczej wiecej menopuru niz gonalu...cala moja teczke sprawdzil! wszystkie badania! bylam w szoku naprawde...juz nie mial mi co zlecic do badania ....zobaczymy nie nastawiam sie ale dobry kontakt z lekarzem to polowa sukcesu...:))

linkaa28, Allessa, Baska1988, Sil, Sunshine_111, dredzik84, zizia_a lubią tę wiadomość

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorciak gratulacje :-)

Sil co to oznacza ?

Malami jak czytałam Twój wpis to czuć było powiew optymizmu. Będzie dobrze :-)

małamii89 lubi tę wiadomość

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubin musi tylko teraz mam wiecznie pod gore w tym zyciu...:( widocznie tak musi byc...czekam na slonce...

• mandy11 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Dorciaka naszego i jej Córeczek! :-*

Małamii bije dobrymi myślami z Twojego posta, a dobre nastawienie wiele robi. Jesteś silną Kobietą, podziwiam!

Sil koniecznie daj znać czy sama przekroczona beta jest dużym problemem, jestem z Tobą myślami..

tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
  • Aneta197722 Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorciak...gratulacje.
    Trzymajcie się cieplutko.
    Ja mam planowaną cesarkę na 14-tego.
    Ciekawe czy wytrzymam jeszcze tydzień????

Allessa lubi tę wiadomość

‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ